Kilo her şeye engel midir ?

Ya hadi ordan ya.... ay kimse benim "iyiligimi" bu şekilde düşünüp konuşmasın. Partnerim benim doktorum değil, annem değil. . Body shamingin adı iyiliğini düşünüyorum olmuş. İnsanlarin kilo alması da vermesi de normaldir. Ama bazen bunlar çok kolay yapılan şeyler olmayabilir. İnsanların hastaliklari olabilir, psikolojik sorunları olabilir. Ya da sadece başkalarının güzellik standartlarina hitap etmek için kilo vermeye çalışmak istemiyor bile olabilir. Ben böyle bir konusmayi çok çok kırıcı buluyorum. Bir insanın sağlığından endişe ediyorsan bunu "gelinlik nasıl giyeceksin, zayıfla" , "zayiflamazsan evlenmem" şeklinde de ifade etmezsin zaten.

Merhaba arkadaşlar,konuşacak kimsem yok o yüzden sizden destek almak istiyorum, isim var kendi evimde oturuyorum 1 yıl süren güzel bir ilişkim var ya da ben öyle sanıyordum, geçen hafta sevgilim seninle çok önemli bir konu konuşacağım dedi evlenme teklifi edecek sandım heyecanlandım,baş başa olmaliyiz falan dedi masa hazırladım evet dinliyorum dedim mutlu mutlu , kilo vermelisin dedi , eğer kilo vermezsen seninle evlenemem sağlık için hem de göze hitap etmeli dedi çocuğumuz olunca peşinden nasıl kosturacaksin ,nasıl nişanlık gelinlik giyeceksin sen ne kadar bakimsizsin hiç mi kendine değer vermiyorsun dedi dünyam başıma yıkıldı sadece öyle kalakaldım ,önceden zayıftım ama bazı kötü olaylar yaşadım ve yemeği kendime bir kaçış yolu bir rahatlama olarak sectim ve kilo verme istediğini kendi içimde ne olursa olsun olusturamiyorum aslında ben de istiyorum ama o gücü kendinde bulamiyorum,ozguvenim yerle bir şu an günlerdir ağlıyorum bir yanım o insanı çok seviyor bir yanım bu konuda bana bu kadar baskı uyguladığı için çok kızgın ne yapacağımi bimiyorum çok yaraliyim lütfen bana bir akıl verin , teşekkürler okuduğunuz için
Evet kirici olmuş hitap tarzi ama insan sevdigini umursar. Kilo ver demek hakaret degil. Cunki kilo olmasi fazla yağlarin kas uzerinde depolanmasi demek ve bu saglik açisindan iyi degil. Kardeşin fazlaca kilo alsa uyarmaz misin? Bunu da oyle gor. Dedigim gibi hitabi ve kurdugu cumleler çok yanliş. Bir kadjna oyle şeyler soylenmez. Evlenmem dedigi an çok şey bitmişdir Ama artik belki imalarda bulunmuştur da siz onemsememişsiniz şimdi artik iyice açiktan konuşmuş gibi geldi.

Sizi Fiziksel olarak olduğunuz gibi beğenmemiş insanları hayatınızdan çıkarın , insanız başımıza türlü şeyler geliyor saçda dökülüyor yüzde çöküyor hayat bir dert verirde fiziğinize zarar gelirse bu tipler yorar

Merhaba arkadaşlar,konuşacak kimsem yok o yüzden sizden destek almak istiyorum, isim var kendi evimde oturuyorum 1 yıl süren güzel bir ilişkim var ya da ben öyle sanıyordum, geçen hafta sevgilim seninle çok önemli bir konu konuşacağım dedi evlenme teklifi edecek sandım heyecanlandım,baş başa olmaliyiz falan dedi masa hazırladım evet dinliyorum dedim mutlu mutlu , kilo vermelisin dedi , eğer kilo vermezsen seninle evlenemem sağlık için hem de göze hitap etmeli dedi çocuğumuz olunca peşinden nasıl kosturacaksin ,nasıl nişanlık gelinlik giyeceksin sen ne kadar bakimsizsin hiç mi kendine değer vermiyorsun dedi dünyam başıma yıkıldı sadece öyle kalakaldım ,önceden zayıftım ama bazı kötü olaylar yaşadım ve yemeği kendime bir kaçış yolu bir rahatlama olarak sectim ve kilo verme istediğini kendi içimde ne olursa olsun olusturamiyorum aslında ben de istiyorum ama o gücü kendinde bulamiyorum,ozguvenim yerle bir şu an günlerdir ağlıyorum bir yanım o insanı çok seviyor bir yanım bu konuda bana bu kadar baskı uyguladığı için çok kızgın ne yapacağımi bimiyorum çok yaraliyim lütfen bana bir akıl verin , teşekkürler okuduğunuz için
üslubu yanlış bence. zayıfla sonra onu terkederdim ben olsam

Hadi söylediğinde haklı diyelim, sizi zayıf olarak ilk başta görmüş beğenmiş ve onun için önemli bir kriter diyelim de o üslup nedir ya?! Pardon da sen kimi tehdit ediyorsun kilo vermezsen evlenmem diye. Bu kadında sana bayılıyordu zaten lütfen benimle evlen, benimle evlenmezsen ne yaparım ben diye. Bu ne gereksiz öz güven?!
Bu işin daha evlendikten sonra hamileliği var, yaşlılığı var. O zaman yapacak? Yahu kadınlar obje değildir, kadınlar barbie değildir! Kadın kadındır. Sarkıkta olabilir, zayıfta olabilir, kilolu da da olabilir, çatlakları da olabilir. Sanki her erkek aşırı bakımlı, fit, kaslı, baklavalı mı? Onlar evlendikten sonra veya ilişki ciddileştikten sonra toto, göbek salıyorlar da kadınların çoğu tek laf etmiyor ama erkekler kadınlar biraz kilo alınca "sen saldın kendini" diye etiketliyorlar. Kadınında kendini azıcık salma hakkı olsun yahu! Bu işin kendine saygıyla falan da alakası yok benim açımdan. Bazı insanlar iradesizdir, bazı insanlar yemeyi sever, bazı insanlar sporu sevmez, bazı insanlar psikolojik sorunlarını yiyerek örtmeye çalışırlar. O kişi kendini beğeniyorsa ve mutluysa sorun yok ortada. Haa mutsuzsa da o mutsuzluğun içinden önce o kişinin ağzını arayarak sonrada doğru üslup ile çıkaracak olanda yakınları ve kişinin kendisidir. Kilolu insanlara "aa zayıfla sen iradesiz misin, azıcık boğazını tut bak nasıl veriliyor" demek psikolojik baskı. O kişiyi daha da ezmek oluyor malesef. Çünkü bu kadar basite indirgenen şeyi bile yapamıyor, başarısız etiketi yiyor o kişi.
Ben kilolu veya değil herkese saygı duyarım. Kimsenin içini, hayatını, yaşadıklarını kişiliğini, karakterini bilemeyiz. Bizim bebekliğimizden, çocukluğumuza kadar olan yaşadıklarımız, gördüğümüz muamele bile her şeyimiz o kadar etkiliyor ki. Altında derin şeyler yatıyor her özelliğimizin.
Size gelince bu adama keşke bu lafları söylediği an ağzının payını verip ayrılsaydınız. Annesinin de, kendisinin de yaptığı şey saygısızlık. Kaldı ki anladığım kadarıyla başka sorunlarınız da varmış, verdiğiniz değeri alamıyorsunuz gibi görünüyor. Ayrılın gitsin. Şimdiden sizi böyle tehdit eden adam evlendiğinizde neler söyler kim bilir. Zayıflamak istiyorsanız da önce psikolojik terapi alın. Anladığım kadarıyla duygusal açlık yaşıyorsunuz ve altında geçmiş iş hayatınızda yaşadığınız sorunlar var. Kaldı ki bence zayıflamakla alakalı değil kesinlikle o yaşadığınız sorunla ilgili terapi alın. Eminim onu terapi ile atlatınca zaten duygusal açlıkta ortadan kalkacaktır.
Lütfen kendinizi yanınızda değersiz hissettiren biriyle olmayın ve lütfen hiçbir erkek için bu kadar çok çaba göstermeyin. İlaçlarının saatine kadar alarm kurmayın, uyandırmayın. Bunları yaptığınız için o sizi kendisinden ayrılamayacağınızı düşünüyor, cepte görüyor. Zaten bunlar bir annenin çocuğuna yapacağı şeyler. İlişkilerde bazen kadınlar rolleri değiştirebiliyor. O fazla sevgi, şefkat anne görevlerini yerine getirmeye kadar gidiyor.

Ben sevgilinize hak verdim, uzgunum. Ben de iliskiye basladigim zaman sevgilim normal kilolarda olsa ve sonradan yeme bozuklugu baslayip cok kilo alsa alip karsima konusurum.

Sevmesem konusmam, demek ki beni cepte gordugunden kendine hic bakmiyor der tekmeyi basarim ama seviyorsam konusurum boyle.

Ustelik sevgilinizin de bu durumda kirilmaya hakki var. Kendine bakmayan insan (bunu kilo haricinde siz soylemissiniz) once kendine sonra karsisindakine saygi duymuyor demektir 🤷🏼‍♀️
Ya kilo benim icin de onemli bir cekicilik faktorudur de boyle mi denir ya? Kizin resmen hayattaki becerilerine kadar gecirmis.

E
Çok emek çok sevgi var ama ruh sağlıgimi çok bozdu çok değersiz hissettirdiği oldu bir güzel söz bir çaba yoktu hep ben cabalamistim her şey için
E adam yuzunden psikolojiniz cok kilo alacak kadar bozulduysa zaten arkaniza bakmadan kacin. Cok yanlis seyi tartisiyoruz burada oyleyse. Resmen wake up call olmus bu size.

Bu kişiden ayrıl sonra kilo ver. Kadınlar kulübünde azimli hanımlar çok güzel kilo veriyorlar. İçlerinden birini seç. Keyifle istediğin kiloya ulas. Seve seve yardımcı olurum. Sevdiğini sandığın kişinin yaklaşımı , tarzı hiç hoş değil.

Başlığa cevaben; evet engel

Doğumdan sonra kilo almıştım. Çocuğuma yemek yediremiyor onunla oyun oynayamıyordum. Belli bir süreden sonra nefes nefese kalıyordum. Kiloları verince hayat kalitem arttı..

Adam hayalindeki kadını bulamamış, sizi hayalindeki kadına dönüştürmeye çalışıyor. Kendisini her yerden engelleyip,ayrılın.
Bence bulmuş da o kadın onu istememiş.the Mentalist dizisinde böyle bir bölüm vardı, adam karısını eski sevgilisi gibi görünmesi için manipüle ediyordu. Örneğin kadın siyah saçlıyken sarışın oluyordu.

Kırılmakta haklısınız ama adama haksız diyemeyiz.90 kilo olup hiçbir çabanızın olmadığını görünce ne zaman duracak acaba diye düşünmesi ve bunu sizinle konuşması son derece normal.Sizin elinizde olmayan bir kusurunuzdan vurmamış sizi,o zaman terk edin derdim ama,siz aldınız siz vereceksiniz.Evlenip bu kiloyla hamile kalsanız 110-120ye dayanacaksınız.Kimse kendini kandırmasın,bunu kimse istemez.
İlk etapta çok kırıldım ama sakin kafayla düşününce evet haklısın,en başta kendi sağlığım için vermeliyim deyip spor,diyet ne varsa başlayın.

Adam size değer vermese ayrılır istediği gibi zayıf insanlarla görüşürdü. "Body positivizm" akımı iyice çığrından çıkmaya başladı, isteyen isterse obez olsun ama kimse çıkıp da obezlik güzeldir demesin. Tabiki sizin vücudunuz sadece sizi ilgilendirir ama bunun onaylanacak ya da güzellenecek bir tarafı da yok. Bence olaya iyi tarafından bakın ve gerçekten önce kendiniz için diyetisyen yardımı ile zayıflamaya çalışın

Dost acı söyler derler hiç kırılmayın aksine ona teşekkür edin o sözler sizi kamçılasın bana da eşim söylerdi aşırı kilom olmadigi halde söyler dururdu ben de o halimden memnun değildim yalan değil yani ama yemeyi çok seviyordum onun sözlerine sinir oldum beni öyle kamciladi ki kilo verdim şimdi ona iyi ki bana söylendin diyorum. Başarırsınız hiç sandığınız kadar zor değil 1 hafta zorluyor sonrası tartıda eksi görünce tarifi mümkün değil yaşayın ve görün.

su an yeme duzeninize gore kilo almis oldugunuz icin durum farkli ama yarin 1 gun (ALLAH korusun) hastalik kaza vs nedenlerle sizde sekilsel degisimler olsa demek tolere etmeyecek ve yine kusur olarak gorecek.
sari sac istemesi vs de ona keza.. sarisin istiyorsa oylesini arasin. neden sizi degistirmeye calisiyor ?
kesinlikle gelecek dusunmek icin dogru kisi degil. umarim karsiniza sizi her halinizle seven gercekten seven adami cikarsin. mutluluklar dilerim

Bence sizi sevmese asla boyle karsisina alipta konusmaz.Sonucta karisi degilsiniz hamile kalip cocuk olduktan sonra bile esler kilo sevmiyorsa verelim diye bazen ciddi bazeb sakayla karisij neler soyluyorlar.Sevgilisiniz aranaz sormaz ilgilenmez birakir.Zaten kendinizde soylemissiniz iliskinib basinda normaldim diye 90 kiloya cikana kadarda belli ki sizi kiracak bir sey dememis.Kilo sadece goruntumuzu degil tavirlarimizi,ozguvenimizi, sagligimizi, enerjimizi, tolerans duzeyimizi her seyi cok etkiliyor.Bence sevgilinize bilenmek yerine sorunun kaynagina inin onu cozun.Sevgilinizi hayatinizdan cikarmaniz sizi mutlu etmeyecek sonra baska birinib sizi bu kiloda cok sevmeside sizi mutlu etmeyecek cunku siz kendinizden memnun degilsiniz.Siz kendinizi sevmediginiz surece kimse size istediginiz o degeri sevgiyi vermeyecek.

Bunu söylemenin daha güzel bir yolu yok ki... Sizi seviyor değer veriyor. Ayrılalim seni beğenmiyorum vs dememiş ki. Kilo sizin seçiminiz de değilmiş. Sizde kilo vermek istiyorum ama o gücü kendimde bulamıyorum demissiniz. Kimse 0 beden olmak zorunda değil tamam ama belli bir kilonun üstü de hastalık kabul ediliyor. Bu da bir gercek. İnsan sevdiğinin iyiliğini ister. Bu açıdan bakmaya çalışın.

Back
X