- 20 Nisan 2010
- 3.173
- 1.641
- 448
Patasana28 canım sanırım bizim topiğin sayfalarını okuyorsun,görmedin yazdığım yazıyı.Merhaba,bende aranıza yeni katıldım.31 yaşındayım.Doktorlar erken menopoz teşhisi koydular.FSH hormonum çok yüksek.Bir tüp bebek denemem oldu.O da başlamadan bitti.Yumurtalarım ilaca tepki vermedi.Her gittiğim doktor Kıbrısta yumurta donasyonu yapabileceğimi söylediler.Yumurta donasyonu için Kıbrıstan bir kaç tüp bebek merkezi ile konuştum.Firdevs Hanım çok tatlı ve güzel konuştu benimle.Diğer doktor ise daha bilimsel ve aydınlatıcı konuştu.Ne yapacağımı bilmiyorum.Kimi seçeceğime karar veremiyorum.Doktor Firdevs Hanımın başarı oranı kaç acaba?Bilen var mı?
Ben de aynen senin görüştüğün 2 merkezle görüştüm ,Firdevs Hanımda karar kıldım..
Neden dersen benim Ekimde 3.ve son kez eşimle Memorial Şişli'de tüp bebek denemem oldu,pozitif olmuştu,ancak 6.hafta değerim düştü ve kaybettik.
Ve donasyona karar verdik.Ben,eşim ve Kıbrıs'ta ikamet eden bir dostum araştırma yaptık,Öne çıkan iki merkezden Firdevs Hanımda karar kıldık,çünkü diğeri her ne kadar bilimsel de konuşsa hemen tedaviye başlayalım dedi,Firdevs Hanımsa rahmin dinlensin,vücut ilaçlardan arınsın ki,başarı şansımız artsın dedi,bize olan pozitif yaklaşımları,titizliği,baştan tüm kan testleri,rahim filmi,histinografi,spermografileri isteyip inceledikten sonra tedaviye evet demesi,donör seçiminde taze embriyo kullanması ve titizliği,her aradığımda ulaşıp yardımcı olması beni Firdevs Hanım'a itti canım,tabii ki de eşimi de ,ikimiz de Firdevs Hanımı istedik.
Firdevs Hanım özellikle son 2/3 yıl başarı oranlarında bir hayli öne çıkıyor canım,bana %85 şansım olduğunu söyledi,genelde başarı oranları %85/95'lerde giden pek boş dönmüyor canım...Bizim topikte de şimdiden 3 hamilemiz var...Darısı bizlere inşallah..