merhaba. ben daha önce 25 kilo verdim, ve defalarca ufak tefek kilolar alıp verdim bu konu hakkında bir kaç fikrim oluştu tabi..
öncelikle bunu kendinize dert, sıkıntı, sürekli düşünecek bir şey haline getirmeyin, kilolarınızı ciddiye alın onlardan kurtulmakta çok kararlı olun elbette ama şuan ki görünümüzü dert edip kendini çıkmaza sokmayın lütfen, güzel bir psikoloji ve büyük bir inançla diyete başlayın.
1- sabah kaçta kalkıyorsunuz bilmiyorum ama 10 dan sonra güne başlıyorsanız günde 2 ana öğün yemeniz yeterlidir, iki öğün arasında 5-6 saatin olması yağ yakımınızı aşırı hızlandırır, leptin hormonunu araştırırsanız ne demek istediğimi daha net anlarsınız. ana öğünler arası hiç bir şey yemeyin, yani ara öğününüz olmasın buda leptin hormonu için gerekli birşey. bir süre deneyin alışacaksınız, eğer çok zorlanırsanız iki ana öğün arası bir ara öğün salatalık, meyve, yoğurt, kuruyemiş tarzı şeyler yiyebilirsiniz.
2- akşam saat 7 den sonra hiç bir şey yemeyin. sadece su içmelisiniz. bu da yağ yakımı için önemli.
3- günde 3 litre su içmeye çalışın.
4- beyaz ekmek, pirinç, paketli gıdalar, patates, kızartma, gibi şeyler, makarna, margarin, bal reçel, gazlı içecekler.. gibi zararlı şeyleri asla tüketmemeniz gerekiyor.
5- yumurta, bütün sebzeler, bütün baklagiller, et ürünleri, bulgur gibi şeyleri yiyebilirsiniz
6- ekmeği ilk 15 kilo verene kadar öğünlerde birer tam tahıllı veya tam buğday çeşidinden tüketebilirsiniz. ama 15 kilodan sonra kilo vereminiz yavaşlayacağı için ekmeği kesmeniz daha etkili olur.
7- Akşam yatmadan önce -çok işe yarıyor- 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 sıkılmış limon, 2 yemek kaşığı pul biberi karıştırıp bir güzel yiyin, sabahına direkt tuvalete çıkartır.
8- Salatalarınızda elma sirkesini mutlaka fazlaca kullanın
9- Kalori hesabı yapabilirsiniz ama anneyseniz, gününüz yoğunsa bununla meşgul olmak yerine öğünlerinizi 1 tabak ana yemek 1 tabak salata tarzında yiyin. kalori hesabı yapmak isterseniz, günde 900 kaloriyi aşmazsanız çok hızlı kilo verirsiniz.
10- spor konusu size kalmış, spor yapmasanız da yürüyüşe kesinlikle çıkmaya çalışın, ilk günler 5bin, sonra 10 bin adım olmak üzere kendinizi alıştırın. şuan kilonuz fazla olduğu için spora yatkın olamayabilirsiniz, kendinizi yorgun ve zorlanmış hissedersiniz,