• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo verememe problemi?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Her yolu denedim yok yok yok yapamıyorum. Sürekli diyete başlıyorum ertesi gün bozuyorum. Yarın yaparım diye diye her gün erteliyorum. Aynaya baktığımda kendimi hiç beğenmiyorum. Sürekli diyetisyen değiştiriyorum. Yoruldum artık mücadele etmekten kendime direnmekten. Herkese bu kadar kolayken ben neden zorlanıyorum. Artık işin iradeyi aştığını düşündüğüm için psikolojik destek almaya karar verdim. Randevumu aldım ama çok mutsuzum birileriyle konuşmak istedim. Aklımda sürekli kilo düşüncesi kilo verme düşüncesi yemek yeme düşüncesi yememeliyim düşüncesi inanın o kadar yorucu ki… İçimi dökmek istedim.

Bu işlerde en önemlisi inanç ve dirayet.Hazır olmadan başlanan diyetler kısır döngüye sokup kişinin kendine güvenini yitirmesine sebep oluyor.

Arkadaşımın yaptığı,gerçekten sağlıklı ve aç kalmadan kilo verilen bir diyeti vardı.Dilerseniz bir bakın kafanıza yatarsa yaparsınız.Bence en önemlisi aç kalmamak.2 öğün ama dolu ve sağlıklı öğünler.Karbonhidratı bir süre azaltmak,hamur yememek,su,yeşil çay o kadar işe yarayacak ki.

Her yolu denedim yok yok yok yapamıyorum. Sürekli diyete başlıyorum ertesi gün bozuyorum. Yarın yaparım diye diye her gün erteliyorum. Aynaya baktığımda kendimi hiç beğenmiyorum. Sürekli diyetisyen değiştiriyorum. Yoruldum artık mücadele etmekten kendime direnmekten. Herkese bu kadar kolayken ben neden zorlanıyorum. Artık işin iradeyi aştığını düşündüğüm için psikolojik destek almaya karar verdim. Randevumu aldım ama çok mutsuzum birileriyle konuşmak istedim. Aklımda sürekli kilo düşüncesi kilo verme düşüncesi yemek yeme düşüncesi yememeliyim düşüncesi inanın o kadar yorucu ki… İçimi dökmek istedim.
Burda bi yerdede yazmisdim esimin kilo verme takdigini inat kendisi cok inat birisi ve inadina verdigi anda veriyo kilosunu ben kilo vercem diyo yemegi onune koyunca ekmegede bakiyo yemegede o yemegin hepsini yemek istiyo ama inat deilmi sdni yemicem diyo ekmege elini goturunce inat senide yemicem diyip elini geri cekiyo yemekden kalkinca acim ben hala ama yemicem diye inadina veriyo yemiyo olece ac az bise yedigi yemekle kaliyo sizinde inadiniz varmi eyer varsa inanin ise yariyo esim bu inat yuzunden 3 kilo verdi 1 ay olmadi daha

her yolu denedim dediginizde ne kadar sureyle denediginiz onemli.

yillar icinde alinan kilolar oyle bir kac haftada verilemez, verilmesi de zaten cok saglikli degildir.

sizin vucudunuza, hayat tarziniza uygun diyet/spor yontemini secip kendinize de yeterince uzun bir sure vermeniz gerek sonuclari gormek icin.
evet herkes yapiyor, siz niye yapamayasiniz, muhtemelen erken pes ediyorsunuz.

Bilmediğiniz bir hastalığınız olabilir. Ya da yanlış yaptığınız bir şeyler olabilir. Ben de sizin gibi diyet yaptığımda kilo vermekte çok zorlanıyordum, sonra diyetisyene gittim ve kan tahlili yaptırdığımda insülin direncim olduğunu gördüm. Ayrıca diyetisyenim bazı besinleri asla diyetime eklemedi, oysa diyet yapan insanların nerdeyse tamamının tükettiği besinlerdi ama bana yaramıyormuş. Kesinlikle iyi bir diyetisyen bulun ve birlikte yol alın. Benim diyetisyenle çalıştığım dönemde insülin direncim de düzene girdi, diğer kan değerlerim de... Çok da güzel kilo verdim.

Son zamanlarda bende aşırı kilo aldım
Boyum 1.70 kilom şuan 68 yani sınıra yaklaştım
Bende senin gibi diyet yapıp ertesi gün bozuyordum ama aynadaki görüntüden sonra artık kararlıyım.
Sana tek tavsiyem iradene sahip çık.
Çünkü kilo ağzı tutmadan verilmiyor.
Akşam az ye ve hareket etmeye çalış.
Ben pazartesiden beri çok az yemeğe çalışıyorum.
Şuan karnım gitti ve kendimi daha iyi hissediyorum.

Benim abimde sizin gibiydi.İki ay önce intermittent fasting’e başladı.Şu an çok iyi gidiyor.Bu sefer nasıl başardın? diyorum “Ne zaman abur cubur dolabına ya da ıslak hamburger siparişine elim gitse aklıma aylardır giyemediğim kıyafetlerim geliyor vazgeçiyorum hemen” diyor.

Canım bende aynı durumdayım, seni benden daha iyi kimse anlayamaz. Yemeklerden önce meyve yiyip soda içmeyi düşünüyorum ve tabiki spor. Ben yüzünce hiç bir şey yiyemiyorum şu an pandemi sebebiyle gidemiyorum öyle nir imkanın varsa dene.

Diyet yapamamanın en büyük sebebi bilinçaltındaki o "diyette az yenileceği ve dolayısıyla aç kalma korkusu" halbuki açta kalınmıyor, yemeye alıştırarak, beynin haz merkezini uyardığımız zararlı yiyecekler olmayınca, o hazzı yaşayamıyoruz. Aslında hepsi alışkanlık, zamanla edindiğimiz alışkanlıkları zamanla değiştirebiliriz.

Yaptığınızı diyet olarak değil; yeme alışkanlıklarınızı değiştirme, düzene koyma, sağlıksız besinlerle sağlıkllı besinleri yer değiştirme olarak bakmanız gerekiyor.

Ama psikoloğa gitmenizinde faydası olacaktır, hastalıkların duygusal sebepleri isimli bir kitap vardı, hastalıklarımız aslında bastırdığımız ve bizde travma yaşatan duygıların ve olayların dışa vurumu.
Sizin de bu iradesizliğinizin bri sebebi olabilir, yani sorun yeme bozukluğu değilde farklı bir konu olabilir.

Ben 3 yıl önce 96 kiloyla doğum yaptım. Boyumda 1.57. İki yılda zar zor 83.5 oldum. Çocuk uyutmadığı için gece yemek var, uykusuzluk var, o var bu var. Bahane çok yani. Bu arada bu süre zarfında üç kez diyetisyene gidip kilo veremedim. Geçen sene eşimle kavga edip boşanma durumuna gelince ben sana gösteririm deyip zayıflamaya karar verdim. Sabah haşlanmış 2 yumurta, 3 kaşık lor peyniri, domates yedim. Makarna pilav yemedim. Sulu yemeğin sadece tanesini yedim. Bol yeşillik yedim. 17:00 den sonra hiç bir şey yemedim.3 lt su zaten içiyordum. Tatlı, ekmek kızartma yemedim. Çok acıktıkça sade kahve içtim. Günde 10.000 adım attım. Haftada iki gün sadece haşlama (brokoli, karnabahar, brüksel lahanası, tavuk) yedim. İki ayda 68 oldum. Bu arada aşçıyım. Elimin altı tatlı yemek dolu. Ama yine de iradeli oldum. Tadına bile bakmadım. Tansiyon sebebiyle 58 olmam gerekiyor. Bu hafta tekrar başlayacağım.

kilo vermek gerçekten bir azim ve istikrar meselesi. sadece diyetle veya sadece sporla olucak iş değil hayatta. ikisini bir yürütmeniz gerek. hele belli yaştan sonra metabolizma iyice yavaşladıktan sonra daha zor. ekmek ve karbonhidratı kesip, spor yapmalısınız haftada en az 3 gün. kardiyo şeklinde.
ama tüm bunları yaptığınız halde hala kilo veremiyorsanız o zaman hormonlarınızda problem var demektir. çünkü düşünün; gereken her şeyi yapıyorsunuz, ama hala istediğiniz sonuç yok. vücudun ana alarm sisteminde bi sorun var demek ki, ki yanlış çalıyor.
umarım amacınıza ulaşırsınız.

Merhaba öncelikle, bende çok uğraşıp, spor, diyetisyen hepsini ayrı ayrı deneyip çok isteyip bir sonuç elde edemeyenlerdendim.
Sonrasında çok uzun araştırma yaptım ve istediğimin diyet değil sağlıklı beslenme olduğuna karar verdim. Ekmeğe olan bağımlılığımdan kurtulmak için ilk önce günlük ekmek limitimi toplam çeyrek olarak belirledim. Bitmesin diye yemeğe kıyamıyordum :kk77: çayıma kattığım şeker 2 ise 1 e düşürdüm mesela. Canım tatlı istediğinde sütlü yulaf yapıp azar azar taze sevdiğim meyvelerden koydum 1 tatlı kaşığı fındık veya fıstık ezmesi.
Sonraa yürüyüş ekledim. Ekmeği bıraktım, tatlı kısmına kendime haftalık az şekerli az prinçli sütlaç ve bol sütlü pudingle çözdüm.
Izgara olmadığı için maalesef sürekli bütçe kaldırmıyor haliyle fırında kabak patates sebze yaptım yanına çorba. Herşeyin yağına baktım bu yağlı yemem dedim evde herkesin beslenmesi değişti valla. Sonuç giden 18 kg, hiçbirşey yapmadan beslenmesi için annemden giden 5 kg.

Ben epey kilo vermis biriyim senelerce verememistim sabah aksam spor yapmama diyet kavramina dikkat etmeme ragmen cok baskida hissediyodum kendimi mutsuzluk olusuyodu emek verip karsiligini goremeyince. Diyet kelimesini zihnimde silerek basladim kisitlanmak hayatimin her ayrintisinda bana zarar veren bi his cunku. O yuzden (hamurisi vs pek aramam kola fanta vs asla icmem abur cubur da kanserojen oldugu icin nadir tuketirim cok az o da) istedigm herseyi cok az miktarda tuketerek ve her gun mutlaka spor yaparak ozgurce kilo verdim,isterseniz bi de boyle deneyin.Diyetisyenlere gitmissiniz bi saglik probleminiz olsaydi sanirim haberiniz olurdu. Sundan eminim ki gece aç uyumak gerekiyor gece yemek cok tehlikeli birsey. Kendinizi bu duzene bir iki gun alistirirsaniz vucut adapte oluyor zaten bir iki gun deneyin bunu. Aksam 5 6 dan sonra cay kahve vs haric hicbse tuketmeyin spor yapin. Tartida rakamlar azalmaya basladikca motivasyonunuz cogalacak. Diyette oldugunuzu dusunmeyin saglikli yasami seciyorum deyin zihninize ve herkese. Sonrasi kolayca gelir rahat olun. Bunlar benim onerilerimdi umarim faydasi olur. 😊

Diyet lafini hayatinizdan cikarin.Onun yerine saglikli besleniyorum deyin.Sabah kalktiniz kahvaltinizi her zamanki gibi hazirlayin onunuze..Ama yarısını yeyin.oglen ne yiyorsaniz yine yarisini yeyin.Aksam soyle guzel bir manti ki yaptiniz? Iki tabak yiyorsaniz normalde bu kez tek tabak yiyin..Azalta azalta mideniz kuculecek..Mideniz kuculdukce de daha az yiyip bir iki haft sonra farki goreceksiniz..Sizin psikolojinizdeki kisiler yeter ki biraz kilo verdiğini gorsun, daha siki sarılıyorlar diyete..kolay gelsin

Back
X