keşke evlenmeseydim diyen arkadaşlar gelin bizde burda toplanalım

yazdıklarınızı okudum off çok bunaldım çok
keşke evlenmeseydim değilde keşke tanışmasaydık çok dedim zira tanıştık sevdim evlendim ama ailesi hakkında hiçbir fikrim yoktu giydiğim kıyafete yediğimiz yemeğe karışacak bir annesi olduğunu hiç anlamadım arkadaşlarının ve ailesinin benden önemli olduğunu hiç anlamadım ama şimdi anlıyorum yine gitti biraz önce haftada bir gün izni var onuda kendine ayıracakmış arkadaşları ile buluşmaya gitti ben yine evde yalnız benim hiç canım yok sanki bende çalışıyorum haftada iki gün iiznim varda ne olmuş dün bütün gün temizlik yaptım bugünde şu saate kadar yine ev işi. canım çok sıkılıyor hadi birşeyler yapalımdedim ama beyim arkadaşı ile buluşacakmış sonra da saz kursu var onu gidecekmiş ee akşam 8-9 gibi gelir ben tabii evde izin günümü ev işi temizlik yemek ütü ile geçireceğim akşama beyime yemek hazırlamaktan mühüm işim mi var çok canım sıkkın çok
ya yanlış mı düşünüyorum allah aşkına insan niye evlenir hayatı paylaşmak için değil mi ben neyim onun hayatında köşede süs mü. evdeki özel hizmetçisimi geçen hafta doğum günümdü ne oldu kutladı mı tabii tabii akşam 10 da eve geldi hediye almış sevindim tam ama ne yapmış beyim maksat bana hediye almak değil sanki bir arkadaşına birde kendine birşeyler almış ee banada hediye alıvermiş oysaki para durumu sıkışık hatta bana hedişye alma bile dedim ve hiç te alınmayacaktım ama beyim 300 lira harcamış iki hafta sonra evlilik yıldönümü ne yapacak peki her zaman ki gibi unutulacak off çok bunaldım yazmak bile istemiyotrum o arkadaşları ile eğlensin ben evde tek başıma kriz geçiriyim

Offf....senin yazdıklarını okuyunca da benim canım sıkıldı.haklısın arkadaşım,ne diyim...Böyle bu cins demekki ya da çoğu böyle bu zamanda,biz o azınlık şanslı gruptan değiliz.İnsan neyse o,değiştiremiyorsun.Sen orta yerinden çatlasan da adam yine bildiğini okur.Hamurunda olmayınca insanın ne yapsan,ne etsen nafile...Madem o bu şekilde bir hayat tarzını benimsemiş-senin varlığına rağmen-sen de onu takma.Yani eş olarak elbette sorumluluklarını yerine getir,laf getirtme kendine ondan ve ailesinden.ekmeklerine yağ sürme yani.Ama sen de kendine özel alanlar yarat.Çalışan kadın olman avantajın senin.Çevrene daha fazla odaklan,çık,dolaş çok sıkılırsan sende.hobiler edinebilirsin.Hafta sonu kursları oluyor halk eğitimin mesela.En azından dışarıya çıkmak için bahanen olur.Böyle yerlerde de yeni arkadaşlıklar kurabilirsin.Değmez,kendini yıpratma bu kadar.

Keşke evlenmeseydim diye o kadarrr çokk dedim ki kendi kendime oğlunu aldığımı düşündüğü için benden nefret eden bir kayınvalidem ve ailesine asla toz kondurmayan bir eşim vardı ben ne yaptım açtım boşanma davasını şimdide mutlu sayılmam dul kalacak olmak çok korkutuyor beni ama diyorum onunla bir ömür heba edeceğime bir şans veriyorum kendime belki diyrum bundan sonra mutlu olurum bende:43:

Keşke evlenmeseydim diye o kadarrr çokk dedim ki kendi kendime oğlunu aldığımı düşündüğü için benden nefret eden bir kayınvalidem ve ailesine asla toz kondurmayan bir eşim vardı ben ne yaptım açtım boşanma davasını şimdide mutlu sayılmam dul kalacak olmak çok korkutuyor beni ama diyorum onunla bir ömür heba edeceğime bir şans veriyorum kendime belki diyrum bundan sonra mutlu olurum bende:43:

Korkma...Hiç hem de....Ben de aynı durumdayım.Kayınvalide,aileye düşkün erkek,akrabalar....Vsss....vs....Benim de yaklaşık bir ay sonra dava.İnan kurtuluyorum diye seviniyorum ben.yetti artık çünkü...

Korkma...Hiç hem de....Ben de aynı durumdayım.Kayınvalide,aileye düşkün erkek,akrabalar....Vsss....vs....Benim de yaklaşık bir ay sonra dava.İnan kurtuluyorum diye seviniyorum ben.yetti artık çünkü...

evet kurtulduğuma çok seviniyorum bende çünkü yazsam roman olur cinsinden şeyler yaptılar ama çevre var ya şu çevreeee.... Şükürler olsun ailem arkamda ama gelecek endişelendiriyor işte ya diyorum daha kötü bir evlilik yaparsam ikince kez boşanma şansımda olmaz

evet kurtulduğuma çok seviniyorum bende çünkü yazsam roman olur cinsinden şeyler yaptılar ama çevre var ya şu çevreeee.... Şükürler olsun ailem arkamda ama gelecek endişelendiriyor işte ya diyorum daha kötü bir evlilik yaparsam ikince kez boşanma şansımda olmaz

Herşey kısmetle canım ya...Belli olmaz hayatın ne getireceği....iyi ya da kötü,kısmetle işte....Ben şahsım adına söyleyeyim,dediğin gibi roman olacak cinsten,çok çektim,o yüzden bana evlilik eşittir kabus gibi geliyor.Bir de evlilik öncesi yıllarca bekledim bu insanı.tanıdığıma emin olduğumu sanarak evlendim ama öyle değilmiş işte.Benim şu anki sorunum gelecek endişe değil.Sen de korkma.Bak,ailen de arkandaymış.Bende de sorun şu;hiç güvenim kalmadı.Yani karşı cinsi öcü gibi hissediyorum.Bırak evlenmeyi,tekrar birini sevemem,inanamam gibi geliyor.

Herşey kısmetle canım ya...Belli olmaz hayatın ne getireceği....iyi ya da kötü,kısmetle işte....Ben şahsım adına söyleyeyim,dediğin gibi roman olacak cinsten,çok çektim,o yüzden bana evlilik eşittir kabus gibi geliyor.Bir de evlilik öncesi yıllarca bekledim bu insanı.tanıdığıma emin olduğumu sanarak evlendim ama öyle değilmiş işte.Benim şu anki sorunum gelecek endişe değil.Sen de korkma.Bak,ailen de arkandaymış.Bende de sorun şu;hiç güvenim kalmadı.Yani karşı cinsi öcü gibi hissediyorum.Bırak evlenmeyi,tekrar birini sevemem,inanamam gibi geliyor.
bu benimde büyük korkum bu kadar bana deli olan adam bile bunları yaşattıysa standartlarda biri neler yapar diyorum ama hayatın bana sunabileceği tek şey evlilik olabilir sanki çünkü okumuyor çalışmıyorum da

bu benimde büyük korkum bu kadar bana deli olan adam bile bunları yaşattıysa standartlarda biri neler yapar diyorum ama hayatın bana sunabileceği tek şey evlilik olabilir sanki çünkü okumuyor çalışmıyorum da

Hayır,böyle düşünme canım.hayatına yön verecek ya da anlam katacak tek şeyin yolu evlilikten geçmez.Elbette hayat sana çok daha iyi bir kısmet te sunabilir ve yeniden evlenebilirsin.Ama yaşamı bir yerinden tutup yakalamanın tek koşulu bu değil.Sen yani biz pardon:1:şu an geçiş dönemi yaşıyoruz.Boşanma olayı psikiyatrlar tarafından bile ani yakın akraba kayıplarından sonra ikinci sırada kabul ediliyor travma açısından.Bu süreci en az hasarla atlatabilemk önemli.belirsizlikten kaynaklı şüpheler,korkular,gelecek kaygısı duymak doğal bu süreçte.Ama bu ömrün boyunca bu psikolojide kalacaksın anlamına gelmiyor.Sen önce kendine inanmalısın.kendi değerine inan,kendine olan güvenini ayakta tut.eğitim almak için geç bir yaştaysan,kendine göre bir iş bulup çalışma hayatına da atılabilirsin.illa kariyer sahibi olmak için değil.Kendin için,ekonomik özgürlüğün için,sosyal hayatın için.

Hayır,böyle düşünme canım.hayatına yön verecek ya da anlam katacak tek şeyin yolu evlilikten geçmez.Elbette hayat sana çok daha iyi bir kısmet te sunabilir ve yeniden evlenebilirsin.Ama yaşamı bir yerinden tutup yakalamanın tek koşulu bu değil.Sen yani biz pardon:1:şu an geçiş dönemi yaşıyoruz.Boşanma olayı psikiyatrlar tarafından bile ani yakın akraba kayıplarından sonra ikinci sırada kabul ediliyor travma açısından.Bu süreci en az hasarla atlatabilemk önemli.belirsizlikten kaynaklı şüpheler,korkular,gelecek kaygısı duymak doğal bu süreçte.Ama bu ömrün boyunca bu psikolojide kalacaksın anlamına gelmiyor.Sen önce kendine inanmalısın.kendi değerine inan,kendine olan güvenini ayakta tut.eğitim almak için geç bir yaştaysan,kendine göre bir iş bulup çalışma hayatına da atılabilirsin.illa kariyer sahibi olmak için değil.Kendin için,ekonomik özgürlüğün için,sosyal hayatın için.

ben hiç çalışmadım 25 yaşındayım ama bu ara bişeyler yapacak modda da değilim açıkçası ama inan bugünümü

yaşarken çokk mutluyum tek korkum gelecek bende düşünmemeye zamana bırakmaya çalışıyorum dediğin gibi bunlarda geçer amaannn

ben hiç çalışmadım 25 yaşındayım ama bu ara bişeyler yapacak modda da değilim açıkçası ama inan bugünümü

yaşarken çokk mutluyum tek korkum gelecek bende düşünmemeye zamana bırakmaya çalışıyorum dediğin gibi bunlarda geçer amaannn

25 neki be canım,ben de böyle yazınca ununu eledin,eleğini astın sandım.Şimdi buradan sana hemen iyi olacaksın yazsam külliyen yalan olur.Evet....kanayacaksın,acıyacak,sızlayacak....ama birgün gelecek ve dinecek.Kendini şimdilik sudan çıkmış bir balık gibi hissedebilirsin.Zamanla derdini hazmedecek ve yaşadığın tecrübeden besili daha da sağlam basarak yürümeye devam edeceksin.Hiç çalışmamış olabilirsin.Bu daha bu yaştayken bundan sonra da hiç çalışmayacaksın anlamına gelmez.Daha yerini bulmamış,oturmamış bir endişen var,o yüzden canın hiçbirşey yapmak istemiyor.Dava sonuçlansın,omuzların hafiflesin,hayata bir ucundan girmek zorunda kalacaksın zaten.Tamam,çok harika bir iş olamyabilir ama iyi kötü sabah gidip akşam geleceğin,kafanı dağıtacak,harçlığını çıkaracak bir iş bulursun.

25 neki be canım,ben de böyle yazınca ununu eledin,eleğini astın sandım.Şimdi buradan sana hemen iyi olacaksın yazsam külliyen yalan olur.Evet....kanayacaksın,acıyacak,sızlayacak....ama birgün gelecek ve dinecek.Kendini şimdilik sudan çıkmış bir balık gibi hissedebilirsin.Zamanla derdini hazmedecek ve yaşadığın tecrübeden besili daha da sağlam basarak yürümeye devam edeceksin.Hiç çalışmamış olabilirsin.Bu daha bu yaştayken bundan sonra da hiç çalışmayacaksın anlamına gelmez.Daha yerini bulmamış,oturmamış bir endişen var,o yüzden canın hiçbirşey yapmak istemiyor.Dava sonuçlansın,omuzların hafiflesin,hayata bir ucundan girmek zorunda kalacaksın zaten.Tamam,çok harika bir iş olamyabilir ama iyi kötü sabah gidip akşam geleceğin,kafanı dağıtacak,harçlığını çıkaracak bir iş bulursun.

Sanırım beni karamsar yapan şeyde davanın sonuçlanmamış olması dediğin gibi omuzlarım hafifleyince daha rahat bakabilirim belki hayata...
Bu arada teşekkür ederim canım benim benimle aynı durumda olupta benden rahat olan insaları görmeye ihtiyacım vardı tabi inşallah görmeyiz başka insanları böyle:43:

Sanırım beni karamsar yapan şeyde davanın sonuçlanmamış olması dediğin gibi omuzlarım hafifleyince daha rahat bakabilirim belki hayata...
Bu arada teşekkür ederim canım benim benimle aynı durumda olupta benden rahat olan insaları görmeye ihtiyacım vardı tabi inşallah görmeyiz başka insanları böyle:43:

Rica ederim.benim de sonuçlanmadı,anlıyorum o yüzden seni.Elimi kolumu bağlı hissediyorum ben de ama sabır işte,başka çare yok.Ben gurbet geliniydim bir de.Şimdi ailemin yanındayım.Evden üstümdeki kıyafetlerle çıktım.Bir çöp almadım yanıma.Ne yaptın,ne ettin,ne durumdasın diye sormadı bile.Bak güldüreyim seni biraz.İki aydır ailemin yanındayım neredeyse.Annemin kıyafetlerini giymekten palyaçoya döndüm.:1:Kitaplarıma çok düşkünümdür.Bütün kitaplarım orada kaldı.İnşallaah yırtmamıştır diye dua ediyorum valla hergün.Ağlanacak halimize gülüyoruz işte.yüzünü görmek istemiyorum,o yüzden sadece dava günü gidicem,özel eşyalarımı alıp çıkıcam.Herşeyin hayırlısı,üzme bu kadar kendini.iyi geceler canım.

bence öyle düşünme hemde böyle bir evlilikten sonra yeniden evlenmeyi düşünmek için çok erken.....

bence öyle düşünme hemde böyle bir evlilikten sonra yeniden evlenmeyi düşünmek için çok erken.....

tek şansın evlilik değil....okumuyorsan dışardan okumaya başlayabilirsin mesela...yada konumun nedir nerde nasıl bir yerde yaşıyorsun bilmiyorum ama çalışmaya başlayabilirsin....kendine hedefler koy onlara yönel ama böyle düşünme olur mu canım....

bazen keşke diyorum kızlar.evet aslında çok ağır bi kelime ama yaşanan bazı şeyler ağır gelebiliyo.eşinizin ailesi maddi olarak sizi sömürüyosa eşiniz bu duruma dur diyemiyosa ve üstüne üstlük odun bi kocaysa diyosunuz.
evleneli bir yıl oldu ama mutlu değilim.ya da mutluluğum çabuk bitti.ve maalesef kimseyle de paylaşamıyorum.

bugün aynı şeyleri bende yaşıyorum daha doğrusu 5 ay oldu ewleneli mutlu günümü hatırlamıyorum buğün ne yapmam konusunda bazı siteleri okurkan gördüm ve yazmak istedim benim eşim daha farklı kesinlikle gelip özrü falan yok barışmak için bi çabası yok ben el atmayın günler gecer aradan birilerin yanında beni unutur ilgisi azalır ve buğün bende keşke dedim böyle mutsuz geçicekse olmasaydı dedim ama yapıcak bişey yok derdini anlatıcak kimsen yok sorunlarınla birlikte başbaşa kalıyorsu.

valla bunalıp duruyorum ben de. Allah sonumuzu hayreylesin diyorum. ikide bir tartışma yaşamaktan gına geldim artık. eşimse tartışmaya açık .otur sabaha kadar tartış hiç bir şey olmamış gibi davranabiliyor. ama benim tartışmaya tahammülüm kalmadı artık.

slm..Bu topikdeki yazdıklarını okuyunca boşanmak üzere oldugunu ve gayet de rahat oldugunu gördüm.Ben de 2 yıllık evliyim ve 2 yıldır ne vardı sanki evlenecek dediğim zamanlar okadar çok oldu ki hele şu zamanlar hepten arttı.Az önce de çok şiddetli bi kavga oldu eşimle aramda ve birazdan memleketten annemler geliyolar artık ailecek bi oturulsun konusulsun diye.Ben de acaba kalkıp ben artık yapamıyorum boşanmak istiyorum desemmmi yoksa pişman olurmuyum dşye okadar arada kaldım ki ve annemler gelene kadar burdakileri okuyup kendime bi pay cıkarmaya bi akıl almaya çalışıyorum kendimce ve en cesaretli seni gördüm.Sence boşandıktan sonra bu günleri ararmıyız? o zaman da keşke boşanmasaydık iyi kötü yine yanımda eşim vardı,yalnız değildim dersek ya?

valla bunalıp duruyorum ben de. Allah sonumuzu hayreylesin diyorum. ikide bir tartışma yaşamaktan gına geldim artık. eşimse tartışmaya açık .otur sabaha kadar tartış hiç bir şey olmamış gibi davranabiliyor. ama benim tartışmaya tahammülüm kalmadı artık.

aynı yaaa aynı işte...Ben de 2 yıllık evliyim.Eşimle her gün en az 1 kere çok saçma bi konuda tartışıp bunun sonunda bozulabiliyoruz ve eşim hemen yarım saat sonra hiç bişey olmamıs gibi benle konusup gülebiliyo ya da sırnaşabiliyo ama ben öyle değilim.Benim içim bi kere soğudumu ısınması için zaman gerekiyo.Hataları hemen bi öpücükle affedemiyorum ve eşimin bu alışkanlıgı yalama yaptığı için biz gün içinde bi küsen bi barışan sonra bida bozuşan seviyesiz basit bi çift olduk.Ama ben o anda zar zor düzelsem bile 2 yıldır birike birike şimdi içim iyce soğudu ve suratsız,çekilmez,soğuk bi insan haline geldim malesef.Ona saygım kalmadı artık.Ve az önce bebek yapcaz yapmıcaz diye birbirimize girdik.Şu durumda bebek sahibi olmak akıl karımı allah aşkına.Neymiş bebeğimiz olursa ilişkimiz düzelirmiş,neşe gelirmiş eve.Hadi gelmedi nolcak?Ayrılınca sen mi bakcan cocuga?İşte bu yüzden kavga ettik ve ben 2 yıldır herşeyi güllük gülistanlık göstermek için çırpındıgım aileme ağlayarak telefon edip gelin beni alın dedim.Şu anda yoldalar biliyomusunuz.4 saatlik yoldan geliyolar ve gelince neler olcak cok merak ediyorum ve kendimdeki bu gamsızlığı ve soğukkanlılıga da şaşıyorum.bi yol bulurum ümidiyle buraya girdim son çare:(

aynı yaaa aynı işte...Ben de 2 yıllık evliyim.Eşimle her gün en az 1 kere çok saçma bi konuda tartışıp bunun sonunda bozulabiliyoruz ve eşim hemen yarım saat sonra hiç bişey olmamıs gibi benle konusup gülebiliyo ya da sırnaşabiliyo ama ben öyle değilim.Benim içim bi kere soğudumu ısınması için zaman gerekiyo.Hataları hemen bi öpücükle affedemiyorum ve eşimin bu alışkanlıgı yalama yaptığı için biz gün içinde bi küsen bi barışan sonra bida bozuşan seviyesiz basit bi çift olduk.Ama ben o anda zar zor düzelsem bile 2 yıldır birike birike şimdi içim iyce soğudu ve suratsız,çekilmez,soğuk bi insan haline geldim malesef.Ona saygım kalmadı artık.Ve az önce bebek yapcaz yapmıcaz diye birbirimize girdik.Şu durumda bebek sahibi olmak akıl karımı allah aşkına.Neymiş bebeğimiz olursa ilişkimiz düzelirmiş,neşe gelirmiş eve.Hadi gelmedi nolcak?Ayrılınca sen mi bakcan cocuga?İşte bu yüzden kavga ettik ve ben 2 yıldır herşeyi güllük gülistanlık göstermek için çırpındıgım aileme ağlayarak telefon edip gelin beni alın dedim.Şu anda yoldalar biliyomusunuz.4 saatlik yoldan geliyolar ve gelince neler olcak cok merak ediyorum ve kendimdeki bu gamsızlığı ve soğukkanlılıga da şaşıyorum.bi yol bulurum ümidiyle buraya girdim son çare:(

Allah yardımcınız olsun kardeş.

Geçen bi kitapta bir araştırmanın sonuçlarını okudum, son yüzyılın evlilikleri erkeklere yapıcı gelirken kadınları yıkıyorumuş. burdaki yazıları okuyunca da bu sonucu daha iyi anlıyorum...

İnşallah eşinizle aranızdaki sorunları çözersiniz...

benim davam sonuçlandı canım.
kesinlikle daha rahat oluyorsun.
benim eşim benimle tekrar barışmak istedi, ama hiç bir şey değişmeyecekti onun için...
ve ben o düşündüğüm dönemde gece yattım tekrar o eve gittiğimi, ailesini filan düşündüm ciddi anlamda nefes alamadım.
zaten doktor panik atak başlangıcı olduğunu söylemişti.
bende hiç bir şey değişmeden olmayacağını söyledim.
1 hafta içinde de boşandık, mahkemede imza atılırken sorduğum soru''bitti mi?'' oldu.
çok garipti ve o zamandan sonra doğumgünümde iyice dağıttım ve ağladım, hala bazen kızıyorum, hüzünleniyorum ama kesinlikle acı çekmiyorum. bende senin gibi bana deli olan adam bunları yaptı, bu adam kızımın babası...
başkası olmaz diyorum, çevremdeki herkes su akar yolunu bulur, gün gelince çok mutlu olacaksın diyor.
hele boşanmış arkadaşlarım bir gün bir bakacaksın geçmişe oh be diyeceksin diyorlar.
daha umutla bakıyorum kısa vadede maddeler hazırladım kendime önce, şimdi 5 yıllık bir plan yaptım saçma sapan şeyleri bile yazdım.
yeni ayakkabı alınacak en topuklusundan diye...
listede bir maddenin üzerini çizebilmek çok iyi geliyor.
ama hala keşke evlenmeseydim diyemiyorum, zamanla olacak kendimi zorlamıyorum:34:

Back
X