• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kesilen sütüm geri gelir mi?

nurakn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Arkadaşlar selamün aleyküm.. bebeğim 8 aylık.. doğduğundan beri ilk bir ay emzirmeye çalıştım sonradan sütüm kesildi aylardır mama ile besliyorum fakat emzirmeyi çok istiyorum oğluma anne sütü vermek istiyorum bebeğim 8 aylık oğlum biberona alıştı beni tutmuyor bu saatten sonra sütümü geri getirmek mümkün mü lütfen Allah rızası için yardımcı olabilir misiniz bana fikir verebilir misiniz

mümkün olabilir ama az az da gelse gelmiyor deyip pes etmeyin zorladıkça çoğalıyor özellikle sağım makineniz varsa sık sık sağıp uyarın memenizi

Arkadaşlar selamün aleyküm.. bebeğim 8 aylık.. doğduğundan beri ilk bir ay emzirmeye çalıştım sonradan sütüm kesildi aylardır mama ile besliyorum fakat emzirmeyi çok istiyorum oğluma anne sütü vermek istiyorum bebeğim 8 aylık oğlum biberona alıştı beni tutmuyor bu saatten sonra sütümü geri getirmek mümkün mü lütfen Allah rızası için yardımcı olabilir misiniz bana fikir verebilir misiniz
Mümkün değil bence benimde oğlum 40 ı çıkınca emmeyi bıraktı emzirmeyi denedim çığlık çığlığa kaldı pompayla sağmayı denedim düzenli işe yaramıyor genelde bebekler kadar çekemiyorlar çünkü bir de beyine süt üretimi için uyarısı gitmesini bebeğin emmesi sağlıyor zaten çok kafanıza takmayın bence emmeyen bebek emmiyor yapacak bir şey yok siz elinizden geleni yapmışsınızdır mutlaka zaten

Bence bunca zaman sonra tekrar memeye alistirmayin. Zaten ek gidaya baslamistir , mamayida yavas yavas azaltip 1.5 yas gbi komple yemek yemege baslayacak. Buyudukce memeyi biraktirmak asiri zor

Gelse bile bu kadar zaman sonra memeyi tutmayabilir bebeğiniz boşuna kendinizi yıpratmayın

Merhaba yorumların hiçbirine katılmıyorum. Anne sütü bebek için mucize bir besin, içeriğinde başka hiçbir şeyde olmayan bağışıklık hücreleri var. 1 damlası bile şifa. Memenizi tutmuyorsa bile sağarak bir damla bile vermeniz amacınız olmalı. Sağarak süt tekrar gelir, artar. Kesilmiş sütü yeniden getirmeye relaktasyon deniyor, düzenli sağım yapıp meme ucuna uyarı vererek sütünüzü geri getirebilirsiniz. Bebeğini evlat edinen hiç doğurmayan kadınların bile sağımla sütü geliyor ve bebeklerini emziriyorlar, olumsuz yorumlara takılmayın. Daha sonrasında memeye de alıştırabilirsiniz.

emiyor mu ? yani sütüm az demeyin emiyorsa emzirin. o duyguyu alması bile yeter. ayrıca 10 aylıktan sonra dönenleri duymuştum. anne sütü strese gelemez. o stres ortamı kalkarsa geri gelebilir. bol bol ten teması yapın, sarılın yatın, koklayın. bence denemeye değer

Back
X