Bebek Beslenmesi Kilo alımı Nasıl olmalı??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

_derya

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2011
513
61
323
Merhabalar beş aylık kızımın bügün aylık kontrolü vardı. Bu ay 550 gr almış sizce normalmi bana az geldi. Dr iyi dedi ek gıdaya başlamadı. Sadece anne sütü alıyor bu arada

500 gr sınır,ama 5. Ayda bebekler hareketli oldukları için az kilo alabiliyorlar o yüzden 550 gr iyi bence:)bu arada derya ben yine sana cevap yazıyorum şimdi farkettim:)benim bebiş de 700 gr almış 5. Ayında,bize de başlatmadı doktor ve çok mutluyum:)

500 gr sınır,ama 5. Ayda bebekler hareketli oldukları için az kilo alabiliyorlar o yüzden 550 gr iyi bence:)bu arada derya ben yine sana cevap yazıyorum şimdi farkettim:)benim bebiş de 700 gr almış 5. Ayında,bize de başlatmadı doktor ve çok mutluyum:)
Evet cnm bizim bebişler aynı dönemdeler bende hatırladım seni. Bebişin kaç kiloydu beş aylık kontrolünde. Bana dr 400-800 kg arası alması gerekiyordu normal dedi ama içim rahat etmedi az geldi bana:( bide diş çıkarma faslınız başladımı bize dişler geliyor yavaş yavaş demiş ama ben Bebişi giydirirken duymamışım eşim dedi. Bgn uyurken çok ağladı acaba o mu yapıyor dedim..

5. Ayında 7200 gr dı canım,bu ayın 18 inde 6. Ayına girecek bakalım ne kadar olmuş..ya bak ben alt sınır 500 demiştim ama doktor 400-800 gr demiş ki senin bıdık 550 gr almış ohh miss,200 gr 50 gr hatta hiç kilo almayan bebekler var,kafana takacağın birşey yok hşey yolunda bence...bizimkine daha diş görünmüyor dedi doktor,bir de bak seninkinde diş sıkıntıları başlamış ona rağmen almış kilosunu daha napsın bu bebek:)

5. Ayında 7200 gr dı canım,bu ayın 18 inde 6. Ayına girecek bakalım ne kadar olmuş..ya bak ben alt sınır 500 demiştim ama doktor 400-800 gr demiş ki senin bıdık 550 gr almış ohh miss,200 gr 50 gr hatta hiç kilo almayan bebekler var,kafana takacağın birşey yok hşey yolunda bence...bizimkine daha diş görünmüyor dedi doktor,bir de bak seninkinde diş sıkıntıları başlamış ona rağmen almış kilosunu daha napsın bu bebek:)
Kıyamam ben minnoşlara ya valla annelik böleymiş demekki sanki 50 gr dha alsa ben yemiş gibi Mutlu oluyorum değişik ya. Çok seviliyorlar maşallah Allah bebişlerimizi korusun. Birde ben tek bakıyorum ailem başka şehirde acaba bakamıyormuyum az mı kilo aldı diye işte herşeyleri takılıyor aklımıza. Kayınvalidem var ama o da pek bakmıyor

Amiin herkesin evladını korusun..benim ailemde uzakta bende yalnıxım:(kayınvalideme de güvenemedim işin açığı ve ücretsiz izne ayrıldım bir sene

Amiin herkesin evladını korusun..benim ailemde uzakta bende yalnıxım:KK43:kayınvalideme de güvenemedim işin açığı ve ücretsiz izne ayrıldım bir sene
Ne kdr çok ortak şeyimiz varmış:) ailenden uzakta olmak gelede bebekli ve yalnız olmak çok zor. Benim kayınvalide de bakmıyor seneye bakayım diyor ama bende aynı durumdayım. Bide işim olunca annen gelir diyor Eee annem yakın değil ki boyna çağırıyım. Muhtemelen ben seneye de çalışamıcam bende güvenmiyorum çünkü. Tahammülü yok bebeğe sürekli uyutmaya çalışıyor zaten ilk başlarda da sütün yetmiyor muhabbeti yaptı. Eee geziyor sürekli napcak Bebişi de mi götürcek zor yani. Düşün daha iki aylıkken emziğini karpuza batırırken yakaladım...

Ooo eskilerin mantığı emziği tatlı bişeye batırmak,hay allah:) benim kayınvalidemde bşraz rahatına düşkün,öyle gezmesi yok bşz istanbuldayız es dost olmayınca sürekli kayınpederle evde tv izliyorlar..yaşlılık psikolojisindeler çok,hasta olcaaz diye kapı pencere açmazlar,kat kat giyip otururlar:)tabiki bizim eşlerimizi onlar büyütmüş ama ozamanlar kalabalık aile ortamında azıcık o bakmış biraz öbürü:)seneye mecbur çalışıxam ama kıxım kendini kotarmış olur bşraz,16 aylık olacak:) sen hangi şehşrdesin

Ooo eskilerin mantığı emziği tatlı bişeye batırmak,hay allah:) benim kayınvalidemde bşraz rahatına düşkün,öyle gezmesi yok bşz istanbuldayız es dost olmayınca sürekli kayınpederle evde tv izliyorlar..yaşlılık psikolojisindeler çok,hasta olcaaz diye kapı pencere açmazlar,kat kat giyip otururlar:)tabiki bizim eşlerimizi onlar büyütmüş ama ozamanlar kalabalık aile ortamında azıcık o bakmış biraz öbürü:)seneye mecbur çalışıxam ama kıxım kendini kotarmış olur bşraz,16 aylık olacak:) sen hangi şehşrdesin
Ben bursadayım cnm ailem İstanbul'da maalesef:KK43: bende seneye çalışmak çok istiyorum ama bakalım içim rahat ederse bırakırım tabi gezmekten vaZgeçerse...

Merhaba canım kilo alımı bebekten bebeğe farklılık göstermekte ancak persentil denilen bir tablo var. Kız ve erkek bebeklerin gelişimleri farklı olabiliyor. Bu adresten inceyelebilirsin.
Ama bu konuyu bence kafana takma. Benim oğlan ilk ay sadece 350 gr almıştı. Hala da kilo alımı çok zayıf. Ancak kolay kolay hasta olmaz ve bitmek bilmeyen bir enerjisi var. Büyüyüp gidiyorlar sağlıkları iyi olsun yeter.

Back
X