Kilo problem de?

Bu biraz ağır olmad mı:KK53:
:KK48:

Normalde insanları kıramayan bir yapım vardır. Ama böyle insanları kırmaktan çekinmem.

"Senin iyiliğini düşünüyorum" la başlayan ama genç bir kızı toplum içinde yerin dibine sokan biri samimiyetsizdir. Çok düşünüyorsa birebir söylesin.

Kadının, kızı sevdiği için bu konuşmayı yaptığını düşündüm.
Ha böyle ulu orta yapmasaydı daha iyiydi de, belli bir samimiyetteyseniz; sizi de katıp destekle uyarmaya çalışması normal geldi bana. Tabi kullandığı dil de önemli.

"Bedenini her türlü sev, kendini sev" tarzı olumlamalara sonsuz desteğim var, hele kadına yüklenen güzellik kalıplarının kırılmasını canı gönülden istiyorum. Ancak bu durum farklı. 21 yaşında 100 kilo üzeri diyorsunuz. Eşim 98 kilo ve boyu 187. Kızın görüntüsünü tasavvur etmeye çalıştım; kilolu görünmekten öte, kendisine eziyet bir durumda olduğunu düşünmeden edemedim. Bugün sağlıklı olabilir, ancak o diz kapakları haddinden fazla bir yükü taşıyor, zamanla acısı çıkacak üzgünüm. Bu sadece ilerleyen yaşlarda başına geleceklerden biri diyabet, dolaşım sorunları vb. girmiyorum bile ve metabolizma git gide yavaşlayacak, kilo vermek istediğinde bu daha da zorlaşacak. Fazladan bir 10-15 kilodan bahsetmiyoruz, 100 kilo üzeri diyorsunuz, kızın boyu ne kadar?
Bunun "Sağlığı koruma" adına bi standardı var, "görüntü standardı" olarak düşünmeyin.

Belki bu kadın gibi yapmazdım ama, sevdiğim birini ben de uyarmak, en azından bi sarsmak isterdim ki kuzenime bunu çok söylemişimdir vakti zamanında. Kendisi astım hastası ki kullandığı ilaçlar sebebiyle ekstra şişiyor kızcağız, "Allah aşkına tuzlu yeyip durma" diye defalarca söyledim, nefes alışın düzelir şu kiloları verelim; yürüyüş arkadaşı olalım senle yürürüm de dedim.
Her seferinde yan çizdi ve biliyorum, şu haldeki halinde de mutlu değil.
Bu biraz tembellikten oluyor kusura bakmayın. Gözü doluyorsa, kendisi de durumdan rahatsız demektir. Bu özgüven sorunu değil, kendine sinirlenme hali.

Son düzenleme:
Yok elbette ayıp etmiş de gerçekleri de Bursin ki yüzüne o da zoruna gidip kendi sağlığı için kilo versin. Çünkü illa ki böyle bişey yasamak lazım ki zayıflamaya karar verelim .kızın biri de bana dedim doğru söyle şişko müyüm? şiskosun demişti.ve diyet için tetikleyici olmuştu.

Dreamy şaka değil mi?

Inşallah öyledir :KK57:

Yeni
Yok elbette ayıp etmiş de gerçekleri de Bursin ki yüzüne o da zoruna gidip kendi sağlığı için kilo versin. Çünkü illa ki böyle bişey yasamak lazım ki zayıflamaya karar verelim .kızın biri de bana dedim doğru söyle şişko müyüm? şiskosun demişti.ve diyet için tetikleyici olmuştu.

Kadının, kızı sevdiği için bu konuşmayı yaptığını düşündüm.
Ha böyle ulu orta yapmasaydı daha iyiydi de, belli bir samimiyetteyseniz; sizi de katıp destekle uyarmaya çalışması normal geldi bana. Tabi kullandığı dil de önemli.

"Bedenini her türlü sev, kendini sev" tarzı olumlamalara sonsuz desteğim var, hele kadına yüklenen güzellik kalıplarının kırılmasını canı gönülden istiyorum. Ancak bu durum farklı. 21 yaşında 100 kilo üzeri diyorsunuz. Eşim 98 kilo ve boyu 187. Kızın görüntüsünü tasavvur etmeye çalıştım; kilolu görünmekten öte, kendisine eziyet bir durumda olduğunu düşünmeden edemedim. Bugün sağlıklı olabilir, ancak o diz kapakları haddinden fazla bir yükü taşıyor, zamanla acısı çıkacak üzgünüm. Bu sadece ilerleyen yaşlarda başına geleceklerden biri diyabet, dolaşım sorunları vb. girmiyorum bile ve metabolizma git gide yavaşlayacak, kilo vermek istediğinde bu daha da zorlaşacak. Fazladan bir 10-15 kilodan bahsetmiyoruz, 100 kilo üzeri diyorsunuz, kızın boyu ne kadar?
Bunun "Sağlığı koruma" adına bi standardı var, "görüntü standardı" olarak düşünmeyin.

Belki bu kadın gibi yapmazdım ama, sevdiğim birini ben de uyarmak, en azından bi sarsmak isterdim ki kuzenime bunu çok söylemişimdir vakti zamanında. Kendisi astım hastası ki kullandığı ilaçlar sebebiyle ekstra şişiyor kızcağız, "Allah aşkına tuzlu yeyip durma" diye defalarca söyledim, nefes alışın düzelir şu kiloları verelim; yürüyüş arkadaşı olalım senle yürürüm de dedim.
Her seferinde yan çizdi ve biliyorum, şu haldeki halinde de mutlu değil.
Bu biraz tembellikten oluyor kusura bakmayın. Gözü doluyorsa, kendisi de durumdan rahatsız demektir. Bu özgüven sorunu değil, kendine sinirlenme hali.
Tüm kelimelere sonuna kadar katılıyorum. Görünüm için değil, sağlık için dediğiniz gibi. Teyzenin tek hatası o ortamda konuşmuş olması, yalnızken uyarması yol göstermesi daha doğru olurdu.

Hadsizlik bu. O kizin kilolu oldugunu soyleyen ilk ve tek kisi kendisi degildir elbette. Cok yakınım degilse ne haddime dusmus ki ben uyarayim. Yakinim bile olsa soylemenin bir adabi var. Herkesin icinde o yaştaki bi kizi rencide ederek kendi egosunu mu tatmin etmis ne yapmış.

Cok sinirlensem de boylelerine; 2 tane dangalağin, dogumdan sonra kalan kilolarima laf etmeleriyle hırs ettim. 15 kilo verdim.
Ama bu durum, insanlarin başkalarını kırma hakkı olduğunu gostermiyor.
Ben hala o 2 serseme cok sinirliyim..

Bir hareketle bir kelimeyle falan hırs yapip 3 ayda 5 ayda kilo verdim adlı hikayeleri çok okudum. Belki buda onu hirslandırir.

Çok kötü olmuş tabiki. Ben de asla bir kusuru olsa bile birinin asla yüzüne vuramam. Ama bazen bu insanların yaptığı onlara iyilik olabiliyor. Ben de kilo konusunda çok takıntılıyım evlendiğimde çok kilo almıştım ve eşimin teyzesi kilo almışsın diyince kafama dank etti. Ve o günden sonra hep dikkat ederim. Bence o kadının hadsizliği o kız için yepyeni bir başlangıç olabilir.

Kilolusun zayıfla zayıfsın kilo al diyip dururlar hiç şaşırmıyorum :işsiz: ben kendimi bildim bileli şişmanım neler neler duymuşumdur neyseki bu halde bile özgüvenim gayet yüksek ağızlarına lafı tıkarım :KK14:

Bende kendimi bildim bileli zayıfım 300 gr alınca mutluluktan uçuyorum. bana da her ortamda mutlaka birisi ayyy kolların çok inceee der. gerçekten sinir bozucu, bende isterim normal bi kiloda olmak ama insan kilo vermekte nasıl zorlanıyorsa almakta da aynı şekilde zorlanıyor.. sizin yine özgüven yüksekmiş ben çok takıyorum bacaklarım çırpı gibi, kotlarım üstüme olmuyo, zayıflıktan dirseğimde ki kemik kötü gözüküyor mesela :) neyse susmak istiyorum :)))

21 yaşında 100 kilo üzeri ise ve bu hastalık sonucu vs değil yani istese verebileceği bi durum ise birinin bu durumu yüzüne vurması lazım. ama bu elalem değil ailesi olabilir ancak.

Kızlar ramam, kimse kimseyi bu sebepten kıramaz ama kilo iyi şey değil. Kilo bir hastalık. Sıfır beden olmak zorunda değil kimse elbette ama vücut ağırlığını makul bir seviyeye indirmek lazım. Öyle , mutlu, yemeği seviyor demeyin. En başta karaciğer yağlanıyor, şeker hastalığına davetiye çıkartıyor. İyi değil kızlaaaar. İnsanlar konuşacak diye değil kendi sağlığımız ve mutluluğumuz için fazlalıkları hayatımızdan çıkarmak lazım.

düşüncesiz insanlar çok fazla maalesef ama bazen insan da onlara olan siniri ile hırs yapıp kilo verebiliyor
mesela lisede kiloluyum diye dalga geçen bir kaç oğlan vardı yaz tatilinde öyle kilo verdim ki okul açılınca asılmaya baslamislardi
doğum sonrası kaynanam ilk gün göbeğin kalmis hic dogurmamis gibisin dedi diye iki ayda doğum öncesi kilomun da altına dusmustum ve yeter artik kilo verme diyordu
Ama insanın kalbi de çok kiriliyor. Hele de gençken yani kadın cidden aşırı yüklenmiş fazlası daha da ters teper Allah korusun. Herkes istediği kiloda kalsın ya herkes standart kalıptan çıkmış gibi ayni kiloda olacak diye bir zorunluluk yok.

Ay bir de böyle derler dimi göbeğin kalmış hiç doğurmamis gibisin diye. Sanane yahu ne insanı sinir ediyorsunuz:confused:

Yeni
Herkes de öyle olmuyor maalesef mesela bende hiç olmadı abim babam ve annem tarafımdan surekli buna maruz kaldım ve kaliyorum gecen görümcem ve kocasi eşim ve ben annemleri bayram ziyaretine gittik babamın ilk dedigi bibiyi tanıyamadım balkondan baktığımda bi haftada ne kadar şişmiş :işsiz: aman ne gaza geldim :KK14:
Devlette mide küçültme ameliyatı olmaya çalışıyorum ama onada olma diyorlar korkuyorlar heralde :işsiz: umrumda degil ölsemde olucam dedim zaten :rapci:
Ha insülin diremci gizli şeker troitin yavas çalışması hepsi mevcut bende ama bunu kimse anlamaz ailen bile

Yani demem o ki 50 kilo hatunlar size konuşması çok kolay hele yiyip yiyip kilo almayanlar :27:

Back
X