Kilo problem de?

Kadının, kızı sevdiği için bu konuşmayı yaptığını düşündüm.
Ha böyle ulu orta yapmasaydı daha iyiydi de, belli bir samimiyetteyseniz; sizi de katıp destekle uyarmaya çalışması normal geldi bana. Tabi kullandığı dil de önemli.

"Bedenini her türlü sev, kendini sev" tarzı olumlamalara sonsuz desteğim var, hele kadına yüklenen güzellik kalıplarının kırılmasını canı gönülden istiyorum. Ancak bu durum farklı. 21 yaşında 100 kilo üzeri diyorsunuz. Eşim 98 kilo ve boyu 187. Kızın görüntüsünü tasavvur etmeye çalıştım; kilolu görünmekten öte, kendisine eziyet bir durumda olduğunu düşünmeden edemedim. Bugün sağlıklı olabilir, ancak o diz kapakları haddinden fazla bir yükü taşıyor, zamanla acısı çıkacak üzgünüm. Bu sadece ilerleyen yaşlarda başına geleceklerden biri diyabet, dolaşım sorunları vb. girmiyorum bile ve metabolizma git gide yavaşlayacak, kilo vermek istediğinde bu daha da zorlaşacak. Fazladan bir 10-15 kilodan bahsetmiyoruz, 100 kilo üzeri diyorsunuz, kızın boyu ne kadar?
Bunun "Sağlığı koruma" adına bi standardı var, "görüntü standardı" olarak düşünmeyin.

Belki bu kadın gibi yapmazdım ama, sevdiğim birini ben de uyarmak, en azından bi sarsmak isterdim ki kuzenime bunu çok söylemişimdir vakti zamanında. Kendisi astım hastası ki kullandığı ilaçlar sebebiyle ekstra şişiyor kızcağız, "Allah aşkına tuzlu yeyip durma" diye defalarca söyledim, nefes alışın düzelir şu kiloları verelim; yürüyüş arkadaşı olalım senle yürürüm de dedim.
Her seferinde yan çizdi ve biliyorum, şu haldeki halinde de mutlu değil.
Bu biraz tembellikten oluyor kusura bakmayın. Gözü doluyorsa, kendisi de durumdan rahatsız demektir. Bu özgüven sorunu değil, kendine sinirlenme hali.

Konuyu okuyunca aynisini dusundum gangsta
Benimde yasim ileri oldugundan midir nedir konudaki kadinin kotu niyetli oldugunu dusunmedim , zaten konuya yuzun cok guzel diye girmis
21 yasindaki genc bir kadin 100 kilo uzeri olmamali , guzellikle alakasi yok bunun saglikla alakali
Karsimda bir kanser hastasi sigara icerse ve samimiyetim varsa ona da soylenirim ben yapma diye
Ayni eve girecek kadar samimiysem konudaki genc kiza da soylerim sagligin icin kilo ver diye

Ulkemizde kilo sorunu olan unluler varsa illaki mide ameliyati oluyo.bi is arkadasim var.. adamin surati bile sarkti hizli kilo vermekten. Kilo veremiyodu zaten, gerek saglik sorunu yuzunden. Muhtemelen cerrahi mudahale sart sonrasinda. Dogrusu kilo vermekte kolay degil, ama bizim insanimiz bu aneliyati bile kotuye kullaniyo. Bogazina dur diyemedigi icin bunu yaptiriyo. Birde adama diyolarki mesela : yeterince kilolu degilsin, su kiloda olsan yasal olarak bu ameliyati yapma hakkimiz var. Adam napiyo? Kilo vermek yerine gerekli kiloyu aliyoki ameliyat olsun. Bunda mantik yok, sacmalik var anca..bu kadar ugrascak enerjin varsa vermeye ugras almaya degil.

Saglik sorunu olanlari tenzih ediyorum

Ne zaman nerede ne söyleyeceklerini bilmiyorlar banada çok zayıfsın demelerinden bıktım yüzyüze gelince benimle konuşabildikleri tek konu çocuk yapmıcan mı çok zayıfsın lafları. Devlet hastanesinde bir doktora gitmiştim sen önce kendine bakta sonra çocuk düşünürsün dedi yahu öyle mi denir? Öyle mi söylenir çok hadsizler gerçekten zayıfta olsa yaranamazdı her cacığa nane olmak isteyenler çok

Bende kiloluydum cocuklugumdan beri sagolsunlar cevremde boyle insanlar oldugu icin daha cok kilo aldim vermeye calistikca aldim. Insan diyet yaparken 2 kilo alir mi ben aliyordum. Bende hirs degil kilo yapti. O yuzden boyle konusanlar iyiligine yapmiyorlar.

Densiz manyak ..
Bana biri öyle diyecek olsa sinirimden zayıflamak yerine 200 kilo olur kilomla sanane derim :))) sanane be kadın ,demek ki kilomla mutluyum yada bir sağlık sorunum var veremiyorum .

Ay bir de böyle derler dimi göbeğin kalmış hiç doğurmamis gibisin diye. Sanane yahu ne insanı sinir ediyorsunuz:confused:
hem de doğumdan bir kaç saat sonra vücut ödemliyken ve 9 ayda genişlemiş bir gobekle rahimin eski haline dönmesini beklerler sanki doğumdan koşum podyuma çıkcaz:anneadayı:

Boş boş konuşmak yerine kızı alıp diyetisyene götürsün. Ücretsiz diyetisyenler var ilçe sağlık müdürlüklerinde. İyi niyet budur. Boş öğüt vermek değil.

Herkes iyi güzel söylüyor ama bence birinin gerçeği söylemesi lazım. Bazen bu sözler acı gelebilir, incitebilir ama çok da etkili oluyor. Benim de daha önce başıma geldi. Neredeyse 100 kiloyu görüyordum ve bir amcam düzgün bir dille uyardı. Onun sözlerinden sonra kilo verme işine iyice eğildim. 1 ay düşünme ve diyete başlama sürdü. Sonunda 29 kilo verdim. Etrafımızdaki herkes biz kırılmayalım diye gerçekleri söylemiyor ama bunun kime faydası var? İnşallah o arkadaş da bu sözlerden sonra aklını başına toplar ve zayıflar. Belki kiloları şu an için sorun etmiyor olabilir ama bunun evliliği doğumu da var.

Bu teyzeye ağız dolusu bir laf edesim geldi ama tutacağım.
Kız sanki aynaya bakınca fark etmiyor, kilonun verilebilen bir şey olduğunu bilmiyor. Kızın zaten farkında olduğu bir şeyi herkesin içinde anlatmak nasıl bir gerizekalılık? İsterse 300 kilo olsun sanane be kadın sanane!
Bir de "sağlığın için söylüyorum" derler ya. Fiziksel sağlığını düşünüyorsun da ruhsal sağlığını düşünmüyorsun o ne olacak! :işsiz:

Çok iyi niyetli insan, alır karşısına tek başına, bak canım böyle böyle, istersen sana yardımcı olalım, hasta olmanı istemem vs der. Milletin içinde "Bak ıdısının ıdısı şu kadar kilo verdi" diye başarı öyküleri anlatınca kız kendini nasıl iyi hissedebilir ki?
Hadsiz ya.

Tüm kelimelere sonuna kadar katılıyorum. Görünüm için değil, sağlık için dediğiniz gibi. Teyzenin tek hatası o ortamda konuşmuş olması, yalnızken uyarması yol göstermesi daha doğru olurdu.

Yani elbette yalnız çekip konuşması çok daha incelikli ve doğru olurdu. Neticede bunu ilk fark edip söyleyen kendisi değil, kızın sürekli duyduğu-tadının kaçtığı bir şey haline geldiğini anlamak güç değil. Ama yarı yarıya herkes içinde söylemesini de anlarım, "Demek herkesi bu samimiyette görmüş, kızı da seviyormuş, diğerlerinin desteğini de almak istemiş konuşmasına" diye düşündüm. Çok doğru değil, kaba bir yol ve bir tutam rencide edici ama tamamen haksız değil. Böyle insanlar içinde gözümü dolduracak bir konuşma, benim kilo vermede çok işime yarardı şahsen, harekete geçtiğim an yapardım onu.
Bunu da çok rahat söyleyebiliyorum çünkü 34 kilo kadar da ben verdim.

Konuyu okuyunca aynisini dusundum gangsta
Benimde yasim ileri oldugundan midir nedir konudaki kadinin kotu niyetli oldugunu dusunmedim , zaten konuya yuzun cok guzel diye girmis
21 yasindaki genc bir kadin 100 kilo uzeri olmamali , guzellikle alakasi yok bunun saglikla alakali
Karsimda bir kanser hastasi sigara icerse ve samimiyetim varsa ona da soylenirim ben yapma diye
Ayni eve girecek kadar samimiysem konudaki genc kiza da soylerim sagligin icin kilo ver diye

Olmamalı evet, genç bir kızın fazla kilosu 40-50 kilo olmamalı; sağlıkla da ilgisi var ve kaliteli yaşamakla da...
Ben 34 kilo verdim, 97-100 kiloyu gördüm. Kızın boyu ne kadar diye soruyorum ki 2 sene önceki kendimle de mukayese edebileyim durumunu; 175 boydayım ve fazladan bir 34-35 kilo eklenince bana, yürümem bozuldu, ayaklarım fazla yükümden içe basıyordu, . Kemiklerim ağrıyordu belli bir mesafeyi yürüdükten sonra. Dinlenmeden merdiven çıkamıyordum, koşarak çıktığım 8 kat merdiveni (Günlük spor olsun diye yapardım), kaç kere tıkanıp bıraktım ve asansörsüz gözümde büyümeye başladı. Çok çabuk yoruluyordum; cinsel hayat kalitesi düştü, haddinden fazla terliyordum ve temiz hissedemiyordum kendimi, pantolonlarımın iç bacak kısımlarının çok çabuk aşındığını gördüm, etek giymek eziyetti çünkü etlerim birbirine sürtüp canımı yakıyordu, taytsız etek giymek diye bir şey yoktu, bacaklarım pişik oluyordu. Olmayacak yerlerimde yağdan sivilcelenme oldu, cildim bozuldu. Yürürken vücudum sallanıyordu, koşmak, bir yere yetişmek istesem mümkün değil... Planlarımı hep bir asansör-araba-otobüs-mesafenin nasıl kat edilmesi gerektiğine göre yapmak zorunda kalıyordum. 30 yaşındaydım ama 70 yaş gibi bedenimi sürüyordum. Bunlar aklıma gelenlerden sadece birkaçı.

Bana beni seven çoğu kişi dedi "Gangsta bu halin ne?" diye çünkü ilk kez öyle gördü herkes, geçerli sebebim sigarayı bırakma ve hamilelikti. Kimsenin dediği umurumda olmadı, ben dayanamadım rahatsız oldum kendimden "Bu ben değilim" dedim. Annem-babam diyabet hastası ve muhtemelen öyle gitseydim 5-6 seneye ben de diyabetik olurdum.
Sadece kendimi frenlemeksizin yedim. Ama yedikçe insanın yiyesi geliyor ve otomatikman hareketi bitiyor. Her yeni kiloda, üşengeçlik artıyor. Bu döngüye girdiğim ve buradan çıktığım için, hayatını tehdit edecek kiloda olan sevdiğim birine belli bir uyarıda bulunmadan öylece "Verirsin, verirsin kilonu daha gençsin, sen her halinle güzelsin" diyemiyorum. Çünkü sorun güzel olması-olmaması değil, hayatından çalıyor o kişi, o kiloya, tembelliğe alışıp "Olmuyor" demeyi seçiyor. Belki birkaç deneme-hüsran, pes etmiş.
Bunu inatla hatırlatmak gerekiyor. Şahsen ben sevdiğim insanı çekip konuşmadan-dertleşmeden bu konuda, yapamam, elinden geliyorsa o halde kalmasını istemem.

Son düzenleme:
Hastalık, doğum vs. Durumlarda amenna ama sırf rahatından ödün vermediği için ve boğazına düşkün olduğu için kilo vermeyenlere acımıyorum ben. Yazık falan değil yani.
Ki bende öyleyim.
Tamamen keyfime düşkünlüğümden 30 kg fazlam var.
Vermek istiyor muyum? Evet.
Uğraşıyor muyum? Evet.
Laf söyleyen yok mu? Ohooo çookk.
Ama doğruya doğru yani haklılar.
Kızıyorum cevaplarını veriyorum ama içimden kendime kızıyorum tut şu boğazını diye.

Kadın densiz. O kızın ne hissettiğini çok iyi anlıyorum ama onun da artık birşeyler yapması gerek.
Herkes sağlık için diyor ama bence görünüm için bile kilo vermeye değer.

sanirim o kızıyım herade banada dikkat et kilo alma zayıfla....
her işe burnumu SOKSAYDİAO Kızın yerinde olsaydim ablaya SANANEEEEEEEE derdim..

ağzı ishal olmuş teyzenın sanırım şase ve bol yoğurt tuketsın oyle de bıdakıne.

sankı kız bayılıyor oyle olmaya..hasta belkıde..iyilik içinmiş..kendıne yapsın o ıyılıği ve sussun ınsanlık için.

Back
X