Kilo kilo kilooooo

nicksiz123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2015
559
312
103
31
Arkadaslar boyum 1.65 68 kiloyla diyete basladim ilk bir ay veremedim zaten cokta takilmadim su son bir ayda 65i gordum bin bir zorlukla.iki haftadir az yiyip spor yapmama ragmen 65ten gram oynamiyor..sizce neden olabilir 90 80 kiloda olanlar hafta da iki kilo veriyor patir patir cekip atiyorlar benjm kilom cok fazla olmadigi icin mi acaba normalde her gun cikolata abur cubur yiyen insanim gunlerdir agzima surmuyorum ama yok sinirlerim bozuluyor artik motivem de dusuyor..

Karatay diyeti deneyin.Dikkat ettim az yedim diyorsunuz ya 1 ay da en az 4-5 kg verirdiz spor da varmış.Ne yiyorsunuz mesela gün içinde?

Ben de bu karantina suresinde cok kiloaldim maalesef :( evde yemek cesitleri deneyip duruyorum ama hep abur cubur. Kalori diyetiyle yavas ama saglam gidiyordu. Tekrar baslayabilsem keske.

Arkadaslar boyum 1.65 68 kiloyla diyete basladim ilk bir ay veremedim zaten cokta takilmadim su son bir ayda 65i gordum bin bir zorlukla.iki haftadir az yiyip spor yapmama ragmen 65ten gram oynamiyor..sizce neden olabilir 90 80 kiloda olanlar hafta da iki kilo veriyor patir patir cekip atiyorlar benjm kilom cok fazla olmadigi icin mi acaba normalde her gun cikolata abur cubur yiyen insanim gunlerdir agzima surmuyorum ama yok sinirlerim bozuluyor artik motivem de dusuyor..
Kalori hesabıyla yemek yemeye çalışın örneğin bir simit 400 kalori iken günlerdir çikolata bile yemedim dediğiniz çikolata ortalama 200 kalori

Kilonuz fazla değil onun etkisi var. Hem de her bünye bir değil. Metabolizmanız yavaş olabilir. Bir de fazla aç kalıp yokluğa sokmayın bünyeyi.

peki kiyafetlerinizde bir bollasma vs var mi,
spor da yaptiginiz icin biraz kas kazanmis olabilir misiniz ?

ben ilk defa bu sefer tartilmadan kiyafetlerden anlamaya calisiyorum,
bir tane yazlik sortum var s beden ,
her haftasonu bir onu giyiyorum, popodan su an cok zor geciyor, tuvalete falan gidecek oldugumda giyip cikarmasi on dakika ha ha,
ama umutluyum, karantina cikisina o sort o popodan gececek :rolleyes:

moralinizi bozmayin,
ara ara kilo vermesi de insanin durabilir, vucut bir duzene alisinca onu korumaya calisiyor, o durumda hafif degisiklik yapilabilir,
o hafta detoks alabilirsiniz veya ogunlerinizi degistirebilirsiniz ornegin.

peki kiyafetlerinizde bir bollasma vs var mi,
spor da yaptiginiz icin biraz kas kazanmis olabilir misiniz ?

ben ilk defa bu sefer tartilmadan kiyafetlerden anlamaya calisiyorum,
bir tane yazlik sortum var s beden ,
her haftasonu bir onu giyiyorum, popodan su an cok zor geciyor, tuvalete falan gidecek oldugumda giyip cikarmasi on dakika ha ha,
ama umutluyum, karantina cikisina o sort o popodan gececek :rolleyes:

moralinizi bozmayin,
ara ara kilo vermesi de insanin durabilir, vucut bir duzene alisinca onu korumaya calisiyor, o durumda hafif degisiklik yapilabilir,
o hafta detoks alabilirsiniz veya ogunlerinizi degistirebilirsiniz ornegin.
O şort artık o popodan geçsin bacım. Bu karantina bize yarasın. Hepimiz daş gibi olalım :)

Hormonlarınızda problem olabilir haşimoto var bende aylardır spor ve diyet yapıyorum
düşünün aylardır debeleniyorum ama gram oynamıyor ben ne yapayım :kahve:

Evet kilosu fazla olan daha fazla verir.Çünkü onların vücudundaki yağ miktarı daha fazladır,yağ ve su birlikte dediğiniz gibi 1 -2 kilo şeklinde rahat gider amaaa bu da bir süre böyledir.Verilen kilo arttıjça ve vücuttaki yağ miktarı azaldıkça kilo vermek zorlaşır. O yüzden moralinizi bozmayın. Ara ara 2 günlük şok diyetler yaparak ve sporla destekleyerek vücudu şaşırtıp kilo vermeye arttırabilirsiniz (ama şu dönemde şok diyeti ya da çok az yemeyi hiç tavsiye etmem.Virüs dolayısıyla bağışıklığımızı güçlü tutmalıyız.Sağlıklı beslenin ve sporu arttırın,eninde sonunda o direnç kırılır)

Hormonlarınızda problem olabilir haşimoto var bende aylardır spor ve diyet yapıyorum
düşünün aylardır debeleniyorum ama gram oynamıyor ben ne yapayım :kahve:
Peki ilaç kullanıyor musunuz? Bende de haşimato mevcut ama ilaçlarımı düzenli kullandığıımdan değerlerim normal bu sayedr de kilo vermeme engel olmuyor.belki sizde insülin direnci de vardır. O da kilo vermeyi zorlaştırır tedavi edilmediği taktirde.

Sizde 80 90 olsaydiniz hizli kilo verirdiniz ama kiloniz fazla olmadığı icin hemen gitmez. Yavas yavaş gider

Ekmek hamur işi şekeri tüketmeyi bırakın ben bayağı kilo verdim sebze meyve ağırlıklı besleniyorum

Ne yiyorsunuz mesela?

Ben diyetisyenim ve genelde cok az yiyorum, hic yemiyorum ama kilo aliyorum diyenler besinleri hic tanimiyor. Yiyor ama farkinda olmuyor.

Belki bir sasirtma diyeti gerekebilir bu noktada.

Bı çok neden olabilir
Regl dönemin yaklaşmıştır bu bile etkiler
Az yiyorsun ama ne yiyorsun belki ödem yapmasına sebep oluyor yediğin şeyler
Ama spor yapıyorsan vücut kendini topluyor zaten tartıda rakam eksilmese bile kıyafet giydiginde farkedersin
Ve 90 kilodaki biriyle zaten eşit olmaz kilo verme hızın ideal kılona yaklaştıkça azalir

Ezbere diyet yapmayın. 200 kalorilik bi hamur isiyle 200 kalorilik sebze aynı olmaz. Bir de kilo öyle birden verilmez bir ayda 5-6 kilo vermek yüksek kiloda değilse sağlıklı değildir. Diyetisyenler daha iyi bilir ama bir ayda 3 kilodan fazla verilmemeli diye biliyorum.Bir de kilo vermenin tek yolu verdiğin kalori(yaptigin spor) aldığın kaloriden fazla olacak. Tartıdaki sayiya değilde ölçülerinize bakın.Arkadaşım 7 ayda 15 kilo verdi. Evde kendi kendine spor yaptı. Hic sarkma yasamadı.

Tiroidlerinize bir baktırınız, annem, abla ve hatta erkeklerde pek görülmediği halde erkek kardeşim haşimatodur. Düzenli ilaç kullaniyorlar. Ama hepsi de teşhis konulana kadar kilo sorunu yaşadı.

Back
X