• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kibirli Patron

Bende, güya bana iş öğretcem diye, ben tuvaletteyken kasadaki parayı cebine koyup, beni parayı çaldırmışsın diye ağlatan patronu dan diye bırakmıştım işi kendi de bilmiyo hep çalışanlar birbirine anlatıyo çıkmadan bı de diyo ki işi ögrette çok kusura bakma dedim çıktım.
Ohh eline sağlık

Öööfff yaaa baksan görsen g.t kadar dükkanı vardır ama hava 1500.
Ay bu patronculuk oynayanlar kendini çok komik çok rezil duruma düşürüyorlar ya.
Yani profesyonel olmadığı o kadar belli ki.
Adamı da, dükkanı da, iş yerini de ve işlerin işleyişini de tahmin edebiliyorum yani.
Ne diyim Allah kolaylık versin size.
🤷🏻‍♀️

27 yaşındayım, kendisi de 32 yaşında. Diğer çalışan abla 55 yaşında onu bile tersliyor adamın zekası geri daha ne denebilir ki. Dik durup kendimi savunduğumda daha hırçınlaşıyor istiyor ki hep haklısınız diyelim. Akıl fikir diliyorum ama boşa ne diyeyim.
babasına güveniyordum.Simarik yetişmiştir.

Öööfff yaaa baksan görsen g.t kadar dükkanı vardır ama hava 1500.
Ay bu patronculuk oynayanlar kendini çok komik çok rezil duruma düşürüyorlar ya.
Yani profesyonel olmadığı o kadar belli ki.
Adamı da, dükkanı da, iş yerini de ve işlerin işleyişini de tahmin edebiliyorum yani.
Ne diyim Allah kolaylık versin size.
🤷🏻‍♀️
Tahmin ettiğiniz gibi her şey. Ne kimin ne iş yaptığı belli, ne işlerin işleyişinin bir düzeni var her şey karman çorman. Amin teşekkür ederim

Merhaba herkese. Yaklaşık 1 buçuk ay önce bir işe başladım. Küçük bir yer, sahibi ve 2 oğlu tarafından işletiliyor ama genellikle küçük oğlu dükkanda. Ben e-ticarete bakıyorum. Çalışma saatlerimiz uzun haftada 6 gün sabah 8:30 akşam 19:00 çalışıyoruz hatta 19:30'lara kadar uzuyor. Ücret asgari ücret. İş zor değil diye başlangıçta kabul ettim, işe ihtiyacım var çalışırım dedim, burnumdan geldi.
Patronun oğlu o kadar şuursuz bir insan ki hayatımda böylesiyle karşılaşmamıştım. Adamın sesini duyduğumda irkiliyorum artık. Devamlı dedikodu peşinde, devamlı birilerini kötülüyor, telefon çalar "öff seninle mi uğraşacağım şimdi yaa" der, telefonu açar "buyrunuz nasılsınız iyi ki aradınız ya" muhabbeti döndürür. Ne yapsam beğenmiyor, kulp bulup laf sokuyor. Dışardan birileriyle konuşurken kahkahalar atar ama biz çalışanlara sıra gelince beş karış surat, devamlı azarlama. Aramızda da 5 yaş var kendisiyle öyle yaşını başını almış deneyimli biri de değil. Başka iş arayışına girdim ama iş bulmanın zorluğu hepimizin malumu. Ben ne yapacağım bu adama nasıl katlanabilirim? Muhatap olmuyorum ama kendisi beni gördüğü anda bir şeyler söylemeye başlıyor. Şunu şöyle yap, şu böyle olacak, şunu ara, şu maili at hep emir kipi. Dikkat etmiyorsun, şu olursa maaşından keserim, sana kimse yardım etmesin hata olursa senden bilirim, senin arkada işin erken biter buraya yardım et. Bunların yanında yemek yenir bulaşık yıkamak da ya bana ya diğer çalışan ablaya kalır.
Uzun yazdım daha yazsam neler neler var da kimseyi okurken yormak istemiyorum. Ben ne yapayım? Kibirli insanlarla nasıl başa çıkılır? Aynı yollardan geçenler, fikri olanlar bana bir akıl verin lütfen... İşten ayrılmak istesem başta ailem çıtkırıldım, mızmız, iş beğenmeyen biri olarak nitelendirecek beni. Ben mi abartıyorum?
Cesur olacak böylelerine cevap vereceksiniz.Bakın bir gün sesinizi biraz yükseltin inanın sizinle konuşması değişecek.Siz alttan aldıkça bunlar dozu artırır.Cahiller böyle konuşmakla patron oldum sanıyorlar.Haddini bildirin.İşten çıkarmak kolay değildir. Tecrübeme dayanarak söylüyorum bunu size.Uzun çalışma hayatımda bunun faydasını gördüm biliyorum.Siz işinizi düzgün yapan birisi iseniz asla taviz vermeyin dediğim gibi ben görevimi düzgün yapıyorum benimle lütfen bu şekilde konuşmayın çalışma şevkimi de yok ediyor bu tarzınız diyeceksiniz.Adam genç o da tecrübesiz böyle görmüş doğrusu bu zannediyor.Siz diklenin bakın sonucu göreceksiniz...
Bakın bunlar sizi uzun çalıştırıyorlar yaptıklarının doğru olmadığını biliyorlar sizlerin sesi çıkmasın diye yapıyorlar bunları ayrıca.Çok izin de vermeyin uzun çalışma saatlerine.

Cesur olacak böylelerine cevap vereceksiniz.Bakın bir gün sesinizi biraz yükseltin inanın sizinle konuşması değişecek.Siz alttan aldıkça bunlar dozu artırır.Cahiller böyle konuşmakla patron oldum sanıyorlar.Haddini bildirin.İşten çıkarmak kolay değildir. Tecrübeme dayanarak söylüyorum bunu size.Uzun çalışma hayatımda bunun faydasını gördüm biliyorum.Siz işinizi düzgün yapan birisi iseniz asla taviz vermeyin dediğim gibi ben görevimi düzgün yapıyorum benimle lütfen bu şekilde konuşmayın çalışma şevkimi de yok ediyor bu tarzınız diyeceksiniz.Adam genç o da tecrübesiz böyle görmüş doğrusu bu zannediyor.Siz diklenin bakın sonucu göreceksiniz...
Bakın bunlar sizi uzun çalıştırıyorlar yaptıklarının doğru olmadığını biliyorlar sizlerin sesi çıkmasın diye yapıyorlar bunları ayrıca.Çok izin de vermeyin uzun çalışma saatlerine.
Bugün yine tüm asabımı bozdu dayanamadım tuvalette ağladım. "senin dosyan kabarıyor" diyor bana lafa bakar mısınız? Kendi hatalarını benim üzerime yıkmaya çalışıyor, ben kendimi savununca da tersliyor, kızıyor. Sesim yükseldikçe de ağlamaklı oluyorum, çatallaşıyor. Yüzüne bakmıyorum artık. Allah bana sabır versin.

Back
X