Kilo almam

Bende evlendikten 3 yil sonra 25 kilo almiştim.. görenler öyle tepkiler veriyordu ki asla kimseyle görüşmek istemiyordum. Bayramlardan nefret ediyordum.. gecen sene kendime dedim ki çiçek kiz sen 50 kiloyla evlendin tekrar 50 kilo olmadan ağzına asla şeker almayacaksin. Diyetisyene gittim ve 4 5 ay gibi bir sürede 50 kiloya indim. Ama diyete harfi harfiyen uydum. Hatta diyetisyenim sasirirdi nasıl hic kaçamak yapmiyorsun diye ama hedefime odaklamıştım. Şuan senin psikolijini emin ol en iyi anlayanlardan biri benim. Mutlaka kan tahlili yaptır çünkü 1 yilda 30 kilo cok fazla, yiyerek alinmaz. Mutlaka başka bir rahatsızlığın etkisiyle bu kadar kilo aldin. Ha şu dönemde kilo almışsın diyenlere, 'kilo alınır verilir onemli degil' de gül geç. Inan kilomu verdikten sonraki tepkileri duysan şu dakika diyete başlarsın. Tabiki milletin ne dediği önemli değil ama sağlığın için kilo vermen lazım unutma

Bi insan yemişsin ablam sen naptın 30 kilo ne ya yemiceksin spor yapıcaksın vericeksin işte

Bi insanın bedenine yapabileceği en büyük kötülüğü yapmışsın.bende yakın zamanda çok kiloluydum iki buçuk sene arayla yaptığım doğumlar neticesinde 86 kiloya kadar dayanmıştım kendimi çok çok kötü hissediyordum azmettim ara vererek toplamda iki senede tam 29 kilo verdim.tekrar alıp verdiklerimi saymıyorum.şuan kendimi o kadar iyi hissediyorum ki hiç olmadığım kilo ve bedendeyim istediğim model kıyafeti özgürce giyebiliyorum 46 bedene zor sığarken şimdi 38 beden giyiniyorum.sakın kendine bunu yapma bir yerden başla ve gözünü karart. Bu süreçte önüme ne yemekler pastalar börekler geldi yemedim yemedim yemedim..iki çocukla evde deli danalar gibi koşturup akşama açlıktan ve yorgunluktan baygın bi halde yatağa attım kendimi.her gece başımı yastığa koyunca ertesi sabahki kahvaltımın hayali ile uyudum dizlerimi karnıma çektim de yattım ama şuan düşününce hepsine değer diyorum.bu mutluluğu yaşamana değer inan.bak forumda zayıflama takımları var ben 75 kiloyken başlayıp 58e kadar canım 10. Takımımla verdim kilolarımı.onlarında motivasyonuma etkisi büyük sende katıl bi takıma kurallara sımsıkı uy ve bak bakalım nasıl gidiyor kilolar.bi sonraki bayramda insanların gözündeki şok olmuş ifadeyi gör.nasıl zayıfladığına şaşıp kalsın herkes ❤️

Acaba insülin direnci gelişmiş olabilir mi? Doktorla bir görüşün derim.

spor falan şimdi yapmayın yavaştan kilo verdiğinizde spor yaparsınız, şimdilik hafif beslenin boğazınıza hakim olun gece yatmadan önce sakın yemeyin günde en az 2.5 lt su için yavaş yavaş gider, gittiğini gördüğünüzde motivasyonunuz olur spor yaparsınız :)

Arkadas dogru yazmis , spor dan once yavas yavas yuruyuslerle basla . En az yarim saat olarak basla ve yavas yavas yürüyüşleri artir. Her gün yürü. 2 ,2 bucuk litre su ic.

Diyetesyene gitmiyeceksen . Makarna pilav patates ve abur cuburlari hayatindan çıkar. Porsiyonlari kuculterek digerlerini yiyebilirsin. Her gun sabah yumurta peynir ve yesillik tuket. Ara ogun kuru meyve ve kuruyemis. Oglen sebze , kofte vals yogurt ve salata
Aksam yine ayni . Ara ogun 1 meyve veya 1 kase yogurt. Aksam en son 7 de yemegini ye.

Tabi dr a gidersen daha iyi . Ama bu dediklerim de iyi gelecektir .

Yemiyorum kilo alıyorum diyenlere inanmıyorum ben. 30 kilodan bahsediyoruz. Ekmek, şeker, unlu mamülleri , paketli şeyleri kesin bakalım nasıl kilo alıyorsunuz? Hani tiroid sorununuz hormon bozukluğu filan bile olsa sağlıklı beslenince gerçekten düzeliyor ve otomatik olarak fazla kilolar veriliyor kilo alınmıyor. Bu tür bir bozukluk varsa günde 2 dilim ekmek bile ciddi bir kilo yapar. O yüzden yemiyorum, sadece 2 dilim ekmek yiyorum kilo alıyorum diyen kişi kendini kandırır. Diyet olayı faso fiso. Herkes vücudunu dinleyecek bana ne iyi geliyor ne iyi gelmiyor

Son düzenleme:
Ayrıca ara öğün diye bir şey yoktur öğün vardır 2 ya da 3 öğündür. Mideyi boş bırakmayacak diyetler pek işe yaramıyor. Örneğin sabah doyurucu bir kahvaltı yapacaksın 2-3 yumurta, zeytin peynir yeşillik ile. 8 saat sonra akşam yemeği. Sonra 16 saat sonra yani ertesi gün sabah kahvaltısı. Arada sadece sıvı alınıyor. 8-16 saat açlık deniyor buna ve tabi ki ekmek yok makarna yok bulgur yok vs. Ben genelde 2 öğün beslenirim ve kilo almıyorum yağlanmıyorum. Ekmeğe zaafım vardı kilo almadığım halde azaltmaya çalışıyorum . Kilo sorunum olsa sıfıra indirmem gerekir

Aslinda 2 ogun daha dogru bence de. Alik suresi uzadikca yaglar yakilmaya basliyormus.
Ama soylede bir sey var. İnsanin kilo verirken psikolojik kendini hep ac hissediyor. Bunu bastirmak icin birkac hurma vs yemesinde bence sakinca yok. Sonucta eski halinden iyidir benim fikrim boyle , dr degilim. Okududuklarimdan ve cevremden ogrendiklerim

Biz fark etmesek de atıstirdımiz şeyler kilo olarak geri dönüyor. Çok yağlı bir yemek veya kızartma kalorisi fazla oldugu icin az yesek de kilo aldırıyor. Bence kendinizi bi gözlemleyin. Yani hamur işi mi Fazla yiyorsunuz. Abur çubur mu veya dışarıda fast food mu? Yeme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor.
Genç yaşta kiko vermek daha kolay sadece irade meselesi

Ben evlendiğimde 52 kiloydum 6 ay sonra 56 57 dayanınca önceden önüne kesmek için diyet ve spora başladım üç öğün ve ara öğünleri denedim ama fayda göremedim sporda sıkılaştım ama yağ oranımda yüzde 28den yüzde 30a çıktı dikkat etmeme rağmen. Sonra aralıklı oruça başladım günde iki öğün besleniyorum ve sadece 12 ile akşam 8 arası yemek yiyorum.3 ayda 52 indim tekrar yağ oranımıda 26.9 çektim . Bu arada fat secret diye bir program indirdim bana günlük almam gereken kaloriyi ve yağ karbonhidrat protein oranlarımı belirledi gün içinde yediklerimi oraya kaydedip gün sonundaki oranlara bakıyorum eğer almam gereken yağ fazla çıktıysa akşam yemeğinde ona göre dengeliyorum tavsiye ederim sizede o uygulamayı

Ben de diyet yapamayan ve hiç sevmeyen bir insan olarak size kalori saymayı öneriyorum. İnternette bazal metabolizma hızı hesaplama yazın o sizin gün içinde hiç hareket etmeden yaktığınız kalori miktarını gösterir. Siz bazal metabolizma hızınıza göre 200 ya da 300 kalori daha az alıcaksınız. Mesela benim hızım 1500 kalori. Günde en fazla 1200 kalori alarak istediğimi yiyorum. Kalori sayan uygulamalar var yediğinizi giriyorsunuz o şekilde hesaplayabilirsiniz. Ben kalori saymayı kullanarak 6 kilo verdim (nisan ayında başladım). Siz tabi yediklerinize daha dikkat ederek daha hızlı verebilirsiniz.

merhaba. ben daha önce 25 kilo verdim, ve defalarca ufak tefek kilolar alıp verdim bu konu hakkında bir kaç fikrim oluştu tabi..
öncelikle bunu kendinize dert, sıkıntı, sürekli düşünecek bir şey haline getirmeyin, kilolarınızı ciddiye alın onlardan kurtulmakta çok kararlı olun elbette ama şuan ki görünümüzü dert edip kendini çıkmaza sokmayın lütfen, güzel bir psikoloji ve büyük bir inançla diyete başlayın.
1- sabah kaçta kalkıyorsunuz bilmiyorum ama 10 dan sonra güne başlıyorsanız günde 2 ana öğün yemeniz yeterlidir, iki öğün arasında 5-6 saatin olması yağ yakımınızı aşırı hızlandırır, leptin hormonunu araştırırsanız ne demek istediğimi daha net anlarsınız. ana öğünler arası hiç bir şey yemeyin, yani ara öğününüz olmasın buda leptin hormonu için gerekli birşey. bir süre deneyin alışacaksınız, eğer çok zorlanırsanız iki ana öğün arası bir ara öğün salatalık, meyve, yoğurt, kuruyemiş tarzı şeyler yiyebilirsiniz.
2- akşam saat 7 den sonra hiç bir şey yemeyin. sadece su içmelisiniz. bu da yağ yakımı için önemli.
3- günde 3 litre su içmeye çalışın.
4- beyaz ekmek, pirinç, paketli gıdalar, patates, kızartma, gibi şeyler, makarna, margarin, bal reçel, gazlı içecekler.. gibi zararlı şeyleri asla tüketmemeniz gerekiyor.
5- yumurta, bütün sebzeler, bütün baklagiller, et ürünleri, bulgur gibi şeyleri yiyebilirsiniz
6- ekmeği ilk 15 kilo verene kadar öğünlerde birer tam tahıllı veya tam buğday çeşidinden tüketebilirsiniz. ama 15 kilodan sonra kilo vereminiz yavaşlayacağı için ekmeği kesmeniz daha etkili olur.
7- Akşam yatmadan önce -çok işe yarıyor- 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 sıkılmış limon, 2 yemek kaşığı pul biberi karıştırıp bir güzel yiyin, sabahına direkt tuvalete çıkartır.
8- Salatalarınızda elma sirkesini mutlaka fazlaca kullanın
9- Kalori hesabı yapabilirsiniz ama anneyseniz, gününüz yoğunsa bununla meşgul olmak yerine öğünlerinizi 1 tabak ana yemek 1 tabak salata tarzında yiyin. kalori hesabı yapmak isterseniz, günde 900 kaloriyi aşmazsanız çok hızlı kilo verirsiniz.
10- spor konusu size kalmış, spor yapmasanız da yürüyüşe kesinlikle çıkmaya çalışın, ilk günler 5bin, sonra 10 bin adım olmak üzere kendinizi alıştırın. şuan kilonuz fazla olduğu için spora yatkın olamayabilirsiniz, kendinizi yorgun ve zorlanmış hissedersiniz,

Eklentiler

• 6e8933a5-47d5-4e75-8006-9cea25e620b6.webp
    6e8933a5-47d5-4e75-8006-9cea25e620b6.webp
    40,6 KB · Görüntüleme: 19
Back
X