kilo problemi

yasmin55

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2013
1
0
6
İstanbul
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım, bende 4.5 aylık hamileyim, ilk çocuğum olacak, benim muzdarip olduğum konu kayınvalidem hamileliğimin ilk gününden beri bana sürekli kilo almam konusunda baskı yapıyor, ben bundan dolayı çok fazla kilo almaya başladım, arkadaşlarım 4 aylık hamile olduğuma inanamıyor, son 1 ay içerisinde resmen balon gibi şiştim, özellkile eşim olmadığında kayınvalidem bana sürekli zorla yediriyor, hamilelik vücut kitle endeksim bana kilolu olduğumu söylüyor. böyle giderse ben diğer aylarımı düşünmek bile istemiyorum çok hızlı kilo alıyorum lütfen sizden de bir akıl verin.

Canim oncelikle sen 2 canlisin 2 kat fazla yemelisinzihniyeti cok yanlis bir zihniyet bundan kesinlikle vazgec.daha 4,5 aylikmissin 20.haftadan sonra o kadar hizli kilo aliniyor ki durduramiyorsun.simdidem cok kilo aldiysan o zaman daha kotu olur.sana tavsiyeleri kesinlikle cok tuzlu yeme tuz odem sis
Sislik yapiyor.gunde en az 3 litre su ic sicak havalarda 4 e cikar.tatlinin ekmegin hamurisinin bebege bir faydasi olmadigi gibi cok kilo yapiyor pirinc de oyle.benim bildiklerim bu kadar umarim isine yarar.

Sakın! Daha çok erken, şu an kiloyu kendine alırsın. Bebek için 25. haftadan sonra beslenmene biraz daha dikkat edersin. Öyle her yediğin bebeğe gitmez, bünye meselesi bu. Ben 12 kilo aldım, bebek 2.900 şu an. Her yediğimi alsa 4-5 kilo olurdu şimdiye. Doğumdan sonra çok uğraşırsın vermek için. Normal seyrinde beslen. Sadece ceviz, et, tavuk, balık, taze sebze, meyve yemeke özen göster yeter.

canım kayınvalidene doktor tarafından diyet verildiğini söyle. bana da hep ye ye ye ye dediler. taaaak 26. haftada gebelik diyabeti çıktı ve diyet yaptım. yaz hamilesiydim, üzüme karpuza ve eylülde incire hasret kaldım. netice: 9 ay 6 günlük hamilelik sonucu 11 kilo aldım, 7 kilo doğumda gitti, kalan 4 kilo da emzirirken uçtu ve doğumdan 1 hafta önce cam siliyordum. kızım 3550 gram doğdu. son aylarda bol bol yürüyeceksin kolay ve konforlu doğum için o nedenle de kilo almaman lazım. önce senin ve bebeğinin sağlığı gelir. yemek yemediği için kolu bacağı eksik bebek doğuran yok:)

merhabalar benimde kilo ile ilgili takıntılarım var 85 kiloyla hamile kaldım sonra bulantım falan olmadığı halde 82 kiloya düştüm şuan 16 hafta bitiyo 82 kiloyum hala kilo almadım hiç almak istemiyorum zaten ama korkuyorum da yemediğim için bebek gelişmiycek diye ama ben doğru düzgün hiç sebze meyve süt balık hiç bişey yemiyorum yani bebeğe yararlı ıvır zıvırla karın doyuruyorum sadece ne olacak böyle bilmiyorum valla (

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım bende 98 kg ile hamile kaldım şuanda tam 12 haftalık hamileyim ve hanüz kilo almadım çok korkuyorum fazla kilo almaktan aranızda benim gibi fazla kilo ile hamile kalan arkadaşlar varmı deneyimlerini paşlaşırmı

valla canım yapcak bişey yok bende şuan 23 haftalık hamileyim 99 kiloya çıktım dikkat etmeye çalışıyorum bol meyve yiyorum haftada bir kere tatlı yiyorum o da bu yaz sıcağında hafif olan dondurma akşamları ekmek yememeye gayret ediyorum sende öyle yap sakın fazla kaçırma önüne geçemessin

ben ilk hamileliğimde 20 kilo alıp doğuma gittim ama 4.aydan sonra iştahım çok açılmıştı ve canım tatlıda çok istiyodu. sonra şekerim sınırda çıktı doktor dikkat etmemi söyledi. sonrasın da 3,970 gr lık bir bebek dünyaya getirdim. şimdi yine hamileyim 6,5 aylık ve şuan sadece 6 kilo aldım hem iştahım açılmadığı için hemde çok kilo almak istemediğim için sadece gerekli şeyleri yiyorum öyle kızartmaymış,hamur işi, tatlıymış canım hiç çekmiyor yemiyorum da şekerim gene sınırda çıktı ama doktorum hiç şekerli yemediğim için diyet vermedi kilo alımım da normal olduğu için kendini çok yemek için zorlama bol bol meyve sebze ye canım bol su iç çünki bu yaz sıcağında hem çok ödem oluşuyor hemde fazla kilo almanın hiç bir anlamı yok ben ilk doğumumda sezeryan oldum açılmam olmadığı için ve son 3 haftamda evde kalça ağrısından yürüyemiyordum fazla kilo fazla su sinirlere baskı yapıyodu ve wc ye bile gidemiyordum açıkcası bir daha öle olmak istemiyorum ve inşallah da olmıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…