- Konu Sahibi chidoshimedo
-
adım İlkin canım...hoşbulduk...ya havalimanında askerleri ayrı yerden alıyolarmıs ya.ondan alamayabilir yani.ama ben sölüorm her aradıgında havalimanından al diye ama şansa da bırakmak istemiyorum acıkcası...hımm bişey yoktur o zaman inşallah.her gün arıyordu 2 gün aramayınca kötü oldum merak içinde kaldım
cnm her gün arıyordu ya 2 gün oldu ondan korkuyorum acıkcası bir şey mi oldu diyehımm kıbrısa gitti diyelim ya bulamassa orda kart fln nette saçma sapan şeyler yazıyor 2 3 ay arayamamıs asker kart satılmıomus birlikte izin de vermemişler çarsıya.okuyunca tırstım baya.ama o kdr da mahrumiyet bölgesi değildir heralde ya
Kızlar öncelikle Allah kavuştursun. Kıbrıs başlığını gördüm atladım hemenGaliba sevgülüleriniz kısa dönem asker.. Kıbrıs'ta birkaç yıldır görev gereği yaşayan bana göre Kıbrıs'ta askerlik çok kolay ve rahat.. askere müthiş saygı duyuluyor burada ve yardımcı olunuyor.. Bir vukuat ve sıkıntıda olmuyor çok şükür. Günler su gibi akıp gider inşallah.. Bizim de bir tanıdığa çıkmış askerlik.. Arkadaşlarınıza söyleyin Çimen otobüslerine binip haftasonları gezsinler.. Araba kiralama yada taksi tutma imkanı olmayanlar... Çimen otobüsleri taksi gibi adresten alıp, istediğiniz adrese bırakıyor ve aynı adresten alıyor verdiğiniz saate göre.. Kıbrıs'ın tadını çıkarsınlar :)
Kızlar öncelikle Allah kavuştursun. Kıbrıs başlığını gördüm atladım hemenGaliba sevgülüleriniz kısa dönem asker.. Kıbrıs'ta birkaç yıldır görev gereği yaşayan bana göre Kıbrıs'ta askerlik çok kolay ve rahat.. askere müthiş saygı duyuluyor burada ve yardımcı olunuyor.. Bir vukuat ve sıkıntıda olmuyor çok şükür. Günler su gibi akıp gider inşallah.. Bizim de bir tanıdığa çıkmış askerlik.. Arkadaşlarınıza söyleyin Çimen otobüslerine binip haftasonları gezsinler.. Araba kiralama yada taksi tutma imkanı olmayanlar... Çimen otobüsleri taksi gibi adresten alıp, istediğiniz adrese bırakıyor ve aynı adresten alıyor verdiğiniz saate göre.. Kıbrıs'ın tadını çıkarsınlar :)
açıkcası kıbrısta askerlık yapan birinin maddi yönleride biraz iyi olmalı çünkü herşey çok pahalı iletişim pahalı kartlar felan internetin saati 4,5 - 5 lira türkiyedeki 5 liralık dürüm 10 lira yanii maddi yönden zorr ama öle 2-3 ay aramamazlık yapmaz canım fırsat buldugu an arar mesela benım nısanlım resmen 1 ay birliğine gitmeyi bekledi haftalarca toplama kampında kaldı uçaktan indiği an askerler alıyo topluyolar ne zaman toplanıpta bırlıklerıne teslım edılırler orası bellı degıl
açıkcası kıbrısta askerlık yapan birinin maddi yönleride biraz iyi olmalı çünkü herşey çok pahalı iletişim pahalı kartlar felan internetin saati 4,5 - 5 lira türkiyedeki 5 liralık dürüm 10 lira yanii maddi yönden zorr ama öle 2-3 ay aramamazlık yapmaz canım fırsat buldugu an arar mesela benım nısanlım resmen 1 ay birliğine gitmeyi bekledi haftalarca toplama kampında kaldı uçaktan indiği an askerler alıyo topluyolar ne zaman toplanıpta bırlıklerıne teslım edılırler orası bellı degıl
peki canım o 1 ay içinde arayabildi mi seni o kamplarda var mıydı tel
aradı canım orda hiç bi iş yapmıodukı aksama kadar oturuodu vaktı oluyodu
hmmm o da iyiymiş ya.hatta daha iyiymiş:)
Kıbrıs herkese kazık... Sadece askerlere değil emin olun... Mesela biz askeri tesislerden yararlanabiliyoruz çok uygun, ama normal askerler yararlanamıyor.. Komutanlar ve elçilik görevlileri yararlanıyor.. Bazı kesim var onlar Türkiye'den gelen kimseyi istemiyor. hatta askerlere işgalci diyorlar ama onlar o kadar küçük bir kesim ki, Rum uşakları!!! Maaleseef sesleri çok çıkan insanlar. Bu disko olayını hiç duymadım,şaşırdım. Ama 1 kişinin yaşadığı geneli bağlamaz diye düşünüyorum. Çünkü o kadar çok var ki asker olarak gelip giden... Kıbrıs halkı mesela ev sahibim ve oğluyla aynı apartmanda oturuyoruz ve sadece yataklarımız ayrı o derece... Bizi nasıl memnun edeceklerini bilemedler. Bir asker tanıdıkları geldi Türkiye'den her gelmesinde mangallar yakıldı, Kıbrıs turu yapıldı... Gönlünüzü ferah tutun...
canım sen görevli olarak kıbrıstaymışsın ya görevin ne yani özel diilse :)
Kıbrıs'ta yaşayan birinin gözünden görmek ilginç oldu ama bana anlatılanlar senin anlattığının tam tersi maalesef.. pek sevilmiyorlar..
uzun dönemiz canım biz svsaskım la ilkini bilmiyorum henüz..
benim erkek arkadaşım gittiğinde havalimanından kart alıp 45dk sonra aramıştı beni, ordan askerler alıp 1 saat sonra Lefkoşaya götürdü ve orda kaldı şu an geçici görev için girne dikmende.1-3 ocak arası kendi birliğine dönecek..tatlım disko olayına takılma orda kudurursan, uymazsan emirlere ceza alırsın. paşa paşa da çekersin..paşalıktan kastettiğim sakin durmak, durmazsan üstünden dayakta yersin, işkence de gçrürsün..her şey giden askere bağlı yani...sakin olmak gerenk..
Kıbrıs'ta yaşayan birinin gözünden görmek ilginç oldu ama bana anlatılanlar senin anlattığının tam tersi maalesef.. pek sevilmiyorlar..
benim erkek arkadaşım gittiğinde havalimanından kart alıp 45dk sonra aramıştı beni, ordan askerler alıp 1 saat sonra Lefkoşaya götürdü ve orda kaldı şu an geçici görev için girne dikmende.1-3 ocak arası kendi birliğine dönecek..tatlım disko olayına takılma orda kudurursan, uymazsan emirlere ceza alırsın. paşa paşa da çekersin..paşalıktan kastettiğim sakin durmak, durmazsan üstünden dayakta yersin, işkence de gçrürsün..her şey giden askere bağlı yani...sakin olmak gerenk..
Eşim Elçilik görevlisi öğretmen olarak geldi 5 yıllığına :)
kıbrısın tam neresı oldugu bellı oldu mu canım
Aaa Dikmen çok rahat çok sakin bir yerdir... Çok şanslıymış... Girne'ye bağlı ama Lefkoşa'ya daha yakın. Yani Lefkoşa'nın yaylası gibi :)
Kızlar ben destursuz girdim muhabbetinize ve meşgul ettim sizleri. Sadece Yüreğinizi rahatlatmak istedim...Bu arada uzun dönem olanlar fena, yaz sıcağı hiç çekilmiyor buranın... Hepinize iyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?