- 26 Şubat 2019
- 4.653
- 6.772
- 158
- Konu Sahibi turuncu agac
-
Yani her doktorun yaklaşımı farklı tabi. Benim de lekelenmelerim olduğu halde doktorum günlük hayatına devam et, dinlenme vermiyorum agır kaldirma yeter demisti ama ben wc dışında yerimden kalkmamayı tercih ettim. Bulaşık makinesini eşime bosalttırdım, bi kaç gün basit yemeklerle geçiştirdim, süpürge vilada vs yapmadım. Ben önlemimi her ihtimale karşı alayım mantığıyla yaklaşmıştım. O yüzden bu konuda hangi doktorun söylediklerini benimseyeceğiniz size kalmış gibi duruyor.Aslında hangi doktora uyacagımı bilmiyorum iyice kafam karışmış durumda biri yat dinlen iğne fitil kullan dddi diğeri hiçbir şeye ihtiyacın yok rutin hayatına devam et dedi
Açıkçası 3 gündür ful yatıyorum iki gün evden çıkmadım aynen senin gibi temizlik vs asla yapmıyorum aslında ilk doktorla ikinci doktor arasında 2 gün var iki gün hem iğne hem fitil kullandım ve ful yattım dinledim bol su içtim acaba alan küçüldüğü için mi doktor önemsemediYani her doktorun yaklaşımı farklı tabi. Benim de lekelenmelerim olduğu halde doktorum günlük hayatına devam et, dinlenme vermiyorum agır kaldirma yeter demisti ama ben wc dışında yerimden kalkmamayı tercih ettim. Bulaşık makinesini eşime bosalttırdım, bi kaç gün basit yemeklerle geçiştirdim, süpürge vilada vs yapmadım. Ben önlemimi her ihtimale karşı alayım mantığıyla yaklaşmıştım. O yüzden bu konuda hangi doktorun söylediklerini benimseyeceğiniz size kalmış gibi duruyor.
Öncelikle kafayı toparlayıp ve korkmayın evladinizla konuşun ve rahatlayın. Evet aynı şeyleri benim doktorumda söyledi ama yanında da önlemini aldı. Bence böyle bı durumda önlem almak en mantıklısı. Ama siz daha iyi bilirsiniz lütfen stres yapmayın bakın kanamalı gebeliklerde yüzde 99 olumlu sonuclaniyormus. Şuan önceligin bı stresi uzaklaştır zor ama uzaklaştırabilir dünVe şehrimde olan en iyi doktorlardan biriydi inanılmaz şaşkınım bu kanama gebeliğin ilk haftalarında olabilecek çoğu kişiden olan bi şey dedi aklıma göre bir doktor bulamıyorum kafayı yiyecek durumdayım
Olabilir tabi ki, o da bir ihtimal. Netice de kısa da olsa bir tedavi uygulanmış, onun da etkisi olabilir.Açıkçası 3 gündür ful yatıyorum iki gün evden çıkmadım aynen senin gibi temizlik vs asla yapmıyorum aslında ilk doktorla ikinci doktor arasında 2 gün var iki gün hem iğne hem fitil kullandım ve ful yattım dinledim bol su içtim acaba alan küçüldüğü için mi doktor önemsemedi
Geçen hafta iğnem vardı bu hafta da var Cumartesi sanırım vuruncam eşim asla vurdurtmam diyor son gittiğimiz doktora çok güvendi anlayamadımOlabilir tabi ki, o da bir ihtimal. Netice de kısa da olsa bir tedavi uygulanmış, onun da etkisi olabilir
1 ay sonra kontrole gittiğimde yok olmuştu kanama alanıKaç gün içerisinde geçti acaba uzun mu sürdü
Anladım canım inşallah Benimkide geçmiştir de doktor o yüzden ilaç gerek görmemiştir1 ay sonra kontrole gittiğimde yok olmuştu kanama alanı
Allahın izniyle inşallah canım,içini ferah tutAnladım canım inşallah Benimkide geçmiştir de doktor o yüzden ilaç gerek görmemiştir
İnşallah canımAllahın izniyle inşallah canım,içini ferah tut
Aynı şekil benimde kese altında bı kanama alanım var sizin kanamalarınz leke şeklinde mi geliyordu yoğun muKanama alanı olması çok normal fakat doktorunuzun dediği gibi hiç bir şeyi kullanmayı gerektirmeyecek de bir durum değil. Dışarıya nükseden bir kanama olsun veya olmasın çoğu doktor önlem amaclı fitil ve depot iğnesi yazarlar. 6. Haftamda kesenin altında kanama alanım vardı ve o dönem doktoruma göre bazen iki günde bir bazen hafta da bir depot iğne vuruldum. Sabah akşam fitil kullandım. Kanama alanım hemen hemen ara ara olmak kaydıyla 11.haftama kadar sürdü. Ayrıca bu dönemde kendinizi yorucu isler yapmamanızı ve dinlenmenizi tavsiye ederim.
6.haftamda hafif kanama şeklinde 8.ve 11.haftalarımda ise lekenme şeklindeydi. Önlemlerinizi alıp dinlenmenize bakın. Ilk haftalarda olabiliyor malesef stres yapmamaya çalışın. Sizinkisi yoğun kanama şeklinde mi? Doktorunuz önlem için bir şey verdi mi?Aynı şekil benimde kese altında bı kanama alanım var sizin kanamalarınz leke şeklinde mi geliyordu yoğun muçok korkuyorum bende
3. Bi doktora daha git istersen canım en azından ikisi aynı fikirdedir kafan karışmazKızlar merhaba bundan iki gün önce doktora gittim 5+0 da ve bana kese üstünde kanama alanı söyledi çok şaşırdım çünkü herhangi bir ağrım ya da lekelenmem yok çok şükür bana iğneler verdi fitil verdi düşük riski filan dedi bundan iki gün sonra 5+2 de başka bir doktora gittim kanama alanı cok normal hamileliğin ilk haftalarında olur ne fitil ne iğne kullan dedi kullanma hiçbirini dedi kanaman bile olabilir korkma dedi anlayamadım böyle bir şey başına gelen var mı
Baya avuç avuç pıhtı geldi ve kanama 1 gün aksama kadar sürdü sonra kahverengiye döndü 3. Gün tekrar kanama oldu dinlen uzan dedi sadece progestan yapıyorum günde iki kere6.haftamda hafif kanama şeklinde 8.ve 11.haftalarımda ise lekenme şeklindeydi. Önlemlerinizi alıp dinlenmenize bakın. Ilk haftalarda olabiliyor malesef stres yapmamaya çalışın. Sizinkisi yoğun kanama şeklinde mi? Doktorunuz önlem için bir şey verdi mi?
Evet canım 2. Gittiğim doktor iyice aptal çıktı 3 haftadır ne iğne ne ilaç kullandırttı bana ve kanama alanım büyümüş hala diyorki iğne vermicem ilaç vermicem asla bir daha gitmicem aşırı sinirlendirdi beni3. Bi doktora daha git istersen canım en azından ikisi aynı fikirdedir kafan karışmaz
Progestanın iğnesini mi kullanıyorsunuz yoksa fitil şeklinde mi kullanıyorsunuz? Gebeliği bu şekilde lekelenmeli veya kanamalı kisilere genellikle doktorlar bebek rahme kolay tutunsun diye iğne verirler, ben ilk zamanlar iki günde bir vuruluyordum mesela doktorum hafta da bir kontrole çağırıyordu. Sizi yönlendirmek istemem ama düşük önleyici iğneler gerçekten çok etkili vurulduktan sonra hemen lekelenmelerim bariz miktarda azalıyordu. Progestanı da sabah aksam fitil şeklinde kullaniyordum hatta bi ara doktorum ağızdan da al dediği için geceleri yatarken içiyordum toplamda günde 3 adet kullanmış oluyordum. Bu aylar bebegin rahme tutanması için çok önemli o yüzden bu konuda daha kontrolcü ve işini sağlama alan bir doktorla yolunuza devam etmenizi tavsiye ederim.Baya avuç avuç pıhtı geldi ve kanama 1 gün aksama kadar sürdü sonra kahverengiye döndü 3. Gün tekrar kanama oldu dinlen uzan dedi sadece progestan yapıyorum günde iki kere
Teşekkür ederim benimki tüp bebek zaten ilk günden beri progestan fitil ve progestan kalcadan iğne kullanıyorum doktorumda tanınmış bir doktor ilk günden beri progestan kullanmama rağmen oldu kanamam.onu da kan sulandırıcı kullanmama bağlıyoruz kestik şuanda kahverengiye döndü şükür bidaha telrarlamaz inşallah. Sizin sonradan kesildi mi kanamaniz ne durumdasınızProgestanın iğnesini mi kullanıyorsunuz yoksa fitil şeklinde mi kullanıyorsunuz? Gebeliği bu şekilde lekelenmeli veya kanamalı kisilere genellikle doktorlar bebek rahme kolay tutunsun diye iğne verirler, ben ilk zamanlar iki günde bir vuruluyordum mesela doktorum hafta da bir kontrole çağırıyordu. Sizi yönlendirmek istemem ama düşük önleyici iğneler gerçekten çok etkili vurulduktan sonra hemen lekelenmelerim bariz miktarda azalıyordu. Progestanı da sabah aksam fitil şeklinde kullaniyordum hatta bi ara doktorum ağızdan da al dediği için geceleri yatarken içiyordum toplamda günde 3 adet kullanmış oluyordum. Bu aylar bebegin rahme tutanması için çok önemli o yüzden bu konuda daha kontrolcü ve işini sağlama alan bir doktorla yolunuza devam etmenizi tavsiye ederim.
Evet canım 2. Gittiğim doktor iyice aptal çıktı 3 haftadır ne iğne ne ilaç kullandırttı bana ve kanama alanım büyümüş hala diyorki iğne vermicem ilaç vermicem asla bir daha gitmicem aşırı sinirlendirdi beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?