Niye Ferhans? Kocası evdeyken kadın bir köşede yorgunluktan sızıp kalamaz mı, kişisel bakımına zaman ayıramaz mı, kaşını bıyığını kılını alamaz mı, bir filmi baştan sona kesintisiz seyredemez mi, hafta sonu bebeğin babası evde diye gönlünce uyuyamaz mı, canının çektiği ama yapması uzun zahmetli bir yemeği yapamaz mı... hadi hepsini geçtim hiç bir şey yapmak istememe hakkı olamaz mı? Şuraya sessizce uzanayım, meditasyon yoga yapayım diyemez mi? Bu kadının kocası spora gitmesine de izin vermiyor.
Ben bu yazdığım her şeyi yapabildim çünkü emzirme hariç benim yaptığım her şeyi kocam da yaptı. Bebeğin gazı nasıl çıkarılır, karın masajı nasıl yapılır, yıkarken kulakları nasıl korunur hepsini öğrenci gibi sordu öğrendi. Hatta adam sen dayanamaz karışırsın kendine zaman ayırmazsın diyip el kadar bebeği alıp kaç defa dışarı çıktı. Siz bunu bir kadına niye çok görüyorsunuz, hatta bir çok şeyi kadınlara niye çok görüyorsunuz?
Bir çok konunuzda içten samimi yorumlar yaptım, önyargısız cevapladım merak ettiklerinizi yazdım ettim ama artık rica ediyorum evlilik, doğum lohusalık çocuk bakımı konularında yorum yapmayın. Çocuğu olmayan yorumlamasın değil demek istediğim, sadece sizi kastediyorum. Özellikle çocuklu kadınlarla alıp veremediğiniz nedir çok merak ediyorum. Bir psikoloğa görünseniz biz de öğrensek. Bel altı olmasın diye eski konularınızda paylaştığınız detayları yazmıyorum ama herkes gibi ben de biliyorum. Uzman görüşü teşhisi ne olurdu onu merak ediyorum.
Kardeş çevreniz erkek dolu, kocaysa siz de evlenin çocuksa siz de doğurun. Derdiniz istemiyorum yapmıyorum aramıyorum mu, istiyorum ama bulamıyorum yapamıyorum mu?