keşke evlenmeseydim diyen var mı?

cokguzelolsun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
3.456
11.589
158
evlilik arefesindeyim uzun bir ilişki sonucunda, hala aklımda sorular var, flört dönemi uzun ve çok iyi geçip de sonrasında evlenince pişman olan var mı? varsa neden? çıkarken/sözlüyken/nişanlıyken şu şu olmuş da ben görememişim dediniz mi?

kısacası evlendiğine pişman olanlar, neden keşke evlenmeseydim diyorsunuz.

evliliğin başından itibaren şunu yap, şunu yapma deseniz önerileriniz neler olur?

gelir gider nasıl ayarlıyosunuz, ben maaşların bir kişide toplanmasını o kişinin de ben olmasını istiyorum ve bunu açıkça söylüyorum, paragözlük falan için değil harcarken hesabını bilmediği için, ayrı gayrımız olmasın diye, senin paran benim param olayı hiç olmasın diye paraları birleştirme taraftarıyım, yoksa ailesine istediği kadar göndersin sorun yapmam. yanlış mıyım bu açıdan?

:KK76:İmmm şöyle söyleyeyim kavgalariniz olursa belki bir ihtimal keşke evlenmeseydim bekarlik sultanlikti dediginiz olcak ama bu sinir gecene kadar. Tabiki karşinizdaki kisi psikolojik baski siddet saygisizlik gostermediqi surece bunu bile demezsiniz.6 bucuk yillik ewliyim daha şükür bir kez demedim keşke evlenmeseydim senle diye.Para konusunda mantikli dusunmussunuz.Para bende birikir cebine almasi gerekeni alir borclari ödemeleri alisverisi ben hesap ederim gayette memnun bu durumdan.:kahve:Simdiden fazla detayci olmayin derim bide kavgalarinizi buyutmemeye sayginizi yitirmemeye herseyden once dikkat edin.Bi cekinme olsun ki aranizda o ince cizgi bozulmasin.Simdiden mutluluklar :KK200:

Ben evliligimin ilk 6 ayinda keske hic evlenmeseydim demistim, esim bosanalim dese aninda bosanirdim. O kadar cok incir cekirdegini doldurmayacak seyler yuzunden kavga ederdik ki.. sonra sonra alisiyorsun, isterse 20 yil sevgili ol, ayni eve girmek cok degisik. Bizde herkesin maasi kendinde ama giderlerimizi gelirimize gore bolustuk. Herkesin kendi tercihi ama ben ortak hesap yerine giderlerin bolusulmesini daha mantikli buluyorum ki esimin de eli aciktir, zamanla tutumlu olmayi ogrendi :) icinizi ferah tutun, kavga vs. Elbet olacak ama gercekten seviyorsaniz asarsiniz. Simdiden mutluluklar

Genel bir öneri mümkün değil evlilikte. Bir ilişkiyi nasıl yönetiyorsanız öyle yöneteceksiniz evliliğide. Aile etkenleri olacak, para olacak, ilgi beklentisi artacak. Bunları deneyimleyip görecek ve şekil vereceksiniz.

Tek tavsiyem; her konuda ortak bir sonuca varmak için uğraşın.

Evliliğin ilk zamanları hem güzel hem sancılı oluyor, flört dönemi vs.uzun olsa da aynı evde yaşamak çok farklı bir tecrübe. Bir de işin içine aileler giriyor tabi benim en zorlandığım kısımdı ailelerle dengeli bir ilişki yürütmek.
Stratejiye hesaba kitaba gerek yok bence evlilikte hicbir konuda, eğer güzel bir bağ olursa arada eş hayatta ki en yakının oluyor..
Maddi mesele de ayrı gayrının olmasini doğru bulmuyorum sizde yada esinizde kim daha iyi yönetebilirse para meselesini ama erkekler bu konuda geri planda kalmayı sevmezler.
Mutluluklar dilerim..

Karşılıklı anlayış,yitirilmeyen saygı ve sevgi uzun evlilik getirir. Tartışmalar elbet oluyor,olacakta.. önemli olan geri dönüşü olmayan kırgınlıklar yaratmamak.. 2 çocuğumuz var allah bağışlasın,biz hala başbaşa kaçamak nasıl yaparızın derdine düşüyoruz.
Para konusunu bilemiycem ama bizde toplanan bi hesap yok. Evin genel idaresini eşim kendi maaşıyla yapar,benim kazancım hesabımda durur. Lazım olursa ben gönderirim eşime. Hiçte konuşulmaz senin paran benim param vs diye.

Hic bi sekilde elti, görumce onlarla dedikodu yapma asla, birbirinizin arkasindan konusma. Hic birine guvenemezsin cunku. Sonra , nisanlinin evlenince cok degisik bir insan oldugunu goreceksin. Evlenince herkes degisir. O zaman da hayal kirikligina ugrama. Bi de ilk sene cocuk yapma derim . :) mutluluklar

evlilik arefesindeyim uzun bir ilişki sonucunda, hala aklımda sorular var, flört dönemi uzun ve çok iyi geçip de sonrasında evlenince pişman olan var mı? varsa neden? çıkarken/sözlüyken/nişanlıyken şu şu olmuş da ben görememişim dediniz mi?

evliliğin başından itibaren şunu yap, şunu yapma deseniz önerileriniz neler olur?

gelir gider nasıl ayarlıyosunuz, ben maaşların bir kişide toplanmasını o kişinin de ben olmasını istiyorum ve bunu açıkça söylüyorum, paragözlük falan için değil harcarken hesabını bilmediği için, ayrı gayrımız olmasın diye, senin paran benim param olayı hiç olmasın diye paraları birleştirme taraftarıyım, yoksa ailesine istediği kadar göndersin sorun yapmam. yanlış mıyım bu açıdan?
Ben bir buçuk yıllık evliyim benim de tedirginliklerim vardi ama karşımdaki adam o kadar güzel seven ve karşısındakini değerli hissettiren en önemlisi sadece bana değil herkese insani değerler cercevesinçe davranan bi adamdi. Merhametli duygusal zekası yüksek . Etkilendim ve evet dedim zerre kadar değişmedi evlendigimiz günden beri. Kirmamayi bilen kırma ihtimali olunca bile gönül almayı bilen biriyse sakın vazgeçmeyin.
Ekonomi noktasına gelirsek ben evlenince şehir drgistirdigim için işten ayrılmak zorunda kaldım ve burda iş bulamadım şimdi .Çocuk düşündüğümüz için çalışmama kararı aldım . Ben lisede bile ailemden para istemedim yazları çalıştım o yüzden bu işsizlik sürecinde zorlandim ama eşim maaş kartını bana verdi. Harcamalara yatırımlara birlikte karar veriyoruz .

Sizi şuanda tedirgin eden ne yani karşınızdakinin sizi tedirgin edecek bi sözü davranışı olmalı tedirginliğiniz icin

Evlenmeye çok zor ikna oldum.Düğün günü bile çok kaygılıydım hata mı yapıyorum diye.Eşimle sorunlarımız olduğundan değil evliliğin kendisi yeterince korkunç geliyordu.Yine de evlenmeseydim demedim hiç.Bazen daralıyorum , bekar günlerimi özlediğim de oluyor yine de evlenmeseydim demiyorum.

Ha ilerde der miyim bilmiyorum.Hayatta her şey insanlar için.

Herkesin zaman zaman pişmanlığı olabilir. Onemli olan böylesi anların tesirinin kısa sürede kalkmasıdır. Evlilik kolay bir şey değil. Kendini, sınırlarını bile yeni tanıyorsun.

6 yillik evliyim her gün iyi ki evlenmisim diyorum sükrediyorum. Flört döneminde nasilsa hala ayni esim. Size tavsiyem sadece aranizdaki saygiyi koruyun demek olacak. Saygi biterse sevgi de biter. Ne kadar kizarsaniz kizin siddet ya da hakaret asla olmamali. Bizde ses bile yükselmez. Bizim bütcemiz ortak ama paralari bir yerde toplamiyoruz. Esim kredimizi, ev aidati, faturalari kendi harcamalarini yapiyor kalani benim hesabima atiyor. Ben de kendi harcamalarimdan sonra kalanlari onun gönderdigi ile beraber birikim hesabimiza aktariyorum. İkimiz de müsrif degiliz ve kisisel harcamalarla ilgili asla hesap sormuyoruz.

Ben uzun flort yaşamadim ama evlenince ciddi ciddi boşanmayi dusunecegim bir huyu cikmadi esimin. Sevmedigim huylari var mi var. O nunda bende sevmedigi huylardan var tabi ki. :KK70:
Bazı seyleri elbette evlenmeden göremezsin, ayni evde olman lazim, şans...

Ben calismiyorum bizde para hesabinin, gelir gider, yatirim vs kontrolu bendedir esimin parayla işi olmaz sorgulamaz. Eşim harclik seklinde para alir genelde ekstra birsey yoksa. Kutumuzda da bir miktar para bulunur ortada. Kendisi böyle istiyor.
Herbiseyin ben de olmasindan darlandigim oldu ama burada esinin maaşini bile bilmeyen, harclikla yaşayan kadinlari okudukca halimden memnun olmaya basladim.

Yine de esiniz istemiyorsa ortak olsun en azindan sadece sizde olmasin. Ikinizinde haberi olsun herseyden.

Keşke evlenmeseydim diyorum her gün. Kendisini bana bambaşka biri olarak tanıttığı için. Ev işi yapar cimri değildir, ne istesem hemen yapar ama aldatıldım işte

Back
X