• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu: İmam Hatip Okullarını niye kapatalım?

Genelde okudugum örnekler ya zorla imam hatip e gönderilmiş ya da zorla kapatılmış ama bizde durum tam tersiydi. Ortaokulda hem kapanmak hem de imam hatip te okumak için anneme yalvarmistim da olay çıkarmışti ölümü çiğnemeden asla olmaz demişti :KK53:

bende isteyerek girdim, pişman oldum ama çıkamadım :27: çünkü o dönemde ara sınıftan kayıt yapılmıyordu başka bir okula sanırım o yüzden orada kalmıştım :27: neyse çok kazancım oldu insanları tanıma açısından en azından..

Genelde okudugum örnekler ya zorla imam hatip e gönderilmiş ya da zorla kapatılmış ama bizde durum tam tersiydi. Ortaokulda hem kapanmak hem de imam hatip te okumak için anneme yalvarmistim da olay çıkarmışti ölümü çiğnemeden asla olmaz demişti :KK53:
l
Yalniz olmadigima sevindim:KK53:
Ilkokulu tamamladım imamhatip diye tutturdum babam sen bilirsin dedi annemde aslaa dedi. Anasi acik kizi kapali olmaz dedi:eek:
Denizi unut , gezmeyi unut , sortunu kisa kolluyu unut dedi:KK12:
O zamanlarin en populer birokuluna gttim tam ttersi:KK49: sonucta gtseydim nnolurdu bilmiyorumo_O

bende isteyerek girdim, pişman oldum ama çıkamadım :KK53: çünkü o dönemde ara sınıftan kayıt yapılmıyordu başka bir okula sanırım o yüzden orada kalmıştım :KK53: neyse çok kazancım oldu insanları tanıma açısından en azından..
Ben gidemedim anam sütum helal değil diyince tırstim tabii :KK70:

Düz liseye devam ettim ama pişman değilim yine olsa yine yaparım :confused:

Ahaha hahaha hic gülecegim yoktu.
Kimin sayesinde Türkiye`de Imam hatip liseleri var veya Ilahiyat Fakülteleri acildi acaba ?
Soru gercekten cok komik.
Artik herkesin, ama özellikle kadinlarin, biraz daha gercekleri görme zamani geldi ve gecti diyorum. Sadece bir yere kanip ve hic bir arastirma ve bilgi edinmeden söylenenlere inanmaya devam edersek, yakinda Suudi Arabistan gibi Türk toplumunda yok sayilacagiz.
Unutmayinki bir toplumu kadinlar insa eder. Onun icin cok arastirin okuyun, bilgi edinin, kadin/erkek esit olursak ancak mutlu bir toplum olustururuz.

Şimdi bir bakalım...
1924 yılıyla birlikte İmam hatipler kuruldu, amaç imam ve din eğitmeni yetiştirmektir. 1976 e kadar sadece erkek öğrenciler burada eğitim gördü. Neden? Çünkü dine göre kadın sesi kışkırtıcıdır, din eğitmeni olarak kullanılamaz.

'1974’te kurulan CHP-Millî Selâmet Partisi hükümeti döneminde İmam Hatip Liseleri’nin ortaokul bölümü yeniden açıldı. 29 yeni İHL açıldı ve böylece okul sayısı 101'e çıktı.

1976'da kızını İHL'ye kaydetmek isteyen bir velinin hukuk mücadelesi sonucu o güne kadar sadece erkek öğrencilerin alındığı İHL'ye Danıştay kararı ile kız öğrenci alınmaya başladı.

Milli Selamet Partisi'nin ortak olduğu hükümetler döneminde (1975-1978) 230 yeni İHL açıldı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra 1985’e kadar yeni İHL açılmadı. 12 Eylül yönetimi tarafından Temel Eğitim Kanunu’nun 32. maddesinde yapılan bir değişiklikle İHL mezunlarının üniversitelerin tüm bölümlerine gidebilmesine olanak tanıdı.'

CHP hükumeti zamanında olanların Dökümü... Kapatmamış aksine imam Hatip okulları açmışlar. Devam ediyoruz bilgilere...

'16 Ağustos1997 tarihinde dönemin başbakanı Mesut Yılmaz döneminde çıkarılan 4306 sayılı sekiz yıllık kesintisiz öğretim yasası, İHL'lerin ortaokul kısmının kapatılmasına yol açtığı için bu okullar açısından bir dönüm noktası oldu. Yasa ile imam-hatip liseleri 4 yıllık liseler haline gelmiş oldu.'
Şimdi bir değerlendirme yapalım:
Okulları kim açmış cehape zihniyeti.
Okulları kim kısıtlamış ve kapamış sağ Dediğiniz partiler.
Boşuna dememiş Mustafa Kemal Atatürk;
Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer!

Imam hatiple niye ugrassin bi parti ?

Ben sahsen basbakan olsam imam hatibe basortusune gelene kadar ugrasacagim o kadar cok konu var ki. Ki basortusune karisilmaz bile kimsenin haddi olmamali.

Imam hatip okullari adi ustunde imam ve hatip yetistirmek icin kurulmus okullardir. Akp ile birlikte milletin imam hatip gicigi bunlarin ek puanla doktor avukat muhendis yapilmadiyla basladi. yani adam hayati boyunca anadolu lisesine fen lisesine girmek icin cabaliyor ossde imam hatipli adamin onune geciYor. Buna ben de gicigim sahsen neden benim emegim onlarin ek puanina esit olsun ki ?

Herkes yerini bilse sorun yok zaten. Ama sen dini egitim alicaksin akademik alanda yuksek egitime devam edeceksin bu sacmalik ve saglikli bisey degil. Karar ver ya imam olacaksin ya da farkli bi meslek Sahibi. O kadar calisan adamin hakkina girmek bir imam hatip mezununa yakismamali bence sonucta o okullara giden insanin dini kisiligini az cok tahmin ederiz.

Tabiki bileginin hakkiyla meslek sahibi olanlari bunun disinda tutarak son olarak diyorum ki imam hatip okullari imam yetistirir, meslek lisesi zanaatkar yetistirir diger liseler de toplumun geri kalan kanallarina insan yetistirir. Bunun ayirdini yapabilsek dinin siyasete alet edilmesine zaten izin vermeyiz.

Ama dikkat ettim de akp resmen bi iftira politikasi icinde. Bildigin iftiramatikler. Full time iftira atiyorlar diger partiler de kendilerini aklamaya calismaktan konusacak etkili olacak zaman bulamiyorlar. Super fikir :D

Şimdi bir bakalım...
1924 yılıyla birlikte İmam hatipler kuruldu, amaç imam ve din eğitmeni yetiştirmektir. 1976 e kadar sadece erkek öğrenciler burada eğitim gördü. Neden? Çünkü dine göre kadın sesi kışkırtıcıdır, din eğitmeni olarak kullanılamaz.

'1974’te kurulan CHP-Millî Selâmet Partisi hükümeti döneminde İmam Hatip Liseleri’nin ortaokul bölümü yeniden açıldı. 29 yeni İHL açıldı ve böylece okul sayısı 101'e çıktı.

1976'da kızını İHL'ye kaydetmek isteyen bir velinin hukuk mücadelesi sonucu o güne kadar sadece erkek öğrencilerin alındığı İHL'ye Danıştay kararı ile kız öğrenci alınmaya başladı.

Milli Selamet Partisi'nin ortak olduğu hükümetler döneminde (1975-1978) 230 yeni İHL açıldı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra 1985’e kadar yeni İHL açılmadı. 12 Eylül yönetimi tarafından Temel Eğitim Kanunu’nun 32. maddesinde yapılan bir değişiklikle İHL mezunlarının üniversitelerin tüm bölümlerine gidebilmesine olanak tanıdı.'

CHP hükumeti zamanında olanların Dökümü... Kapatmamış aksine imam Hatip okulları açmışlar. Devam ediyoruz bilgilere...

'16 Ağustos1997 tarihinde dönemin başbakanı Mesut Yılmaz döneminde çıkarılan 4306 sayılı sekiz yıllık kesintisiz öğretim yasası, İHL'lerin ortaokul kısmının kapatılmasına yol açtığı için bu okullar açısından bir dönüm noktası oldu. Yasa ile imam-hatip liseleri 4 yıllık liseler haline gelmiş oldu.'

Klavyene saglik ...

Şimdi bir bakalım...

okumayı sevmiyoruuz.merak edipte bakmıyoruz da ..
o yüzdende gelip,yanlış bilgilerle millete laf anlatıyoruz.
görünce üzülüyorum o yanlış bilgilerle yazanları

Aynen, bencede Imam hatiplerle ugrasacagima, daha cok hayati önem tasiyan konular varki, ilk önce onlarla ugrasmak lazim. Bir kac Imam hatip okullari tabiki kalabilir ama cogunluk kapatilmali ve onun yerine kaliteli okullar yapilmali.
Bizim daha cok engelli cocuklarimiza okullar lazim, bizim daha cok yaslilarimiza devlet tarafindan acilmis ve durumu iyi olmayanlar icin bedava huzur evleri lazim, bizim daha cok modern, dünyaya acik cocuk esirgeme kurumlarimiz lazim, orda cocuklarin mutlu ve mesut yasamalari icin, bizim daha cok uyusturucu rehabilitasyon merkezlere ihtiyaclarimiz var, doktorlariyla hemsireleriyle öyle yerlerimiz lazim.
Bizim daha cok cok cok seylere ihtiyaclarimiz var......Devlet halkinin huzur ve refah icinde yasamasiyla sorunludur, onlarin dinleriyle degil !

Sen Fen liselerinin içine mıç , anadolu liselerinin içine mıç , eğitim sisteminin içine mıç..
Kalkıp imam hatip diye tuttur sonrada. işte 3-5 cahil cühelada takılır peşine gider..

Back
X