Kibar ve düşünceli olamamak

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.691
6.664
358
35
Merhaba hanımlar.

Benim yıllardır derdim aslinda bu mesele. Hiç bir zaman istediğim kadar kibar biri olamıyorum..
kimseyi kolay kolay kirmamaya çalışırım, asla argo söz kullanmam, giyimime dikkat etme çabasıdayım ama sanki herşey üstümde iğreti duruyor gibi.
Bakıyorum bazı kızlarin yuruyusu konuşması her hareketi kibar. Ben poz vermeyi bile beceremiyorum. Biraz süslü birşey giysem sanki yakışmıyor gibi hissediyorum.

Yeteri kadar düşünceli de değilim. Bugün yaşadığım olaydan örnek vereyim. Bir arkadaşımın bebek beklediğini ogrendik, ortak diğer arkadasta işte terfi aldi. İkisi de birbiri için birşey organize etme çabasına girdi. Ortak kesişim de benim. İki tarafa da farketmeden isteksiz modundaydim.
Kıskanacak bir durumum yok öyle bir yapım da yok sadece bu durumların pastalı, cicekli, hediyeli olmasını abartı buluyorum. Ama asla sorun etmedim tabiki ve hatta bazılarını ben bu fikrin oluşması sonucunda organize de ettim.

Birinin bir derdi olsa iki elim kanda olsa derdine çare olmaya çalışırım, ama böyle kibarlık göstergesi olan işlerde saf saf etrafına bakinirim. Biri ön ayak olmazsa asla aklıma bile gelmez. Mutluluğuna ortak olurum, tebrik ederim o kadar. Kimseden de fazlasını beklemem.

Kibar olan arkadaşlar, bunu nasıl başarıyorsunuz, her an nasıl bu kadar düşünceli olabiliyorsunuz. bana neden yakışmıyor kibarlık ve neden düşünceli davranamiyorum?

Yani cici bicili seyleri sevmek kibarlik filan deģilki. Tercih ve bakis aćisi..
Herkesin mutlu oldugu keyif aldiği seyler farklidir. Kimi organizeleri sever yapar uygular surekli herseyde
Kimi de sadeliği daha az insani , daha sakinliği..
Bunu kibarlikla kabalikla nitelendirmek yersiz
Saygi duyar iştirak edersiniz gerekirse olur biter.Olduğunuz gibi olun fitratiniz neyse o olursunuz pek degismez zaten bu.

Kibarlıkla dalkavukluk arasında ince bir çizgi var bence ve siz gayet kibar birisiniz gibi geldi bana. Ki önceki konularınızı hatırlıyorum, 20 kişilik yatılı misafiri bile kibarca baş tacı etmiştiniz :)
Giyim kuşam, hareketler anlamında bahsettiğiniz şey zerafetse eğer onu bilemiyorum, bazı insanlar doğuştan öyleler sanki, zarif, inceler. Arzum Onan gibi mesela :)
Ben de öyle değilim, olma isteğim de yok pek ama siz nasıl öyle olursunuz bilemedim.
Sadece burada okuduğum kadarıyla gayet kibar olduğunuzu düşünüyorum, onu yazmak istedim

Hiç bir zaman ulaşacağım bir mertebe olarak görmedim kibarlığı. Nabza göre şerbet veririm ben. Herkese kaba davranmak değil bahsettiğim ama o anlattığınız tarzda kadınlardan değilim.
Esnaf lokantasına girince konuşmamla bir seminerdeki konuşmam arasında fark oluyor.

Teşekkür ederim ya. Taninacagimi hiç dusunmemistim :)) yapmam gerekeni gördüğümde yapmaya çalışıyorum ama bazen aklıma gelmiyor, bazen de bunu mu kutluycaz moduna giriyorum.. bu arkadaşlardan birinin bir programı var mesela, ben ohoo verilen saatten yarım saat sonra başlar kesin derken başka bir arkadaş erken gelip yardım edeyim mi diyor. Aslında yardımlık bir durum yok işle ilgili toplantı tarzı bir program ama benim aklıma bu gelmiyor mesela. Ha hazırlık aşamasında yardım ettim ama sunuş kısmında yardımcı olmak aklıma gelmemişti.
Hayran kalıyorum her hali kibar kızlara acele ederken de, hastayken de, stresliyken de her halleri kibar. Nasıl başarıyorlar bilemiyorum...

Bu bahsettiğiniz kadınlar aslında çok nadir.
Ben o iş hayatında kibar kibar takılan insanların çoğunun aslında dalkavuklar, menfaatçiler olduğuna şahit oldum. Yani o kutlamalar aslında çoğu insana saçma gelir bence, bana öyle mesela. Ama bazıları sırf ortamda yer edinmek için, insanları organize etmek için ya da sırf bir menfaati var diye bile o kutlamalara atiyorlar kendilerini seve seve. Bana bu tip kutlamalar çok samimiyetten uzak geliyor. Bence kendinizi sorgulamayın, tintinn in de dediği gibi ortama göre davranmak bana da daha makul geliyor.

Biz bu modele düz insan diyoruz. Biz kim dersen "düz insan sevenler derneği". Dümdüz. İçindeki ile dışındaki bir olan insan(bana göre)

Kımse gibi olmak zorunda degilsınız. Sizin gibi ınsanlar da renklı karakterler. Ben de ciciş ciciş degilimdir. Ama hıc bunu sorun etmek aklıma gelmedi. Bosverin gitsin.

Bende sizin gibiyim.
Çoğu şey bana angarya gelir.
Sadeyiz bence ondan.
Fikirlerimizde sade.

Allah aşkına herkezin bi duruşu vardır bende erkek gibi büyüdüm mahalle kavgaları maçlar 36 yaşındayım hala eşim nazik bi adamdan kalk gidelim kavgaya hali bende ki kendinizi olduğunuz gibi sevin

Davranışlarınız gayet kibarca zaten, arkadaşlarınızın derdi olunca onlara çare aramakta kibarlıktır. Siz sanırım gösterişi sevmiyorsunuz bu da kabalık değil sadeliktir. Herkesin kişiliği farklıdır.

Siz yine iyisiniz. Bana saçma salak gelen bir organizasyonun içine kazara girsem bile yüz ifadem tüm iğreti duygularımı ele veriyor.

Bosversenize, birbirlerine kutlama organize eden o ikisine de öyle geliyor zaten sadece çaktırmıyorlar. O tipler herrr zaman ilk fırsatta bozuşur siz her ikisiyle de aynı mesafede duran düz insan olursunuz en güzeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…