Hamur İşleri Kete(Resimli)

AkdenizHandan

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
230
23
623
İstanbul
arkadaslar haydi kete yapmaya mutfaga

3 adet yumurta (2 yumurta sarısı üzerine akları içine)
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
yarım su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi İçin
1 paket margarin
2,5 - 3 su bardağı un

Ilık sütün içine mayayı ve şekeri koyup mayanın kabarmasını bekledik sonra margarin, sıvıyağ tuz ve un ekleyerek elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettik sonra kabarması için üzerine kalın birşeyler örtüp beklettik. Bu esnada içini hazırladık yağı eritip üzerine azar azar unu ekledik hafif rengi değişene kadar unu kavurduk. Mayalanan hamurdan bezeler koparıp elimizde yuvarlak açıp kavrulmuş unu bir yemek kaşığı ortasına koyup sıkıca kapatıp kapattığımız yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizdik bütün hamura aynı işlemi yapıp üzerine yumurta sarısı sürdük ve çatal ile üzerine hafif bastırarak şekil yaptık önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirdik.Afiyet Şeker Olsun.

Son düzenleme:
ooooofffffffffffff. allahım. bu ne işkence.............. neden rejimdeyim ben...... bu çok güzel keteden istiyorum ...harika duruyor. elinize sağlık.........

Ellerine sağlık canım:icecream: Memleket neresi bilmiyorum ama ben keteyi bize özgü bilirim hep,Erzurum'a:asigim:Şeniz

canım eski yugoslavya boşnaklarındanım bizim taraf hamurdan olan herşeyi severek yaparlar ben bu keteyi ilk defa karslı bir komsumuzda yemiştim çok hosuma gitti o gün bugündür misafirlerim geldiginde ve canım istedikce yapıyorum çokta güzel oluyor

Son düzenleme:
keteyi bir kere kursta bi ablamız yapıp getirmişti o zaman yemiştimtarifini almışmıydım onu hatırlamıyorum ama içinde onunda tereyağ un kavurması vardı gayet lezzetliydi tadı bu tarifi bende denicem en kısa zamanda canım çekti yaaw :)

Tamam artık.....bu gece uyuyamam heralde...!!!

mahvettin beni hüzün yılıııııııııııııııııııııııııııııııı senağlamasenağlama:bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…