Tüp Bebek Merkezleri Kıbrıs Firdevs Uğuz Tip Hastaları Buraya...

Hos buldum kaybettim..bugün irem hanim la görüştük...direk istanbulda bir dr yönlendirdi..yumurta toplama günü kibrista olacaksınız dedi...bilgilenirdi sa olsun biraz .araştırıyorum bakalım. ..dualarım burada umutla bekleyen herkeze...inş herkes amacına ulasir
İnşallah hepimiz ulaşırız canım bebeklerimize,kalbimizden geçen o.İrem Hanım çok tatlı bir bayan,kendisini çok seviyorum,Firdevs Hanım da aynı şekilde,onu da çok seviyorum.Öyle hissettim,onlarda karar kıldım,inşallah kavuşurum bebeğime,bebeklerime onların uğurlu elleriyle ilk seferde...

kanbar merhaba mesajlarını okudum hep ama yazamadım :110: arkadşımın transferi iyi geçti simdi hayırlı haberleri bekliyoruz :D meryem duasının 2. gecesindeyim hepimiz için okuyorum emin olun hatta nerde evlat hasreti çeken varsa hayırlı sağlıklı evlatlarla bizleri mükafatlandırması için yalvarıyorum rabbim dualarımızı emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah herşeyin hakkımızda hayırlsı miss kokulu meleklerimize kavuşucaz bundan çok eminim :KK9::KK37:

Tuanam en yakın zamanda seni tekrar aramızda görmek istiyorum.

kanbar merhaba mesajlarını okudum hep ama yazamadım :110: arkadşımın transferi iyi geçti simdi hayırlı haberleri bekliyoruz :D meryem duasının 2. gecesindeyim hepimiz için okuyorum emin olun hatta nerde evlat hasreti çeken varsa hayırlı sağlıklı evlatlarla bizleri mükafatlandırması için yalvarıyorum rabbim dualarımızı emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah herşeyin hakkımızda hayırlsı miss kokulu meleklerimize kavuşucaz bundan çok eminim :KK9::KK37:
Duruada inşallah olumlu olacak arkadaşının sonucu , dualarımız birbirimize...
Rahat olacağız canım,olacağına inanacağız,olmazsa da herşeye hazırlıklı olacağız,yani olumsuza da hazırlıklı olacağız,ama bileceğiz ki ,şansımız %85,yani çok fazla,yani sabır eder ,vazgeçmezsek,inançla yolumuza devam edersek ,bileceğiz ki meleklerimizi kavuşacağız.Benim tek engelim maddi...Ama sıkacağım,ne yapalım başka çarem mi var?Yaş 45.Yavrumu koklamak istiyorum,Minicik ellerini tutmak,gözlerinin taaa içine bakıp,yavrum demek istiyorum,bana anne demesini istiyorum,onu çok ama çok sevmek,onun da beni çok sevmesini,birlikte çok daha iyi olmak istiyorum,Babasına babam desin istiyorum,üçümüz beraber tatile gidelim istiyorum,deniz kenarında sadece eşimle benim deniz terliğimiz olmasın,onunki de olsun istiyorum,kovası,küreği olsun istiyorum..Artık evim bu kadar düzenli olmasın,dağınık olsun,onun eşyaları olsun,biberonu olsun istiyorum,arabamızın arka koltuğunda bebek koltuğu olsun istiyorum,doğum günlerini kutlamak istiyorum,ona hediyeler almak,öpücüklere boğmak istiyorum...Beraber alışverişe çıkalım istiyorum,beraber çizgi film seyredelim,ders çalışalım istiyorum...Bebeğim gel annene,babana,biz seni çok seviyoruz,artık fazla bekletme bizi ,bu sefer gel istiyorum..

Son düzenleme:
rabbbiiimm vericek evlatlarımızı ol desin yeter hayırlısıyla vericek hemde sende kalbini ferah tut eminim çok eminim hepimiz kavuşucaz meleklerimize böyle bir sevgiye layık bir evlat geliyor hazırla herşeyi misal birşeyler başlayalım meleklerimizeeee bere atkı patik ne yapabilirsek :KK76: :anneadayı::KK69:

Doğmamış bebeğime mektup:Meleğim seni ne kadar uzun zamandır bekliyoruz bir bilsen...
Anne ,baba olmaya o kadar istekli ve hevesliyiz ki,gelsen herşey hazır,gülersin halimize..
Bebeğim ben hangi hastaneye gitsem,hep bir bahaneyle doğum bölümüne çıkıyorum biliyor musun?Sanki seni arıyorum...Sanki anne ben burdayım hadi artık üzülme,şaka yaptım,saklanmıştım,artık saklanmıyorum diyeceksin gibi.
Bakıyorum doğum odalarının kapıları Pembeli,mavili tüllerle süslenmiş...İçerisi ana baba günü,anneler,babalar,sevinçli bir telaş içindeler,doğum yapmış annelerde adeta ana kraliçe gibi kurulmuş yataklarına...Bir an kendimi onun yerine koyuyorum,kalbim yerinden çıkacakmış gibi oluyor,böyle bir mutluluk yok...Sonra bebeği getiriyorlar bir lokmacık,ben kanatlarını gördüm inan bebeklerin,senin de var biliyorum meleğim,keşke uçarak gelsen,çok bekledim,çok yoruldum,ama hiç vazgeçmedim senden...Karşında çok genç bir anne bulamayacaksın belki,biraz yorgunum,bu yolda çok uğraştık babanla...Ama söz sana sen gel,hiç yorulmayacağım,uykusuzluktan hiç şikayet etmeyeceğim,hiç yanından ayrılmayacağım,büyüdüğünde istersen görünmez olacağım,ama sen hep bileceksin ki ,ihtiyacın olduğunda annen hep yanında olacak,tabii baban da..Meleğim bilsen ,elinde olsa bu kadar gecikmezdin biliyorum,doğduğunda senin neden ağladığın,nasıl susacağım konusunda babanla yaptığımız tahminlerimize ve susturmak için başvurduğumuz yöntemlerimize kıs kıs güleceksin biliyorum,tecrübesizliğimize ver meleğim,sen bizimle,biz seninle büyüyeceğiz...Ama şunu bil ki tam 10 yıldır tüm uğraşlarımız ,çabalarımız senin içindi...Pasaport aldık,Paris,İtalya planları yaptık...ama her seferinde ya meleğimiz gelirse diye ,Pasaportumuzun sayfalarını hep boş bıraktık tüp bebek yaptırdık, umut işte meleğim,inşallah sen gelince beraber gideceğiz....

Son düzenleme:
rabbbiiimm vericek evlatlarımızı ol desin yeter hayırlısıyla vericek hemde sende kalbini ferah tut eminim çok eminim hepimiz kavuşucaz meleklerimize böyle bir sevgiye layık bir evlat geliyor hazırla herşeyi misal birşeyler başlayalım meleklerimizeeee bere atkı patik ne yapabilirsek :KK76: :anneadayı::KK69:
Duruada canım ne güzel yazmışsın,bayılıyorum pozitif insanlara,ben de öyleyim,çok pozitif bakarım hayata...Patik alacağım ben de bir pembe,bir mavi...Meleğim gelene kadar koklayacağım,bebeğimi koklar gibi,meleğimiz gelecek artık biliyorum,istiyorum,bekliyorum..

Mazharfuatözkancım içimi döküyorum bu satırlarda,sen de sağol..
İnşallah mazharfuratözkan bence sen bir pembe,bir mavi patik ör canım,onu görünce bebeğin aklına gelsin,olacakmış gibi hissedersin,bu da pozitif enerji olur...
Ben öğlen arası alışveriş merkezine gidip , patik almayı düşünüyorum...

Son düzenleme:
Sıkça Sorulan Sorular
Yumurta Donasyonu (Nakli ) nedir ?
Kendi yumurta hücresi ile gebelik şansı olmayan bayanlara uygulanan, gebelik başarısı yüksek bir tüp bebek uygulamasıdır. Yumurta donasyonu veya yumurta nakli işleminde anne adayının fiziksel özelliklerine benzer, kan grubu ile uyumlu, genç, sağlıklı ve doğurganlığını kanıtlamış başka bir bayanın ( donör ) yumurta bağışı alınarak işlem tüp bebek tedavisi şeklinde gerçekleştirilir.
Tüp Bebek’teki hızlı gelişmeler yumurta (oosit) problemi yaşayan çiftlere gebelik şansı sunan bir yöntemdir. İlk önceleri erken menapoz ve kalıtsal problemi olan hastalarda gündeme gelmiştir. Daha sonra ileri yaşa bağlı yumurta üretimi ve kalitesinin bozulduğu hastalarda da kullanılmaya başlanmıştır. Yine yumurta bağışı uygulamaları ile değişik kısırlık nedenlerinin rahime tutunmaya etkileri ve bu etkini yumurtadan mı yoksa rahimden mi kaynaklandığı sorularına bilimsel cevaplar bulabilmiştir.
Tüp bebek yönteminin kullanıldığı ilk insan yumurta bağışı 1983 yılında rapor edilmiştir. bu gebelik düşükle sonuçlanmıştır. Ardından lutjen ve arkadaşları yumurtalıkları çalışmayan bir hastada başarılı bir gebelik gerçekleştirmişlerdir.
Genellikle yumurta donasyonu tedavisi için bekleme süresi yoktur. Genç sağlıklı ve doğurgan donorler tedavi programlarına titizlikle seçilerek tüm bulaşıcı ve genetik hastalıklar bakımından taranmaktadır. Ayni donörden elde edilen yumurta hücreleri sadece bir hasta için kullanıldığından ileride kardeşlerin karşılaşma olasılığı en minimum seviyede tutulmaktadır. Yumurta donasyonu tedavisi Kıbrıs’ta uyguladığımız tüp bebek tedavileri arasında ailelerin en sık başvurdukları ve çok yaygın olarak başvurulan bir tüp bebek işlemidir.

Yumurta Nakli kimlere uygulanır? (2013 Amerikan Kısırlık derneği verilerine göre)
*Yumurtalıkları olmayan bayanlar
*Erken menapoz (yumurtalıkları var ama üretim yok)
*Tüp bebek uygulanmış kötü yumurta ve/ veya embriyo kalitesi kötü olan bayanlar
*Yumurtalık kisti veya yumurtalık kanseri nedeniyle ameliyata bağlı kaybı olan hastalar
*Nedeni bulunamamış birden çok düşük geçirmiş hastalar
*FSH değeri 15 üzeri olan bayanlar
*Genetik hastalığı olan veya taşıyıcılığı olan bayanlar
*İleri yaş 45 yaş üstü
*Kanser gibi hastalıklardan dolayı kemoterapi veya radyoterapi alan ve yumurtalıkları zara gören hastalar

Yumurta Donörünün (Bağışçısının) özellikleri ne olmalıdır?
*Yumurta bağışı yapan bayanların yaşının 21-30 yaş arası olması gerekir. (Amerikan kısırlık derneği 2013)
*Daha önceki hamilelikleri bu başarı oranını olumlu etkilemektedir.
*Yumurta alıcısının yaşı gebe kalma oranını olumsuz yönde etkilememektedir. Çünkü gebelik oluşumunda rahim yaşının çok fazla önemi yoktur.45 yaşından sonra gebe kalma oranı azalmakta ve düşük olma oranı da artmaktadır.

Genetik Tarama
*Rh ve kan gruplarının belirlenmesi
*Kistik fibrozis taraması
*Genetik ailesel taşıyıcı hastalık açısından tarama
*Zeka geriliği ataraması
*Talasemi ve orak hücreli anemi taraması

Yumurta Donörünün taranması nasıl olur?
*Enfeksiyon taraması: kan yoluyle HIV,Hepatit B ve Hepatit C testleri, Kültür yoluyle gonore, klamidya bakılması
*Psikolojik tarama: aile hikayesinin araştırılması, madde bağımlılığı araştırılması, alacağı ilaçların vücudunda yapacağı psikolojik etkilerinin bilgilendirilmesi
* Genetik tarama

Yumurta alıcısının ve Eşinin taranması nasıl olur?
*Rh ve Kan grublarının belirlenmesi
*Enfeksiyon açısından Hepatit B ve C, HIV , klamidya ve gonore taranması
*Psikolojik danışmanlık
*Ultrasonografik muayene embriyo transferi öncesi rahim ağzı ve rahimde engel var mı bakılması gerekirse Histereskopi veya Histerosalpingografi çekilmesi.
*Alıcı eğer 45 yaş üstü ise bunlara ilaveten mamografi, Ekgi, transvajinal Usg , Pap smear, Tsh , glukoz intolerans testi,
*Alıcının eşinin semen analizlerinin yapılması, kan grubu ve Rh’ ının belirlenmesi
*Alıcının yine enfeksiyon açısından testlerinin yapılması

Yumurta Donörünün Stimülasyonu (Uyarılması) nasıl olur?
Donörlere normal tüp bebek tedavisinde uygulanan ovaryan ( yumurtalık) hiperstimülasyon uygulanır. En sık tercih edilen metod Uzun Protokoldür. Son zamanlarda stimülasyon siklusunun geç fazında kısa protokolde kullanılmaktadır.
Donörlerde bariyer metodu kullanmalarına rağmen %7 hamilelik olabilmektedir. bundan dolayı stimülasyon başladıktan sonra bir sonraki adet dönemine kadar cinsel ilişki yasağı getirilmelidir.

Yumurta Donörünün stimülasyon komplikasyonları nelerdir?
*Nadiren ciddi ovaryan hiperstimülasyon (OHSS)
*Nadiren Anestezi komplikasyonu
*Nadiren Karın içi kanama
*Adet sonrası bu şikayetlerde düzelme olur.

Yumurta Alıcısının Hazırlanması nasıl olur?
Asıl hedef rahimin endometrium tabakasını embriyonun yerleşebilmesi için hazırlamaktır. Genel olarak alıcı ilaç tedavisine herhangi bir zamanda başlayabilir.
ÖSTROJEN Kullanımı: Oral, transdermal veya vajinal yolla kullanılabilir. En çok oral veya transdermal yol tercih edilir.

Yumurta toplama işleminde anestezi veriliyor mu ?
Genellikle kısa süreli genel anestezi verilerek uygulanır.
Transfer işleminde anestezi veriliyor mu ?
Genellikle anestezi kullanılmaz . Ağrısız kısa süreli smear alınması gibi kolay bir işlemdir. Ancak vajinal yoldan transferde zorluklanma olursa anestezi eşliğinde uygulanabilir.

Embriyo transferi nasıl Olur?
Normal tüp bebek tedavi programındaki gibi yapılır. Alıcı progesterona yumurta toplama günü veya 1 gün önce başlar.

Transfer işlemi sonrası nelere dikkat edilmelidir?
*Genelde bu işlem sonrası 2 saat hastanede yatak istirahati yeterlidir. sonrasında otelde yatarak istirahat önerilir.ertesi gün hasta seyahat edebilir.
*Ağır iş yapmaması ve istirahati önerilir.
*Cinsel ilişki yasaklanır.
*Embriyo transferinden 12 gün sonra kanda ßHCG hormonu bakılarak hamilelik sonucu öğrenilir.

Yumurta Donasyonunda Hamilelik nasıldır?
*Genç donörlerden alınan yumurtalarla oluşan embriyoların rahime tutunma oranları daha yüksek olmaktadır. transfer edilen embriyo sayısı ortalama 3 olduğu zaman %80 ve üzeri başarı oranı beklenmektedir.
*Yumurta donasyonunda fetal kalp atımı görüldükten sonra düşük görülme sıklığı %5.7 dir.
*Yumurta donasyonu sonrası hamileliklerde preklampsi sıklığı normal gebeliklere göre daha yüksek olabilmektedir.
*Yumurta donasyonunda gebelik te doğum şekli sezaryan olarak tercih edilmelidir.
*Yumurta donasyonu sonrası doğan çocuklarda düşük doğum ağırlığı riski daha fazladır
*Yumurta donasyonu sonrası doğan çocuklarda sağlık açısından gelişmeleri normal olup ilerde normal gebeliklerden farklı bir durum olmamaktadır.
Yumurta donasyonu işlemi, yaş grubu fark etmeksizin çok başarılı bir tedavi olmasına rağmen bazen başarısız sonuçlar oluşabilmektedir. Yumurta donasyonu tedavilerinde oluşabilecek başarısız sonuçlardan dolayı hastalarımıza ikinci tedavi denemelerinde maddi olarak yardımcı olmaktayız. Ayrıca tedavi sonrasında arda kalan iyi kalitedeki embriyoları dondurmak süretiye daha sonraki çocuk isteğinde veya olası başarısızlık sonrasında tedavilerini kolayca tekrarlama şansı sağlamaktayız.

Tüp bebek tedavisi hastalar açısından zor, pahalı ve stresli bir tedavi ama tedavi başarılı olduğunda elde edilen sonuç tüm bu zorluklara değiyor. Tüp bebek tedavisi gören hastalar tedavinin başarısını artırmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve en sık sordukları sorulardan biri embriyo transferinden sonra çocuk sahibi olma (embriyonun tutunma) şansını artırmak için neler yapabilecekleri...
Hastalar sigara ve alkolden uzak durmaları ve tüp bebek ilaçlarına aksatmadan devam etmeleri gerektiğini zaten biliyorlar ama bunun yanısıra üç önemli konuda daha yönlendirilmeye ihtiyaç duyuyorlar. Birincisi kadın embriyonun tutunmasına yardımcı olmak için transferden sonra belli bir süre yatmali mi? İkincisi cinsel ilişki, egzersiz gibi fiziksel aktiviteler embriyonun tutunmasını olumsuz yönde etkiler mi? Son olarak işten izin almak hamilelik şansını artırır mı?

Embriyo transferi sonrası belli bir süre yatmalı mıyım?
Tüp bebek tedavileri ilk uygulanmaya başladığı yıllardaki standart uygulama, embriyonun endometriuma tutunamadan 'düşmesini' engellemek amacıyla embriyo transferi sonrası hastalara uzun süreli yatak istirahati vermekti.
Bazı araştırmalarda embriyo transferinden sonra kısa süreli (1 saat ya da daha az) veya uzun süreli (24 saat) yatak istirahati verildiğinde elde edilen hamilelik oranlarının, hastanın transferden sonra hemen ayağa kaldırılması sonucunda elde edilen hamilelik oranlarına göre daha iyi olup olmadığı incelendi.
Başarılı olarak sürdürülen çalışmalardan birinde rastgele seçilen bazı hastaları transferden sonra hemen ayağa kaldırdılar, bazılarına ise 30 dakika yatak istirahati verdiler; sonuçta hastaların hamilelik oranları arasında önemli bir fark görülmedi.
Hastaların transferden sonra ne yapacaklarına kendilerinin karar verdiği (hemen ayağa kalkmak veya 1 saat yatak istirahati) başka bir çalışmada da gene hamilelik oranları arasında farklılık saptanmadı.
Son olarak geçmişe dönük bir çalışmada, embryo transferinden sonra hastaları hemen ayağa kaldırma politikası uygulayan tüp bebek merkezlerinin gebelik oranları, hastalara değişen sürelerde yatak istirahati uygulayan tüp bebek merkezlerinin gebelik oranları ile karşılaştırıldığında yine yatak istirahatinin bir fayda sağladığı sonucuna varılmadı.
Bu nedenle elimizde olan kanıtlara bakılarak kısa süreli yatak istirahatinin hamilelik başarı oranlarını artırmadığı ve gerekli olmadığı söylenebilir.
Yapılan diğer üç çalışmada embriyo transferi sonrası kısa süreli (20 dak ile 1 saat arası) yatak istirahati ile uzun süreli (bir gece ile 24 saat arası) yatak istirahatinin doğurduğu hamilelik sonuçları karşılaştırıdı. Bu çalışmaların hiçbirinde uzun süreli yatak istirahatinin faydalı olduğu sonucuna varılmadığı gibi, şaşırtcı olanı çalışmalardan ikisinde 24 saat yatakta kalan kadınların embriyo tutunma oranlarında düşüş olduğu bildirildi. Buradan sağlıklı bir kadın için uzun süre yatakta tutulmanın doğal bir durum olmadığı ve hastanın endişesini ve stresini artırarak tedavinin sonucunu olumsuz olarak etkilediği sonucuna varıldı.
Embryo transferinden sonra verilen yatak istirahatinin hamilelik oranlarını artırmaması aslında son derece mantıklı. Birincisi endometrial kavite (rahim içi boşluğu) gerçekte bir boşluk değil daha ziyade açılma potansiyeli olan bir alan. Embriyonun bırakılması sonucu endometriumun iki karşılıklı duvarı anlık olarak ayrılıyor ama daha sonra transferin yapılması için kullanılan kateter çıkarıldığında hemen tekrar birleşiyor. Dolayısıyla hasta ayağa kalktığında embryonun kaviteden düşmesi pek muhtemel değil. İkincisi embriyo transferi sonucu embryonun oluşturduğu hava kabarcıkları ultrasonda izlendiğinde yerçekiminin ya da ayağa kalkmanın embryonun pozisyonu üzerinde önemli bir etkisi olmadığı görülüyor. Kısa süreli yatak istirahati uygulaması hiçbir fayda sağlamadığı için kaldırılabilir. Uzun süreli yatak istirahati uygulaması da hamilelik oranlarına olumlu bir etkisi olmadığı gibi tüp bebek tutunma oranlarını düşürdüğü için terkedilmelidir.

Embryo transferinden sonra cinsel ilişkide bulunabilir miyiz?
Tüp bebek tedavisi gören kadınlar embryo transferinden sonra cinsel ilişkide bulunmanın özellikle de orgazm olmanın embriyonun tutunmasını engelleyeceğinden endişe ediyorlar. Pek çok kadın orgazm sırasında yoğun rahim kasılmaları yaşıyor ve bunun da ölçüldüğünde rahim içi basıncını önemli ölçüde artırdığı tespit ediliyor.
Transferden sonra cinsel ilişkide bulunan ve bulunmayan hastalar ile yapılan iki çalışmanın sonuçları cinsel aktivitenin tüp bebek tedavisinin başarısı üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını gösterdi. İlginç olanı bu çalışmalardan daha kapsamlı olanı, embriyo transferinden sonraki 2 gün içinde cinsel ilişkide bulunan kadınların embriyo tutunma oranlarında önemli bir artış olduğunu belirledi. Çalışmanın yazarlarına göre erkeğin menisi ile kadına geçen bağışıklık baskılayıcı bazı faktörler kadındaki bağışıklık (embriyoyu reddetme) cevabını engellemekte. Böylece kadın organizmasının embriyoyu reddetme olasılığı azalmakta.
Embryo transferinden sonra cinsel ilişkide bulunmanın, tüp bebek tedavisi görmekte olan kadın açısından iki risk oluşturabileceği öne sürülmüştür. Birincisi kadının birden fazla korpus luteum içeren ve hiperstimülasyon sendromu (aşırı uyarılma) nedeniyle büyümüş olan yumurtalıkları cinsel ilişki sırasında yırtılma riski altında olabilir ve bu durum ağrıya ve hatta önemli ölçüde karın içi kanamaya neden olabilir. Bu nedenle tedavi sırasında yumurtalıklarında
hiperstimülasyon sendromu (aşırı uyarılma) görülen hastalarda cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır.
İkincisi tüp bebek tedavisi sırasında cinsel ilişkide bulunulması sonucunda tüp bebek hamileliği ile birlikte doğal hamileliğin de gerçekleşmesi nedeniyle 'öncelikli hamilelik' durumunun geliştiği bazı vakalar bildirilmiştir. Ancak bu vakalardaki doğal hamileliğin embriyo transferi sonrasında değil yumurta toplama öncesinde girilen cinsel ilişki sonucu oluşmuş olması daha muhtemeldir çünkü yumurtlama günü ile ilişki gününü takip eden araştırmalar göstermiştir ki yumurtlamadan bir gün sonra hamile kalma olasılığı sıfıra düşmektedir. Genellikle embriyo transferinin yapıldığı gün yumurtlamadan 2-5 gün sonrasına denk geldiğinden, transfer sonrasında cinsel ilşikide bulunmak doğal hamilelik oluşturma riski yaratmaz.
Sonuç olarak elimizdeki kanıtlara bakıldığında, kadında yumurtalıkların aşırı uyarılması nedeniyle pelvik ağrı ve rahatsızlık yaşandığı durumlar dışında, çiftler embriyo transferi sonrası cinsel ilişkide bulunabilirler.

Embriyo transferinden sonra spor yapabilir miyim?
Pek çok hasta embriyo transferinden sonra hızlı tempoda egzersiz yapmanın, embriyonun tutunmasını engelleyeceğinden endişe eder. Ne yazık ki embriyo transferinden sonra egzersiz yapmanın güvenli olup olmadığı hakkında çok az bilgiye sahibiz.
Haftada 4 saatten fazla, hızlı tempolu kardiyovasküler egzersiz yapılmasının, hiç egzersiz yapılmaması veya haftada 4 saatten az hafif egzersiz yapılması ile karşılaştırıldığında başarısız implantasyon ve düşük riskini artırdığı gözleniyor.
Egzersiz, hamilelik oluşmasını birkaç değişik nedenle engelleyebilir. Birincisi koşu ve temaslı sporlar gibi hızlı tempoda yapılan egzersizlerin yarattığı mekanik titreşimler tutunmaya çalışan embryoyu yerinden oynatabilir. İkincisi, hızlı tempolu egzersizlerin ortalama vücut ısısını 2 dereceye kadar yükseltebildiği bilinmektedir. Vücut ısısındaki bu yükselişlerin düşüğe ve ölümle sonuçlanan anomalilere yol açtığı bildirilmiştir. Daha elle tutulur kanıtlar elde edilene kadar, en güvenlisi embriyo transferinden sonra (tüp bebekten sonra) yoğun kardiyovasküler egzersizden kaçınmak ve günde 30 dakikaya kadar yürüyüş gibi hafif egzersizler yapmaktır.

Tüp bebek merkezleri hastaların endişelerini önemsemelidir!
Tüp bebek tedavisi görmekte olan çiftin özellikle de kadının tedavi sırasında endişeli olması ve başarı şansını artırmak için hayatında ne gibi değişiklikler yapabileceğini öğrenmek istemesi çok olağan bir durumdur. Hastalardan en sık gelen sorular embriyo transferinden sonraki dönemde (tüp bebekten sonra) yatak istirahati, cinsel ilişki, fiziksel aktivite ve iş hayatı ile ilgili olmaktadır.
Bu konular tüp bebek ekibine çok önemli gelmeyebilir ama tedavinin başarısını olumsuz olarak etkileyecek hiçbirşey yapmamaya çalışan hastalar için bu soruların cevapları kesinlikle çok önemlidir. Bu nedenle tüp bebek merkezlerinin bu konuda hastanın endişeleri ortaya çıkmadan yani tedavinin henüz başındayken hastalara bu konularda yazılı ve sözlü bilgi vermeleri en doğrusudur.

Embryo transferinden (tüp bebekten) sonra neler yapılmalı?
Hastalar tarafından sık sorulan bu soruya özet olarak şu cevaplar verilebilir:
-Embryo transferinden sonra kısa süreli (1 saatten az) yatak istirahatinin hamilelik başarı oranları üzerinde olumlu bir etkisi yoktur.

-Embryo transferinden sonra uzun süreli (bir gece ile 24 saat arası) yatak istirahati de hamilelik oranlarını artırmamaktadır ve hatta bazı çalışmalar başarıyı düşürdüğünü öne sürmektedir.
-Embryo transferinden sonra cinsel ilişkide bulunmak hamilelik oranlarını düşürmemektedir ve embryonun tutunma şansını artırdığı konusunda da bazı kanıtlar vardır.
-Günde 30 dakika yürüyüş gibi hafif egzersiz yapmanın tüp bebek tedavisinin başarısı üzerinde olumsuz etkisi olması pek muhtemel değildir. Buna karşılık haftada 4 saatten fazla yüksek tempoda kardiyovasküler egzersiz yapmanın tüp bebek başarısını düşürdüğü, düşük yapma olasılığını artırdığı ve dolaysıyla kaçınılması gerektiği konusunda bazı kanıtlar vardır.
-Embryo transferi sonrasında hastaların, çok stresli bir ortam olmadığı ve üreme sağlığına zarar verebilecek kimyasallara maruz kalınmadığı sürece iş hayatlarına ve normal günlük yaşantılarına geri dönmeleri daha pozitif sonuçlar doğurmaktadır.

Tüp bebek tedavisi gören hastaların bazıları embriyo transferinden sonra işten bir süre ayrı kalmanın embriyonun tutunma şansını artıracağını umarak yıllık izin kullanıyorlar. Araştırmalar iş yükünü azaltmanın tüp bebek başarısı üzerinde olumlu bir etkisi olmadığını gösterdi.
Tartışmalar sürüyor olmakla birlikte, tedavi sırasında hastanın endişe ve stres seviyesindeki artışın tüp bebek başarısını olumsuz olarak etkilediğine dair bazı kanıtlar var. Kadınlar genelde stresli dönemlerinde işyerlerindeki arkadaşlarından önemli ölçüde sosyal destek sağlayabiliyorlar. Bu destekten uzak kalmak ve bunun yerine evde oturup tedavinin sonucu hakkında endişelenmek yarar sağlamaktan çok zarar verebiliyor. Ancak iş ortamı çok stresliyse veya hastanın üreme sağlığı için zararlı olabilecek toksinlere (kimyasallar, radyasyon gibi) maruz kalınıyorsa transfer sonrası izin kullanmak uygun olabilir.

Yumurta Ve Sperm Donasyonu Yaptıranlar
Yumurta ve sperm donasyonu yaptıranlar konusu hakkında tedavi, belirti ve diğer bilgiler

Tüp bebek tedavisi için yumurta ve sperm donasyonu nedir
Dünyanın birçok ülkesinde birtakım kurallar içerisinde uygulanan spermi ve yumurtası olmayan hastalara bir başkasından alınan sperm ve yumurtanın kullanılması amacıyla uygulanan tekniklerdir.
Tüp bebek tedavisinde yumurta nasıl toplanır
Hastaların en çok korktuğu yumurta toplama işlemidir.
Tüp bebek tedavisinin riskleri var mı?
Tüp bebek tedavisi sonuç olarak hastaya uygulanan bir tedavidir.
Yumurta rezervinin tüp bebek başarısındaki rolü nedir
Yumurta rezervinin tüp bebeğe etkisi çok büyüktür.
Yaprak porselen yaptıranlar nelere dikkat etmeli
Yaprak porselenler genellikle ön dişlere uygulanmaktadır, bunlar çok şiddetli ısırmalara dayanıklı malzemelerdir fakat her şeye rağmen elma gibi sert yiyecekleri yada bir şey kıracakları zaman dişlerini kullanmamalıdırlar.
Anjiyoplasti yaptıranlar nelere dikkat etmeli
Anjiyooplastinin hangi damara hangi nedenle yapıldığı çok önemlidir.
Tüpleri kapalı olan kadınlar çocuk sahibi olabilir mi?
Tüpleri kapalı olan kadınların doğal yollarla çocuk sahibi olmaları mümkün değildir.
Şişmanlık çocuk sahibi olmaya engel midir
Şişmanlık erkekte bel çevresinin 102 santimden fazla olması, kadında bel çevresinin 88 santimden fazla olması yada boya göre kilonun vücut kitle endeksinin 30 un üstünde olması anlamına gelir.
Tüp bebek tedavisinde IMSI yöntemi nedir
Imsı sperm içerisindeki morfolojik yapının yani görüntünün daha büyük büyütmelerle bakılarak genetiğininde anlaşılabilmesini sağlayan bir yöntemdir.
Çiftlerin ikisinde de sorun görünmüyorsa nasıl bir tüp bebek tedavi yöntemi uygulanır
Aslında çiftlerin hekimlere başvurmasında neden çocuk sahibi olamamaktır.
Tüp bebek tedavisinde ne tür problemlerle karşılaşılabilir
Tüp bebek tedavisinde yumurtanın gelişememesi, yumurta sayısının az olması, yumurta kalitesinin düşük olması gibi problemlerle karşılaşılabilir.
Tüp bebek tedavisinde kadının yaşı başarıyı etkiler mi?
Tüp bebek tedavisinde başarıyı etkileyen bir çok faktör vardır.
Tüp bebek tedavisinde beslenmenin rolü nedir
Tüp bebek tedavisinde beslenme önemlidir.
Tüp bebek tedavisi hastaları başarıyı artırmak için neler yapabilir
Tüp bebek tedavisinden önce çiftler gebe kalma şanslarını arttırabilmek için öncelikli olarak bir vücut kitle endekslerine, beslenmelerine, ailevi hastalıklarının değerlendirilmesine dikkat etmelidirler.
Tüp bebek tedavisi ne kadar zaman sürer
Tüp bebek tedavisinin ne kadar sürdüğü esasında kolayca cevap verilecek bir soru değildir.
Tüp bebek tedavisinde başarıyı artıran teknikler nelerdir
Tüp bebek tedavisinde başarıyı arttıran özel teknikler yoktur.
Erken menopoz neden olur
Erken menapoz belli bir yaşın altında ki kadınlarda menapozun ortaya çıkması durumudur.
Tüp bebek tedavisinde transfer edilen embriyoların gelişimi nasıl takip edilir
Tüp bebek tedavisinde embriyonun gelişimi hekimlerin gün sıfır dedikleri yumurta ile spermin birbiriyle birleştiği günden itibaren başlar.
Erkeklerde kısırlığın nedenleri nelerdir
Hastanın geçmişte geçirdiği hastalıklara bağlı olabilir, doğumsal nedenlere bağlı olabilir.
Menide hiç spermi çıkmayan erkekler baba olabilir mi?
Menide hiç spermi olmayan erkeklerin çocuk sahibi olma şansları vardır.
Eşiyle ilişkiye giremeyen hastalar nasıl bebek sahibi olabilir
Eşiyle ilişkiye giremeyen hastaları kadınlar ve erkekler olarak ikiye ayırarak incelemek gerekir.
Tüp bebek tedavisi kimlere uygulanır
Toplumumuzdaki çiftlerin yaklaşık % 15 inde çocuk sahibi olamama problemi vardır.
Tüp bebek tedavisinde çoğul gebelik riski var mıdır?
Tüp bebek tedavisinde çoğul gebelik riski vardır.
Adet gören kızlarda ne tür hormon değişiklikleri olur
Vücut artık yavaş yavaş bedensel olgunlaşma sinyalini aldığı anda beyinde hipofiz denilen bölgeye ilk uyarı gider.
Tüp bebek tedavisinde yeni yaklaşımlar nelerdir
Tüp bebek tedavisinde günümüzde uygulanan bir takım yeni yaklaşımlar mevcuttur.
Polikistik over sendromu kısırlık nedeni midir
Polikistik over sendromunda temel sorun yumurtlama olmamasıdır.
Varikosel ile kısırlık arasındaki ilişki nedir
Varikosel testise gelen damarlarda genişlemedir ve doğuştan olan bir durumdur.
Yumurtalık kanseri tedavisinde nasıl bir cerrahi operasyon kullanılır?
Genelde karın duvarı açılarak yapılması gereken bir durum vardır çünkü yumurtalık kanseri yumurtalıkta kalmaz, yumurtalıktan çıkıp karnın üst bölgelerine doğru çok hızlı bir şekilde yayılır.
Hazımsızlık sorunu yaşayanlar nelere dikkat etmeli?
Hazımda etkili olan diğer faktörler yenilen yemeğin cinsidir.
Menopoza girmeyi geciktirmek mümkün mü?
Tıbbi olarak menopoza girmeyi geciktirmek çok fazla mümkün değildir fakat yaşam tarzı menopoza giriş yaşını etkileyebilmektedir.
Çikolata kisti tedavi edilmezse ne olur
Çikolata kisti ilerleyici bir hastalıktır yani her adet döneminde burada bir takım mikro kanamalar olacaktır ve lezyon büyüyecektir.
Adet aralarım çok uzun, neden olabilir
Adet aralarının çok uzun olmasının ilk ve en sık görülen nedeni kişinin heniz daha yeni adet görmeye başlamış olmasıdır.
Sigarayı bıraktıktan sonra çok yemeye başladım, bunu nasıl engellerim?
Kan şekerimiz düşüyorsa devamlı tatlı bir şeyler istiyorsa canımız gün içinde yediklerimizi not etmemiz de büyük bir yarar var.
Dişlerimizi güçlendirmek için nasıl beslenmeliyiz?
Diş sağlığımız başta olmak üzere tüm vücut sağlığımız ancak düzenli beslenme ile korunabilir.
Erken menopoz nasıl tedavi edilir
Menapozun tanımına bakılacak olursa menapozun tanımında hastanın yumurtalıklarındaki yumurtaların bitmesinden söz edilir yani yumurta artık hormon salgılayabilecek fonksiyonda olmuyor dolayısıyla bugün tıpta yumurtalıklardaki yumurtaları tekrar yerine koyma durumu yoktur.
Menopoz kadınlarda ne tür değişikliklere yol açar
Menopoz döneminde yumurtalıklarda yumurta kalmadığı için vücutta da kadınlık hormonunu olan östrojeni üreten organ yumurtalık olduğu için menopozdan sonra vücutta östrojen kalmamaktadır.
Tüp bebek tedavisinde IVM tekniği nedir
Ivm vücut içerisinde yumurta hücrelerinin tam olgunlaşmadan vücut dışına alınması ve laboratuvar ortamında olgunlaştırarak gene tüp bebek işleminde yapıldığı gibi spermle yumurtanın bir araya gelerek mikro enfeksiyonun işleminin tamamlandığı yöntemdir.
Tüp bebek tedavisinde süreç nasıl işler
Tüp bebek tedavisi 3 aşamadan oluşur.
Tüp bebek tedavi yöntemlerinin başarı oranları nedir
Tüp bebek tedavisinin başarı oranları hakikaten çok tartışılan bir konudur.
Embriyo dondurmanın diğer tekniklere göre avantajları nelerdir
Embriyo dondurma tedavisi gerçekten çok yüz güldürücü ve çok basit bir tedavidir.
Kemik iliği nakli için kimlerden alınan ilik kullanılabilir
Kemik iliğinde alınacak kök hücreler hastalığın türüne göre yine kendi bedenine ait kök hücreler olabilir yada başka birinden alınan kök hücreler olabilir.

Son düzenleme:
Uğurlu TOPİĞİMİZ...:nazar::nazar::nazar::anneadayı::anneadayı::anneadayı::KK46::KK46::KK46:
AdıİLYaşıSorunHikayesiMerkez/Kaçıncı Deneme Tedavi Başlangıcı

Kanbar İSTANBUL 45 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 3 Tüp bebek/1'i Ekimde Pozitif. Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım ARALIK veya 2015
Mmcizem İSTANBUL 37 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 6 Tüp bebek denemesi Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım YAKINDA
Özlemt İSTANBUL 44 Yumurta donasyonu Doğuş T.B.M/Firdevs Hn. YAKINDA
Kardelennur İSTANBUL 30 Erken Menepoz Tüp Bebek Denemesi yok Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/2.Deneme YAKINDA
Tuana_808080 Hatay 34 Cinsiyet Tayini/Erkek Bebek Tüp Bebek Deneyecek Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım
17.Kasım.2014 Transfer
Duruada 30 haşimento 3.donasyon denemesi yumurta donasyonu Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım yakında
Mazharfuatözkan 37 yumurta rezerv azlığı yumurta donasyonu ilk deneme Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım Aralık
Fisay Yumurta donasyonu. Doğuş T.B.M./Firdevs hanım yakında
Birumutt 36 yumurta donasyonu. Tedaviye başladı Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım
Limon 1975 sperm donasyonu/sperm morfoloji bozukluğu Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım (inşallah yakında,ancak merkez konusunda karar vermedi)
Mehmah 39 yumurta donasyonu 3 tüp bebek/1 donasyon Şevket AlptürkDoğuş T.B.M./Firdevs Hanım (inşallah yakında)

Canım hangi il,istanbul mu?

merhaba Kanbar ben Platese başladım sen de başlasana zamanın çok karın bölgesini çalıştırıp daha kolay hamile kalıyor muşsun Hadi öptüm

Canım ben Platese başlayacaktım,dokturuma sordum önermedi,omurların arasında açılma yapıyormuş,sakatlık olabiliyormuş,böyle bir dönemde göze alamam.Ben yürüyüş,gıdama dikkat etme ve evde de uzay yürüyüşü aletim var,bunlarla çok iyi form tutuyorum.

Uğurlu TOPİĞİMİZ...:nazar::nazar::nazar::anneadayı::anneadayı::anneadayı::KK46::KK46::KK46:

Kanbar İSTANBUL 45 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 3 Tüp bebek/1'i Ekimde Pozitif. Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım ARALIK veya 2015
Mmcizem İSTANBUL 37 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 6 Tüp bebek denemesi Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım YAKINDA
Özlemt İSTANBUL 44 Yumurta donasyonu Doğuş T.B.M/Firdevs Hn. YAKINDA
Kardelennur İSTANBUL 30 Erken Menepoz Tüp Bebek Denemesi yok Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/2.Deneme YAKINDA
Tuana_808080 Hatay 34 Cinsiyet Tayini/Erkek Bebek Tüp Bebek Deneyecek Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım
17.Kasım.2014 Transfer-Yumurtalar kız
Duruada 30 haşimento 3.donasyon denemesi yumurta donasyonu Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım yakında
Mazharfuatözkan 37 yumurta rezerv azlığı yumurta donasyonu ilk deneme Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım Aralık
Limon 1975 sperm donasyonu/sperm morfoloji bozukluğu Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım (inşallah yakında,ancak merkeze henüz karar vermedi)
Mehmah 39 yumurta donasyonu 3 tüp bebek/1 donasyon Şevket AlptürkDoğuş T.B.M./Firdevs Hanım (inşallah yakında)

Kanbar İSTANBUL 45 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 3 Tüp bebek/1'i Ekimde Pozitif. Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım ARALIK veya Ocak 2015
Mmcizem İSTANBUL 37 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 6 Tüp bebek denemesi Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım YAKINDA-Test tarihini bekliyor

Özlemt İSTANBUL 44 Yumurta donasyonu Doğuş T.B.M/Firdevs Hn. YAKINDA-Test tarihini bekliyor.
17.Kasım.2014 Transfer-Yumurtalar kız
Limon 1975 sperm donasyonu/sperm morfoloji bozukluğu Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım (inşallah yakında,ancak merkeze henüz karar vermedi)

Başta kanbarcım olmak üzere herkese güzel bir haberim var. 12.gün beta hcg değerim 1561:) görünce ohaaaa dedim bu neeeee:)))mazharfuatözkan birbirini yalnız bırakmamış anlaşılan:) kardeş kardeş tutunmuşlar ben patikleri örmeye başlayım anca biter:))))) Umarım hepinize umut olurum ve ayağımı sürüklemişimdir de hepiniz peşimden gelirseniz:))
Tabi daha önümde uzun bir süreç var dualarınızı bekliyorum ben de sizlere duacıyım...

Back
X