kilo veremiyorum fikir verin..

esrayilmaz19o7

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2015
8
1
29
Merhaba kadınlar kulübü ailesi

Ben 20 yasında bir genç kızım ve yaklaşık 3 yıldır vaktim hep diyet haberleri okuyarak diyet yapmaya çalışarak spora bağlanmaya çalışarak geçti ve hep başarısız oldum. Doktora gorundum hiçbir sağlık sorunum yok Allaha şükür fakat spor ve diyet uygulasam bile 3-4 hafta sonunda hiç kilo vermemiş oluyorum bırakıyorum zaten diyete de zor başlıyorum daha az önce kahvaltı niyetini kakaolu 3 dilim kek bir paket biskuvi yemis bulundum. Bugün diyete baslicam diye uyandigim 1. Haftam. Başlasam yine veremicem napcam ben artık kilolu olmaktan sıkıldm. İlk kilomu ben grip olduğum da verdim 82 den 76 ya dustum nerdeyse grip olmak için dua edicem. Sizin de naparsaniz yapin veremediğiniz oldu mu nolur fikir verin bana sinirden ağlıyorum kilo çok morelimi bozuyot hayatımı etkilemeye başladı özgüven deseniz yok artık

Aramızda 1 yaş var, o yüzden seni anlayabiliyorum az çok. :KK5:Lütfen moralini bozma. :KK31: Benim çevremdeki çoğu insan bu durumu yaşıyor. Diyet yapıyorlar, spor yapıyorlar ama değişim yok. O yüzden bence en iyisi bir diyetisyene görünmek. Bu, bugünkü 2. yazışım olacak ama tanıdığım birisi 1 ay sadece salata yedi. Hepimiz kilo vereceğini düşündük ama hiçbir şey olmadı. Daha sonra diyetisyene gitti ve insülin direncinin olduğu ortaya çıktı. (Meğerse insülin direnci, kilo vermesini engelliyormuş. Önemli olan az yemesi değil doğru yemesiymiş.) Diyetisyenin verdiği yemek listesini uyguladı ve 10 kilodan fazla verdi. Hem de spor yapmadan. :KK76:

Bence eğer gidebiliyorsan bir diyetisyene görün. Belki sende de böyle bir durum vardır.

Aramızda 1 yaş var, o yüzden seni anlayabiliyorum az çok. :KK5:Lütfen moralini bozma. :KK31: Benim çevremdeki çoğu insan bu durumu yaşıyor. Diyet yapıyorlar, spor yapıyorlar ama değişim yok. O yüzden bence en iyisi bir diyetisyene görünmek. Bu, bugünkü 2. yazışım olacak ama tanıdığım birisi 1 ay sadece salata yedi. Hepimiz kilo vereceğini düşündük ama hiçbir şey olmadı. Daha sonra diyetisyene gitti ve insülin direncinin olduğu ortaya çıktı. (Meğerse insülin direnci, kilo vermesini engelliyormuş. Önemli olan az yemesi değil doğru yemesiymiş.) Diyetisyenin verdiği yemek listesini uyguladı ve 10 kilodan fazla verdi. Hem de spor yapmadan. :KK76:

Bence eğer gidebiliyorsan bir diyetisyene görün. Belki sende de böyle bir durum vardır.

Öncelikle tesekkur ederim ılgın için canım.

Bir suru test yaptılar fakat sonunda doktor kilo vermene engel bir durum yok demişti. Bir kez daha farklı bir doktora gorunmem lazım sanırım gerçi aradan 2 sene geçti nerdeyse. Bunaldim yağlı yağlı dolanmaktan devamlı Zayıflamak için birşeyler yapmaya çalışmaktan diyetisyene gidicem artık ama nasıl uygulycam bilmiyorum yurt da kalıyorum okul açıldığı zaman uygulamam da zor olucak :KK1:

Öncelikle tesekkur ederim ılgın için canım.

Bir suru test yaptılar fakat sonunda doktor kilo vermene engel bir durum yok demişti. Bir kez daha farklı bir doktora gorunmem lazım sanırım gerçi aradan 2 sene geçti nerdeyse. Bunaldim yağlı yağlı dolanmaktan devamlı Zayıflamak için birşeyler yapmaya çalışmaktan diyetisyene gidicem artık ama nasıl uygulycam bilmiyorum yurt da kalıyorum okul açıldığı zaman uygulamam da zor olucak :KK1:

Şaşırdım şimdi :KK64:Sen devletteki diyetisyene mi gitmiştin? Ben açıkçası devlet hastanesi doktorlarını pek önermiyorum, herkese aynı diyeti veriyorlar. Sonuçta hepimizin metabolizması farklı.

Umarım yakında iyi sonuçlarını bizlerle paylaşırsın. :KK36:

Bu arada dediğin gibi yurt sorun olabilir ancak diyetisyene durumunu anlatırsan, bizim yurtta böyle yemekler çıkıyor dersen ona göre bir uygulamaya gider diye düşünüyorum. Çünkü tanıdığımın işi dolayısıyla bazı yemekleri yiyemeyeceği zamanlar oluyordu. Diyetisyen de iş yerinde çıkan yemeklere göre bir program önermişti. :kk77:

Vallahi ne yalan söyleyeyim, ben de aynı durumdayım. Erkek arkadaşımla kafaya koyduk, birlikte rejime başlayalım dedik. Bir program hazırladık kendimize, kahvaltılarımızı 40 gram (yaklaşık4 yemek kaşığı) Kellogs Granola ve filtre kahve ile yaptık, ara öğünlerimizi ve akşam yemeklerimizi ayarladık ve iki hafta bu şekilde hiç taviz vermeden yüksek kalorili besinlerden uzak durduk. Adam çok güzel formda, ben iki yüz gram verebildim. Sadece diyet yapmakla, düzgün beslenmekle olmuyor galiba spor yapmak da lazım, bundan sonra bir de onu deneyeceğim. Bana sporu kilo vermek için yapmıyoruz biz dedi ama onun spor salonuna yazıldım ben de, bakalım bundan sonra ne olacak

Her şey aslında çok basit
karbonhidratı kes
spor salonuna yazıl
protein ve yağ ağırlıklı beslen

10 liralık Canan Karatay ın karatay diyeti kitabını okursanız diyetisyenlere para dökmenize ihtiyaç kalmaz

Her şey aslında çok basit
karbonhidratı kes
spor salonuna yazıl
protein ve yağ ağırlıklı beslen

10 liralık Canan Karatay ın karatay diyeti kitabını okursanız diyetisyenlere para dökmenize ihtiyaç kalmaz

Aslında her şey söylediğiniz gibi basit değil... Belki sizde iyi sonuç vermiş olabilir bunlar ama karbonhidrat vücut için gerekli. O yüzden hepsinin birbirini dengeleyecek şekilde alınması gerekiyor. Gidip yağ ağırlıklı beslenilirse çoğu kişi kilo vermez, tam tersi kilo alır.

Aslında her şey söylediğiniz gibi basit değil... Belki sizde iyi sonuç vermiş olabilir bunlar ama karbonhidrat vücut için gerekli. O yüzden hepsinin birbirini dengeleyecek şekilde alınması gerekiyor. Gidip yağ ağırlıklı beslenilirse çoğu kişi kilo vermez, tam tersi kilo alır.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım.Insanların zihinlerini bulandırmayalım.Sizi kitaplara yönlendiriyorum.Yanlış bilgi veriyorsunuz

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım.Insanların zihinlerini bulandırmayalım.Sizi kitaplara yönlendiriyorum.Yanlış bilgi veriyorsunuz

Bence de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım. 1 tane - ya da kaç taneyse artık - kitap okumakla bu işin profesörü olunmuyor. Kaldı ki önerdiğiniz kitap birçok doktor tarafından önerilmeyen bir kitap. Sizde işe yaradı diye başkalarında da işe yarayacak diye bir şey yok. "Şunu kes, bunu bolca al." demek mantıksız ve diyetisyenler bunu kabul etmiyor. Çok kilolu insanlara bile "Karbonhidratı kes." denilmiyor çoğu zaman. Bence okuduğunuz kitaplara çok fazla güvenmeyin. Sonuçta herkes az çok bir şey okumuştur. Herkes orada yazılanları yapsa o zaman hepimizin fit bir vücudu olması gerekirdi.

Bence de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım. 1 tane - ya da kaç taneyse artık - kitap okumakla bu işin profesörü olunmuyor. Kaldı ki önerdiğiniz kitap birçok doktor tarafından önerilmeyen bir kitap. Sizde işe yaradı diye başkalarında da işe yarayacak diye bir şey yok. "Şunu kes, bunu bolca al." demek mantıksız ve diyetisyenler bunu kabul etmiyor. Çok kilolu insanlara bile "Karbonhidratı kes." denilmiyor çoğu zaman. Bence okuduğunuz kitaplara çok fazla güvenmeyin. Sonuçta herkes az çok bir şey okumuştur. Herkes orada yazılanları yapsa o zaman hepimizin fit bir vücudu olması gerekirdi.

Okuduğum kitap sayısına nasıl vakıf oldunuz anlayabilmiş değilim.Klavye başından posta gazetesi ile alim olunmuyor insanlara faydalı olmak yerine kendi çelişkilerinizle insanlara yardımcı olamazsınız.Gereksiz yorumlara girmeyin

Okuduğum kitap sayısına nasıl vakıf oldunuz anlayabilmiş değilim.Klavye başından posta gazetesi ile alim olunmuyor insanlara faydalı olmak yerine kendi çelişkilerinizle insanlara yardımcı olamazsınız.Gereksiz yorumlara girmeyin

Bence yazdığımı baştan okuyun. Size "Şu kadar kitap okudunuz." diye bir cümle kurmadım. Ben de kitaplar okuyup yorum yapmıyorum zaten, bu işlerin içinde olduğum için bu kadar emin konuşuyorum. :) Gereksiz yorum değil, yazılan yanlışı düzeltiyorum. Öyle bir lanse etmişsiniz ki sanki kilo vermek çok kolay da bizler veremiyoruz. Kitapla olsaydı bu işler o zaman doktor ve diyetisyenler neden kilo verdirmek ya da aldırmakla boşa zaman kaybetsinler ki...

X