kilo sabitleme derdime bir caree:(

coktatinn

Gamzedeyim Deva Bulmam...
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
472
4
46
Diğer
merhabalar. Arkadaslar basliktanda belli benim derdim kilomu sabitlemek istiyorum. Saglikli diyebilecegim bir diyet yaptim 68 den 7 ayda 51 e dustum.tabi bi cok seyi hayatimdan cikardim ama sandimki ideal kiloma dusunce yicem hepsini. Ne yazikki suan azcik bi pasta falan yiyim ertesi gun 52 kilo oluyorum. Surekli gunun her saati aklimda bu. Aman yemiyim aman canim cekmesin. Bu ayni evde yasadigim ailemide olumsuz etkilemeye basladi. Onlarada yaptirmiyorum ben yemiyorum diye ve hakli olarak kiziyolar :( mesela bi patates kizartmasi. Cok sever evde herkes bende tabi. Ama onu yersem kilo alcam dlye nolur yapmayin yada ben yokken yiyin diyorum. Cunku insan sofrada olunca dayanamiyo. 7 ay dayandim ama bide bana sorun. Bu konuda bana yardimci olursaniz cok sevinirim. Ne yapabilirim kilomu sabitlemek icin. Yoksa omur boyu boyle mi gececek :((((

canım bende hayatımdan birsürü şeyi çıkarmak için uğraştım kısmen başarılıyım (çikolata, cips, kızartma) ama genede 2 kilodan fazla veremedim ve sonra adet dönemi tatlı krizi derken geri aldım canım çok sıkkın benimde bu konuda 64 kiloyum fakat mesele kilo değil dediğin his, psikolojik olarak bendede o var sanki yediğim herşey kilo yapacakmıs hissi oluyor ve psikolojim bozuluyor ki ekstra yediğim şeyler değil, akşam yemeği falan mesela yemeği ekmekle yesem canım sıkılıyor ne yapabiliriz bu konuda bilemiyorum, kilo verecekken de bu umutsuz psikoloji iyice almamıza yol açıyor olabilir. bitki çaylarına ağırlık vermeye başladım ama her adet döneminde hüsrandayım çok moralim bozuluyor o şişkinlik hissi ve canımın sürekli birşeyler çekmesi :(

caným bende hayatýmdan birsürü þeyi çýkarmak için uðraþtým kýsmen baþarýlýyým (çikolata, cips, kýzartma) ama genede 2 kilodan fazla veremedim ve sonra adet dönemi tatlý krizi derken geri aldým caným çok sýkkýn benimde bu konuda 64 kiloyum fakat mesele kilo deðil dediðin his, psikolojik olarak bendede o var sanki yediðim herþey kilo yapacakmýs hissi oluyor ve psikolojim bozuluyor ki ekstra yediðim þeyler deðil, akþam yemeði falan mesela yemeði ekmekle yesem caným sýkýlýyor ne yapabiliriz bu konuda bilemiyorum, kilo verecekken de bu umutsuz psikoloji iyice almamýza yol açýyor olabilir. bitki çaylarýna aðýrlýk vermeye baþladým ama her adet döneminde hüsrandayým çok moralim bozuluyor o þiþkinlik hissi ve canýmýn sürekli birþeyler çekmesi :(
ay tatlim aynen valla ya psikolojik oluyo biyerden sonra. Bazen bakiyorum yok ya ben hala tombisim diyorum. Cevremdekiler cok zayifsin idealsin deselerde yok. Hele bazen dyorumki ben de siskinlik var herkes yok ole bsy desede var dyorum bi bakyorum 1 kilo fazla :( psikolojim bozuldu sanrm. Keske yiyip yiyip alamayanlardan olsak dmi. Omur boyu boylemi olacak yaa ben hep ne yedgme dlkkatmi edicem gun boyu :(

Sanirim vucudunun yeni kiloya alismasi lazim. diyetisyene giderek daha net bi cevap alabilirsin. Ne kilo verecegin, ne kilo alabilecegin bi sekilde beslenmen lazim bir sure.

Diyet uygulayarak zayiflayinca boyle oluyor genelde. Kendi rutinine donunce direk geri aliniyor verilen butun kilolar, bazen fazlasiyla..

Sağlık açısından sıkıntı olmazsa 2-3 kilo daha verebilir misiniz?
Sonrası için 2-3 kiloluk extra yerim var, yesem de ideal kiloma yaklaşmıyorum diye psikolojik olarak daha rahat olabilirsiniz.
Tam istenilen kiloda diyeti bırakmak hergün onu sabitlemeyi mümkün kılmaz çünkü.
Bir bardak su içince 400 gram fazla çıktığımı bilirim, ya da wcye gidip geldikten sonra 200-300 eksik olduğumuzu biliriz.

O yüzden 1 kilo alınır, ertesi gün azalır, diğer gün fırlar ama bu değişkenlik devam eder çünkü sürekli yeriz, içeriz, wcye gideriz.

Bence onca çaba ve emekten sonra ve de zaferden sonra şimdi eskiye dönme korkusuyla biraz psikolojik yaklaşıyorsunuz.

Dediğim gibi 1-2-3 kilo verebilirseniz, hem yer , hem kilo aldıkça bu sizi psikolojik olarak rahatsız etmez.
Bir süre sonra zaten vücut o kilo civarına alışır.

Saðlýk açýsýndan sýkýntý olmazsa 2-3 kilo daha verebilir misiniz?Sonrasý için 2-3 kiloluk extra yerim var, yesem de ideal kiloma yaklaþmýyorum diye psikolojik olarak daha rahat olabilirsiniz.Tam istenilen kiloda diyeti býrakmak hergün onu sabitlemeyi mümkün kýlmaz çünkü.Bir bardak su içince 400 gram fazla çýktýðýmý bilirim, ya da wcye gidip geldikten sonra 200-300 eksik olduðumuzu biliriz.O yüzden 1 kilo alýnýr, ertesi gün azalýr, diðer gün fýrlar ama bu deðiþkenlik devam eder çünkü sürekli yeriz, içeriz, wcye gideriz.Bence onca çaba ve emekten sonra ve de zaferden sonra þimdi eskiye dönme korkusuyla biraz psikolojik yaklaþýyorsunuz.Dediðim gibi 1-2-3 kilo verebilirseniz, hem yer , hem kilo aldýkça bu sizi psikolojik olarak rahatsýz etmez.Bir süre sonra zaten vücut o kilo civarýna alýþýr.
bende boyle yapmayi dusunuyorum hatta isi buyutup 40a dusuyum diorum rahatca yiim 50ye gelince duruyum gozumu o kdr kararttim :) o kdr istahli biride degilim ama yaspastayi cok sevyorum:(

ben diyet yaparken canımın cektiği şeyleri yemeden duramıyorum kilo almamak için canımın çektiği ağır yiyecekleri günün erken saatlerinde yiyorum akşama hafif besleniyorum vücutta uyurken daha rahat oluyor.canının cektiğini tabi yiceksin ama bi kücük tabak var bide tencereyle götürmek var :)

valla ben 58 ındım 4 ay önce sımdı 67 oldum saka gıbı durmadan yıyorum bravo sana yememktekı ıradene kılo sabıtlemek ancak böle olcak ve şöle dusun

belli bir kıloya cımıs ve ordan ınmıssen ne yazıkkı vucut o kıloya cıkmak ıcın hep ugrasacaktır. şişmiş balon dusun ıcı bos, ve her seferınde sısen balon daha kolay sısırılır . yag hucrelerımzde öle ıcı bosalınca bır balon gıbı daha kolay sısmeye musaıttır . nasıl şişirilmemış bır balon cok zor sişirilirse aynen onun gıbı.

51 kılo en yuksek kılosu olan bırıyle sen malesef aynı degılsın.

bıızm kaderımz ömür boyu dıyet:14::14::14::14::14::14:

66 ıdım 57 58 dustum sımdı öle yıyorumkı neden bılmıyorum depresyondayım sanırım:37::37::37: 67 oldum ya hergun dıyet yapmalıyım dıyorum

sakın yeme alırsın

oyle malesef. O yuzden dyorumya keske yiyip yiyip kilo almasak :) bide evlenince kesin aliniyomus o yuzden ne kadar zayif evlenirsem kardir. Ben o zaman 45 e dusuyum ya orda ugrasym kalmaya en azindan bikac zaman rahat yerim o pasta borekleri kolaları icerim dondurmaları falan oh oh :))

Canim soyle olucak her hafta azar azar arttiricaksin mesela ilk hafta bi dilim ekmek arttiricaksin ogunlerinde sonra haftasonu tartilicaksin eger kilon sabitse atiyorum ikinci hafta bir gun diledigini yiyiceksin sonra yine haftasonu tartildiginda eger kilo almissan stop diyceksin:) demek ki vucudum buna hazr deil diyip bir gun yerine sadece bi ogun serbest yiyceksin ilerleyen haftalarda bunu arttiricaksn bu sekilde artik normal hayata geciceksin :) umarim anlatabilmisimdir

Yemeyeceksin tek çare bu.. Diyet yaparak uğraşarak ideal kilosuna inen kişiler ömür boyu diyet yapmak zorunda.. ha arada istediğin birşeyi yersin ama sonraki öğünde onu dengelemek zorundasın mesela patates kızartması mı yedin. akşam değil de öğlen yiyeceksin akşam da ağzına lokma sürmeyeceksin. o zaman kilo almazsın zaten önemli olan yemek değil işi beyninde bitirmek. ben yemek yemeyi sevmiyorum sadece beslenmek için yiyorum diye düşüneceksin. yoksa ömür boyu kilo almaya vermeye devam :(

haklisin :( omur boyu boyle gececek inisler cikislar...bazilari yiyip yiyip kilo almazken biz hep dikkat etmek tartiyla yasamak zorundayiz.

Back
X