• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Kıbrıs Halil İbrahim Tekin Hastaları Buraya

Kıbrıs'lılar her türlü tedavi için Türkiye'ye gidiyorlar Türkiye'dekiler kıbrıs'a gelmek için onca zahmet ve masrafa giriyorlar, nedenini anlamış değilim. Sağlık sistemi çökmüş bir ülke burası. Doktorlar iyi olabilir ama sistemden dolayı hastalar hep mağdur. Çocuğun hasta olsun gidecek doktor bulamazsın, Ameliaytı Türkiye'de olursan sanki bana mı oldun ameliyat diye kontrol bile etmezler. İlacı ayrı, doktorun özel muayenesi ayrı paralı gidersin ve cebin delik dönersin.. kan tahlililerine güvenemezsin..

Komşumun sapasağlam kızına böbrekleri çökmüş diyerek ışın veren Kıbrıs'ın en iyi doktorunun teşhisi yanlış çıkması, bizimçabamızla Ankara'ya gönderip kızın sadece çiş yapmayı bilmemesinden kaynaklı sorun olduğunu,böbreklerin sapasağlam çıkması ve benzer bir sürü durum..

Haftasonu gaz sancısıyla Ev sahibimin dünürü hastaneye gider ve hiçbirşeyin yok diye gönderirler,yinede ultrasona perşembe gününe randevu verirler, hiçbirşeyi olmayan adam sabaha karşı sapasağlam adam vefat eder!

Benim sezeryan dikişimi kontrol amaçlı gittiğim doktorun dikişin iltihap kapmış hemen ameliyat olmalısın demesiyle, soluğu Türkiye'de almam ve sezeryan dikişimde hiçbirşey olmadığını öğrenmemem cabası...

Kan tahlili yapan merkezlerin hatalı sonuç vermeleri 1 değil 5 değil sürekli böyle..Bir Türkiye'ye gidip tahlili yaptırırsınız, anlarsınız ki kan tahlilileriniz yanlış yapılmış!

Devlet hastanesinde 70'lerden kalma Karyolalar, hastaysan ateşölçer dereceni senden istiyorlar, nebilazatörünü senden istiyorlar, ilaçları liste verip eczaneden al gel seni tedavi edeyim diyorlar..

Kan tahlilleri yanlış, teşhis yanlış, tedavi bir dünya para.. Kısacası siz manyak mısınız?

Türkiye her yönden gelişmiş, millet buradan sağlık yönünden kaçarken siz neden buraya gelme çabası içindesiniz? özel klinikler bunların makyajlı hali, yani süslenmiş püslenmiş hali ama sistem aynı!

Sezeryan dikişime intihaplanmış denilen özel bir klinik yine, yine Lefkoşa'da bir özel hastanede Oğluma bunun kafası yamuk, test yaptırman şart diyerek beni özel anlaşmalı birtahlil labaratuvara göndermesi cabası. Ben de dedim 1 ay önce Hiçbirşeyi olmayan bebek nasıl oldu da 1 ayda kafası yamuldu?

Ülkemiz cennet arkadaşlar yazık hiç bulaşmayın derim.. Hem psikolojinize hem de paranıza yazık...

Bunların hepsini ben 2.5yılda gördüğüm,şahitolduğum, yaşadığım şeyler etraftan duyma değil asla... Yakın çevremde gördüklerimdir. .Eğer uzaktan duyduklarımı anlatsam buralara sığmaz!

Merhabalar anlattıklarınız Kıbrısın genel sağlık problemlemleri. Ama bizler dahiliye, nöroloji, cildiye vs. gibi bölümlerde tedavi görmek için değil, Türkiyede yasak olan donasyon ve cinsiyet tayini gibi işlemler için Kıbrısı tercih ediyoruz. Bunun ayrımı önemli. Zaten Türkiyede yapılıyor olsa emin olun bizimde ilk tercihimiz Türkiye olurdu.

arkadaşım iyi anatmışsın doğru bende bi kaç şeye şahit oldum ama ne yapalım tüp bebek yapacam kıbrısta belkide hiç gitmeden allah veriri zaten kararsızım herşey için ne yapalım artık hayırlısını dilemekten başka işini iyi yapamayan bi çok doktr var çok iyi yapanda hakkını verendee...her yerde aynı birzda nasipmi desek buna ama halil ibrahim tekin başarılı alanında artık oda yanlış yapıyorsa bilemem ama dalında güzel dr.ben ona gidecem sen nerde yaşıyon kıbrıstamı

demmay sana katılıyorum. farklı detaylarda ama benzer şeyleri ben ve çevremdeki insanlar da çok yaşadı ve yaşıyoruz. ben artık istanbul'da görüşüp çok güvendiğim bir profesöre gidiyorum, o kadar yanlış yönlendirdiler ki beni kıbrıs'ta. ama bildiğim kadarıyla türkiye'de yumurta ve sperm donasyonu yasal değil. burdaki bayanlar da ne yapsınlar, çare olarak kıbrıs'ı görüyorlar. onların açısından bakınca haklı görüyorum. bahsettikleri doktor benim birkaç arkadaşımı da evlat sahibi yaptı, onlar çok memnunlar bu doktordan.

bende Allah razı olsun Halil ibrahim tekin sayesinde anne olan biriyim. Türkiyede yasal olmayan bi durum var ve mecburen bizlere en yakın yeri kıbrısı seçiyoruz. Allahım bu durumu hiç kimseye yaşatmasın. Anne olmak her bayanın hakkıdır. Başına gelmeyen bilemez.

güler_85 arkadaşım kadın doğum yönünden de çok sıkıntı çektik ve şahit oldum emin olun, son mesajımda dedim yasalolmayan birşeyiçin geliyorsanız diyecek birşeyim yok,o riski zaten siz kabul etmişsinizdir çoktan o yüzden haklısınız..

bbbz: Evet canım 3 yıldır Kıbrıs'ta yaşıyorum. Görev icabı geldik.. 2.5 yılımız var hala..İlk mesajımda da belirttim, iyi doktorlar yokmu elbette var ama sistem çökmüş yok yani, hele para meselesi kör kuyu gibi, attıkça atıyorsun o da yutuyor,yani sana 5 milyar mı 50 milyar'a mı mal olacak bir tedavi mümkün değil kestiremezsin..

Ben buraya geldiğimde hamileydim, Burada ilk kontrolümde doktor ( yine Kıbrıs'ta ünlü bir doktor ve hastane) bu bebeğin kafası yamuk diyince dedim daha 1 ay oldu Kıbrıs'a taşınalı ve 1 ay önce birşeyi olmayan bebeğin nasıl oldu da 1 ayda kafası yamuldu acaba? Testleri reddettim. ne kadar cahilsiniz dedi,bile bile özürlü çocuk mu doğuracaksınız,neden riske atıyorsunuz dedi. Dedim özürlü olsa rabbim göstermesin kürtaj olacak mıyım? Hayır! o nedenle bırakın hamileliğimi stressiz geçireyim dedim ve birdaha doktor kontrolüne gitmedim.. Türkiye'ye doğuma gittiğimde hamdolsun sapasağlam bir evladım oldu.. Ama ben cahil ve tecrübesiz olsaydım hemen paniğe kapılıp en az 1 milyon olan tahlilileri yaptırmaya başlar ve sonu gelmeyen sıkıntılar yaşamıştım..

Her doktor aynı mı yine diyorum ki hayır ama Üstüne basa basa söylüyorum ki Burada hastalıktan önce PARA geliyor. Ona göre tedbirli gelin diyorum, size yapabileceğim en mantıklı tavsiye bu olacaktır zira.. Allah yar ve yardımcınız olsun. İnşallah Rabbim nasip edecekse onca sıkıntıya girmeden nasip etsin inşallah.. Hepinize evlat kokusunu, sevgisini tatırsın şu Mübarek Cuma günün hürmetine ...

Amacım sizi üzmek ya da moral bozmak değil, çünkü görüyorumki bir çoğunuz bu masrafı karşılacak durumda değilsiniz. İnşallah yapacaksanız masrafını değen bir hastaneye ve doktora yaparsınız. Dualarım sizinle

Son düzenleme:
güler_85 arkadaşım kadın doğum yönünden de çok sıkıntı çektik ve şahit oldum emin olun, son mesajımda dedim yasalolmayan birşeyiçin geliyorsanız diyecek birşeyim yok,o riski zaten siz kabul etmişsinizdir çoktan o yüzden haklısınız..

bbbz: Evet canım 3 yıldır Kıbrıs'ta yaşıyorum. Görev icabı geldik.. 2.5 yılımız var hala..İlk mesajımda da belirttim, iyi doktorlar yokmu elbette var ama sistem çökmüş yok yani, hele para meselesi kör kuyu gibi, attıkça atıyorsun o da yutuyor,yani sana 5 milyar mı 50 milyar'a mı mal olacak bir tedavi mümkün değil kestiremezsin..

Ben buraya geldiğimde hamileydim, Burada ilk kontrolümde doktor ( yine Kıbrıs'ta ünlü bir doktor ve hastane) bu bebeğin kafası yamuk diyince dedim daha 1 ay oldu Kıbrıs'a taşınalı ve 1 ay önce birşeyi olmayan bebeğin nasıl oldu da 1 ayda kafası yamuldu acaba? Testleri reddettim. ne kadar cahilsiniz dedi,bile bile özürlü çocuk mu doğuracaksınız,neden riske atıyorsunuz dedi. Dedim özürlü olsa rabbim göstermesin kürtaj olacak mıyım? Hayır! o nedenle bırakın hamileliğimi stressiz geçireyim dedim ve birdaha doktor kontrolüne gitmedim.. Türkiye'ye doğuma gittiğimde hamdolsun sapasağlam bir evladım oldu.. Ama ben cahil ve tecrübesiz olsaydım hemen paniğe kapılıp en az 1 milyon olan tahlilileri yaptırmaya başlar ve sonu gelmeyen sıkıntılar yaşamıştım..

Her doktor aynı mı yine diyorum ki hayır ama Üstüne basa basa söylüyorum ki Burada hastalıktan önce PARA geliyor. Ona göre tedbirli gelin diyorum, size yapabileceğim en mantıklı tavsiye bu olacaktır zira.. Allah yar ve yardımcınız olsun. İnşallah Rabbim nasip edecekse onca sıkıntıya girmeden nasip etsin inşallah.. Hepinize evlat kokusunu, sevgisini tatırsın şu Mübarek Cuma günün hürmetine ...

Amacım sizi üzmek ya da moral bozmak değil, çünkü görüyorumki bir çoğunuz bu masrafı karşılacak durumda değilsiniz. İnşallah yapacaksanız masrafını değen bir hastaneye ve doktora yaparsınız. Dualarım sizinle

aminn canım ben seni anladım zaten bi tek kıbrısta olan sorunu değil türkiyedekileride yazmışsın senin yaşadıkların gördüklerin şahit oldukların ben hiç tüp bebekten anlamam ble ama mecbur say benim oraya gitmemi çok korkuyorum zaten sen yazıncada daha çok korktum bende güvenemiyorum ama ne yapmam gerek onuda bilmiyorum rabbim yardım etsin peki ya o dr.hakkında varmı söylentiler

Rabbim hepinizin yardimcisi olsun. Umarim en yakin zamanda hepiniz tedavilerinizde guzel sonuclar alirsiniz. Ben daha yeni basladim bebek denemelerine, sizi anlamam mumkun degil ama insan mumkun olan her yolu denemek istiyor. Neden turkiyede yasal degil anlayabilmis degilim acikcasi. Insanlarin evlat sahibi olmak istemeleri en dogal haklari.

Evet demmay cok haklisin. Kumar ve fuhus turizminden rant saglayanlar oldukca bakalim daha neler yapacaklar burda? Saglık ve egitim sistemleri de çökmüş. İmkanı olanlar kendince disarda care arıyor, olmayanlar da burdaki Dr larda Allah'a emanet.

Rabbim hepinizin yardimcisi olsun. Umarim en yakin zamanda hepiniz tedavilerinizde guzel sonuclar alirsiniz. Ben daha yeni basladim bebek denemelerine, sizi anlamam mumkun degil ama insan mumkun olan her yolu denemek istiyor. Neden turkiyede yasal degil anlayabilmis degilim acikcasi. Insanlarin evlat sahibi olmak istemeleri en dogal haklari.

Evet demmay cok haklisin. Kumar ve fuhus turizminden rant saglayanlar oldukca bakalim daha neler yapacaklar burda? Saglık ve egitim sistemleri de çökmüş. İmkanı olanlar kendince disarda care arıyor, olmayanlar da burdaki Dr larda Allah'a emanet.
aminnn canım inş.seninki bekletmeden gelir sana bizim gibi strese bunalıma girip çıkmazsın
birde canım şunuda bilki imkanları olmayıp mecburi ve bazı şeyleri kısıtlayıp gidenler var belki çok sevdiği bi kolyesinden yüzüğünden ne bileyim bişeyinden vazgeçip satıp gidenler var sırf insanların verdiği o değerli parayı üç beş kuruşu bir araya getrmek için

selam canım. senin anlatmak istediklerini anladım ama bildiğiniz gibi Türkiyede yasal olmayan bir işlem ve yapcak başka bişey yok..
ama bence sen Kıbrısın bu sorunlarını farklı yerlere duyurmaya çalış yani daha ilgili yerlere bu yazdıklarına kulak asacak yerlere. insan sağlığı bu başka bişey değil.

aminn canım ben seni anladım zaten bi tek kıbrısta olan sorunu değil türkiyedekileride yazmışsın senin yaşadıkların gördüklerin şahit oldukların ben hiç tüp bebekten anlamam ble ama mecbur say benim oraya gitmemi çok korkuyorum zaten sen yazıncada daha çok korktum bende güvenemiyorum ama ne yapmam gerek onuda bilmiyorum rabbim yardım etsin peki ya o dr.hakkında varmı söylentiler

Magosa'da yaşamhastanesi özel hastane olarak açılan ilk hastane ve diğer hastanelere göre daha tecrübleliler.. Hakkındaböyle haberler ve olumsuz bir şey duymadım canım.. Ben konuyu okurken Türkiye'de yapılmadığını bilmeden yazdım ve yanlış yönlendirmek istemem ama sen gidermiydin dersen ben evlat hasretini bildiğimden giderdim diyorum :)

Doktorun hakkında çıkan haberlere gözat istersen

KIBRIS GAZETESI :. Haberler

Dr. Hdaolu: "Dr. Tekin, onur kuruluna sevkedilecek" - Kbrs Postas Gazetesi - Haber Merkezi

http://haberkibris.com/kibrista-tup-bebek-skandali-2012-09-16.html

TÜP BEBEK AİLE FACİASI GETİRDİ! - KIBRIS SONDAKİKA - KIBRIS'IN HABER SİTESİ

selam canım. senin anlatmak istediklerini anladım ama bildiğiniz gibi Türkiyede yasal olmayan bir işlem ve yapcak başka bişey yok..
ama bence sen Kıbrısın bu sorunlarını farklı yerlere duyurmaya çalış yani daha ilgili yerlere bu yazdıklarına kulak asacak yerlere. insan sağlığı bu başka bişey değil.

Üzgünüm canım, bir Kıbrıslı olarak söyleyebilirim ki burda konuştuklarımıza kulak asacak bir merci yok. Kimi kime şikayet edelim?

selam bbbz, ben Halil ibrahim tekin sayesinde oğluma kavuştum. Alanında çok çok başarılı bi doktor. Ayrıca kendini nerdeyse bu işe adamış. Siz görmediğiniz için tabikii tereddüt edebilirsiniz ve gayet normal ama ben kesinlikle tavsiye ediyorum. Allah ondan ve tüm ekibinden razı olsun..

Ah canım devletin başındakiler bizden daha iyi biliyorlar durumu, yapılacak birşeyleri yok ki, bütün resmi kurumları dökülüyor resmen , kamu kurumlarına bir badana yapmaktan acizler..Zamanında buraya para akarken birşeyler yapmamışlar, Türkiye para kıstığı bu dönemdemi yapacaklar. Hep yemişler paraları.. Artık türkiyepara göndermiyor, yapılacak neyiniz varsa söyleyin biz yapalım diyorlarişçiler vs hep türkiye'den geliyor yapmak için. Evimin yanına bir spor tesisiyapıldı, bakan bizzat gelip açılışını yaptı maksat kontrol! Onlarda işi tedavi için Türkiye'ye yurtdışına gitmekte buluyorlar. Allah'tan yakın zamanda Yakın doğu üniversitesi hastanesi açıldı da oraya acil hastalıkta gidebiliyorlar ama orası da ucuz sayılmaz ,hoş bizelçilik görevlisi olduğumuziçin indirimimiz var ama o parayı acil değil de hastalığımız hastaneye verene kadar Türkiye'ye uçak bileti alıp Ankara'da tedavi görmeye razıyım :) Çünkü burada her tahlil her ultrason + ücret... Neyse 2.5 yıl idare edeceğiz artık :)

Son düzenleme:
demmay canım dr. hakkındaki o yazıları okumuştum bi daha okudum tekrar ödüm koptu tek korkum bana da başkasının sperminden verse yada elinin aaltında hazır dondurulmuş embriyolardan verse tek korkumm bu yaaa eşimde de sorun yok bende tek kistim var
kızlarrrr korkuyorum yaparmı acaba ayyy inanmıyorum vallahi benimki keşke beni boşasa
yaparmı dr.okadar vicdansızmı burdaki dr.yurt dışıyla iş yapıyormuş başarı sağlamk için yapan varmıştta ne bileyimmm yaaaa

aynen öyle demmay.. dediğiniz gibi yasal olmayan bi uygulama ve başka çaremiz yok.. siz ne kadardır orda yaşıyosunuz?

selam bbbz, ben Halil ibrahim tekin sayesinde oğluma kavuştum. Alanında çok çok başarılı bi doktor. Ayrıca kendini nerdeyse bu işe adamış. Siz görmediğiniz için tabikii tereddüt edebilirsiniz ve gayet normal ama ben kesinlikle tavsiye ediyorum. Allah ondan ve tüm ekibinden razı olsun..

allah bağışlasın sana yavrunu ya benim tek korkum şu aslında başkasının sperminden verse yada hazırda dondurulmuş embr.dan verse bu iki korkum var

demmay canım dr. hakkındaki o yazıları okumuştum bi daha okudum tekrar ödüm koptu tek korkum bana da başkasının sperminden verse yada elinin aaltında hazır dondurulmuş embriyolardan verse tek korkumm bu yaaa eşimde de sorun yok bende tek kistim var
kızlarrrr korkuyorum yaparmı acaba ayyy inanmıyorum vallahi benimki keşke beni boşasa
yaparmı dr.okadar vicdansızmı burdaki dr.yurt dışıyla iş yapıyormuş başarı sağlamk için yapan varmıştta ne bileyimmm yaaaa

canım sen konuşursun doktorlar, basındna böyle şeyler okudum kulak asmadım, durumunu ve kültürünü anlatırsın böyle birşey olsa canıma mal olur bilesiniz de ve doktoru kesin net bir dille uyar! bak arkadaşlar hep başarılı olmuşlar, inşallah sende de fayda eder..

3 yıldır buradayım canım , çıkmamgerek hanımlar.allah yar ve yardımcınız olsun inşallah

Arkadaslar benim çevremde sizin bahsettiginiz dra gidip evlat sahibi olan kisiler var, lefkosadaki bazı jinekologlar da hastalarını kendisine yönlendiriyor. Bu Dr ve magusadaki diğer özel hastanedeki bayan Dr için iyi seyler duydum hep. O bayan dr benim de Jinekologum. Lefkoşa'da da iki tupbebekci var, onlara gitmeden biraz duşunun derim. Başka da tupbebek merkezi yok sanırım.

canım sen konuşursun doktorlar, basındna böyle şeyler okudum kulak asmadım, durumunu ve kültürünü anlatırsın böyle birşey olsa canıma mal olur bilesiniz de ve doktoru kesin net bir dille uyar! bak arkadaşlar hep başarılı olmuşlar, inşallah sende de fayda eder..

bazı gerçekler var can yakar ben derim demesine eşim yanımda olur vazgeçer çünkü onun haberi yok böyle şeylerden başarısına diyecek söz yok gerçekten başarılı bu başarının altında birşeyler gizliyse bunlar hep beni düşündürüyo dr.dersem yapmaktan vazgeçse ya eşimin spermlerinden başkasına da yapsak sonra duysak 10 yıl sonra dört beş çocuğu varsa ayyy allahımm kafayı yedim çok şüpheciyim devr kötü olunca bende kötü düşünyorum

Arkadaslar benim çevremde sizin bahsettiginiz dra gidip evlat sahibi olan kisiler var, lefkosadaki bazı jinekologlar da hastalarını kendisine yönlendiriyor. Bu Dr ve magusadaki diğer özel hastanedeki bayan Dr için iyi seyler duydum hep. O bayan dr benim de Jinekologum. Lefkoşa'da da iki tupbebekci var, onlara gitmeden biraz duşunun derim. Başka da tupbebek merkezi yok sanırım.

yani canım dr.hlil ibrahim tekine güvenebilirmiym bidde anne karnındada dna yapılabiliyormu yoksa doğmasımı gerek

Back
X