Tüp Bebek Merkezleri Kıbrıs Firdevs Uğuz Tip Hastaları Buraya...

Cinsiyet seçimi tedavisi sonrası süreç
Cinsiyet seçimi tedavisi gebelik sonucu embriyo transfer gününden 12 gün sonra kanda yapılan Bhcg hormon analizi ile tespit edilir. Bu süre zarfında anne adayı ağır iş yapmamalı ve eşi ile cinsel ilişkide bulunmamalıdır.
Tedaviden elde edilen başarı, bayanın yaşına, yumurta rezervine, embriyo kalitesine ve istenilen cinsiyette oluşan sağlıklı embriyo sayısına bağlı olarak değişiklik gösterir.
 
Cinsiyet Seçimi (PGT) Kıbrıs
Cinsiyet seçimi, aynı cinsiyette bir veya birkaç çocuk sahibi olan ailelerin farklı cinsiyette de çocuğa kavuşmaları için tercih ettikleri bir tüp bebek uygulamasıdır. Tedavi için çiftin çocuk sahibi olması zorunlu değildir. Bazı ailelerde ilk gebeliklerde bile cinsiyet tercih konusu olabilmektedir. Ailede infertilite ( kısırlık ) öyküsü olmasa bile cinsiyet seçimi işleminde tüp bebek tedavisi uygulanmak zorundadır.
Cinsiyet seçimi veya cinsiyet belirleme tedavisinde çiftin tüm embriyolarına kromozomal genetik araştırma yapıldığından, bebeğin cinsiyetinin yanı sıra sağlığı konusunda da kesin bilgi elde edinilmiş olunur. Böylelikle cinsiyet seçimi uygulanarak elde edilen gebeliklerede hem sağlık hemde bebeğin cinsiyeti % 99.9 garantidir.
Tedaviye başvuran ailelerin daha önceden çocuk sahibi olmaları gebelik başarısını artıran bir faktör olarak kabul edilmektedir. Özellikle genç annelerde cinsiyet seçimi tedavisi sonrasında elde edilen sonuçlar oldukça başarılıdır.
Cinsiyet tayini tedavisine karar vermeden önce tedaviniz için beklenen başarı şansınızı başarı oranlarımız bölümünden öğrenebilirsiniz.
Dünyanın çoğu ülkesinde yasak olmasına rağmen Kıbrıs'ta cinsiyet seçimi yasal olarak uygulanan bir tüp bebek tedavisidir. Bu tedavinin yasal olduğu diğer ülkeler ( Amerika vs. ) ile kıyaslandığında tedavi ücret avantajı ve tedavi sırasında sunulan hizmet farklılıkları ön planan çıkmaktadır. Cinsiyet seçimi ile aile planlaması yaklaşık 15 yıldan beri ülkemizde başarıyla uygulanmaktadır.
Cinsiyet seçimi veya cinsiyet tayini işleminde elde edilen embriyolar kendi bünyemizde bulunan genetik labaratuvarımızda değerlendirildiğinden kalite ve güvenilirlik en ön plandadır.
Cinsiyet seçimi veya cinsiyet tayini için merkezimize Türkiye başta olmak üzere Almanya, İngiltere, İtalya, Çin, Norveç, İsveç, Hollanda ve Belçikadan yoğun olarak tedavi başvurusu yapılmaktadır.
 
Yumurta Dondurma:
Kadınların toplumdaki yerinin hızla değişmesi, kariyer yapan kadın sayısındaki artma ve evlenme yaşının ilerlemesi gibi nedenlerle çocuk doğurma planlarını erteleyen çift sayısı da giderek artmaktadır. Kadın yaşının ilerlemesiyle birlikte yumurtalık rezervi azalmakta ve bunun sonucunda da doğurganlık potansiyeli azalmaktadır. Ayrıca özellikle ailede erken menopoz öyküsü, geçirilmiş yumurtalık cerrahisi veya kemoterapi öyküsü olan kadınlar başta olmak üzere, bazı kadınlarda over rezervi daha erken yaşta azalmaya başlamakta ve gebe kalma olasılığı erken yaşlarda azalmaktadır. Bu nedenle birçok kadın ileride çocuk sahibi olabilme ile ilgili yoğun kaygılar yaşamaktadır.
Yumurta Dondurma İşlemi Hangi Hasta Grubları İçin Uygulanabilir ?
Kemoterapi veya pelvis bölgesine radyoterapi almak zorunda olan hastalar,
Geç yaşta evlenebilecek veya çocuk sahibi olma yaşını geciktirmek isteyenler,
Ailesinde erken menopoz öyküsü olan ve ileride çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar

Yumurta Dondurma Programı
Yumurta hücrelerini dondurmak isteyen kişilerden öncelikle gerekli testler istenerek tedavi programına uygunluğu değerlendirilir.
Yaşadığı şehirde tek bir adet döneminde çok sayıda yumurta hücresi elde edilmesi için doktor takibi ile ovarian stimülasyon uygulanır.
Yumurta gelişiminin tamamlanması ile hastaya yumurta toplama (OPU) saati verilerek Kıbrıs'a gelişi organize edilir.
Kıbrıs'ta sırası ile yumurta toplama (OPU) ve toplanan yumurtaların gerekli işlemlerden sonra dondurulması uygulanır.
Not: Yumurta dondurma işlemi için Kıbrıs'ta toplam 2 gün kalmak yeterlidir.

Yumurta Çözme ve Tüp Bebek İşlemi
Hastamız gebeliğe hazır olduğu zaman yaşadığı şehirde öncelikle giderek yükselen dozda östrojen kullanmaya başlatılır. Östrojen transfer edilecek embriyoların rahme tutunması için rahim içi tabakasının kalınlaşmasını sağlar.
Ön tedavinin tamamlanması ile hastaların Kıbrıs'a gelişleri organize edilir. Kıbrıs'ta sırası ile baba adayından sperm alınması, önceden dondurulan yumurta hücrelerinin çözülmesi, yumurta hücreleri ile spermlerin ICSI ( Mikroenjeksiyon) yöntemi ile birleştirilmesi uygulanır.
Embriyo gelişimini takiben 3. veya 5. günde elde edilen iyi kalitede 2-3 embriyo transferi yapılarak tedavi tamamlanır.
Not: Yumurta çözme ve tüp bebek işlemi için Kıbrıs'ta 4-5 gün kalmak yeterlidir.

Yumurta Dondurma İşleminin Avantajı ve Dezavantajı
Yaşla birlikte gebelik oranının düşmesinin en önemli sebeplerinden biri yaş ile birlikte yumurta kalitesindeki azalmadır. Yumurta dondurma işleminin genç yaşlarda yapılmasından dolayı kadının yaşı ilerlese bile hücrenin yaşı genç kalmaktadır. Dondurularak saklanan yumurta hücrelerinin çözülerek ileride yapılacak tüp bebek uygulamasında kullanılması ile yüksek gebelik şansı elde edilecektir.
Dezavantajı : Kadının üreme fonksiyonunun kaybolduğu menopoz sonrası dönemde geç yaşta anne olmanın etik sorumluluğudur.
 
Tüp Bebek Embriyo Dondurma
Tüp bebek tedavilerinde embriyo transfer işlemi sonrasında arda kalan iyi kalitedeki embriyolar olası başarısızlık durumu veya doğacak bebeğe ileride kardeş olması amacıyla dondurularak saklanabilmektedir. Merkezimizde dondurma metodu olarak vitrifikasyon tekniği dediğimiz hızlı dondurma tekniği kullanılmaktadır.
Embriyo dondurma işleminin bir çok avantajı bulunmaktadır. Bunlar:
Anne adayı tekrardan tüp bebek tedavisine karar verdiğinde yumurta uyarılması işlemine mağruz kalmadan kolayca tedavi olabilmektedir.

Tedavi süresi ve tedavi maliyeti olarak çok büyük avantaj sağlamış olur.
 
Fetal Redüksiyon
Tüp Bebek tedavilerinde çoğul embriyo transferi sonucu oluşan üçüz veya dördüz gebeliklerde anne ve bebeklerin sağlıklı geleceği açısından fetal redüksiyon tekniği uygulanarak gebelik sayısı indirgenebilmektedir. İkiz gebelik üstünde gebelik taşıyan birçok hasta kolay ve sağlıklı bir gebelik geçirebilmek ve aynı zamanda erken doğum riskini azaltmak için bu metoda başvurmaktadır.

Fetal redüksiyon gebeliğin 11 .inci ile 12. haftasında uygulanır. İşlem karından veya vajinadan ultrason yardımıyla, izlenerek anestezi altında uygulanır. Gebelik keseleri incelenerek sonlandırılmasına karar verilen kese ince bir iğne yardımıyla aspire edilerek veya potasyum içeren bir ilaç ile bebeğin kalp boşluguna iğne yardımıyla enjekte edilerek sonlandırılır. İşlem sonrasında bebeğin kürtajla alması gerekli değildir. Bebek vücut içersinde zamanla küçülür ve genellikle kaybolur. Fetal redüksiyon sonrasında diğer bebekleri kaybetme riski % 1-5 oranındadır.
İlgili yasa gereği Fetal Redüksiyon işleminin Türkiye'de uygulanması yasaktır.
 
Sık Sorulan Sorular (S.S.S)
Tüp bebek, Yumurta donasyonu, Sperm donasyonu, Embriyo donasyonu ve cinsiyet seçimi ve diğer kısırlık tedavileriyle ilgili merkezimize en çok sık sorulan sorular ve cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.
Donasyon ve cinsiyet seçimi tedavilerinde herhangi bir sağlık güvencesinden yararlanmak mümkün mü?
Kıbrıs 'ta malesef SGK veya başka özel bir sigorta şirketinden yararlanarak tedavi olmanız mümkün değildir.
Yumurta donasyonu tedavisinden elde edilen başarı % kaçtır?
Yumurta donasyonu tedavisinden elde edilen başarı tedavi olacak hastanın rahim yapısına ve içi gelişimine ve eşinin sperm kalitesine göre farklılık göstersede genel olarak % 70 başarı sağlanan bir tüp bebek uygulamasıdır.
Yumurta donasyonu tedavisi kaç gün sürmektedir?
Yumurta donasyonu için hasta Kıbrıs'a gelmeden önce 10-15 gün arası değişebilen ön tedavi almaktadır. Tedavinin Kırbıs süresi hastanın durumuna göre 5-7 gün sürmektedir.
Yumurta donasyonu tedavisinde donorler neye göre seçilmektedir?
Tedavi öncesi hastanın tüm fiziksel özellikleri ve kan grubu alınarak hastaya uygun donor tedavisi için belirlenmektedir. Donor olacak kişide doğurganlık, yaşının genç olması, tüm enfeksiyon ve genetik hastalık yönünden sağlıklı olması, üniversite mezunu olması, sigara ve alkol kullanmaması gibi başlıca kriterler değerlendirilmektedir.
Sperm donasyonu tedavisinde banka spermleri neya göre seçilmektedir?
Hastanın fiziksel özellikleri ve kan grubu dikkate alınarak banka spermi seçimi yapılmaktadır.
Cinsiyet seçimi tedavisi kesin sonuç verir mi?
Tüp bebek tedavisi ile beraber uygulanan PGT ile yapılan tarama sonucunda embriyolar tek-tek kromozomal olarak değerlendirildiğinden % 99.9 doğru sonuç alınmaktadır. Dolayısıyla elde edilecek gebelikte cinsiyet garanti altına alınabilmektedir.
Cinsiyet seçimi tedavisinde gebe kalmayı etkileyen faktörler nelerdir?
Hastanın yaşı, yumurta rezervi, yumurta kalitesi, sperm kalitesi, embriyo gelişimi, istenilen cinsiyette elde edilen embriyo sayısı ve kalitesi, rahim duvar kalınlığı başarıyı etkileyen başlıca fakörlerdir.
Cinsiyet seçimi tedavisi için ne kadar zaman Kıbrıs'ta kalmalıyım?
Tedaviniz için 7 gün ( 1 hafta ) Kıbrıs'ta kalmanız yeterlidir.
Tedavi sonrasında sonuç olumsuz ( Negatif ) olursa neler yapmalıyım?
Transfer sonrası 12 gün geçtikten sonra yapılan kan tahlil sonucunda gebelik çıkmamış ise doktorunuza danışarak kullanmakta olduğunuz ilaçların kullanımına son verilir ve normal adet kanamasının gelmesi beklenir.
Tedavi sonrasında gebelik oluşmadı, ikinci tedavi için ne kadar beklemeliyim?
İki tüp bebek tedavisi arasında hem psikolojik hemde hormonal yönden en az 2 ayın geçmesini uygun buluyoruz.
Tüp bebek tedavimden olumlu ( Pozitif ) sonuç aldım neler yapmalıyım?
Gebelik testinden olumlu sonuç aldıktan sonra sonucu doktorunuza mutlaka iletin. Kullanmakta oluğunu ilaçlara doktorunuzun önerdiği şekilde aynen devam edin.
 
Yumurta bağışı nedir?
Yumurta bağışı veya yumurta donorü olmak için daha önce doğum yapmış veya kürtaj olmuş doğurgan, 20-30 yaşlarında genç, normal vucut ağırlığında, özgeçmişinde herhangi tıbbı ve genetik sorun olmayan ESHRE ve ASRM kriterlerine uygun tarama testleri temiz sağlıklı bayanlar, çocuk sahibi olamayan ailelere yardım amacıyla yumurta bağışında bulunabilirler.
Donor olan kişi bağışladığı yumurta hücreleri üzerinde hiç bir hak iddia edemez. Tedavi gizlilik içerisinde yürütüldüğü için alınan yumurta hücresinin kimin için kullanıldığını ve tedavi sonucunda gebelik meydana gelip gelmediği hakkında bilgi sahibi olamaz.
Yumurta bağışında bulunan donorlerin sadece bir adet döngüsünde olgunlaşan yumurta hücreleri alındığından kendisine hiçbir zararı yoktur. İşlem standart bir tüp bebek uygulaması ile gerçekleştirilir. Öncelikle doktor kontrolünde yumurtalar geliştirilir. Yumurta hücreleri olgunluk seviyesine ulaşınca anestezi altında toplanır ve işlem tamamlanır. Tedavi süreci 12-15 günlük bir zaman alır.
Yurtdışından donor olarak başvuran bayanların yaşadıkları şehirde takipleri yapılabildiğinden sadece 1 günlüğüne Kıbrıs'a gelmeleri yeterli olmaktadır.
 
:) hemşireler beni götürmeye geldi çekiştiriolar ben dua bitsin die okuyodum halen hatırladıkça tebessüm ediyorum
ay banada ikide bir sıkıştınmı sıkıştınmı bak sıkışmadınsa dr bize kızacak dediler durdular ya sıkışığım demekten valla anca ameliyat masasında okudum dua :)
 
Yavaş yavaş heyecan sarıyor beni de...meryem suresi okuyorum bende daha 5. Oldu :KK43: ama olsun ..
Bana da dua edin nolur arkadaslar....bende hepimiz için dua ediyorum güzel haberlerle mutlu oluyor daha da heyecanlaniyorum
canım inşallah güzel oloacak ne zaman gidiosun başladınmı ignelere kızmı erkekmi cinsiyet tayini degilmi senin
 
:) hemşireler beni götürmeye geldi çekiştiriolar ben dua bitsin die okuyodum halen hatırladıkça tebessüm ediyorum
Canım benim bak Allah kabul etti dualarını ne güzel...
Rabbim kendimize ve birbirimize sağlıklı bebeğimiz olsun diye yapılan dularımızı kabul etsin inşallah ..:KK39:
 
ay banada ikide bir sıkıştınmı sıkıştınmı bak sıkışmadınsa dr bize kızacak dediler durdular ya sıkışığım demekten valla anca ameliyat masasında okudum dua :)
Senin de kabul etmiş, ne güzel,Rabbim bize de okumayı ve kabul etmesini nasip etsin Özlemcim..:)
 
Yavaş yavaş heyecan sarıyor beni de...meryem suresi okuyorum bende daha 5. Oldu :KK43: ama olsun ..
Bana da dua edin nolur arkadaslar....bende hepimiz için dua ediyorum güzel haberlerle mutlu oluyor daha da heyecanlaniyorum
Legacy12 canım ben Meryem'de bayağı ilerideyim , hepimize okuyorum tatlım,sen de oku hepimize, kendi duamızdan öte birbirimize ettiğimiz dualar daha makbülmüş canım...
Allah Meryem Duanı kabul etsin tatlım...
 
:nazar:BU TOPİKTE BİR UĞUR VAR , İNANIN ...
Uğurlu topiğimizi bir kez daha paylaşalım HAMİLE lerimizi görelim ki , bize de moral olsun...
12 kişi olduk,4 annemiz hamile çok şükür,bir oğlumuz var,darısı hepimizin başına...:nazar:

Adı/İL/Yaşı/SorunHikayesi/Merkez/Kaçıncı Deneme /Tedavi Başlangıcı/SONUÇ
  1. Kanbar İSTANBUL 45 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 3 Tüp bebek/1'i Ekimde Pozitif/6 haftalıkken kayıp/ Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/Ocak'15 Sonu
  2. Mmucizem İSTANBUL 37 Sebebi Belirsiz İntertifilite. 6 Tüp bebek denemesi Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım YAKINDA-ilk deneme negatif/2.deneme Ocak'15
  3. Özlemt İSTANBUL 44 Yumurta donasyonu Doğuş T.B.M/Firdevs Hn. YAKINDA-Test tarihi:23.Kasım.2014/Pazar/Hamile :anneadayı::nazar:
  4. Kardelennur İSTANBUL 30 Erken Menepoz Tüp Bebek Denemesi yok Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım/2.Deneme YAKINDA

  5. Tuana_808080 Hatay 34 Cinsiyet Tayini/Erkek Bebek Tüp Bebek Deneyecek Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım 17.Kasım.2014 Transfer-3 embriyo Erkek/Test Tarihi:27.Kasım.2014-Perşembe/Hamile :anneadayı::nazar: (Bebeğimiz Erkek:nazar:)
  6. Duruada 30 haşimento 3.donasyon denemesi yumurta donasyonu Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım yakında
  7. Mazharfuatözkan 37 yumurta rezerv azlığı yumurta donasyonu ilk deneme Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım Aralık/1.561-12.gün BHCG/Hamile :anneadayı::nazar:
  8. Fisay Yumurta donasyonu. Doğuş T.B.M./Firdevs hanım yakında
  9. Birumutt 36 yumurta donasyonu. Tedaviye başladı Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım yakında
  10. Limon 1975 39 sperm donasyonu/sperm morfoloji bozukluğu Doğuş T.B.M./Firdevs Hanım (inşallah yakında,ancak merkeze henüz karar vermedi)
  11. Mehmah 39 yumurta donasyonu 3 tüp bebek/1 donasyon Şevket AlptürkDoğuş T.B.M./Firdevs Hanım (inşallah yakında) /Hamile (Bebeğimiz doğal yoldan geldi) :anneadayı::nazar:
  12. Legacy12 31 Cinsiyet seçimi /Doğuş T.B.M/Firdevs Hanım/Aralık'14
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar,Yasmin ilacı bende çok ağır yan etkiler yaptı,doktoru arayacağım,sizde de yaptı mı?
Aşırı miğde bulantısı,karın ağrısı,baş dönmesi,halsizlik,gündüz terleme,gece titreme,göğüs daralması,kalp krizi geçirir gibi sıkışma,bacaklarımda şişme,gerginlik vs.daha da var...
Prespektüpünde diyor ki bunlardan birini görseniz bile müşahade altına alınıp,ilacı bırakmanız gerekiyor...
Asla çıtkırıldım biri değilim,acıya vs.dayanıklıyımdır.Ama bu ilaç beni mahfetti..
 
Arkadaşlar,Yasmin ilacı bende çok ağır yan etkiler yaptı,doktoru arayacağım,sizde de yaptı mı?
Aşırı miğde bulantısı,karın ağrısı,baş dönmesi,halsizlik,gündüz terleme,gece titreme,göğüs daralması,kalp krizi geçirir gibi sıkışma,bacaklarımda şişme,gerginlik vs.daha da var...
Prespektüpünde diyor ki bunlardan birini görseniz bile müşahade altına alınıp,ilacı bırakmanız gerekiyor...
Asla çıtkırıldım biri değilim,acıya vs.dayanıklıyımdır.Ama bu ilaç beni mahfetti..
Canım goruş.ihmal etme.bende de estrofem yapıyor çarpıntı.baş dönmesi bulantı bu ilaçlar bizi mahvediyor yaaa....
 
Back
X