Merhaba herkese. Yaklaşık 1 buçuk ay önce bir işe başladım. Küçük bir yer, sahibi ve 2 oğlu tarafından işletiliyor ama genellikle küçük oğlu dükkanda. Ben e-ticarete bakıyorum. Çalışma saatlerimiz uzun haftada 6 gün sabah 8:30 akşam 19:00 çalışıyoruz hatta 19:30'lara kadar uzuyor. Ücret asgari ücret. İş zor değil diye başlangıçta kabul ettim, işe ihtiyacım var çalışırım dedim, burnumdan geldi.
Patronun oğlu o kadar şuursuz bir insan ki hayatımda böylesiyle karşılaşmamıştım. Adamın sesini duyduğumda irkiliyorum artık. Devamlı dedikodu peşinde, devamlı birilerini kötülüyor, telefon çalar "öff seninle mi uğraşacağım şimdi yaa" der, telefonu açar "buyrunuz nasılsınız iyi ki aradınız ya" muhabbeti döndürür. Ne yapsam beğenmiyor, kulp bulup laf sokuyor. Dışardan birileriyle konuşurken kahkahalar atar ama biz çalışanlara sıra gelince beş karış surat, devamlı azarlama. Aramızda da 5 yaş var kendisiyle öyle yaşını başını almış deneyimli biri de değil. Başka iş arayışına girdim ama iş bulmanın zorluğu hepimizin malumu. Ben ne yapacağım bu adama nasıl katlanabilirim? Muhatap olmuyorum ama kendisi beni gördüğü anda bir şeyler söylemeye başlıyor. Şunu şöyle yap, şu böyle olacak, şunu ara, şu maili at hep emir kipi. Dikkat etmiyorsun, şu olursa maaşından keserim, sana kimse yardım etmesin hata olursa senden bilirim, senin arkada işin erken biter buraya yardım et. Bunların yanında yemek yenir bulaşık yıkamak da ya bana ya diğer çalışan ablaya kalır.
Uzun yazdım daha yazsam neler neler var da kimseyi okurken yormak istemiyorum. Ben ne yapayım? Kibirli insanlarla nasıl başa çıkılır? Aynı yollardan geçenler, fikri olanlar bana bir akıl verin lütfen... İşten ayrılmak istesem başta ailem çıtkırıldım, mızmız, iş beğenmeyen biri olarak nitelendirecek beni. Ben mi abartıyorum?