- 6 Mart 2024
- 12.427
- 10.908
- 218
- 29
- Konu Sahibi Lady Guinevere
-
biz de bugün tam 8 aylık olduk.Bizim bebelerin dogum gunleri yakindi. 8. ay olcumleri kac cikti senin oglusun? Bizde de ust disler cikiyor o yuzden az almis ama doktor normal dedi o yuzden cok takilmiyorum.
Bizim altlar rahat cikmisti ama ustler asiri zorladi. Bir hafta sadece meme aldi. Simdi simdi yemek yemeye basladi.biz de bugün tam 8 aylık olduk.
bizde çok ciddi bir diş durumu göremedi bile doktor
baş cevresi 42, kilo 8340, boy 72 çıktı
kan tahlilleri falan normal çıktı bu arada
Maşallah kilosu iyi bence, doktor niye öyle söyledi anlamadım. Benim bebiş 8 aylık, 7.5 kilo, hiç dert etmiyorumbiz de bugün tam 8 aylık olduk.
bizde çok ciddi bir diş durumu göremedi bile doktor
baş cevresi 42, kilo 8340, boy 72 çıktı
kan tahlilleri falan normal çıktı bu arada
oğlum 3050 gram doğdu. 5.ayda zaten 7.5 kiloydu. ondan sonra yavasladı. 9400 olması lazım 9.ayda dedi. ordan hesap yaptı işte haftada kaç gram alıyor su an diye ve sonuc olarak 400 gram eksik ayına göre dediMaşallah kilosu iyi bence, doktor niye öyle söyledi anlamadım. Benim bebiş 8 aylık, 7.5 kilo, hiç dert etmiyorum
hiç denemedim. dısarda olduğumuzda hipp’in kavanoz mamasını veriyorum. ama genel olarak meyve pürelerine düşkünKaşık maması verdiniz mi hiç. Bizi o kurtardı az olsada. Aptamıl ve hippin kaşık mamaları bize iyi geldi yapılması de kolay, hazırlayıp yarim tatlı kaşık yoksa 1 çay kaşık tereyağı ekliyorum 6 aydan itibaren veriliyor. Oğlum 31 aylık şimdi ama arada yemek yemezse kaşık mama yiyoruz hala
bugün kıymalı sebzeli bi yemek yaptım ona. yoğurt ve mücver. mücveri elinde evirdi çevirdi belki bi kırıntı yemiştirBizim altlar rahat cikmisti ama ustler asiri zorladi. Bir hafta sadece meme aldi. Simdi simdi yemek yemeye basladi.
Bir kere kahvaltida yumurtali biseyler verebilirsin. Minik tuzsuz peynir verebilirsin. Guzel bi pekmezin varsa bebe biskuvisini pekmezli suyla islatip verebilirsin.
Gun icinde meyvesini yulaf unuyla pisirip mama gibi verebilirsin. Balik ve et vermeye baslayabilirsin buglama tarzi pisirince yumusak oluyor. Kiyma ve degisik sebzeleri karistirip kofte yapabilirsin. Corbalara bebe ekmegi dograyabilirsin. Bunlari destirip degistirip beriyoruz biz de.
Bebeğinizin kilosu gayet yerinde. Sürekli aynı hızda kilo almazki bebekler. Hareketlendikçe azalır. Memnun musunuz bilmiyorum ama bence doktoru değiştirin. Persentile göre gayet iyi bebeğiniz benim kızımda o aylarda 8.5kilo civarındaydı doktorum her zaman iri bebek olduğunu söyler bende yaşıtlarıyla yanyana geldiğinde karşılaştırıyorum gerçekten büyük duruyor. Yeme konusunda zorlamayın ters tepiyor. Zaten hiç yemiyor değilmiş benim kızımda ilk zamanlar iyi yedi sonra yemedi ama bayadır çok iştahlı. Maşallahoğlum 3050 gram doğdu. 5.ayda zaten 7.5 kiloydu. ondan sonra yavasladı. 9400 olması lazım 9.ayda dedi. ordan hesap yaptı işte haftada kaç gram alıyor su an diye ve sonuc olarak 400 gram eksik ayına göre dediben de anlamadım görünürde de yanaklı tombik bir bebek. her gören şişko diye seviyor. anlamadım valla ben de
bu arada doktor da bizim için bu kadar eksik olması sorun değil ama artık her seyi yesin dedi
doktorumuzdan memnunum aslında. 2 farklı doktor tecrübe ettik sindiye kadar zaten. su an devam ettiğimiz hem çok tatlı bebeğime karşı hem de en ufak şeyde ilaç veya ek bi seyler öneren bir doktor değil. türkiye genelinde de bir sürü seminerler vs vermiş olgun bir doktor.Bebeğinizin kilosu gayet yerinde. Sürekli aynı hızda kilo almazki bebekler. Hareketlendikçe azalır. Memnun musunuz bilmiyorum ama bence doktoru değiştirin. Persentile göre gayet iyi bebeğiniz benim kızımda o aylarda 8.5kilo civarındaydı doktorum her zaman iri bebek olduğunu söyler bende yaşıtlarıyla yanyana geldiğinde karşılaştırıyorum gerçekten büyük duruyor. Yeme konusunda zorlamayın ters tepiyor. Zaten hiç yemiyor değilmiş benim kızımda ilk zamanlar iyi yedi sonra yemedi ama bayadır çok iştahlı. MaşallahZaman zaman değişiyor bu durum.
Kızlar bugün doktor kontrolüne gittik ve bebeğim ayına göre 400 gram geriden geliyor. Baş cevresi de su an alt sınırda dedi doktor 2 cm geri olması gerekenden. Soktor bu bizim için bir sorun değil dedi ama ek gıdayı artık tadımdan öğüne gecirin dedi. Masada sizin yediğiniz her seyden yedirin dedi. 2 ay sonra tekrar göreyim cocugu dedi.
Bizim yediklerimiz baharatlı olduğu için bebeğe en fazla yemeğin patatesinden, köfte, balık vs veriyordum (sadece onun için hazırladıklarım dısında)
Bu arada cocuk bazen iştahlı hazırladığım tüm tabağı yiyor ama bazen 4-5 kaşık yiyip bırakıyor. Ben hiç zorlamadım yemek için bu zamana kadar ve günde 2 öğün tedirdim. Genelde meyve, sebze püreleri, yoğurt vs yedi. onun dısında hazırladığım yulaf unlu, irmikli vs seyleri yemiyor.
Konuyu açmamdan anlayacağınız üzere bu bana dert oldu. İlk 5 ay ayda 1 kilo alıyordu. 5.aydan sonra kilo alımı yavasladı. Bu arada sürekli emiyor. Ek gıda sonrası da emiyor. Özellikle gece boyu memede. Yatakta sürekli uyku arası dönüp dönüp memeye geliyor. Aç gibi değil, gün içerisinde aktif ve neşeli. Tek basıma baktığım için maalesef öğün hazırlama konusunda çok başarılı olamadım, yukarıda bahsettiğim gibi hep basit şeyler hazırladım.
Benim gibi benzer durumu yasayab var mı? Hangi yiyeceklere ağırlık vermeliyim? Derdim kilolu bir bebek olsun değil asla ama sağlıklı kilo alımı olması önemli. Son iki haftada 100 gram almis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?