Kıdem tazminatı..

Fadike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2010
427
5
96
Diğer
İş ve iş hukuku alanında uzman bir üye varsa yardımcı olursa çok memnun olurum;

Yaklaşık 3,5 yıldır özel sektörde bir ofiste çalışıyorum, izin alamıyorum yıllık izin tarihime bile patron karar verir senelerdir, geçen gün kızkardeşim evlendi yıllık iznimi kullanmak istiyorum dedim izin vermedi yerime kendi cebimden para vererek 3 günlük eleman buldum.. Onu da beğenmemiş ... Psikolojik olarak işten soğudum, bugün 15 dk geç geldim, böyle çalışmayız dedi ama kovmuyor sen çık git demeye getiriyor, ben tazminatımı almadan çıkmam istemiyorum, borcum harcım var hemen işi nerden bulacağım !! Üstü kapalı kovuyor yani tazminat vermemek için ne yapmalıyım bu durumda ?

iş ve iş hukuku alanında uzman bir üye varsa yardımcı olursa çok memnun olurum;

yaklaşık 3,5 yıldır özel sektörde bir ofiste çalışıyorum, izin alamıyorum yıllık izin tarihime bile patron karar verir senelerdir, geçen gün kızkardeşim evlendi yıllık iznimi kullanmak istiyorum dedim izin vermedi yerime kendi cebimden para vererek 3 günlük eleman buldum.. Onu da beğenmemiş ... Psikolojik olarak işten soğudum, bugün 15 dk geç geldim, böyle çalışmayız dedi ama kovmuyor sen çık git demeye getiriyor, ben tazminatımı almadan çıkmam istemiyorum, borcum harcım var hemen işi nerden bulacağım !! üstü kapalı kovuyor yani tazminat vermemek için ne yapmalıyım bu durumda ?

bende aynı konuda müzdaribim nasıl yapabiliriz kovduralım başka çare yok bende 5 yıldır çalışıyorum artı pazarlarıda:44:

O kovana kadar çıkma derim...Madem o kadar şikayetçi o çıkarsın seni işten... Sen işini düzgün yaptıktan sonra tazminatsız kovamaz seni... Evlilik planın varsa evlendikten sonra eşim izin vermiyor diye çıkıp tazminatını da alabilirsin aklında bulunsun...

O kovana kadar çıkma derim...Madem o kadar şikayetçi o çıkarsın seni işten... Sen işini düzgün yaptıktan sonra tazminatsız kovamaz seni... Evlilik planın varsa evlendikten sonra eşim izin vermiyor diye çıkıp tazminatını da alabilirsin aklında bulunsun...

EE BEN BEKARIM BEN NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM:ssz:

İş ve iş hukuku alanında uzman bir üye varsa yardımcı olursa çok memnun olurum;

Yaklaşık 3,5 yıldır özel sektörde bir ofiste çalışıyorum, izin alamıyorum yıllık izin tarihime bile patron karar verir senelerdir, geçen gün kızkardeşim evlendi yıllık iznimi kullanmak istiyorum dedim izin vermedi yerime kendi cebimden para vererek 3 günlük eleman buldum.. Onu da beğenmemiş ... Psikolojik olarak işten soğudum, bugün 15 dk geç geldim, böyle çalışmayız dedi ama kovmuyor sen çık git demeye getiriyor, ben tazminatımı almadan çıkmam istemiyorum, borcum harcım var hemen işi nerden bulacağım !! Üstü kapalı kovuyor yani tazminat vermemek için ne yapmalıyım bu durumda ?

bu durumda yapacağınız tekşey ""işkanunun 24 maddesine göre sözleşmemi feshediyorum şeklinde bir dilekçe vermek işverene. yani istifa etmeyeceksiniz ama yıllık izninizi bile vermeyen bu işyerinde iş sözleşmenizi fesedeceksiniz ki kıdem tazminatı almaya hak kazanabilesiniz. eğer tazminatınızı vermezse açın davayı. hem tazminatı hemde yıllık izin alacaklarınızı alırsınız. geç olur ama sonuçta hakkınızda onlarda kalmamış olur

Nasıl bir işte çalıştığınızı yazmış olsanız daha yardımcı olabilirim.

Öncelikle yıllık izin i biliyorsunuz 1 yıldan 5 yıla kadar olanlara 14 gün, 5 yıldan fazla 15 yıla kadar olanlara 20 gün , 15 yıldan fazla olanlara 24 gün ÜCRETLİ izin hakkı tanınmıştır. (İşkanunu Madde 53/4)

Siz hakettiğiniz izninizi en az 1 ay önce işverene yazılı olarak bildireceksiniz. Şöyle ki ; Adınınızı Soyadınızı , Varsa Sicil numaranızı şimdi TC kimlik numaranız , izninizi hangi tarihler arasında kullanmak istediğinizi ve ücretsiz yol izni isteyip istemediğinizi belirteceksiniz.

İşveren veya şirketteki izin kurulu ki sizde Patron dediğiniz kişi sanırım , örneğin aynı tarihe denk gelen başka izin taleplerini de karşılaştırarak , ayrıca bir önceki sene hangi tarihlerde izninizi kullandığınızı da göz önüne alarak karar verecektir. Yani bu konuda yasal prosedürler izin tarihinizin kararlaştırılmasında DOĞAL OLARAK kararı işverene bırakmıştır. (Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliği Madde 8 ) İşyerinizde 100 den fazla çalışan varsa izin kurulu oluşturulmak zorundadır. 3 Kişiden oluşan birisi işçileri temsilen diğer iki kişi işveren veya işvereni temsilen..

İş sözleşmenizi haklı sebeplere bağlı olarak fesh edemezsiniz bu şartlar altında..Sakın böyle birşey yapmayın ! .. Mahkeme aleyhinize sonuçlanır.Çünkü işveren mahkemede izin tarihini belirleme hakkının yasalarca kendisinde olduğunu bilerek kendisini savunacaktır.Eeee sizde efendim bu kişi art niyetlidir diyemezsiniz.Mahkeme mevcut yasalara ve delillere bakarak hareket eder siz kişinin niyetini nasıl ispat edeceksiniz ? Bir hukukçu olarak seni uyarayım sakın bu sebeplerden ötürü iş sözleşmesini fesh edip mahkemede hak aramaya kalkma..

İş kanunu madde 24 işçi yönünnden iş sözleşmesinin Derhal Feshi.. Hangi bentten ötürü fesih edicek birde yazsanız ? Ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri bölümünde toplam 6 tane bent var.. Onlar içerisinde de böyle bir seçenek yer almamaktadır.Patronunuz çok uyanık o da biliyor maddeleri hukuken ne yazık ki haklı.

Saygılar

İş Kanunu'nun 24. maddesi, işçinin iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebileceği gerekçeleri göstermiştir. Çalışanın yıllık ücretli iznini hak ediş tarihinden itibaren, yeni hak ediş tarihine kadar kullandırmayan işverenin bu davranışı, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan davranışlar kapsamına girmektedir. Yargıtay yıllık ücretli iznini kullanamayan işçiye sözleşmeyi haklı nedenle feshetme yetkisi tanımaktadır

Merhaba bisey sormak istiyorum patronum 22 Mayıs'ta vefat etti ve oğlu geçecek yerine ve ben 1 Haziran'da isten çıkarıldım banka vefat edenin hesabına bloke koymuş tereke durumları var ben tazminatımı nezaman alicam dava sonuclanmayinca alamazmiyim acil cevap

Back
X