• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo problemi

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Kilo verme sürecindeyim. Çok da iyi başladım 112 kiloyla başladım şu an 104 kiloya indim ve bunu bir ayda başardım bakınca. Çok motiveydim aslında aç kalmadan sporla güzel güzel her şey tıkırında giderken kendimi çok kötü hissediyorum şu an. Yemek konusunu kafamda bitirdim sanırım pek açlık hissetmiyorum yemek ataklarım yok aşırı adapteyim zararlı hiçbir şey yemek istemiyorum aksine daha çok kilo vermek hemen incecik olmak istiyorum sağlıklı bir insan olmak istiyorum ama hemen olmayacağını bilmek beni çok üzüyor ağlamak istiyorum. Bu moral bozukluğu beni etkileyecek diye korkuyorum normalde neşeli biriyim aslında. Gözümde büyüyor her şey. Bu kiloları bir anda almadıysam bir anda da gitmeyecek biliyorum ama sabredemiyorum hemen sonuç almak kendimi incecik görmek istiyorum ama aynaya her baktığımda daha da şişman görüyorum sanki kendimi. O 8 kiloyu hiç vermemişim gibi. Çok mutsuzum içimi dökmek istedim ağlamak istiyorum sadece.

Kilo verme sürecindeyim. Çok da iyi başladım 112 kiloyla başladım şu an 104 kiloya indim ve bunu bir ayda başardım bakınca. Çok motiveydim aslında aç kalmadan sporla güzel güzel her şey tıkırında giderken kendimi çok kötü hissediyorum şu an. Yemek konusunu kafamda bitirdim sanırım pek açlık hissetmiyorum yemek ataklarım yok aşırı adapteyim zararlı hiçbir şey yemek istemiyorum aksine daha çok kilo vermek hemen incecik olmak istiyorum sağlıklı bir insan olmak istiyorum ama hemen olmayacağını bilmek beni çok üzüyor ağlamak istiyorum. Bu moral bozukluğu beni etkileyecek diye korkuyorum normalde neşeli biriyim aslında. Gözümde büyüyor her şey. Bu kiloları bir anda almadıysam bir anda da gitmeyecek biliyorum ama sabredemiyorum hemen sonuç almak kendimi incecik görmek istiyorum ama aynaya her baktığımda daha da şişman görüyorum sanki kendimi. O 8 kiloyu hiç vermemişim gibi. Çok mutsuzum içimi dökmek istedim ağlamak istiyorum sadece.

Kv 60 kilo verdi.
120 kiloydu şuan benden zayıf :D
1-2 sene içerisinde verdi ve şuan ne kadar rahatladığını anlatamam.
Çok spor yapmadı ama yemesine çok dikkat etti.
Sende yaparsın lütfen motiveni bozma.

Aldığın, istediğin her kıyafetin içine girince her şey daha güzel olacak :))

Bende 80ni gördüm ilk defa bu sene canım hedefim 65.Bakalım verebileceğiniz öneriler olursa sevinirim
Yeşil çayın etkisi olduğunu duydum baya

Sabret herşeyin başı gereçekten sabır herşeye sabır ederek ulaşıyoruz

Şöyle düşünün ayda 4 kilo vermek , 10 ayda 40
12 ayda 48 kilo eder. 10 ay -12 ay nedir ki ? Zaman o kadar hızlı geçiyor ki...
siz kilo verseniz de vermeseniz de geçecek bu zaman o yüzden hemen olsun diyip sonra olmadığını görünce kendinize inancınızı bitirmeyin.
Başarırsınız , kendinize güvenin !💪🏻☘️

Öncelikle tebrikler bu güzel kararınız ve çabanızdan dolayı. Şunu daha sık hatırlatın kendinize, bu kiloları bir hafta, bir ay gibi kısa sürelerde almadınız sizinle bir süreç sonrasında vücudunuzda kaldılar ve şimdi aynı şekilde süreç içerisinde gidecekler. Kendinize çok büyük rakamlar, incecik olacağım gibi hedefler koymak yerine "bir dahaki ay bu kilomdan 5 kilo daha eksik olacağım, o zaman şu bir beden küçük pantolona girecek miyim bakalım" gibi aylık ulaşılabilir hedefler koyun kendinize ve başarmanın hazzını her ay yaşayın böylelikle. Vücudumuz büyük bir fabrika gibi çalışıyor ve onu hızlı kilo vermeye çalışarak da bu tür stres yaratan düşüncelerle de yormamanız gerekiyor. Hergün hedefinize adım adım yaklaştığınızı düşünerek kendinizi motive edin. Eskiden olmayan ama artık olan kıyafetlerinizi giyip bunu ben başardım ve ben istedikten sonra dahasını da başarırım diyin.
Bu arada diyetisyen desteği alıyor musunuz bilmiyorum ama almalısınız. Hem sağlıklı ve kalıcı kilo vermek için hem de bu tür duygu durumlarıyla beraber başaçıkabilmek için.

Ben aralıklı oruç ve kan grubuna göre beslenme yaparak 7 kilo verdim bir ayda
ölçtürdüm hepsi yağdan gitmiş
3 ay oldu 1 gr bile almadım
tavsiye ederim
bir 3-4 kilo daha vereceğim ramazandan sonra inşallah

112 kiloya çıkana kadar herhangi bişy yapmak aklınıza gelmedi mi? Bi hastalığınız yoksa şayet bu kadar kilo almak hiç normal değil. Oturup ağlamanın hiç faydası yok. Olay irade. Kafanda bittiyse zaten hiç üzülme bir ayda 8 kilo çok iyi bence. Yaza kadar bayağ incelirsin yeter ki bırakma. Bırakmaya yaklaştığın an neden başladığını hatırla 👊

canım süreç çok iyi gidiyo moralini bozma 8 kiloyu vermek hiç kolay değil bırakma sağlıklı bi şekilde verirsin kilolarını zayıflığa takma kafanı sağlıklı olmaya bak

Şöyle düşünün ayda 4 kilo vermek , 10 ayda 40
12 ayda 48 kilo eder. 10 ay -12 ay nedir ki ? Zaman o kadar hızlı geçiyor ki...
siz kilo verseniz de vermeseniz de geçecek bu zaman o yüzden hemen olsun diyip sonra olmadığını görünce kendinize inancınızı bitirmeyin.
Başarırsınız , kendinize güvenin !💪🏻☘️
Evet bu açıdan bakınca çok haklısınız ki ben böyle düşünerek başladım kötü bir süreçteydim ve canım yemek istemiyordu akabinde zaman geçtikçe zayıfladığımı gördüm ve bunu sağlıklı beslenerek yapayım madem dedim ve bir baktım ki geçen bir ay olmuş anlamadım bile. Dediğinizi hep hatırlatacağım kendime sağ olun.

Öncelikle tebrikler bu güzel kararınız ve çabanızdan dolayı. Şunu daha sık hatırlatın kendinize, bu kiloları bir hafta, bir ay gibi kısa sürelerde almadınız sizinle bir süreç sonrasında vücudunuzda kaldılar ve şimdi aynı şekilde süreç içerisinde gidecekler. Kendinize çok büyük rakamlar, incecik olacağım gibi hedefler koymak yerine "bir dahaki ay bu kilomdan 5 kilo daha eksik olacağım, o zaman şu bir beden küçük pantolona girecek miyim bakalım" gibi aylık ulaşılabilir hedefler koyun kendinize ve başarmanın hazzını her ay yaşayın böylelikle. Vücudumuz büyük bir fabrika gibi çalışıyor ve onu hızlı kilo vermeye çalışarak da bu tür stres yaratan düşüncelerle de yormamanız gerekiyor. Hergün hedefinize adım adım yaklaştığınızı düşünerek kendinizi motive edin. Eskiden olmayan ama artık olan kıyafetlerinizi giyip bunu ben başardım ve ben istedikten sonra dahasını da başarırım diyin.
Bu arada diyetisyen desteği alıyor musunuz bilmiyorum ama almalısınız. Hem sağlıklı ve kalıcı kilo vermek için hem de bu tür duygu durumlarıyla beraber başaçıkabilmek için.
Evet küçük hedefler koymaya çalışıyorum çünkü yolum uzun farkındayım. Şimdilik diyetisyen desteği almıyorum sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ve kilo veriyorum vermediğimi anladığım an yardım alacağım.

Eğer bi zorlanma sürecine girmişseniz psikolog yardımı alarak devam etmenizi öneririm.
Bazı şeyler tek başına olmuyor .
diyetisyen ve psikolog ile birlikte götürülürse daha kolay olacaktır
8 kilo hiç de az değil . devam . maşallah.

112 kiloya çıkana kadar herhangi bişy yapmak aklınıza gelmedi mi? Bi hastalığınız yoksa şayet bu kadar kilo almak hiç normal değil. Oturup ağlamanın hiç faydası yok. Olay irade. Kafanda bittiyse zaten hiç üzülme bir ayda 8 kilo çok iyi bence. Yaza kadar bayağ incelirsin yeter ki bırakma. Bırakmaya yaklaştığın an neden başladığını hatırla 👊
Tabi ki aklıma geldi kimse keyfinden o kilolara çıkmıyor merak etmeyin. Diyetisyen yardımı da aldım başarısız oldum psikolojik destek aldım ve yeme bozukluğum olduğuna karar vermiştik. Bazen ataklarım oluyordu. Büyük bir kısmını aştım ataklarım olmuyor artık yemeklerle olan o bağımı da çözdüm. Bu yüzden kilo vermeye başladım zaten. Sıkıntım gözümde süreçin büyümesi ve kendimi şu an beğenmemem.

Eğer bi zorlanma sürecine girmişseniz psikolog yardımı alarak devam etmenizi öneririm.
Bazı şeyler tek başına olmuyor .
diyetisyen ve psikolog ile birlikte götürülürse daha kolay olacaktır
8 kilo hiç de az değil . devam . maşallah.
Psikolojik destek aldım zaten ataklarım oluyordu çünkü yeme bozukluğu vardı ve bunu aştım asla kendi kendime diyet yapamazdım normalde ama bir aydır hem sağlıklı beslenip hem kilo veriyorum. Tek sıkıntı süreç gözümde büyüyor hemen incecik olmak istiyorum ama mümkün değil malesef. Bu beni mental olarak yoruyor.

Psikolojik destek aldım zaten ataklarım oluyordu çünkü yeme bozukluğu vardı ve bunu aştım asla kendi kendime diyet yapamazdım normalde ama bir aydır hem sağlıklı beslenip hem kilo veriyorum. Tek sıkıntı süreç gözümde büyüyor hemen incecik olmak istiyorum ama mümkün değil malesef. Bu beni mental olarak yoruyor.
uzun bir süreç olacağını kabullenirsen öncelikle.
hemen olmayacak ama şu zamana kadar şu kiloya düşeceğim diyebilirsin kendine
yani 3 ay sonra şu kiloda olmam gerekiyor . bunun için çabalıyorum . olacak... gibi.

Ben iki hafta önce yaklaşık 109 kilo ile başladım. Şu an ben de 104 kiloyum. Her verdiğimiz kilo bu halimimizden daha iyi değil mi? 100ün altına düşmeye bir şey kalmamış. Yemek olayını ben de kafamda bitirdim. Sabah akşam 45 dakika Leslie yapıyorum (toplam 90 dakika). Günde yarım saat ile başlamıştım. Spor yapmak inanılmaz iyi geliyor ve yemek yemek içimden gelmiyor zaten. O kadar efor, ter, yorgunluk boşa gitmesin diye. Bence 8 kilo gayet iyi. Bundan sonra ayda 6-7 kilo bile gitse 2-3 ay içinde muhteşem bir değişim yaşayacaksınız.
Bu arada ben Instagramda bütün yemek sayfalarını takipten çıkardım. Onun yerine zayıflama sayfalarını takip ediyorum. 40-50 kilo verenler var. Gördükçe çok motive oluyorum. Tavsiye ederim.

Tabi ki aklıma geldi kimse keyfinden o kilolara çıkmıyor merak etmeyin. Diyetisyen yardımı da aldım başarısız oldum psikolojik destek aldım ve yeme bozukluğum olduğuna karar vermiştik. Bazen ataklarım oluyordu. Büyük bir kısmını aştım ataklarım olmuyor artık yemeklerle olan o bağımı da çözdüm. Bu yüzden kilo vermeye başladım zaten. Sıkıntım gözümde süreçin büyümesi ve kendimi şu an beğenmemem.
Bu şekilde devam edersen 4-5 ayda cok ciddi incelirsin. Hem 4-5 ay dediğin ne ki zaman cok hızlı geçiyor. Hiç üzme kendini hani kilodan bağımsız bişy dicem benimde beğenmediğim bi sürü yerim var mesela göğüslerim, burnum faln hiç güzel değil ama kabullendm bi ara cok takıyodum hiç kimse kusursuz değil ki. Kilo verme süresince stres çok etkiliyormuş bi araştır istersen.

moralini bozmak istemem ama, aşırı kilolarda ilk başlanılan zamanlarda verilen 8- 10 kilo yağdan degil. O yuzden hizla gidiyor. Ve aynada fark goremiyorsun. Sabirla devam edersen bundan sonra asil farki gorecegini biliyorum ve bu seni motive edecek.

Back
X