Kese dışı kanama

turuncu agac

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2021
2.055
883
53
28
Kızlar merhaba bundan iki gün önce doktora gittim 5+0 da ve bana kese üstünde kanama alanı söyledi çok şaşırdım çünkü herhangi bir ağrım ya da lekelenmem yok çok şükür bana iğneler verdi fitil verdi düşük riski filan dedi bundan iki gün sonra 5+2 de başka bir doktora gittim kanama alanı cok normal hamileliğin ilk haftalarında olur ne fitil ne iğne kullan dedi kullanma hiçbirini dedi kanaman bile olabilir korkma dedi anlayamadım böyle bir şey başına gelen var mı

O haftalarda bende de kanama alanı vardı iğne ve fitil kullandım istirahat ettim bolca. Kanama alanı çok normal çoğu insanda ilk başlarda olabiliyor sonra ya kanama gerçekleşip yok oluyor yada hiç kanamayıp rahim onu emiyor öyle yok oluyor. Lekelenmeler basit ama yoğun kanamaya dönerse riskli olabilir ilk doktorunuza uymanızı ilaçları kullanmanızı tavsiye ederim

Aslında hangi doktora uyacagımı bilmiyorum iyice kafam karışmış durumda biri yat dinlen iğne fitil kullan dddi diğeri hiçbir şeye ihtiyacın yok rutin hayatına devam et dedi

Aslında hangi doktora uyacagımı bilmiyorum iyice kafam karışmış durumda biri yat dinlen iğne fitil kullan dddi diğeri hiçbir şeye ihtiyacın yok rutin hayatına devam et dedi
seni korkutmak istemem çünkü benim tüp bebek. Ama ilk bebeğimi yoğun kanamadan kaybettim hep bi kanama alanı vardı ama tabi lekelenme değil baya bacaklarımdan akan pıhtılı kanamalarım olmuştu en sonunda düştü o yüzden önemsiyorum ben bu durumu

Hmm doktora kanaman olursa konuşalım filan demişti çok kararsızım gerçekten ne yapacagımı bilmiyorum

Merhaba
Ben de tüp bebekle su an 6,5 haftalık hamileyim. Salı sabaha karsı kan içinde uyandım ve ayağa kalktığımda pıhtılar düştü acile gittik. Kanama görünmediğini söyledi acildeki doktor. Sabah kendi doktoruma da muayene oldum kasılma alanı olduğunu kendimi yormuş olabileceğimi söyledi. Coraspirini kestik. 3 gündür oksaparı da kullanmıyordum bugün basladım. Hcg değerlerim çok iyi katlanmıştı her sey iyi gidiyordu. Moralim cok bozuldu cöktüm resmen. Sizin önceki gebeliğinizdeki kanamalarızda doktorunuz ne söylemişti acaba?

Kanama alanı olması çok normal fakat doktorunuzun dediği gibi hiç bir şeyi kullanmayı gerektirmeyecek de bir durum değil. Dışarıya nükseden bir kanama olsun veya olmasın çoğu doktor önlem amaclı fitil ve depot iğnesi yazarlar. 6. Haftamda kesenin altında kanama alanım vardı ve o dönem doktoruma göre bazen iki günde bir bazen hafta da bir depot iğne vuruldum. Sabah akşam fitil kullandım. Kanama alanım hemen hemen ara ara olmak kaydıyla 11.haftama kadar sürdü. Ayrıca bu dönemde kendinizi yorucu isler yapmamanızı ve dinlenmenizi tavsiye ederim.

Coraspinin bazı gebelerde kanama yaratabilecegini söylüyorlar. Gebeligimi ogrenir ogrenmez oksapar ve coraspin kullanmaya basladim. 6. Haftamda bir kanamam oldu. Doktorum coraspini kesmemi soyledi. Depot ve fitil kullanmaya başladım. Depottan sonra hemen kanamam lekelenmeye dönüştü ve o sekilde bir kaç gün daha devam etti. Kanamam bitince doktorum coraspine yeniden başlattı ama bu sefer de 8. Haftamda lekelenmelerim oldu ve sonra yine biraktim. Ayni sekilde lekelenmem bitince yine baslatti (bu arada oksapari pihtilasmam oldugu icin hic bi zaman kesmedim) sonra 11. Haftamda yine lekelenmem olunca coraspini tamamen kestik. Tabi coraspinden oldu diyemeyiz ama doktorum önlem amaçlı kestirmişti bana. Bazı gebeliklerde bebek tutunmaya calisirken kanama alani yaratabiliyor. Rahim ilk zamanlarda çok hassas oluyor, rahim buyumeye basladikca damarlarin cekilmesiyle kanamalar yasanabiliyor. Ama tabi her kanamayi ciddiye almak önemli. Zaten doktorunuz gerekli önlemleri almanız için size bilgi vermistir.

Hmm doktora kanaman olursa konuşalım filan demişti çok kararsızım gerçekten ne yapacagımı bilmiyorum
Benim ablamın da dışarıya kanama veya lekelenme şeklinde nüksetmeyen bir kanama alanı vardı. Doktoru dışarı yansıyan bir kanaman olmadığı için daha az riskli gruptasın fakat biz yine de önlemimizi alalım diyip ablama istirahat ve düşük önleyici iğne yazmıştı.

Gebeliğimin 12 haftasında kese çevresinde kanama alanı görünmüştü. Dr demese hiç bir belirti yoktu ne ağrı ne lekelenme vs. Dr bol istirahat verdi ve progestan 200 mg ilaç yazdı(fitil yada ağızdan alınabiliyor). Başka bir dr gitmenizi tavsiye ederim. Bazı dr gerçekten çok rahatlar bazıları önlem alarak yaklaşıyorlar. Şansa bırakmayın. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Sizin pıhtılaşmanız hangi genlerde var ben de pai homozigot 1298c heterozigot. Bazı doktorlar bu genler düşüğe sebep olmaz diyorlar ama bazıları çok önemsiyor o yüzden ben de kan sulandırıcı meselesinde net olamıyorum. Ama böylesine bir kanama yaratabiliyorsa bu bana riskli görünüyor. Siz gebeliğinizin sonuna kadar kullandınız mı kan sulandırıcı daha sonra ?

Hangi genlerde olduğunu bilmiyorum ama iki gende heterozigot çıktı benim ve daha öncesinden iki düşüğüm var. Şahsen ben aynı şeyleri yaşamamak adına bunu önemseyecek ve gerekli önlemleri alacak olan bir doktordan yana tercihimi kullandım. Eski doktoruma kalsa 2 adet düşüğüme ragmen ve benim ben gen testi yaptırmak istiyorum dememe rağmen buna gerek olmadığını pıhtılaşmanın düşükler de belirleyici bir rol oynamadığını söylemişti. Yani bu konuda farklı doktor yönlendirmeleri olabiliyor. Benim gebeligim devam ediyor şuan 9 ay boyunca hatta doğumdan sonra 2 hafta daha kadar oksapar kullanmaya devam edeceğim.

Ay seni çok iyi anlıyorum aynısı bana da oldu uyurken gece bi kalktım bacaklarımdan akıyor dondum kaldım yerler hep kandı Bende hem ecopirin hem oksapar kullanıyodum ilacı kestiler sonra kanama kendini sık tekrarlayınca iğneyi de kestiler ki başta gayet güzeldi kese bebek filan durduk yere birden oldu kanama. İlk vajinal bakıldı ozamana kadar iyiydi sonraki kontrolde doktorum kanama alanı var iyice oynatmayalım karından bakalım görebilirsek ne ala dedi hep karından baktı ama kanama tekrarladıkça panik yapıp başka doktorlara gittim hepsi vajinal baktı. Panik halindesin biliyorum stres içindesin ama tüm bunları yaşamış biri olarak sana tavsiyem panik yapma öyle yoğun kanamaları söylemiyorum ama her lekelenmede bile koşup doktora vajinal baktırma kalp atışını geç duy bebeği geç gör en fazla 1 hafta oynuyor arada ama hep karından baktır çünkü doktorlar özellikle kanamalı hastalarda rahim ağzında yara varmı filan diye hep vajinal bakıyorlar birde hafta küçük olunca. Kanaman veya lekelenmen geldiğinde ayağa kalkma en ufak bi akıntı hissettiğinde wc koşma uzat ayaklarını biraz yat fitilini koy bekle sonra kalk doktora filan gitceksen ondan sonra git ve doktor doktor gezme. Dilerim Allah’ın izniyle tekrarlamasın kanamaların sağlıkla al bebeğini kucağına

İlk doktorum vermişti fakat ultrason cihazı çok eski geldi ve açıklayıcı konuşmamıştı çok emin olamamakla birlikte kan alanı vs filan dedi iğne ve fitil kullan bol istirahet dedi ikinci gittiğim doktor yolk kesesini bile gösterdi ama risk yok ilişki yasağı bile vermiyorum dedi şaka gibi kime inanıcam asla bilmiyorum

Aynen öyle ne ağrım var ne de lekelenmem doktora demese bilemeyecektim çok kararsız kaldım canımı çok şıktı gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum

Aynen öyle ne ağrım var ne de lekelenmem doktora demese bilemeyecektim çok kararsız kaldım canımı çok şıktı gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum
Kaç günde geçti acaba
Ay gerçekten mi iyice şaşırdım bu doktora şimdi

Kaç gün içerisinde geçti acaba uzun mu sürdü

Kanamanın her türlüsü riksdir yüzde bir bile olsa o bı riskdir. Bana kanamam olduğunda çevrem olaniliyo normal vs. Diye avuttu ama evet olabiliyormuş çoğunluğunda gebelik normal seyrinde ilerlerken bazılarında kayıplara sebep olabiliyor. 8 9 ay önce tüp bebek vesilesiyle olan evladını kaybetmiş biri olarak diyorum ki istirahat et ve tam anlamıyla guvenebilcegin bı doktorla gorus. Benim doktorum kanamanın her türlüsü de biz önlemimizi almalıyız düşük de olsa kaybetmeyi goze almayız demişti en basiti kandan progestana seviyene baktır ama gerilmeyin lütfen yazdiklarimi okuduktan sonra korkmayın bu tarz durumlar da cidden çoğu vaka normal gebelik sürecine geri dönebiliyor. Ama ilac kullanma istirahata gerek yok deyen doktora da güvenme derim.

Ve şehrimde olan en iyi doktorlardan biriydi inanılmaz şaşkınım bu kanama gebeliğin ilk haftalarında olabilecek çoğu kişiden olan bi şey dedi aklıma göre bir doktor bulamıyorum kafayı yiyecek durumdayım

İyi dileklerin için teşekkür ederim. Bana bakan doktorlar hiç vajinal bakmadı. Karından bakıp kanama alanı yok dediler. Sadece kendi doktorum kasılma alanı var dedi ( o ne demekse) ben bir kere olsun vajinal bakılsın istiyorum aslında net görülmesi için. Artık oksaparı sabah vuruyorum kanayacaksa geceye kadar kanasın diye ama gece 2 saatte bir uyanıyorum tedirginlikten kanama olmuş mu diye. Çok şükür tekrarlamadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…