Kilo ve psikolojik şiddet

Şöyle bi ortamda kilo veresim varsa bile bunlar yüzünden veresim gelmez. Ne gıcıklar. Ve niye evlenmiş o zaman bu adam?
Öncelikle kendine laf ettirme susma yani seni sindirmesinler daha fazla. Ve sadece kendin istiyorsan doktor eşliğinde ya da internetten bakarak sağlıklı kilo verebilirsin. Kilo sağlık içinde iyi değil ama bunu sadece kendin istiyorsan yap.

Kardeş sen cebinde hep bi findik fistik falan taşi
Kan sekerin dusunce at agzina 2 tane
Ne demek acliktan bayginlik gecirmek yahu?
Madem kilona laf ediyorlar versinler parasini git iyi bi diyetisyene diyet yap
Online diyet bile olur
Beslenme duzenine gore yersin
Ha vermek zorunda misin degilsin bu hayat bu vucut senin istedigin gibi yasarsin
o kocan olcak damacana da anasinin doldurusuna gelip aynisini yapiyorsa cek git baba evine kafani dinle
Gonlumce yemek yemeye gidiyorum de kalsin anasiyla basbasa
Nasil sinir oldum ya yicegin lokmaya bile karisiyorlar

benim onlara zayıflama sözüm olmad

Bu nasıl bi söz ya😡 sana nasıl böyle bir söz verdirdiler😡 sen de ezik misin? Neden kabul ettin. orda ayrılmalıydın,seni olduğun gibi kabul etmeyen aileye neden gelin gittin 😡

Kusura bakma ama başına gelenleri sen kendin kabul etmişsin böyle işkence ederler işte vicdanı olan böyle söz verdirir mi? Düşünür karşıdaki kırılır mı diye

Benim şişman bi sevgilim vardı ( gerçi Türk erkeği fiziği düzgünü az ) asla bu konuyu açmıyordum olaki kırılır diye.

Diyetisyen e git devlette, zayıfla ve yol yakınken tekmeyi bas. Hatta zayıflamadan bas, öyle zayıfla seni görünce mort olsunlar

Beden aşağılamanın sonu gelmez, insan vücudu kusursuz değil zayıflarsın başka şeye takarlar bu seferde

Karşında vicdansız şahıslar var çünkü asla yaranamazsın.

Bu nasıl bi söz ya😡 sana nasıl böyle bir söz verdirdiler😡 sen de ezik misin? Neden kabul ettin. orda ayrılmalıydın,seni olduğun gibi kabul etmeyen aileye neden gelin gittin 😡

Kusura bakma ama başına gelenleri sen kendin kabul etmişsin böyle işkence ederler işte vicdanı olan böyle söz verdirir mi? Düşünür karşıdaki kırılır mı diye

Benim şişman bi sevgilim vardı ( gerçi Türk erkeği fiziği düzgünü az ) asla bu konuyu açmıyordum olaki kırılır diye.

Diyetisyen e git devlette, zayıfla ve yol yakınken tekmeyi bas. Hatta zayıflamadan bas, öyle zayıfla seni görünce mort olsunlar

Beden aşağılamanın sonu gelmez, insan vücudu kusursuz değil zayıflarsın başka şeye takarlar bu seferde
Sozum olmadi diyor yanlis anlamissiniz oyle bir soz vermedigin halde ustume geldiler diyor

Eşiniz ve annesi iğrenç ötesi insanlar. Siz de bu kadar sessiz olmayın yahu korkmayın boşamaz kimse cevap verirseniz.O aileye dilsiz köle değil gelin gittiniz.
Muhtemelen yaşınızda genç,yalnızlık hissi ve yapınız da yumuşaktır.
Kimsenin sizin kilonuza laf etmeye hakkı yok,kendi sağlığınız için yürüyüşe başlayın takın kulaklığı,yürüyün tempolu,sağlıklı beslenin. İnat edin.Kimse beni bu sebepten dolayı hor göremez ezemez diyin kendinize,inatçı olmayan insan kilo veremez.Aç kalmayın. Dengeli beslenin ve bol hareket edin.Gençsiniz metabolizmanız size cevap verir. 6 ay 1 yıla kadar fıstık gibi olursunuz.
Onlar laf ediyor diye değil,kendi özgüveniniz yerine gelir diye yapın bunu.
2 fazladan yediğiniz poğaça bir tabak makarna aynanın karşısında kendinizi sevmenize değmez

Son düzenleme:
Kilo versenizde kayınvalideniz evliliğiniz boyunca başka konulardan epey bir sorun çıkaracak.Bunları söyleyecek haddi bulan insan hayatınız boyunca uğraştırır size.Bence kendinize zayıflamaktan önce başka bir yol bulun.Mesela zayıflayıp eşinizden ayrılabilirsiniz.

Merhabalar,kısa süredir evliyim ve kaynanam bana kilo var diye sürekli baskı yapıyor. Onun evindeyken yemek yeme saatlerine karışıyor,aclıktan ölsem bile inanmıyor "sen yemeye alışmışsın" diyor. Normalde ona pek gitmem ama geçen gün buna eşimde dahil oldu ve açlıktan ciddi manada bayılacak haldeydim,evde değiliz diye bir sey almadı dısarıdan. Eve geldiğimde bir şeyler yedim ama öncesini hayal meyal hatırladığımı farkettim. Açlıktan o anı bile hatırlayamadım. Ve bu içime dert oldu,anlatacak kimsem yok.yeni gelinim,benim onlara zayıflama sözüm olmadı ama üstüme cok geliyorlar,işsizim istesemde bulamıyorum maalesef ki. Diyet çok denedim ama kilo vermem zor oluyor, ameliyatı da onlar istemiyor.Şuan ise yemeğe el sürmeye korkar oldum.nolur akıl verin,hic değilse okuyup derdime ortk olsanz bile yeter
Bir insana kilosu yüzünden yapılan ya da söylenen her söz insanı çok üzüyor biliyorum. Kac kilosunuz bilmiyorum. Ama size tavsiyem "ben kilo veremiyorum" cümlesini söyleyim kendinizi inandirmayin. Her insan kilo verebilir ama az ama çok ve sizde verebilirsiniz. Ama bu bir süreç. Nasıl kiloyu bir günde almadınız ayni şekilde de veremezsiniz. Önce karalı olmalı ve kilo vermeyi istemelisiniz. en başta sağlıgınız ve kendiniz için. Eşinizin ve kv bu söylemleri zamanla kendinize olan güveninizi kaybetmenize neden olur. Bence bir diyetisyene giderek sağlıklı ve kalıcı kilo verebilirsin.

Bu ilde kimsem yok,işsizim cebimde para da sınırlı hemde kavga cıkarırlardı. Kayınvalidem para harcanmasını sevmez mesela, coğu alışverişi gizli yapıyorum
Siz buna evlilik mi diyorsunuz?
Size yaptıkları bu psikolojik şiddete sesiniz çıksın,ilerde hamile kalsanız (sakın sakın) iyice kilo aldın diye sizi, karninizdaki bebeği açlıktan öldürür ana oğul........

Kilo problemi diye yazınca özellikle bakma isteği duydum. Ben de bütün ömrüm boyunca bu dertten muzdarip oldum. Hep 80-95 arası bir ömrüm oldu liseden beri. en düşük kilom 73 Ken eşimle tanıştım evlendim sonra kilom yine yükseldi. Kimsenin birşey demesine izin vermeyin ama kilolu da kendiniz için kalmayın derim. Yandaş hastalıkların hepsinin sebebi bu kilo malesef. Ben en son maksimumlara ulaştım ,110 kiloyu buldum neredeyse ve işin kötü tarafı veremiyordum. Geçen yıl ameliyat oldum şu an 68 kiloyum. 38 beden giyiyorum. Geçen yıl bu zamanlar 50 bedene ulasmistim. Ameliyat oldum. Kimse istemiyordu bütün çevremi zar zor ikna ettim. Şimdi hepsi iyiki de olmuşsun diyor. Kendime güvenim geldi. Daha enerjik birine donustum. Kimseye ameliyat ol demem sonuçta bir ameliyat. Ama kendiniz için kilo verin

Merhabalar,kısa süredir evliyim ve kaynanam bana kilo var diye sürekli baskı yapıyor. Onun evindeyken yemek yeme saatlerine karışıyor,aclıktan ölsem bile inanmıyor "sen yemeye alışmışsın" diyor. Normalde ona pek gitmem ama geçen gün buna eşimde dahil oldu ve açlıktan ciddi manada bayılacak haldeydim,evde değiliz diye bir sey almadı dısarıdan. Eve geldiğimde bir şeyler yedim ama öncesini hayal meyal hatırladığımı farkettim. Açlıktan o anı bile hatırlayamadım. Ve bu içime dert oldu,anlatacak kimsem yok.yeni gelinim,benim onlara zayıflama sözüm olmadı ama üstüme cok geliyorlar,işsizim istesemde bulamıyorum maalesef ki. Diyet çok denedim ama kilo vermem zor oluyor, ameliyatı da onlar istemiyor.Şuan ise yemeğe el sürmeye korkar oldum.nolur akıl verin,hic değilse okuyup derdime ortk olsanz bile yeter
Siz karışmalarına izin verdiğiniz müddetçe üzgünüm ama bizim tavsiyelerimiz etkisiz kalacaktır. Kim ne hakla karışır ki? Onlarda kilo versin o zaman, fit olsunlar hatta. Sizde öyle söyleyin. Sanırım çalışmıyor ve kayınvalide ile yaşıyorsunuz. Böyleyse eğer çok çok zor işiniz.

"Acıkınca şekerim düşüyor, elim ayağım titriyor, sinirden çıplak elle insanın etini kemiğinden ayırasım geliyor" de. Hatta cahil cühela tiplerse böyle olunca hapis cezası bile az veriliyormuş falan de
Korkut sussunlar.

Evlenmeseydi ozman eşiniz de manyaklarmi bunlar . Bu şekilde gormus beğenmiş evlenmiş. Kaynanana desene diyetisyene gidecem o şekilde ilerleyecem siz bilmeden karismayin

Eşinize yemek yapmayın. Sizin yediğiniz yemeğin anasıyla birlikte olup derdine düşecekse bırakın aç kalsın. Çok ciddi yaptırımlar uygulayın (anlamışsınızdır diye umuyorum) Bırakın narin olmayı çevrenizdekiler bunu haketmiyor bu iyi niyet değil hadsizlik. Saygısızlar. Kilonuzu vermenizi gönülden isterim kendi sağlığınız için ama böyle 2-3 kendini bilmez hayatınızda söz sahibi olabilsin aa bak verdirdik desin diye değil. Ay nasıl sinir oldum terbiyesizler. Sen o evden çıkıp gidemedin mi? O muameleye nasıl göz yumdun? Üzgünüm ama seninde kendine biraz saygın olsun. Sana da kızdım ben ne bu ya evlenecek yaştasın ama kendini koruyacak yaşta değil misin? Lütfen kendine gel, bunun sonu gelmez seni üzmek istemiyorum inan ki ama gerçeklerde bunlar. Bugün kilo olur yarın başka şeyler. O insanlarla başedebiliyor olman lazım yoksa böyle hayatına yazık olur hiç tam olamazsın istediklerini yapamazsın sana da yazık olur. Terbiyesiz insanlar..

Aynı evde mi yasiyorsunuz.Esinden para işte.Ama böyle meyve sebze yoğurt yemeye çalışın.

Doktora gittim,kilo vermeye calısıyorum. Benim tek sorunum iyi davrandığım insanların bu tavrı,beni yalnız görüp ezmeleri
Doktor ilac verdi mi? Insulin direnci icin ilac kullanmak faydali olabilir. Bence gecici cozum olarak cantanizda atistirmalik bisiler bulundurun bu hadsizlere karsi.

Bende de aynı sorun yaşandığı için merak ettim.Açlıktan bayılacak gibi olmak o kadar büyük bir sorun mu? Ben de birkaç yıl önce öğle yemeğini biraz az yemiştim ve akşam altıya doğru gözlerim kararmaya başladı, sonra yemek saatini beklemeden bir çikolata alıp yemiştim. Bir seferlik olduğu için umursamadım fazla ama şimdi acaba hastalık belirtisi mi diye korktum.

Back
X