Kese var Yolk Var Ama...

fadisskya

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2025
18
4
1
27
5+3 haftalık hamileyim. Kese var dendi yolk da var dendi ama sağ tarafımda ağrı var biraz şüpheliydi sanki. Progesteron istedi acaba neden.. Çok korkuyorum doğrusu böyle olan varmı

Nasıl yani ben anlayamadım
Şimdi şöyle dün sağ tarafımda ağrı başladı acile gittim muayene oldum kese var haftasıyla da uyumlu dedi yolk da var dedi oluşmuş dedi.
Ama sağ tarafıma bakarken bişeyden şüphelenir gibi oldular 4-5 doktor baktı sonrasında yok yaa dıyerek birşey yok bunda enfeksiyon kaynaklı diye gönderdiler beni. Bugün de normal polikliniğe gittim oda baktı kese ve yolk var olmwsı gerektiği gibi ama ağrımın da olduğunu bildiği için karından sağ yumurtalığıma baktı birşey demedi sadece progesteron istedi.
Bu arada ben bir. Kere diş gebelik geçirdik ben sol tüpüm alındı ama diş gebelik gibi durmuyor sağlikli parlak oluşmuş kese dedi anlamadım ya ağrımın nedenini neden progesteron istedi... Birşey mi var acaba diye.
Kusura bakmayın bıraz uzun oldu

5+3 haftalık hamileyim. Kese var dendi yolk da var dendi ama sağ tarafımda ağrı var biraz şüpheliydi sanki. Progesteron istedi acaba neden.. Çok korkuyorum doğrusu böyle olan varmı
İlk haftalarda ağrı normal bebek tutunuyor çünkü
Kontrolde hep istiyorlar onu sağlıklı tutunuyor mu diye bakıyorlar.

Şimdi şöyle dün sağ tarafımda ağrı başladı acile gittim muayene oldum kese var haftasıyla da uyumlu dedi yolk da var dedi oluşmuş dedi.
Ama sağ tarafıma bakarken bişeyden şüphelenir gibi oldular 4-5 doktor baktı sonrasında yok yaa dıyerek birşey yok bunda enfeksiyon kaynaklı diye gönderdiler beni. Bugün de normal polikliniğe gittim oda baktı kese ve yolk var olmwsı gerektiği gibi ama ağrımın da olduğunu bildiği için karından sağ yumurtalığıma baktı birşey demedi sadece progesteron istedi.
Bu arada ben bir. Kere diş gebelik geçirdik ben sol tüpüm alındı ama diş gebelik gibi durmuyor sağlikli parlak oluşmuş kese dedi anlamadım ya ağrımın nedenini neden progesteron istedi... Birşey mi var acaba diye.
İnşallah sağlıkla tutunmuştur, kucağınıza alın. Gidebiliyorsanız özel bir doktora gidin bir de o baksın.

Progesteron değeri düşük gelirse ne oluyor yani
Ben progesteron değerime doktor istemeden sürekli baktırıyoeum hep kontrolde tutmak açısından. Bende de düşmüştü progesteron değerim, sonra aniden yükseldi. Dalgalanmalar ola biliyormuş hormonlarda. Ben her ihtimala progestan fitili kullanıyorum her gün

Ben progesteron değerime doktor istemeden sürekli baktırıyoeum hep kontrolde tutmak açısından. Bende de düşmüştü progesteron değerim, sonra aniden yükseldi. Dalgalanmalar ola biliyormuş hormonlarda. Ben her ihtimala progestan fitili kullanıyorum her gün
Ben ağrım tek taraflı olduğu korkuyorum aslında birşey var kesin diye

İlk haftalarda ağrı normal bebek tutunuyor çünkü
Kontrolde hep istiyorlar onu sağlıklı tutunuyor mu diye bakıyorlar.
Progesteron değeri düşük gelirse ne oluyor yani
Düşük gelmez allhın izniyle
Sen dinlen bunları kafana takma bebeğin tutunuyor onun agrısı
İlaçlarını iç

Şimdi anladım teşekkür ederim🥰🥰 Allah hayırlı bir şekilde dünyaya gelmesini nasip etsin 🤲🏻🤲🏻Ağrıların olması çok normal benim de şuan ağrılar yanmalar mide bulantısı hepsi başladı fazlasıyla yani normal diyorlar 🥰Siz takılmayın böyle şeylere bebek büyüdükçe daha ağrı oluyor ister istemez 1-2 hafta sonra özelde muayenene olursanız kalp atışını da duyabilirsiniz inşallah🤲🏻 biraz farklı oluyor orada

Çok normal ağrılar da normal düşük riski olmaması adına progestan da normal. Değer olarak progestoran bakmak istediyse o da normal. İçini rahat tut :)

Ben ağrım tek taraflı olduğu korkuyorum aslında birşey var kesin diye
Kötü şeyler düşünmeyin lütfen, bebeğiniz sizinledir. Duyduğum çoğu kişide zaten tek taraflı oluyor ağrı. Bende de ilk başlar sağdaydı, sonra 2 taraflı oldu şimdi ise sadece sırtım ağrıyor. Sinirlenince daha da artıyor.

Canım hemen korkma bekle ama bazen biri sağlıklı biri dış gebelik seklinde de oluşabiliyor gebelikler. Belki doktor ondan mı süphelendi bilemiyorum cok sık yasanan bisey değil ama böyle bisey de var o yuzden takiplerine git böyle siddetli ağrıya dönüsürse acile git

Ağrılar olabilir bende şiddetli ağrı sebebiyle gidip hastanede öğrenmiştim hamile olduğumu endişe etmeyin. Normalde progestan kanama alanı için vs veriliyor ama ağrı sebebiyle gittiğiniz için önlem amaçlı vermiş olabilirler bir şey olduğunu göstermez. Yinede bence farklı iyi bir doktora gözükün aklınız kalmasın. Sağlıkla gelsin bebeğiniz

Ağrılar olabilir bende şiddetli ağrı sebebiyle gidip hastanede öğrenmiştim hamile olduğumu endişe etmeyin. Normalde progestan kanama alanı için vs veriliyor ama ağrı sebebiyle gittiğiniz için önlem amaçlı vermiş olabilirler bir şey olduğunu göstermez. Yinede bence farklı iyi bir doktora gözükün aklınız kalmasın. Sağlıkla gelsin bebeğiniz
Progesteron değerine baktılar canım 11.6 çıktı
21 temmuz da Beta 1189 çıkmıştı şimdi ise 3.140
Haftaya tekrar gel kese ölçümü yaparız tekrar dedi

Back
X