Yöresel Tarif Keşkek (Resimli)

Yöresel Yemekler
Keşkek yaa, keşkek. Yöreden yöreye çok değişse de her türüne bayılırım. Biz Denzili'de sadece kuzu eti ve buğday kullanırız. Daha kıyı Ege'de kuzu eti ve zeytinyağı kullanırlar. Kimi yerler tavuk ile yapar, kimi yerler kuzu tavuk karışık.
Düğün sofralarımızın sultanı, ölmüşlerimizi yad etmenin lezzetli vesilesi.
Afiyet olsun. Ben hiç cesaret edip evde denemedim ama denemekte fayda var galiba.

kemikli eti ( ilikli de olursa süper oluyor ) akşamdan ıslattığım buğday ve nohutu düdüklüye koyuyorum biraz da tuz ekliyorum suyunu koyup pişiriyorum canım .yaklaşık 1 saat pişiriyorum sonra da güveçe alıyorum ( bu aşamada eti kemiğinden ayırabilirsen daha iyi olur ) üzerine ayrı bir tavada birazcık yağ ile kavurduğum salçayı ekleyip sıcak fırına sürüyorum

çok teşekkür.deneyeceğim mutlaka.

Keşkek dövülerek ezildiği zaman güzel olmuyor arkadaşlar piştiği şekliyle ezmeden yiyin o zaman gerçekten çok lezzetli oluyor. Annem çok güzel yapar

keşkeği anneannem çok guzel yapardı Allah uzun omurler versın aminnnn... özellıkle kış aylarında yaparım..severek yirizzz :21: paylasım için tşklerrr

ayyy bilen varsa yazsin..ben keskek yapmak istiyorum..duduklude olur dimi??? birde kimi sosunu kirmizi toz biberle yapmis kimide salcayla...hangisi sizce???

hiç yemediğim ama çok merak ettiğim bir yemek, nefis görünüyor.

Back
X