• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kilo mu ? o da nee?

Eyso_dido

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
24
20
613
Merhaba herkese. Yıllardır bu güzel sitede her şeyi takip edip okurum,dinlerim.Bilmediğim, hic tanımadığım internet başındaki paylaşımcı güzel insanlarin bana inanılmaz bir desteği olmuştur. Şimdi bugünlerde o paylaşımcı insanlardan biri de ben olmak istiyorum ;)

Kısaca durumumdan bahsedecek olursam ben as hastasıyım. Bir tür romatizmal rahatsizlik. Kullandığım ilaclar ve hastalığım kaynaklı bazı durumlardan 1 sene boyunca sürekli kilo aldım. Şimdi yeni bir ilaç türüne geçiş yapacağımdan dolayi kilolarimdan kurtulup sağlıklı beslenmeyi hayatim boyunca uygulamak istiyorum. Anlatacak çok şey var ama sıkıcı şeyleri bir an önce geçip diyet kısmından bahsedeyim. Gerci diyetten sıkıcı ne olabilr ki diyeniniz vardir ama hayir artık öyle olumsuz düşünmek burun kıvırmak yuz cevirmek yok ;)

Ben 160 cm boyunda 73.49 kg biriyim. Geçen hafta bir araştırma hastanesi diyetisyenine gidip durumumu gözden gecirdim. Bana ornek bir diyet listesi olusturdu ve en önemlisi neyi nasıl dusunecegimden bahsetti. Bu sefer azimliyim. Ilk defa ben diyetten bahsediyorum ve bir uzmana gidip destek aldim ;)
Bu günlükte geçen haftadan daha dogrusu 5 günlük diyetimden baslayarak vermeye başladığım kilolarimdan bahsedecegim. Umarim kendime ve baskalarina yararım olacagi inancim sonuna kadar devam eder.

Herkese merhaba. Sağlık sorunlarından kaynaklı diyet yanında genel anlamda diyet yapmak isteyen arkadaşlar paylasimlarimiz başlasın oyle degil mi :)

Cumartesi (01.11.2014) günü başladığım diyet programi gayet rahat ve başarılı en onemlisi ruhen ve bedenen doyurucu bir şekilde devam ediyor. Ve ben bu kısacık zaman diliminde tartiya çıkıp kilo verdigimi görünce nasil bir mutluluk yaşadım bilemezsiniz. Evet simdiden 2 kg yakın verdim. Öğünlerim ve yediklerime dikkat etmek benim icin hic zor olmadi. Firsat buldukca ogunlerimin resmini cektim hem motive edici hem de planli oldugundan daha kolay oldu. Bakalim bu geçen zaman içinde neler tuketmisim.
Öncelikle hayatimdam çıkardığım şeyler oldu. Disaridan kapalı paketli islenmis hazir gıda kesinlikle almadim. Olanlari da acimadim imha etiim. Çünkü onlar bana acimiyordu maalesef ;). Tuzu şekere elveda dedim. Saglik sorunu olmayanlar tuzu cok cokk az kullanabilr fakat yediğimiz sebzenin meyvenin bile kendi icinde tuzu var hesap edelim lutfen. Yag olarak sadece zeytinyagi kullaniyorum o da olculu bir sekilde. Pek lezzettli ;)).Diyet listem bir günlük örneği soyleydi:

Sabah saat 10 da
yeşil çay sekersiz ayrica cok acik çay sekersiz
Az yağlı beyaz peynirden 1 küçük kare boy kibrit kutusu denenden ;) üzerine çörek otu attim inanilmaz lezzetli oldu
3 tane yeşil zeytin
2 ceviz
söğüş salata gibi yesillikler (sınırsız)

Ara ogun saat 12 gibi
1 porsiyon meyve yedim (yani mevsim meyvesi nar mandalina elma trabzon hurması) bunlarin arasindan ben bir orta boy hurma yedim.

öğle saat 14.00

1 tabak tarhana corbasi ictim. (Corba ekmek grubu sayildigindan ekmek öğünde yoktu)
5-6 kasik yogurt
Yagsiz yesillik salata söğüş
ve dereotlu kabak yemeği 1 tabak(sizlere yaptığım yemeklerin tarifini de verecegim. Cok lezzetli doyurucu severek yenilen cinsten ;)

Ara ogun saat 16.00
1 meyve ile 1 kutu prebiyotik yoğurt.

Aksam 19.00
öğlen menümle aynıydı aslinda et grubu yemem gerekiyordu mesela 3-4 adet kofte ya da tavuk fakat o gün ben tercih etmedim.

yatmadan 2 saat önce
1 cay bardagi süt ictim. Meyve yiyebilrdim ya da leblebi falan ama yine tercihim bu oldu çünkü gayet.kendimi tok hissediyordum ;)

Bu ornek listemi begenmeyenler olabilr.Gelelim asıl meseleye. Aslinda listeden ziyade Bir gunde tuketmem gereken şeyler onemli. Siz bu duruma uygun her seyi yapabilir liste duzenleyebilirsiniz. Çünkü asla bir gün yedigin omur boyu ayni yiyecegin sey degildir.
Bir günde ;
2 porsiyon süt grubu
5 porsiyon et grubu
7 porsiyon ekmek ya da ekmek yerine gecen yiyecekler grubu
2 porsiyon sebze grbu
3 porsiyon meyve grubu
3 porsiyon yağ (zeyyinyagi, findk yagi vb) grubu

Sebze yemekleri icin 1 porsiyon 4 hemek kasigi demek ; )

sabah

dokuzlu çay(dogadan)
domates salatalık maydanoz
bir dilim cörek otlu peynir
bir haşlanmış yumurta
2 dilim etimek tuzsuz
5 yesil zeytin
ceviz

öğlen

havuçlu pırasa yemeği
1 kase tarhana çorbası
1 servis tabagı dolusu salata en güzelinden :P

akşam
4-5 kaşık aşure
yeşil çay

evet bugünlük de böyle geçti yatmadan önce süt içmem ya da yogurt yemem lazım cünkü bugün tüketmedim hiç.çok acıkırsam da biraz salatalık yemeği düşünüyorum.:KK49:

sabah
  • 1 yumurta
  • söğüş salata
  • 3 dilim etimek tuzsuz
  • 7 y.zeytin
  • 1 adet üçgen peynir
  • 1 bardak dokuzlu çay

çok acıktım bu sefer nedense :(

Evet diyete devam ediyorum. Fakat bir sorun var gibi neden üzerimde bir etkisini etkili göremedim. Ya da hissedemedim. Tekrar tartilmadim fakat bir rahatlama hissetmedim. Pilates dersine katıldım fakat rahatsizligimin acisiyla asla hareketleri yapamadım. Isınma hareketleri dışında :( o koca salonda bir ben acidan oylece yapamadim bakakaldim :(

Bugun kahvalti yapmadim keyfim hic yok . Oglen arpa s. Corbasi salata ve dunku yapip yiyemedigim tavuklu sebze yemeği vardi. aksam da yine corba ve patates kaynatma yedim canım bisey istemedi çünkü.

Rahatsizligimin uzerine bir de diş ağrısı. Neden bu kadar hastalikla ugrasiyorum isyan etmeyecegim diyorum ama bilmiyorum.

Back
X