• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu

Diyet yerine yazdım da cevap alamadım 😭 buraya yazayım hem dert de oldu bana...
Ben su içsem bana kilo oluyor zayıflamak istiyorum ama nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum bana dert oluyor artık kendim ile barışık olamıyorum hem de çevreden sürekli kilo aldın vs yorumlar gelince çok zoruma gidiyor yardımcı olur musunuz bu konuda
Benim kilo sorunum yoktu ama üst bacağımı ne yaparsam yapayım inceltemezdim. İki hafta ketojenik diyet yaptım 60 kilodan 56 ya düştüm. Bacağım 3 cm inceldi. Bayramda ara verdim tabi baklavalar sarmalar çikolatalar derken 4 kiloyu ödem olarak geri aldım. Şimdi yine ketoya geri döndüm hedefim 52 olmak. Siz de karbonhidrattan uzak durarak çok rahat zayıflarsınız. Umudunuzu kaybetmeyin.

Kaç külosun obezite bir hastalık maalesef kendi kendine yenemeyebilirsin

İğne kullanabilirsin ya da kilona göre obezite cerrahisi düşünebilirsin
Obezite nereden çıktı öyle bir şey mi söyledi?

Obezite nereden çıktı öyle bir şey mi söyledi?
Söylemedi ben sordum
Obez diyince aklınıza ne geliyor bilmiyorum atıyorum 160 cm boyunda bir kadın için 76-77 kilo obez oluyor. 150 kilo olmasına gerek yok zaten

Ben su içsem bana kilo oluyor zayıflamak istiyorum ama nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum bana dert oluyor artık kendim ile barışık olamıyorum hem de çevreden sürekli kilo aldın vs yorumlar gelince çok zoruma gidiyor yardımcı olur musunuz bu konuda

Su icseniz nasıl kilo oluyor ya bunun bir püf noktası var mı? Dalga geçmiyorum gerçekten soruyorum. Spor yapıyorum, yiyorum ama kilo almıyorum.

Benim kilo sorunum yoktu ama üst bacağımı ne yaparsam yapayım inceltemezdim. İki hafta ketojenik diyet yaptım 60 kilodan 56 ya düştüm. Bacağım 3 cm inceldi. Bayramda ara verdim tabi baklavalar sarmalar çikolatalar derken 4 kiloyu ödem olarak geri aldım. Şimdi yine ketoya geri döndüm hedefim 52 olmak. Siz de karbonhidrattan uzak durarak çok rahat zayıflarsınız. Umudunuzu kaybetmeyin.
Tam olarak nasıl bir diyet uyguladınız acaba

Tiroid hastasıyım ben haşimato az çalışıyor bir dönem aşırı zayıftım sonra tiroid çıktı kilo almaya sebep oluyor tabi,şuan diyetteyim 92.5 tan 66.7 düştüm evde ki pişen herşeyden yiyorum ama hesap yaparak porsiyonları küçüktüm,her gün yürüyüş yapıyorum (eger havada yağmur vs yoksa)ekmeği marketten tam buğday ekmeği alıyorum sabah 1 dilim akşam 1 dilim yeterli, sabahları haşlanmış yumurta muhakkak oluyor bende,cay kahve şekersiz bol su verirseniz yavaş yavaş.

Kiloluyken de laf söylerler zayıflayınca da kiloyken bir hastalığın mı var demezler boğazını tut derler zayıflayınca hayırdır ne var birşeyler derler yaklaşık 6-7 aydır görmediğim birisi ile karşılaştım markette tanıyamamış hayırdır hasta filan değilsin değil mi.diyor kilolu ikende boğazı tut diyen birisi o zaman da sorsa ya hayırdır bir hastalığın mı var diye ki var haşimato var.

Paketli gıda yiyorsanız azaltın bisküvi,cips,vs hangisini yiyorsanız ayda 1 gün ödül günü yapın tabi yine kalori hesaplayarak,ceviz,badem vs tüketin yapay zekayı kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
KYK yemekleri beni sıkıntıya sokuyor ya, peki mesela kilo verdim vs diyelim paketli gıdaları az bir şekilde yediğimde yine o problem olur mu
Canım paketli gıda olarak züber ya da karabuğdaylı pirinç patlağı gibi şeyler yiyebilirsin öyle cipsmiş, çikalataymış, bisküviymiş unut yani ha bir tane nefsim körelsin diyorsan bilemem ben bir tane cipsle duramam valla paketi komple bitiririm o yüzden hiç almıyorum bile eve sokmuyorum.

Kiloluyken de laf söylerler zayıflayınca da kiloyken bir hastalığın mı var demezler boğazını tut derler zayıflayınca hayırdır ne var birşeyler derler yaklaşık 6-7 aydır görmediğim birisi ile karşılaştım markette tanıyamamış hayırdır hasta filan değilsin değil mi.diyor kilolu ikende boğazı tut diyen birisi o zaman da sorsa ya hayırdır bir hastalığın mı var diye ki var haşimato var.

Paketli gıda yiyorsanız azaltın bisküvi,cips,vs ayda 1 gün ödül günü yapın tabi yine kalori hesaplayarak,ceviz,badem vs tüketin yapay zekayı kullanabilirsiniz.

Geçen bir akrabam yıllardır böylesin kocan sana bakmıyor mu neden kilo almıyorsun dedi 😄 halimden de memnunum ama 2-3 kilo alsam fena olmaz.

Geçen bir akrabam yıllardır böylesin kocan sana bakmıyor mu neden kilo almıyorsun dedi 😄 halimden de memnunum ama 2-3 kilo alsam fena olmaz.
Derler bende zayıfladım hasta mısın diyor diyet ve yürüyüş yapıyorum dedim bu seferde fazla verme diyor 😅 kiloluyken laf söylerler zayıflayınca söylerler konuşmalar bitmez .

Canım paketli gıda olarak züber ya da karabuğdaylı pirinç patlağı gibi şeyler yiyebilirsin öyle cipsmiş, çikalataymış, bisküviymiş unut yani ha bir tane nefsim körelsin diyorsan bilemem ben bir tane cipsle duramam valla paketi komple bitiririm o yüzden hiç almıyorum bile eve sokmuyorum.
Cips soruyorsada ayda 1 gün ödül günü yapsın çikolata filan artık hangisi ise tabi kalori hesaplayıcı ile o gün ki kalori miktarını aşmamak gerek.

Cips soruyorsada ayda 1 gün ödül günü yapsın çikolata filan artık hangisi ise tabi kalori hesaplayıcı ile o gün ki kalori miktarını aşmamak gerek.
Valla bence bu tarz şeyler insan yedikçe yiyor mesela ben cips yemeğe başlayınca canım hep istiyor ama tamamen kesersem hiç yemezsem canım yemek istemiyor artık. Tabiki herkesin durumu farklı iştahı isteği bana kalori hesabı zor gelir mesela ama beyaz unu, şekeri, paketli gıdayı kesmek benim için tamamdır dediğiniz gibi ayda bir ya da hafta da bir bu durumu esnetirim

Tam olarak nasıl bir diyet uyguladınız acaba
Ramazanla entegre gittim mesela sahurda 1 yemek kaşığı zeytinyağı limon tuz karıştırıp shot attım sonra üç yumurta ve bol yeşillik yedim Elektrolitli su içip yattım iftarda da et tavuk balık yanında bol yeşillik yedim. Bakliyat yok hamurişi yok paketli ürün yok meyve de yok. Günde maksimum 20 gr karbonhidrat alma hakkınız var mesela ara öğünde bir 7-8 tane badem ya da kaju yedim kahve içtim bol su içtim. Böylece vücudunuza yağ yakmayı öğretiyorsunuz. Glikoz yerine yağları ketona dönüştürüp enerjiye çeviriyorsunuz .

Ramazanla entegre gittim mesela sahurda 1 yemek kaşığı zeytinyağı limon tuz karıştırıp shot attım sonra üç yumurta ve bol yeşillik yedim Elektrolitli su içip yattım iftarda da et tavuk balık yanında bol yeşillik yedim. Bakliyat yok hamurişi yok paketli ürün yok meyve de yok. Günde maksimum 20 gr karbonhidrat alma hakkınız var mesela ara öğünde bir 7-8 tane badem ya da kaju yedim kahve içtim bol su içtim. Böylece vücudunuza yağ yakmayı öğretiyorsunuz. Glikoz yerine yağları ketona dönüştürüp enerjiye çeviriyorsunuz .
Ayy çok zahmetliii ben aralıklı oruçla yapıyorum daha sade kolay bu gözümü korkuttu😂😂

Ayy çok zahmetliii ben aralıklı oruçla yapıyorum daha sade kolay bu gözümü korkuttu😂😂
14 gün vücuduna şeker girmedi arefe günü babacım sağolsun soğuk baklava almış onunla bozdum diyeti. Şekerim çıktı bir süre bulanık gördüm vücut ne tepki vereceğini şaşırdı 🤭

Söylemedi ben sordum
Obez diyince aklınıza ne geliyor bilmiyorum atıyorum 160 cm boyunda bir kadın için 76-77 kilo obez oluyor. 150 kilo olmasına gerek yok zaten

“kendi kendine yenemeyebilirsin”

“İğne kullanabilirsin ya da kilona göre obezite cerrahisi düşünebilirsin”

Sizin aklınıza 77 kilo geldiği için mi bunları yazdınız?

77 kilo birini ameliyat edecek bir doktor var mı?
Yada 77 kilo olan hiç kimse kendi kendine zayıflayamıyor mu?

Asıl sizin aklınıza 150 kilo gelmiş demekki bu yorumu yapmışsınız.

Neyse kız motive olmaya fikir almaya gelmiş, yaşı da küçük sanırım o yüzden “ iğne, obezite, cerrahi” gibi kelimeler “fazla” gibi bence.

14 gün vücuduna şeker girmedi arefe günü babacım sağolsun soğuk baklava almış onunla bozdum diyeti. Şekerim çıktı bir süre bulanık gördüm vücut ne tepki vereceğini şaşırdı 🤭
Ayy soğuk baklavaya da hayır denmez kii olsa da yesek fmdmdmdm😁

Ayy soğuk baklavaya da hayır denmez kii olsa da yesek fmdmdmdm😁
Protein ve yağ ile beslendiğim için insülinim aşırı dalgalanmıyor o nedenle tatlı krizine hiç girmiyorum. İşte bozduğum için oldu olan 🤭 bir de karbonhidratla yağ aldığınızda insülininiz yükseldiğinde yanında tükettiğiniz yağ direkt depolara gönderiliyor maalesef karbonhidrat özellikle biz kadınlar için riskli hemen basen göbek şişiriyor

Protein ve yağ ile beslendiğim için insülinim aşırı dalgalanmıyor o nedenle tatlı krizine hiç girmiyorum. İşte bozduğum için oldu olan 🤭 bir de karbonhidratla yağ aldığınızda insülininiz yükseldiğinde yanında tükettiğiniz yağ direkt depolara gönderiliyor maalesef karbonhidrat özellikle biz kadınlar için riskli hemen basen göbek şişiriyor
Ya benim bacaklarım ince ama göbeğim ve simitler var. 78 ile başladım 67 oldum şuan ama orası hala sabit korunuyor peki bu kilo nerden gitti o kadar. Göbek ve simit hala aynı 😂

Acaba keto diyet bana faydalı gelir mi ya araştırayım bir belki göbek ve simiti eritir. Yanında ayrıca spor da yaptınız mı ben yürüyorum misal

Ya benim bacaklarım ince ama göbeğim ve simitler var. 78 ile başladım 67 oldum şuan ama orası hala sabit korunuyor peki bu kilo nerden gitti o kadar. Göbek ve simit hala aynı 😂

Acaba keto diyet bana faydalı gelir mi ya araştırayım bir belki göbek ve simiti eritir. Yanında ayrıca spor da yaptınız mı ben yürüyorum misal
Haftada iki gün 50 dk reformer yapıyorum zayıflamaya pek etkili değil ama güzel sıkılaştırıyor havalar pek güzel olmadığından yürüyüşümü yapamadım. Bence bir araştırın ben dirençli kiloların bu diyetle gittiğine çoğu kişide şahit oldum ben şimdi kardeşim ablam ve eşim de başladı benimle.

Back
X