kibirli şımarık bilmiş bir kayınvalide sorunu

minikoko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
23
0
36
Ankara
Hepinize merhaba kızlar,1 buçuk yıllık evliyim eşimle üniversitede tanıştım büyük bir aşk ile evlendik.Eşim ailesine ait ortak bir dış ticaret şirketinde çalışıyor ve ortak..maddi anlamda hiçbir sıkıntımız yok,sosyal anlamda da aktif bir çiftiz uyumluyuz mutluyuz.
benim sorunum kayınvalidem.kendisi son derece kaprisli son derece kibirli bir kadın.evlenmeden önce bir maske takıyordu melek gibiydi.evlendikten sonra tamamen değişti.kendisi çok süslü çok bilmiş her konuda baskın olmaya çalışan biri..Sürekli bir iğneleme sürekli her konuda akıl verme sürekli soru sorma ve yorum yapma halinde.
Eşim annesine her erkek gibi düşkün zaten bir evin tek oğlu 12 yaşında babasıyla annesi boşanmış aileden varlıklılar pek sıkıntı çekmemişler,kayınvalidemde bir eli yağda bir eli balda yaşamış bir kadın,hala da öyle…onun tavırları ona batmıyor ya da görmüyor.ama ben boğuluyorum.
çalıştığım halde haftada 1 kez bile görmek yetiyor.Hep hasta hep bunalımda hep ilgi istiyor.Altında arabası canı sıkıldığında geliyor akşamüstleri falan.allahım sabır ver bana …yazarken bile sinirlerim tepeme çıktı.yaptığı şakayla karışık esprilere karşılık versem bi dert vermesem bir dert.eşim çok sevecen romantik şimdiye kadar kalbimi hiç kırmadı.ama annesiyle zaman geçirdiğimizde ya da konuştuğumda sinirlerim tepeme çıkıyor gerilim yaratıyorum.eşime de bir şey demek istemiyorum ilişkimize zarar vermek en son yapacağım şey..annesi diye saygı duymaya çalışıyorum ama bardak taşmak üzere…bana sormadan bizimle yemek planları yapar,arar beni bir yerlere çağırır, iğneleyerek yorum yapar tanımadığı insanları küçümser.bazen eşim hakkında acaba bu kadının oğlumu diye düşünüyorum…neyse çok uzattım inanın bu sorun için üye oldum.daha neler var.lütfen ben bu durumu kimseyi kırıp dökmeden nasıl düzeltirim..eşim şu anda seyahatte bugün yine sinirlerim zıpladı sayesinde ben bu işi artık çözmek istiyorum..aynı sorunların üstesinden gelenler veya fikri olanlar?lütfen bana da akıl verin..ben sakinliğimle ailemden aldığım terbiye ile 1 buçuk yıl dayandım...hep mesafemi korudum saygımı bozmadım ama olmuyor

eşim tek çocuk babası ile ve babasının ailesi ilede de görüşmüyorlar.kayınvalideminin tüm ilgisi doğal olarak oğlunda ve bizde...bazen keşke bir kardeşi falan ya da babası falan olsa diyorum...:(

Durum zor degıstırebılecegını pek sanmıyorum, cunku bu tıpler yumusak karnını anlayınca ustune ustune gıderler, kızdıgını, sınır oldugunu pek bellı etme. Esınede bısey dersen bu sefer o darılacak, kırılacak belkıde daha kotu olacak bı sure daha sabret yada esının bazı seylerı gormesını sagla...

Canım tipik bir kayınvalide tipi.Biriyle evlenirken sadece onunla değil tüm ailesiylede evleniyorsun.Bence terbiyenden ve saygından asla vaz geçme.Duymamazlıktan gel canınıda sıkma.

Canım tipik bir kayınvalide tipi.Biriyle evlenirken sadece onunla değil tüm ailesiylede evleniyorsun.Bence terbiyenden ve saygından asla vaz geçme.Duymamazlıktan gel canınıda sıkma.
bu zamana kadar bunu yaptım ama bir insan biraz yaşının insanı olur.biraz mütevazi olur birşeyi de bilmez.inan canım görüşme lafı bile geriyor.kişilik olarak çok zıttız,hiç sevmediğim özelliklere sahip.

Durum zor degıstırebılecegını pek sanmıyorum, cunku bu tıpler yumusak karnını anlayınca ustune ustune gıderler, kızdıgını, sınır oldugunu pek bellı etme. Esınede bısey dersen bu sefer o darılacak, kırılacak belkıde daha kotu olacak bı sure daha sabret yada esının bazı seylerı gormesını sagla...

ama nereye kadar benim de bir sabrım var.resmen gülerken ıssıran cinsten...eşime birşey desem tepki verir çünkü anne oğul yaşamışlar senelerce ve düşkünler birbirlerine...ben bahanelerle görüşmemek için uğraşıyorum ama nereye kadar

canım evlenmeyi falan düşünmüyormu evlenip gitse sizlede uğraşmaktan vazgeçer :1:
Biraz gaza getirseniz annecim yanlızlık zor v.s. gibi:26:

canım evlenmeyi falan düşünmüyormu evlenip gitse sizlede uğraşmaktan vazgeçer :1:
Biraz gaza getirseniz annecim yanlızlık zor v.s. gibi:26:

ayy güldüm:) keşke ama kimseleri beğenmez zaten evlilikte pek başarılı değil bu tavırlarıyla zor.
kadın arkadaşları falan var geziyor hayatın içinde.ama illa oğlu ve bize de sarıcak.ısrar etme huyu ayrı bir dert.aniden değişen tavırları ayrı bir dert.
eleştirme huyu ayrı.ben bu kadını sevmiyorum deniyorum ama imkansız....eşime söylesem çıtlatsam geri teper değil mi

aynı sorunu yaşayan çevresinde gören ve çözüm bulan birileri var mı.ben bu kadını bir kendine getirmek istiyorum mesafeyi iyice açmak istiyorum.ve eşimle aramı bozmadan bunları yapmak istiyorum?çok muz zor

eşimin birşeyleri görmesini nasıl sağlarım?anne konusuda hassas birde yaptıklarını öyle bir süslüyor püslüyor ki sanki hep bizim iyiliğimizi düşünüyor.valla gülerken ıssırıyor.keşke içi dışı bir patavatsız kendi halinde bir kadın olsa... böyleleri hem sinir bozuyo hem açık vermiyor...

canım sana acıkca soyluyorum. buna cözüm bulamazsın eşinle aranı bozmadan.. eşinle aranı bozmayıda istemezsin eminim. onu öyle kabul edeceksın. sinirlenmişsin haklısında ama hiçbir çözümü yok inan. istediğin buldugun bütün çöüzmleri dene yinede olmaz. zamana bırakıp eşinin anlaması lazım bunu...

Bence eşine anlatma hiç yere huzurun kaçabilir.Hergün neler okuyoruz burada.Birde eşiniz bir evin tek oğlu anneci olabilir bu konuda :44:

Ben tipik kayınvalıdeden öte tipik kayınvalıde dusmanı ön yargılı bir gelin goruyorum ksr bakmayın ..yada bakın önemlı değil.
Eşinizi seviyorsunuz , eşinizde sizi mutlu bir yuvanız var ara sıra hayatınıza gıren ve mudahelelerde bulunan bır kayınvalıdenız .. ve sız buna katlanamayıp sorun olarak goruyorsunuz
Hımm ne dıyelım Allah yardımcınız olsun.

canım sana acıkca soyluyorum. buna cözüm bulamazsın eşinle aranı bozmadan.. eşinle aranı bozmayıda istemezsin eminim. onu öyle kabul edeceksın. sinirlenmişsin haklısında ama hiçbir çözümü yok inan. istediğin buldugun bütün çöüzmleri dene yinede olmaz. zamana bırakıp eşinin anlaması lazım bunu...

en mantıklısı bu zamana kadar bu geldi canım...iyi giden bir evliliğim var bozulmasından korkuyorum zaten...ailem burada yaşamıyor,annem de pek sevmedi kendisini ama onlara da şikayet etmiyorum...çok sorunsuz gibi devam ediyoruz şimdilik...ben birgün bardağın taşıp gemileri yakmaktan korkuyorum.ama en büyük ilaç sabır sanırım...

Ben tipik kayınvalıdeden öte tipik kayınvalıde dusmanı ön yargılı bir gelin goruyorum ksr bakmayın ..yada bakın önemlı değil.
Eşinizi seviyorsunuz , eşinizde sizi mutlu bir yuvanız var ara sıra hayatınıza gıren ve mudahelelerde bulunan bır kayınvalıdenız .. ve sız buna katlanamayıp sorun olarak goruyorsunuz
Hımm ne dıyelım Allah yardımcınız olsun.

uzaktan görerek kayınvalide düşmanı olduğumu nasıl görüyorsunuz pardon?ben öyle bir insan olsaydım hayatımıza yaptığı müdahaleler bana ve aileme yaptığı göndermeler ve küçümsemeler sonucu çoktan kalbini kırıp canını yakardım.burda kimseyi kırıp dökmeden nasıl çözümlerim diye sormazdım!!!

en mantıklısı bu zamana kadar bu geldi canım...iyi giden bir evliliğim var bozulmasından korkuyorum zaten...ailem burada yaşamıyor,annem de pek sevmedi kendisini ama onlara da şikayet etmiyorum...çok sorunsuz gibi devam ediyoruz şimdilik...ben birgün bardağın taşıp gemileri yakmaktan korkuyorum.ama en büyük ilaç sabır sanırım...

başında nikahın var canım. aynı catı altında degılsın kayınvalıdenle dua et... daha kötü durumda olanlar var. hiç canını sıkma. sen eşinle kendıne bak.. aklına getırıpte üzme tatlı canını.. sen ve eşinden değerli kimse yok bu hayatta bunu düşün geriisi yalan de. seni ziyarete geldiğinde bile düşün bunları için rahatlar emin ol umrunda bile olmaz dedikleri.. allah daha cok mutluluk versın sana inşallah..

tatlım bu turden bendede var neslı tukenmedı bu turlerın ve bende cok kafama takan bır ınsanım ama o gulerek ıgnelıyor bende artık oyleyım aynen sıppp karsılık verıyorum sakayla ardından sahte bır kahkaha :) :)

başında nikahın var canım. aynı catı altında degılsın kayınvalıdenle dua et... daha kötü durumda olanlar var. hiç canını sıkma. sen eşinle kendıne bak.. aklına getırıpte üzme tatlı canını.. sen ve eşinden değerli kimse yok bu hayatta bunu düşün geriisi yalan de. seni ziyarete geldiğinde bile düşün bunları için rahatlar emin ol umrunda bile olmaz dedikleri.. allah daha cok mutluluk versın sana inşallah..
çok teşekkürler canım moral vedin...bu aralar çok sıkıldım bunaldım yazmak istedim çok ayrıntılara girmeden yazdım...daha kötü şeylerde var dediğin gibi...zaman herşeyin ilacı olcak yine...

tatlım bu turden bendede var neslı tukenmedı bu turlerın ve bende cok kafama takan bır ınsanım ama o gulerek ıgnelıyor bende artık oyleyım aynen sıppp karsılık verıyorum sakayla ardından sahte bır kahkaha :) :)

tükenmez yaşayan bilir...ben daha o evreye geçemedim fırsat vermiyor zaten:)ben de hassasım aman kırmayım aman aman saygısızlık olmasın büyümesin hayır demeyim diye diye geldik bugünlere...

Back
X