Hamur İşleri Kete(Resimli)

mesela ben hamileyim canım çekti şuan ....avucumu yalayım bari...bende cok severim keteyi bayılırım çayla...zaten karslıyım....bu keteyi kars erzurum erzincan doguda bircok ilde yapılır...fakat asıl karslılar cok yapar...erzurum ve erzincanlılar içine un harcı pek koymazlar...sert ekmek tarzı hafif sekerli yaparlar...ama karslılar daha kıtır kıtır ısırdınmı içindeki unlar agzına dökülür offfffffffff süperdir...hele sacta olan sana yaglı yufkalar içenede cecil peynirini tereyag yada tulum peyniri koy kıvırr bi güzel cayla offff yıkılıyorr...annemi bulun bana...babannemi getirin bana....benim annemde trakyalıdır yapmayı ögrendi ama babannemler kadar değil...offffffffffffffffffffffff bebeişimin canı cektiii valla...

canım keşke yapıpta ikram edebilsem

tatlım sanada yakın olsam ben yapı ikram ederdim

ee hani pismis halinin resimleri,onuda görseydik yoksa ben mi karistirdim?
denemedin hic, mutlaka denicem ama.

ellerine sağlık çok severim bazlamayı

Kizlarr daha yenice yaptim sicak sicak çektim resimleri. kiymetinizi bilin, keske yanimda olsaydinizda yeseydinizz:1hug:

Ahhh ahh babaannem erzincanda bahcemize kurdugu güzine sobasinin firininda yapardi.Rahmetlinin elindende ne güzel olurd.Bugün hem onu yadetmek icin hemde rejim öncesi nefsimi körertmek icin yapiyim bari.Tarif icin tesekkürler.

Durucum bende erzincanliyim ve biz icine hic seker koyarak yapmadik.Hep unlu harc koyariz.Hatta senin dediign gibi sert ve hafif sekerli yapildigini ilk defa senden duydum.
Ama karslilarda cok güzel yapar vallahi.Ketenin en sevdigim yeridir zaten unlu ici.Babaannem önce harci yapar sobanin arkasina koyardi sicak kalsin diye.Sonra hamuru yogururdu.Bende o arada unl harctan kasik kasik yerdim.Off offsenağlama

Keteyi ben de çok severim uzun süre bayatlamıyor.Ben bazen buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıyorum.Çıkardığımda tavada kısık ateşte ısıtıyorum ilk günkü gibi oluyor

nasıl yani bu hamurun içinde iç malzeme olarak kavrulmuş un mu var
hiç yemedim ilk kez duyuyorum kete duymuştum ama yemedim
erline sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…