Kilo almam

Merhaba ben bu bir yılda çok kilo aldım eşim zayıf benim yanımda. Her gören çok kılo almışsın kötü olmuşsun diyor. Vermeye çalışıyorum veremiyorum 30 kilo aldım :( çevre yüzünden ne giysem yakistiramiyorum eski oz güvenim yok. Çok kez vermeye claıstım veremedim. Çok yiyen biri değilim. Diyete tam manası ile uyamadim. Diyetisyen de olmadı yani.
Ee yani ?? Napak?? Cancazim benimde aynı sorunum var ama çözümü burada arama iman beyinde bitiyor herşey yemek yerken şunu hicbisey dusunme sadece beynine odaklan ben gercekten yemek istiyor muyum diye sor kendine ( bu arada ben yorumlari hep şakayla karışık yazarim bazilari çok alingan yaw)

Psikolojik sanki bu kadar kilo alma sebebin
İnsülin direnci evet kilo aldiriyor ama 30 kilo cok fazla rakam. Ayrıca madem supheniz var tetkik yaptırın insulin direnci karsi koyamazsaniz aldırıyor kiloyu.
Diyete yok demissiniz, insulin direncine bir sey yaomamissiniz malesef burdan baska tavsiye çıkmaz

Oda bişey mi bi tanıdığım beş ayda 20 kilo almış. Aylar sonra gördüm hamile sandım. Soramadım da. Kendisi dedi beş ayda 20 kilo aldım diye. Nasıl başardı bilmiyorum :) maalesef irade olmadan hiç bi şeymiş başarılmaz. Önce zayıf bedeninizin hayalini kurun, karar verin, başarın :)

Merhaba ben bu bir yılda çok kilo aldım eşim zayıf benim yanımda. Her gören çok kılo almışsın kötü olmuşsun diyor. Vermeye çalışıyorum veremiyorum 30 kilo aldım :KK43: çevre yüzünden ne giysem yakistiramiyorum eski oz güvenim yok. Çok kez vermeye claıstım veremedim. Çok yiyen biri değilim. Diyete tam manası ile uyamadim. Diyetisyen de olmadı yani.
1 yılda 30 kilo mu?

Ya allah aşkına nasıl aldıysa aldı 30 kiloyu .size sorduğu soruyu cevaplasanıza
hayırdır insanlara "sen nasıl böyle yorum yaparsın onu yapmıycaksın sanane/sizene" demek için mi üye oldun?Her konuya girip herkese sanane yazmaya meraklıysan kendine de dönüp bir "ee bundan banane?" diye sormayı dene.Her konuda aynı atarı yapıyorsun hem de konuların hiçbiri senin değil.

spor yada pilates yap,sıkılaş devir kıvrımlı kadınların devri...keşke bnde kıvrımlı olsam..

Merhaba ben bu bir yılda çok kilo aldım eşim zayıf benim yanımda. Her gören çok kılo almışsın kötü olmuşsun diyor. Vermeye çalışıyorum veremiyorum 30 kilo aldım :KK43: çevre yüzünden ne giysem yakistiramiyorum eski oz güvenim yok. Çok kez vermeye claıstım veremedim. Çok yiyen biri değilim. Diyete tam manası ile uyamadim. Diyetisyen de olmadı yani.
boyunuz ve kilonuz kaç? bi de doğum mu yaptınız?

Acilen spora başla diyetten ziyade sağlıklı beslen ,kendine gün içinde yediklerini yazacağın bir defter tut ,ben de bir dönem çocuk tedavisin den bir hayli kilo aldım ,6 ay da 30 kilo verdim ,yediklerini yazacağın defter çok işe yarıyor ,akşam bakıyorsun listeye bugün ne yemişim ,bunları yemeliydim yememeliydim kıyaslıyorsun ,işe yarıyor ,spora haftada en az 5 gün gitmeye bak ,ve bol su iç ,verilemeyecek kilolar değil fakat bir yılda çok fazla almışsın ,acilen işe başla yoksa daha kötü bir duruma gelebilirsin ,en başta doktora git guatrlarına baktır ,kan değerlerini ölçtür sağlık sebebiyle aldıysan kilo ,diyet spor da o kadar işe yaramabilir ,geçmiş olsun

Herhangi birine ait diyetleri yapma.
Karatayi oneren olmus ama o benim tum bagisikligimi dusurdu.
Artik bunu tum dunya biliyor ki tek bir besin grubuna yonelik diyetler tarih oluyor dukanmis,atkinsmis ,karataymis.Protein yuklemesi yapacaksin karatayda.Bakalim bobreklerin bunun icin yeterli mi ? Aman diyim yani.Git guzelce bir endokrine.tahlillerini yaptir sonra dogruca bir kisiye ozel diyetisyene.Her besin grubundan belirli bir miktarda olan saglikli bir diyet listesi ve yuruyusle halledersin.

Karatay öneren bendim ve hala arkasındayım. Yalnız kitabını okuyarak ve testler, önerilen vitamin takviyeleri ile birlikte. Öyle bi yerde gördüm buymuş şeklinde asla değil.

Kayınvalidem ve ben hem migren hem de iltihaplı romatizmayi bu beslenme ile yendik. Öyle haybeden plasebo değil baya doktor kontrolünde ve testler ile sabit.

Ayrıca sadece et yiyin gibi bir tavrı da yok. Neden hangi gıdalar mutfağa girmemeli beslenme saatleri nasıl düzenlenmeli gibi konulara açıklık getiriyor.

Yersen, oturursan kilo alırsın yemezsen, hareket edersen kilo verirsin. Çok basit bir formül.

Çok yemiyorum ama kilo alıyorum diyenler genelde çok yiyor. Günde kaç kalori aldığınızı bir hesaplayın bakalım.
Aynı şekilde bazi insanlar da yiyipte kilo alamadığını zannederler,bunlardan biri de bendim,oyle değilmiş. Yediğimi zannediyormusum. Cok yemiyorum diyenler yiyor bence de.

Canım kac kilosun?
Gerci bu cok önemli değil,kilo aldım diye uzuldugune gore vermek istiyorsun ki verirsin. Benim cevremde kilo veren coook insan var. Bir tanesi takdir edilesi gerçekten.
Kadın 120 gibi kilolardaydi baya baya kiloluydu boyuda 167 falan.
Maddi durumlari cok iyi değildi diyetisyen ,ya da spor salonuna gitmedi.
Bizzat sahitim ki,kadin yürüyüş yaptı ve boğazını tuttu.
Hatta yuruyemedigi günler evin içinde yürüdü :)
Evdeki aksesuarlariyla ağırlık kaldırdı:)
Kadin 70liydi galiba o kilolara düştü
Isin ilginci kadinda sarkma catlak falanda olmadı. Galiba genetik vücudu sıkı,e o kadar yürüyüş yaptı ama.
Herkes ona genc kiz gibi olmuşsun ne kadar degismissin vs dedi. Kadının kendine özgüveni geldi,saçlarını sarı yaptı sonra da. Değişti resmen.
Yani illa diyetisyen spor salonu vs degil. Yaparsin. Once inanmak sonra azim.

Karatay öneren bendim ve hala arkasındayım. Yalnız kitabını okuyarak ve testler, önerilen vitamin takviyeleri ile birlikte. Öyle bi yerde gördüm buymuş şeklinde asla değil.

Kayınvalidem ve ben hem migren hem de iltihaplı romatizmayi bu beslenme ile yendik. Öyle haybeden plasebo değil baya doktor kontrolünde ve testler ile sabit.

Ayrıca sadece et yiyin gibi bir tavrı da yok. Neden hangi gıdalar mutfağa girmemeli beslenme saatleri nasıl düzenlenmeli gibi konulara açıklık getiriyor.

Size karsi bir yorum degildi yanlis anlamayin o ama kisinin organ fonksiyonlari,kalitsal rahatsizliklari vs vs bunlar bilinmeden su diyeti yapin demeyi ben cok uygun gormuyorum sadece.Bobrek rahatsizligim var mesela.O sira baya kilo almistim ki en furya zamaniydi karatayin.Dort elle sarilmistim.Kitaplarini alip birebir uygulamistim.Metabolizmam,tum bagisikligim coktu ve doktoruma soylemeden sebebinin bu diyet oldugunu soylemisti.O sebeple dedim belirli bir diyete bagli kalmasin diye.

Youtube da leslie ile egzersiz yap cok ise yariyor mutlaka dene

Mustafa Nuri'nin Vücut diye bi filmi var. Kadının kızı kiloları yüzünden okulu bırakıyor kendisi gibi kilolu olan annesine sitem ediyordu. Kadın kızına "ne var yani şişmansam? Benim yaşamaya hakkım yok mu?" diye bağırmıştı. Filmi anlatmayayım şimdi izlersiniz belki. Ben de çok kiloluyum, inanın son üç dört yıldır beni gören herkes şaşırıp "aa ne kadar kilo almışsın" diyordu. Kaç kere ağladım. Ama zayıflamaya çalışmadım hiç. Yemeye devam ettim. Kilomda artış hiç olmuyor. Ben böyleyim. Halimden memnunum. Kalçalarımın büyüklüğü umrumda değil. Kimsenin gözüne de iyi görünmek zorunda değilim, kendimi beğeniyorum. Sevgilim de beni beğeniyor. Sağlığımda da hiçbir sorun yok. Ne yapayım şimdi millet beğenmiyor diye kendimi mi öldüreyim? Üzülmeyin nasıl istiyorsanız öyle yaşayın. Zayıflamak istiyorsanız da insanlar sizi beğenmediği için değil siz kendinizi daha çok beğenmek için zayıflayın.

Eğer çalışmayan birisiyseniz spor salonuna yazılın. Ve ani bir şekilde bu kadar kilo almak sağlığınız için zararlı olabilir. Kan tahlili yaptırın belki tiroid guatr vs olabilir. İnşallah eski formunuza geri dönüp mutlu olursunuz

Back
X