Kıbrıs Embriyo Gelişimi hk

bonadeax

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2018
14
4
16
41
Merhaba arkadaşlar,
3 senedir tüp bebek denemelerimiz ( 10 küsür denemeden bahsediyorum) başarısız olunca malum Kıbrıs yolculuğuna çıktık. Bu pandemi döneminde maddi manevi çok zordu bizim için bu işlere koşturmak. Kıbrısta donasyon sonucu birkaç embriyo döllendi. 3. Güne ulaşan embriyoların çoğu AA kaliteydi ama 5. güne giden tek bir embriyomuz bile kalmadı, elde var 0’dı. Eşimin sperminde hiçbir sorun yok, sperm testi sonuçlarında tüm değerleri idealdi. Çok şanssız hissediyoruz kendimizi, neden böyle birşey geldi başımıza anlayamadık. Lütfen benzer tecrübeler yaşayanlar varsa bana bir yol gösterebilir mi, hangi testleri yaptıralım, neye dikkat edelim, bu tecrübeyi yaşayıp sonradan pozitifi gören var mı? Yıkılmış durumdayız.

Merhaba sevgili üyeler,
Bu konuda sağolsunlar 2-3 arkadaşım dönüş yaptı mesajla ama onların dışında dönüş yapan olmadı. Çok zor, umutlarımızın tükenme aşamasında olduğu bir dönemden geçiyoruz, benzer tecrübeleri yaşayan arkadaşlarımın görüşlerine çok ihtiyacım var.

valla bacı bizim ki spremde sıkıntı var ona bakıyoruz ama eşinde herhangi bir sıkıntı yoksa neden 5 güne çıkmamış anlayamadım sonuçta kaliteli onca testten geçen yumurtayla döllüyorlar e rahmede trasfer etmemeişler ki desen tutunamadı eşine tekrar baktır derim sprem sayısı veya hareketimi sıkıntılı acaba artı kıliniğinde araştır nasıl böyle diyip işin içinden çıkar anlma veremedim

valla bacı bizim ki spremde sıkıntı var ona bakıyoruz ama eşinde herhangi bir sıkıntı yoksa neden 5 güne çıkmamış anlayamadım sonuçta kaliteli onca testten geçen yumurtayla döllüyorlar e rahmede trasfer etmemeişler ki desen tutunamadı eşine tekrar baktır derim sprem sayısı veya hareketimi sıkıntılı acaba artı kıliniğinde araştır nasıl böyle diyip işin içinden çıkar anlma veremedim
Biz de anlayamadık, açıkçası platformdan birkaç arkadaşımız daha yazdı bana bu konuda. Eli bizim gibi boş dönen kişilerin sayısı umduğumuzdan fazla gözüküyor. Genç, sağlıklı yumurta diyorlar, sperm de sorun yok ama oluşan embriyolar 5.güne dayanamıyorlar. İnsan donmuş yumurta mı kullanılıyor acaba diye şüpheleniyor. Ne umutlarla, hele de bu dönemde sıkıntılarla gidip geliyoruz. Bu sonuçlar çok üzücü çok.

Spermler için ayrntılı test sperm dna fragmantasyon testi ve ayrıntılı sperm analizi( hız morfoloji yüzdesini içeren) bu iki testi yaptırın. Eger transfer sonrası tutmama olsaydı ofis histereskopi yaptırın derdim ama hiç blast olmaması cidden tuhaf olmuş.Burası sosyal bir paylaşım platformu bi yerde destek olmak amaç birbirimize var siz bu olayı hangi merkezde yaşadınız

Merhaba sevgili guest34,
Hiç blast olmaması bizi de çok şaşırttı, ama buradan birkaç arkadaşımız daha yazdı, sanırım bir bi değiliz bu bahtsızlığı yaşayanlar.
Nasıl bir depresyondayım anlatamam, eşim de çok üzgün. İnşallah geçer bu kötü günler hemen.
Bakalım şimdi senin de dediğin dna hasar testini yaptıracağız. Bir tek Bahçeciyi bulduk testi yapan ama o da pahalı baya, sizlerin bildiği başka merkezler var mı acaba?

Hiçbir bizi tatmin eden açıklama yok ne yazık ki. Sperm iyi durumdaydı, testler sorunsuzdu. Rahmim kalınlık vb her anlamda ideal durumdaydı, zaten miyon vb sıkıntılı hiçbir şeyim yok.
Yumurtanın çok kaliteli olduğunu ve her seferinde hamilelik getirdiği söylenmişti doğruysa tabii.
Yani yapabildikleri tek açıklama bazen sperm ve yumurtanın kimyasının tutmadığı şeklinde oldu ki bu da bize çok saçma geldi çünkü böyle bir bilimsel açıklama da bulamadık hiçbiryerde.

Selamlar sevgili arkadaşlar,
Bu konuda benzer tecrübesi olan arkadaşlar paylaşabilir mi görüşlerini? Ciddi bir travma sebebi, birbirimizi ne kadar aydınlatırsak o kadar faydamız dokunur gelecek anne adaylarına:(

Merhaba zaten bir arkadaşımız yazmış sperm dna hasar testi yaptıysanız ve eminseniz kaliteden yumurta size söylendiği kadar kaliteli değildir ya da çok ender durumlarda sperm yumurta uyumsuzluğu olur donör değiştirerek tekrar deneyebilirsiniz ama öncesinde spermden emin olun. Bunalıma girmeyin toparlayın kendinizi anlıyorum sizi çok zor hepimiz o yollardan geçtik:( eşiniz problem etmiyorsa direkt embriyo donasyonu düşünebilirsin biz yıllarca kötü embriyo ile savaştık çok şükür ki ilk yumurta donasyonunda oldu olmasaydı embriyo yapacaktık o da olmasaydı evlat edinecektik sonuçta emek verince evlat olacak gen aktarınca değil acını anlıyor ve paylaşıyorum dilerim en kısa zamanda kavuşursun evladına 😍

Back
X