• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke evlenmeseydim

Su detay var iki ay tatil var ya yazın o işte gözdesi kaynanalarin.
Oh iki ay gelsin hizmet etsin.
Mesela 12 ay sabit çalışan hiç tatili olmayan kadından beklenen ile öğretmenden beklenen aynı değil.
Boş gününü belirleyip eve dolan var.
Hatta kadın öğretmen arkadaşım o gün bulunduğu ilçenin pazariymis ve tüm akrabalar doluyormus eve.
Kadın gitmiş müdüre o günü doldurtmus.
Öğretmen hatunların çoğunluğunun tercih edilme sebebi bu malesef part time çalışıyor gibi düşünüyorlar. Öğlene kadar ders verir. Öğleden sonra evinin işini yapar, çocuklarıma analık yapar. Yazın da memlekete anama yardıma gider. Benim kv de öğretmen olduğumu duyunca çok sevinmiş ama ne umdu ne buldu🤭🤭Bu düşünceleri bile bile kabul eden meslektaşlarıma da ayrıca kızıyorum😡

Öğretmen hatunların çoğunluğunun tercih edilme sebebi bu malesef part time çalışıyor gibi düşünüyorlar. Öğlene kadar ders verir. Öğleden sonra evinin işini yapar, çocuklarıma analık yapar. Yazın da memlekete anama yardıma gider. Benim kv de öğretmen olduğumu duyunca çok sevinmiş ama ne umdu ne buldu🤭🤭Bu düşünceleri bile bile kabul eden meslektaşlarıma da ayrıca kızıyorum😡
Cunku çoğu bu hayatı kabullenmiş ve kabul etmeyince sinirleniyorlar.
Ablamın okulunda kadın 50 küsur yaşında yazın iki ay orada geçiriyorum evde hizmet ediyorum diyor.
Benim kaynanamın yan komşusunun doktor gelini var kadın evlendiginden beri her tatilde orada.
İş güç yemek vs
Doktor bile geliyor sen mi gelmeyeceksin oluyor?
Bunun gibi sacmaliklar.

Bencillik doğru katılıyorum.
Ama maalesef bu güdü ile baş etmek de zor.
Menapoza ramak kala evlenen bir kadının çocuk yapma isteğini anlayabiliyorum.
Son şansı kaçırmak istemiyorlar.
Çünkü bazısı için çocuksuz olmak o durumla baş etmek imkansiz.
Herkes ister huzurlu aile de yasamayi anne baba mutlu sağlıklı ama bu hep mümkün olmuyor.
Bütün hayatı tek başına kenardan izlemek bu da kolay değil kadın için hele bu toplumda.
Realist konuşmak gerekirse bu sitede bile kaçta kaç kadın eş ailesi yada başka sebebten sorun yaşıyor ben en yaşamayani bile laf aralarında goruyorum açıkçası bunların boşanma ihtimali de an meselesi ama en az iki çocukları var ve bu kişiler bakiyorim baskasina doğurma diyor.
Keşke uygulamasi okadar basit olsa.
Çocuk yapma isteğine ket vurani tebrik ediyorum.
Ama uğursuz dolandırıcı sabıkalı adam değilse menapoza girmeye ramak kalan kadınin da çocuk istegini anlayabiliyorum.
o zaman evlatlik alinabilir, bence yalniz kalmamak icin cocuk dogmasini istemek dogru gelmiyor.. ama yasamadan bilinmez tabi..

Konumu okuyup benden sonra bile yazanlar olmuş.Yillar sonra buraya yazdilarima bakmak geldi içimden.Neler yaşamışım ne kadar üzülmüşüm hiç değmezmiş.4 sene önce kızımı da alıp sonra çıktım o evden ve çıkarken bosanma davası açtım.3.5 sene her gün yalvardı ağladı sızladı ama dönmedim.Bir ay öncede evlendi kendisi Kızimla sakin ve kararlarımı verwbildigum bir hayat yaşıyorum. Keşke yılları kendime zindan etmeseymisim.Hepinize teşekkür ederim. Gücümüz içimizde unutmayalım.
İnsan yıkmak için kurmuyor yuvayı ondan sanırım içinde yaşarken birgün çözülür umudu oluyor. Daha iyi bir hayatınız olduğuna çok sevindim. Şans ve mutluluk bundan sonra kızınız ve sizinle olsun ☺️

o zaman evlatlik alinabilir, bence yalniz kalmamak icin cocuk dogmasini istemek dogru gelmiyor.. ama yasamadan bilinmez tabi..
Olabilir ama bu iç güdü ile baş etmek zor.
Kadınların çoğunda var bu durum
Ben realist bakıyorum .
Ben çevremde dahil 40 yas ustu bekar olup evlenmeyi tercih etmeyen kadınlarda bu durumu görüyorum.
Çocuk alan da o şekilde hiç gormedim.
Hatta çok sevdiğim bir arkadaşım görüşmüyor kimse ile .
İyice kabuğuna cekildi.
Bunla baş etmek kolay değil.
Ve geçende buna itiraz eden bir üye eşiyle sorun yaşayıp bosansam mi diye konu açıyor sonra bakmışsın tüp bebek tedavisinde şimdi hangi evlilik garantide?
Aniden de gelişir ortadan da.
Ya da çoğu baba evde çocukla sanki çok haşır neşir.
Zaten kadın bakıyor.
Bu hayatta insan başına herşey gelir.
Garanti insan da yok garanti evlilik de.

Hem de bebiş geliyormuş. Aman bir de torun görme sevdasına evinizden çıkmazlar🤬
Tam benlik durumlar😅Yani daha bir karar vermiş değiliz aslında ama olabilir mi diye düşündüm..Kendi aileme de çok yakın 1.5 saat,daha önce yaşadığım ve ortamım olan bir yer..Bir de benim eşim çok aileci bir insan değildir yani evlendiğimiz den beri de olmadı gözlemlediğim..Yaz tatillerimizi bile öyle tamamen ailelerin yanında geçirmedik biz yıllarca, bir iki hafta ziyaret ettik ( eşim evimden başka bir yerde uzun süre kalamadığımın farkında o da biraz öyle hatta). İlk evlendiğimiz yılı orda geçirdik, pek öyle gel git darlamadılar ama haklısınız şimdi çocuk da oluyor. Farklı durumlar olabilir.Biraz daha söylerseniz sonsuza kadar vazgeçicem bu fikirden😅

Konumu okuyup benden sonra bile yazanlar olmuş.Yillar sonra buraya yazdilarima bakmak geldi içimden.Neler yaşamışım ne kadar üzülmüşüm hiç değmezmiş.4 sene önce kızımı da alıp sonra çıktım o evden ve çıkarken bosanma davası açtım.3.5 sene her gün yalvardı ağladı sızladı ama dönmedim.Bir ay öncede evlendi kendisi Kızimla sakin ve kararlarımı verwbildigum bir hayat yaşıyorum. Keşke yılları kendime zindan etmeseymisim.Hepinize teşekkür ederim. Gücümüz içimizde unutmayalım.
Çok mutlu oldum umarım ömür boyu mutlu olursun 🤗

Merhaba kızlar.üç yıllık evliyim uc yılıma tek sıgan huzun oldu.Ailemden cok uzakta yasıyorum eşimin ailesiyle yakın mahalledeyiz.Evliligimin ilk gununden ıtıbaren ailesinin hayatına gore plan yaptk desem yerı eşim ögretmen bende ögretmenim ben evlendikten sonra atandim çocugumz yok.Ailesinin her cumartesı toplanma gunu var o gun kızları ogulları gelinler orda toplanacak sabah on akşam on çoluk cocuk konuşacak bişey de yok unıversite mezunu eşimle ikimiziz kardeslerı okumamış ilk evlendıgim zaman bana sunu getır bunu gotur kalk çay demle falan derdi ablası babamın sokugunu dık anenmın utusunu yap hic bişey demezdim yapardım kavga gurultu olmasn dıye sonra eve gelnce eşimle kavga ederdim gitmek istemiyorum barı sabahtan gitmeyelim çok sıkılıyrm dıye birde zazalar yanimda cogu zaman turkce konşmuylar anlamıyrm turkçe bildikleri halde zazaca konşuyolar sende ogren dıyorlardi eşime ne desem boş ne anlatsam kar etmiyordu gormcedir yapar sudur budur işimde yoktu gidecek yerimde koça sehirde sokaklırnda az aglamadım.sonra eve temel gıdalar dısında bişey almazdı maasını bile soylemiyordu ben kazanıyorum sen degil .bana kırk yılda bi kıyafet alsa en adısıni aliyordu ablamlarda bundan gıyıyo senin ne fazlan var diyordu.O gunler gecti atandım bu sefer maasımı vermedim para mi vermiyorum dıye kavgalar cıkardı.beni ailesine aileme sıkayet etti ailesine sizi sevmiyo ıstemıo falan ailesine karsı kendimi anlatmak bana yaptıklarını anlatmak için ne sözler sarfettm ama ogulları.ailmden bırı gelse yuzune bakmıyo eve bişey almıo calşmadıgım zamanlar bana babam harclık verıyordu onu verıyodum eşime çalıştıktan sonrada kndm aliyrm zatn sonra evlilk danşmanına gıdelimm dedim gittik zor bela orda hep beni şıkayt etmkle ugrastı belki psıkolg bni degistirir dıye parasını da bn oduyrdm .baktım bişey cıkacagı yok bıraktık psıkolog paramızı birleştirmeyı tavsıye etti dınleyp birleştirdim sonra biraz ıyı oldu gıbı ama kavgamiz hic tukenmedi en son babam bana geldi ıkı gun bizde kaldı falan yedı içti lafını yaptı bnde kavga ettm bana vurdu babami aradım hemen geldi bu arada ailem yurtdısında cok kızdı ilk defaa aileme anlattm evliligimi ve babam cok uzuldu eşime cok kızdı ben sana kızımı köle dıye vermedım falan kayınvaldemlerde oglunu tuttu gıtmemi beklediler ama biz devm etmeye karar verdik.uzerinden bir bucuk yıl gectı eşimn ailesine arasıra gidıyorum eşim ailme benmle gıtmyr yanlız gıdıyorum bu kurbanda ıkı gun geldi şimdi geldiginden bu yana ailesine beni ıkı cumaertesidr gotrmk içn ortalıgı yıkıyo bas bas bagırıo ustume yuruyr bnde daha da kotu olmasn dıye gidiyorm ama yuzune bakmak istemiyorum boşanmak istiyorum ama bir yıl tayın alamıyrm ayrıı yasasam burda kimsem yok tek kalsam ailem razı gelmez artk dayanamıyrm boşanmak çok zor bir karar işim var cocugum yok ama ha deyince olmuyor sizce ne yapmalıyım hayatımızda bişeyler degişirmi
Bosan bebegim vallahi rahatlarsin bosan hemen hic vakit kaybetme senin kocan adam degil.biraz dayan baska yere tayin olursun

Evlilk danşmanı bize cocuk yapmamızı soyledı cocuk sızı aıle yapacak dedı ams cocuklu olanlarda kotu bende bazen acaba dıyordum olmayınca bır evlilik olmuyor demekki
O nasıl danışman olmayan evlilihe ne bebeği okadar zor süreçleri bu adamla nasıl asacaksin yapma kardeşim

Evlilk danşmanı bize cocuk yapmamızı soyledı cocuk sızı aıle yapacak dedı ams cocuklu olanlarda kotu bende bazen acaba dıyordum olmayınca bır evlilik olmuyor demekki
Evlilik danışmanı saçmalamış. Aradaki iletişim, uyum vs bu problemleri nasıl çözebileceğiniz, aile ile uyum, adapte olma vs vs konular hakkında tavsiyeler vermeliydi. Yol yordam göstermeliydi. Direk yol göstermese bile iyi Bir danışman öyle doğru sorular sorar ki cevap verirken danışanlar kendi çözümlerini bulur, doğruyu yanlışı farkeder. Çok yanlış bir seçim olmuş ama gitmeden nerden bilecektiniz. İmkanınız varsa iyice araştırıp iyi bir danışmana gitmelisiniz. Yine bir sonuç alamazsanız, şükür ki mesleğiniz var arkanıza bile bakmadan kendi hayatınızı kurun derim.

Öğretmenim, memleketler den çok uzaktayız ve zorunlu hizmet bitince eşimin memleketine tayin alıcaz büyük ihtimal. Korkutuyorsunuz beni😅
Yok yok. O evliliğin başı için geçerli. Siz o, eşiği geçmişsiniz. Sıkıntı olmaz allahın izniyle 😂

Merhaba kızlar.üç yıllık evliyim uc yılıma tek sıgan huzun oldu.Ailemden cok uzakta yasıyorum eşimin ailesiyle yakın mahalledeyiz.Evliligimin ilk gununden ıtıbaren ailesinin hayatına gore plan yaptk desem yerı eşim ögretmen bende ögretmenim ben evlendikten sonra atandim çocugumz yok.Ailesinin her cumartesı toplanma gunu var o gun kızları ogulları gelinler orda toplanacak sabah on akşam on çoluk cocuk konuşacak bişey de yok unıversite mezunu eşimle ikimiziz kardeslerı okumamış ilk evlendıgim zaman bana sunu getır bunu gotur kalk çay demle falan derdi ablası babamın sokugunu dık anenmın utusunu yap hic bişey demezdim yapardım kavga gurultu olmasn dıye sonra eve gelnce eşimle kavga ederdim gitmek istemiyorum barı sabahtan gitmeyelim çok sıkılıyrm dıye birde zazalar yanimda cogu zaman turkce konşmuylar anlamıyrm turkçe bildikleri halde zazaca konşuyolar sende ogren dıyorlardi eşime ne desem boş ne anlatsam kar etmiyordu gormcedir yapar sudur budur işimde yoktu gidecek yerimde koça sehirde sokaklırnda az aglamadım.sonra eve temel gıdalar dısında bişey almazdı maasını bile soylemiyordu ben kazanıyorum sen degil .bana kırk yılda bi kıyafet alsa en adısıni aliyordu ablamlarda bundan gıyıyo senin ne fazlan var diyordu.O gunler gecti atandım bu sefer maasımı vermedim para mi vermiyorum dıye kavgalar cıkardı.beni ailesine aileme sıkayet etti ailesine sizi sevmiyo ıstemıo falan ailesine karsı kendimi anlatmak bana yaptıklarını anlatmak için ne sözler sarfettm ama ogulları.ailmden bırı gelse yuzune bakmıyo eve bişey almıo calşmadıgım zamanlar bana babam harclık verıyordu onu verıyodum eşime çalıştıktan sonrada kndm aliyrm zatn sonra evlilk danşmanına gıdelimm dedim gittik zor bela orda hep beni şıkayt etmkle ugrastı belki psıkolg bni degistirir dıye parasını da bn oduyrdm .baktım bişey cıkacagı yok bıraktık psıkolog paramızı birleştirmeyı tavsıye etti dınleyp birleştirdim sonra biraz ıyı oldu gıbı ama kavgamiz hic tukenmedi en son babam bana geldi ıkı gun bizde kaldı falan yedı içti lafını yaptı bnde kavga ettm bana vurdu babami aradım hemen geldi bu arada ailem yurtdısında cok kızdı ilk defaa aileme anlattm evliligimi ve babam cok uzuldu eşime cok kızdı ben sana kızımı köle dıye vermedım falan kayınvaldemlerde oglunu tuttu gıtmemi beklediler ama biz devm etmeye karar verdik.uzerinden bir bucuk yıl gectı eşimn ailesine arasıra gidıyorum eşim ailme benmle gıtmyr yanlız gıdıyorum bu kurbanda ıkı gun geldi şimdi geldiginden bu yana ailesine beni ıkı cumaertesidr gotrmk içn ortalıgı yıkıyo bas bas bagırıo ustume yuruyr bnde daha da kotu olmasn dıye gidiyorm ama yuzune bakmak istemiyorum boşanmak istiyorum ama bir yıl tayın alamıyrm ayrıı yasasam burda kimsem yok tek kalsam ailem razı gelmez artk dayanamıyrm boşanmak çok zor bir karar işim var cocugum yok ama ha deyince olmuyor sizce ne yapmalıyım hayatımızda bişeyler degişirmi
Çoluk çocuk olmadan bosan hemen

Back
X