Kese görünmesi, boş kese, kalp atımı

hemasihemmavi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2025
72
24
3
30
Kızlar şimdi ben en son üç gün önce 9 Eylül'de kan testi verdim. Beta 1147 çıktı. Adet gecikmesinin 4. günündeydim. Şimdi bu pazartesi ayın 15.inde randevum var. Adet gecikmesinin 10. günü yani. Bu hesaptan her iki günde bir beta 2 katı artıyorsa pazartesi günü kese görünür dimi ? Niye bilmiyorum ikinci hamileliğim ama çok endişeliyim ya dış gebelik olursa ya boş kese olursa kalp atışını ne zaman duyacağım gibi tereddütlerim var.. telefonumdaki adet takvimi uygulaması bugün 5 hafta olarak gösteriyor hamileliği. Bu durumda 5h 3g oluyor pazartesi. Kese kalp atışı oluşmuş mudur sizce ?

Canım betayla çok ilgisi yok genelde 5. Hafta ortalarında kese 6 nın ortalarında bebek ve kalp atışı görünür görünmese bile 10. Haftaya kadar beklenir zaten. Yani gittiğinde kalp atışı muhtemelen görmezsin sadece kese görünür karından görülmezse vajinal usg ile kesin görünür. Stres yapıp bebişe zarar verme tutunmaya çalışıyor ve en çok stresten etkileniyor. Sağlıkla gelsin inşallah

canım 5 haftalıkken sadece kese görünür. Benim 6+1di kalp atışını duyduğumda normalde buna bile erken diyor doktorlar ama her gebelik bir olmuyor tabi. Sen sakince 6 haftanın dolmasını bekle kalp atışı için

6.haftadan sonra kalp atışları duyulur. Bu bazen 7. haftaya da sarkabilir. Daha erken gitmenin faydası yok, sağlıklı bir bilgi alamazsın. Son adet tarihin kaç? (Adetin ilk günü)

Anladım canım genelde öyle diyorlar zaten ama ne bilim işte insan bir önce duymak istiyor

Evet öyleymiş sanırım herkes aynı şeyi yazmış çünkü.. geçen gün burada bir blog yazısı gördüm. Beta değerine göre doktorun nelere bakabileceğini falan yazmıştı yani kaç haftalık olduğundan bağımsız. Ben de hani betam belki iyi yükselmişse duyulur mu kalp atışı gibi düşündüm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…