- Emoji Skoru
- 417
- Puanlar
- 43
- Konu Sahibi dahadogurmam12
-
Doktor önermedi Aslında persentil hesaplamayı bilmiyorum ama nasıl hesaplanıyorKilo 3 persentil altındaysa yüksek enerjili mama başlamak lazım
Yapay zekaya hesaplatabilirsinizDoktor önermedi Aslında persentil hesaplamayı bilmiyorum ama nasıl hesaplanıyor
20 aylık bir bebek için 10 kg biraz alt sınıra yakın ama tek başına “kötü” demek doğru olmaz—persentil hesaplaması cinsiyete göre değişir.Yapay zekaya hesaplatabilirsiniz
Genetik yatkınlık bence. Anne ve babanın bebekken kilo boyu nasılsa çocukta ortalamasını alıyor.Sevgili anneler Bebeğim 20 aylık çok şükür Nazar olmasın yemesi içmesi gayet iyi Fakat kilo aldıramıyorum Instagram'da gördüğüm bir atom tarifi var hatta sayfa ismini de söyleyeyim hastalanmayan çocuk diye oradaki atom tarifini de denedim içine ceviz kabak çekirdeği tahin bal vesaire giriyor her sabah Kahvaltıdan sonra bir tatlı kaşığı veriyorum fakat fayda etmiyor çocuğum resmen 10 kilo da kaldı Bazen 100 gram 200 gram alıyor Ama geri veriyor dediğim gibi yemesinde içmesinde bir sorun yok hatta kan değerleri de gayet iyi zayıf çocuklar için çölyak testi yapılıyormuş O da yapıldı temiz çıktı ama zayıf bu konuda ne yapabilirim ya da bunu yaşayanlar var mı
Oksoloji sitesine gir doğum tarihi boy kilo yazınca çıkarDoktor önermedi Aslında persentil hesaplamayı bilmiyorum ama nasıl hesaplanıyor
Bebeğim kız boyu 83 santim 3 kilo 70 gram doğdu daha sonra meme ucum düz olduğu için bir gün çok az besleyebildim 2.500 e düştü silikon uç ile durumu düzelttik hızlıca kilo aldı20 aylık bir bebek için 10 kg biraz alt sınıra yakın ama tek başına “kötü” demek doğru olmaz—persentil hesaplaması cinsiyete göre değişir.
Kabaca Dünya Sağlık Örgütü büyüme eğrilerine göre:
Kız bebek (20 ay)
- 10 kg → yaklaşık %5–10 persentil
(alt sınır ama hâlâ normal aralık içinde)
Erkek bebek (20 ay)
- 10 kg → yaklaşık %3–5 persentil
(alt sınıra daha yakın)
Nasıl yorumlanmalı?
- Persentilin düşük olması tek başına sorun değildir
- Önemli olan:
- Kendi eğrisinde düzenli artış var mı?
- Boy ve baş çevresiyle orantılı mı?
- Çocuk aktif, gelişimi normal mi?
Eğer bebek hep bu civarlarda gidiyorsa genetik olarak ince olabilir ve tamamen normaldir.
İstersen bana:
- kız mı erkek mi
- boyu kaç cm
- doğum kilosu
yaz, daha net yorumlayayım (daha teknik bakarım).
Eşim de bende zayıfız aslındaGenetik yatkınlık bence. Anne ve babanın bebekken kilo boyu nasılsa çocukta ortalamasını alıyor.
Bende kızım boylu kilolu olsun istiyorum ama ne yapsam kilo almıyor seninki gibi.
Bende eşimde minyonuz bizden çıkacak çocukta zayıf oldu
Kızım 4 yaşında 12 kilo.
Tamam bakacağım teşekkürlerOksoloji sitesine gir doğum tarihi boy kilo yazınca çıkar
Genetik o zaman yani eşimin tarafı bayağı zayıf Kilolu insan çok az bizim taraf da öyle sayılır Ben de kendim de zayıfım eşim de zayıfBence genetik büyük rol oynuyor ya. Benim kızım aman aman yiyen bir çocuk değil ama boyu kilosu genetik olarak bize çektiği için persentil üstünde
Bebeğim kız boyu 83 santim 3 kilo 70 gram doğdu daha sonra meme ucum düz olduğu için bir gün çok az besleyebildim 2.500 e düştü silikon uç ile durumu düzelttik hızlıca kilo aldı
Tamam sebep oymuş işte çokta sıkma çocuğu ne yapsan almayacak çünküEşim de bende zayıfız aslında