kilo verememe problemim

sulukofte

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
46
33
38
35
merhaba arkadaşlar. 1.58 boy 84 kiloyum. 2 çocuk annesiyim (2side sezaryen ile doğdu).30 yaşındayım. gençken de kilo problemim vardı ama doğumlarda daha da arttı. kendimi çok mutsuz hissediyorum. sürekli diyete başlıyorum ama bir öğün sürmüyor. hiç bir sağlık problemim yok tamamen iradesizlikten. kilo vermeyi başaran insanlara imrenerek bakıyorum. sürekli aklımda...bu böyle gitmez gitmemeli. nerden başlayacağım nasıl yapacağım lütfen bir yol gösterin.

merhaba,
eger ımkanınız varsa bir diyetisyene gidin.verilecek kilo fazlaysa kesınlıkle diyetsyen çok iyi bir yol arkadaşı oluyor,sizi disipline ediyor..
hayatım kılo problemıyle geçti,hala da ugrasıyorum..4-5 kez dıyetsıye gitmişliğimde var ama bu sefer kendıme cok inandım ve başarıyorum artık...
sende yapabilirsin benım durumum senden cok daha vahimdi ama artık daha umutla bakıyorum istediğim noktaya gelecegim diye..
yaparsın hemde kısa zamanda inanılmaz bir değişim yaşayabilirsin

teşekkür ederim. inşallah sizde başarırsınız.diyetisyenede gittim ama verdiği listeye uyamadım:silah:

merhaba arkadaşlar. 1.58 boy 84 kiloyum. 2 çocuk annesiyim (2side sezaryen ile doğdu).30 yaşındayım. gençken de kilo problemim vardı ama doğumlarda daha da arttı. kendimi çok mutsuz hissediyorum. sürekli diyete başlıyorum ama bir öğün sürmüyor. hiç bir sağlık problemim yok tamamen iradesizlikten. kilo vermeyi başaran insanlara imrenerek bakıyorum. sürekli aklımda...bu böyle gitmez gitmemeli. nerden başlayacağım nasıl yapacağım lütfen bir yol gösterin.
Öncelikle hemen bi diyetisyene git. Yag yakici sular kurler oneriyo protein agirlikli dusuk karbonhidrat diyeti verir. Ama kesinlikle aburcuburu birak canim. Ben oyle yaptim . Sok dyet de yaptim burnumdan geldi. 5 verdiysem 10 geri aldim cok asiri da yemiyorum neden boyle oluyo derken insulin drencim varmis. Spor yapmadan diyetle bile bana misin dememisti.. İlk baslangic aburcuburu biraktim. Tatli yada tuzlu. Bildigin tamamen biraktim. Onun yerine kuruyemis bi avuc tamam. Aburcubur gidince cikolata gitti tabi hayatimdan. Hazir cikolata yemiyorum insulin drenci de kirilsin dedim sekeri kistim. Rafine sekeri. 21 gun. Bol su ic. Hareket et. Belirli bi sure vucudun kirilma noktasi var. Onu astiginda kilo vermeye basliyosun . İnsallah hedef kilona ulasirsin. Abuk subuk diyet yapma sakin hizli kilo vermeye kalkma. İyice kotu oluyo. 😣😣 basarabilirsin. Bak ben de 80 den 74 e dustum 1 kg vermek bile benim icin basari. Evde azcik tepiniyorum ilaveten 😍🤗🤗

Siz kendi sağlığınızı düşünüp diyet listelerini uygulamıyorsanız biz ne yapabiliriz ki? Kilo vermenin mucize bir yolu yok, çaylar macunlar sadece para tuzağı, haplar zaten sağlığınızdan eder biliyorsunuzdur.

Kilo vermenin tek yolu harcadığından az kalori almak. Bu da ancak yeme düzeni ve spor ile mümkün.

öncelikle diyetisyene gideceğim.çok yiyorum.tatlı şeyler görünce dayanamıyorum.

Benim kilo problemim yok ama tatlı problemim vardı. Bi tepsi baklavayı on dakkada, kıca kalıp çikolatayı iki lokmada mideye indirirdim. Sonra bir gün dedim ki bu şeker çok zararlı kudracım, ye ye nereye kadar. Eve paketli ürün almayı bıraktım, tatlı, pasta vs sokmadım, yapmadım. Olmayınca yemiyorsun. Çok tatlı istediğimde meyve yedim. Sonra bir baktım canım tatlı istemiyor artık. Şimdi bi regl olunca canım ister onda da yiyince midem bulanıyor artık. Yani önce biraz irade sonrası kendiliğinden geliyor.

ya bu problem bende de var boyum 1.59 kilom 55 ve boğazıma hakim olamıyorum platese bile gidiyorum ama şu boğazım yok durmuyor hedefim 50 olmak ama yok. Lüften iştah kapatıcı bir şey söyleyin bana

kararlı ve iradeli olun. besleyici ve sağlıklı şeyler tüketin, midenize çöp kutusu muamelesi yapmayın, her şeyin bir gün geri dönüşü olur mutlaka. nefsinizi yenin lezzetli ama çöp ürünler tüketmeyin

Iradesizlik degil . Duygusal olarak yemekten beslendiginiz için .
Imkaniniz varsa diyetisyene degil , iyi bir psikologa gidin . Acil cozumler beklemeyin , diyet yapmayı bırakın.

Iradesizlik degil . Duygusal olarak yemekten beslendiginiz için .
Imkaniniz varsa diyetisyene degil , iyi bir psikologa gidin . Acil cozumler beklemeyin , diyet yapmayı bırakın.
öyle mi diyorsunuz. haklısınız. ama burda öyel bir doktor bulamayacağım galiba

Karatay beslenmesi yapacaksınız, hem insülin direnciniz kırılacak hem de aç kalmadan kilo vereceksiniz.

Ben hamilelik öncesi 30 kilo verdim 6 ay gibi bi zamanda..kilolu olmanın zorluklarını hepimiz biliyoruz ama en kötüsü ozguvensizlik sanirim..yapman gerekenlerin basında öncelikle beyninde bitireceksin bu işi ve çok isteyeceksin sağlıklı olmayı,fıstık gibi gozukmeyi :KK39:
Benim beslenme şeklim soyleydi;
Sabah krallar gibi kahvaltı yapıyordum,yumurtalı,yeşillikli,1 dilim ekmekli veya cevizli
Öğlenleri prenses gibi;
Ne varsa evde artık.. sebze veya et
Akşamları fakir gibi;
Çorba veya salata tarzı birşeylerle

Acıkdıkça ara öğün yaptım,bazen yoğurtla,bazen meyveyle

En geç akşam 7 de yemek işini bitirdim,muhakkak 2 fincan yeşilçay ve bol su içtim..ölsem de kalsamda 50 mekik çektim sezeryan göbeğim için,koşu bandı aldım fırsat buldukça yürüdüm.. kilolarda yavaş yavaş gitti:KK36:
Doğumdan sonra tekrar başlayacağım inşallah,umarım istediğin kiloya inersin canım.

Back
X