Kilo vermek için gereken adımlar

NILBERA

SeVGi KeLeBeĞi
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
6.086
95
37
Kilo vermek için gereken adımlar / 1


Güzelliğin ince görünmekle eşanlamlı olduğu bir çağda yaşıyoruz. Günümüzde ince olmak bir rejimin temel amacı olmaktan öte, yaşam tarzımızın vazgeçilmez unsuru haline geldi. Bedeli ne olursa olsun zayıflamak ve zayıf kalmak için çabalıyoruz. Ve buna o kadar çok önem veriyoruz ki ne ruh ne de beden sağlığımıza dikkat ediyoruz. Oysa güzel bir vücuda sahip olmanın yolu sağlıklı beslenmeden geçer. Sağlıklı zayıflamak ve ideal kilonuzu korumak için bilmeniz gereken sadece üç temel kural var:
Yemek alışkanlığını değiştirmek,
Düzenli egzersiz yapmak,
Kendine güvenmeyi öğrenmek ve hayata olumlu açıdan yaklaşmak.
Neyi hedefliyorsunuz?

Belirlediğiniz hedefe ulaşmak her zaman mümkündür, tabii sahip olduğunuz avantajları bir kenara koyup bunları dikkatlice tartmak şartıyla. Öncelikle amacınızı belirleyin, sonra bu amaca ulaşabilmek için göstermeniz gereken yolu planlayın. Başaramayacağınız hedefler belirlemek sadece sizi aldatır.

Yağı ve şekeri azaltarak dengeli beslenin ama sakın aç kalmayın.
Kendinizi çok aç hissettiğinizde, açlığınızı hemen gidermek için abur cubur yemeyin.
Öğün arası atıştırma gibi kısa bir süre sonra alışkanlık haline gelerek dengeli beslenmenizi engelleyebilecek davranışlardan uzak durun.
Sofranızda yağlı ve şekerli yiyecekler yerine tahıl ürünleri, kuru bakliyat ve yeşil sebzelere yer verin. Yağlı ve şekerli yiyeceklerin aksine sebze ve kuru bakliyatları kısıtlama yapmaksızın istediğiniz kadar yiyebilir hem de vücudunuza da sayısız fayda sağlayabilirsiniz.
Öğünler arasında dayanamayacağınız kadar çok acıktığınızda bir salatalık, havuç veya meyva yiyin ve hemen açlığınızı unutmak için bir işle meşgul olun (ütü yapın, yürüyün, tırnaklarınızı törpüleyin, vb.).
Enerji harcayarak fazla yağları yakmak için düzenli egzersiz yapmaya başlayın.
Kalbinize bir anda yüklenmek de sakıncalı olduğundan bu egzersizlere, vücudunuz için en uygun egzersiz biçimini, ritmini ve süresini belirlemenize yardımcı olacak bir doktorun kontrolünde başlayın.
Egzersizlerin ritmini düzenli olarak arttırın. Yavaş yavaş daha fazla zaman ayırın ve hareketleri zorlaştırın.
Egzersizlerinizde kas çalıştırıcı hareketlere de yer verin.
Egzersiz sırasında doğru nefes alıp vermeyi ve enerjinizi doğru harcamayı öğrenin.
Sizi çok zorlayacak egzersizleri bir anda yapmaya başlamayın; ulaşabileceğiniz bir hedef belirleyin ve gelişme kaydettikçe çıtayı biraz daha yükseltin.
Kararlı olun: Gerçekleştirebileceğiniz kararlar verin ve asla vazgeçmeyin.
Kilo vermeye çalışanların en büyük şikayeti, bir süre sonra kendi belirledikleri kurallara uyamamalarıdır. ınatçı olun; sabretmeyi ve tahammül etmeyi öğrenin.
Hayatı sevmeyi öğrenin: Yapmaktan zevk alacağınız bir hobi edinin. Bu sizin rahatlamanızı ve kendinize yönelerek başkalarının düşüncelerinden çok kendi sesinize kulak vermenizi sağlayacaktır; çünkü her insan kendi hayatını yaşar. Ve hayattaki başarımız, sahip olduğumuz yeteneklerle sınırlıdır.

alıntıdır
 
Son düzenleme:
Kilo vermek için gereken adımlar / 2


Kendinizi asla küçümsemeyin:

Gerçekten ne yapmak istediğinizi bilin ve kendi düşüncelerinize başkalarının düşüncelerinden daha çok değer verin. Kendinize güvenmeyi öğrenin. Kendi fikirlerinizle yapacağınız her ilerleme kişiliğinizin güçlenmesine de yardımcı olur.
Sorunlarınıza en iyi çözümü yine kendinizin bulacağına inanın.
Her işte en iyi olmaya çalışmayın (El elden üstündür).
Bilinçli olun: Her insanın görünüşü ve karakteri farklıdır. Kendinizi bir başka kişiye benzetmeye çalışmayın. Unutmayın; sizi siz yapan kendi tarzınız ve kişiliğinizdir.
Tarzınız ne olursa olsun dış görünüşünüze mutlaka önem verin. Hoş ve temiz bir görünüm çevrenizde olumlu hava oluşturmanızı sağlar; ayrıca güzel görünmek için her zaman belli bir kiloda olmanız da gerekmez.
Başkası gibi olmaya çalışmayın; ama size yakışacağını düşündüğünüz, örneğin en yakın kız arkadaşınızın saç modeli, bir ünlünün giyim tarzı gibi ufak tefek şeylerden esinlenebilirsiniz. Kendinizi başkasıyla karşılaştırmaktan ve ona benzemeyi istemekten çok, beğendiğiniz bir kişiden ilham alarak kendinizi yenileyebilirsiniz.
.

alıntıdır
 
Son düzenleme:
Kilo vermek için gereken adımlar / 3


Sakın yılmayın...
Kilo vermek, profesyonel bir sporcunun günlük antrenmanı ya da bir piyanistin her gün yaptığı alıştırmalar gibi özverili bir çalışma ister. Elbette istediğiniz forma bir anda ulaşmanız mümkün değil. Kendinize zaman tanıyın ve en önemlisi sabırlı olun. Egzersizlerinizi yapmaya sizi çok yoracak seviyeden başlamak yerine, basit hareketlerden başlayın ve düzenli olarak bu hareketleri kademe kademe zorlaştırın.
Kilo vermeye çalışmak, aslında alışkanlıkların bütünüyle değişmesi demektir: Her gün kendinize (en az 30 dakika) yürüyüş, egzersiz, yüzme, kısacası dilediğiniz bir aktiviteyi yapmak için zaman ayırın. Sağlıklı yemekler hazırlamak için gün içinde kendinize ait belirli bir zamanınız olsun. Öncelikle kendinizi düşünmeniz gerektiğinin bilincinde olun.
Kilo vermek için belirli bir çaba göstermeniz gerekir: Ama tüm bunları zorunluluk gibi görmeden zevk alarak yapmalısınız. Sonunda kendinize sunacağınız muhteşem hediyenin küçük cilveleri olarak kabul edin.
Kendinizi tanımak, kilo vermeniz için elinizdeki iyi silah olacaktır. ıhtiyaçlarınız ve istekleriniz doğrultusunda düzenleyeceğiniz, tamamiyle sizin hakim olduğunuz yeni bir yaşam tarzı çok daha mutlu olmanızı sağlar ve böylece alışkanlıklarınızın tamamen değiştiği bu dönemi daha kolay geçirebilirsiniz. Artılarınızın ve eksilerinizin bilincinde olmanızın; iyi yönlerinizi güçlendirmenizi (ve böylece kalıcı olmalarına), kötü yönlerinizi de törpüleyerek kaybolmalarını sağlayabileceğini hatırlayın. ıstediğiniz forma ulaşabilmek için sağlam bir iradeye sahip olmanız gerektiğini unutmayın. Hiçbir şey çaba göstermeden elde edilemez. Sakın aldığınız kararlardan vazgeçmeyin, ileride yine aynı yollardan geçmek zorunda kalabileceğiniz aklınızın bir köşesinde bulunsun.
Sizi tembelleştirecek kadar rahat düşkünü olmaktan kaçının.
Hayatınızı daha ilginç ve yaşanabilir kılın. Kendinizi katı kurallar içine hapsetmeyin.
Her zaman bir işle meşgul olun; boş oturduğunuzda yemek yeme isteği duyabilirsiniz.
Saç şeklinize, makyajınıza, duruşunuza, kıyafetinize dikkat edin. Size yakışan tonlarda yapacağınız bir makyaj, uyumlu bir giyim tarzı ve hatta yüzünüzde ufak bir gülümsemeyle çevrenizde iyi izlenimler bırabilirsiniz.
Kendinize özen göstermek moralinizi yükseltir ki bu da ince olmaktan daha önemlidir.
Kendiniz olun; kişiliğinizi değiştirmeye çalışmayın. Kıskançlık, kompleks, güvensizlik gibi ilerlemenizi engelleyen olumsuz düşünceleri kafanızdan atın.
Bakış açınızı değiştirin: Dış dünyada olup biten her şeyi değiştiremezsiniz, ama sizi üzen, zorlayan bir durum karşısında farklı yöntemlere başvurarak durumu lehinize çevirebilir, mücadele etmeyi bırakabilir, elinize geçen her şeyi kırabilir, ağlayabilir ya da. bir şeyler atıştırabilirsiniz! Böyle bir olayda tam tersine, duruma elinizden geldiği kadar hakim olmayı deneyin; mesela hiçbir şey yapmadan durmak yerine önemsiz olsa bile düşüncelerinizi dağıtmanızı sağlayacak bir işle meşgul olun, vaktinizi kızgınlığınızın nasıl geçeceğini düşünerek harcamak yerine yürüyüşe çıkın. Sizi rahatsız eden olayları büyütmeden, o güne kadar verdiğiniz tepkilerden farklı tepki vermeye çalışın.
ışleriniz yolunda gittiğinde hayata olumlu bakmak kolaydır, oysa herhangi bir şey ters gittiğinde hayata yine aynı şekilde bakmak daha zordur. Kendinizde zorluklara karşı dayanma ve yaşamınıza devam etme gücünü bulun.
Hiçbir koşulda ümidinizi kaybetmeyin, sabredin, inaçlı olun ve en önemlisi ulaşılamayacak hedefler için kendinizi zorlamayın. Verilen bir kararın gerçekleştirilmesi, o karar üzerinde dikkatinizi yoğunlaştırmakla, ama daha çok başarıya giden yolda gereken çabayı göstermekle olur. ıyi değerlendirilen her saat, her dakika, her saniye sizi başarıya götüren küçük bir adımdır.

alıntıdır
 
Son düzenleme:
X