Kilo Vermek İstiyorum Katılcak Olan var mı :)

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.803
248
Merhaba.. 23 yaşındaım ve vermem gereken yaklaşık 30 kilom var. Siz düşünün artık ne halde oldugumu.
Aylardır çok düzensiz ve fastfood la beslenmekten, evde hareketsiz oturmaktan dolayı yaklaşık bir senede aldım bu kiloları. Bundan önce de kilolu oldugumu zannederdim ama yalnızca 3-5 fzlam varmış şimdi düşününce.
Evden dışarı çıkamıyorum özgüvensizlikten..
Buradaki birkaç başlığı okuyunca okadar çok farklı diyet gördüm ki, birinde tuzu tamamen kullanmayın diyor, bir dğeri tuz olur diyor. Biri meyve ağırlıklıyken birinde meyve yasak diyor..
Hangisini seçeceğimi şaşırdım.

Diyetisyene gitmeyeceğim çünkü daha önce birkaç diyetisyen anım oldu ve sadece para kazanmak için zamanın geçmesini bekleyen, ne motive eden ne birşey yapan ilgisiz listeci doktorlardan bıktım, onların karşısında sadece rencide olmuş gibi hissediyorum, listemi alıp çıkıyorum.
Ben karar verdim yapıcm bu işi. Benim durumumda olup da katılmak isteyen varsa buyursun gelsin beraber bir diyet seçelim ve her gün buraya yazarak destek paylaşalım olan biteni, birbirimize destek olalım.

Yardımınıza ihtiyacım var kızlar. Tek bildiğim hızlı kilo vermem gerektiği ve sarkma probleminden de çok korkuyorum.
Evimin akınlarında gidilebilcek bi spor salonu da yok ama illa gerekliyse eve koşu bandı falan alırım o kadar kararlıyım yani sadece birinin yol göstermesi lazım..
önerilerinizi bekliyorum!!.. :/

Merhaba,

Benim önerim verecek kilonuz fazla olduğu için yavaş yavaş sağlıklı şekilde kalıcı kilo vermeniz.Şu an uygulanan ve sonuçları oldukça başarılı 2 diyet var.Biri Dükan diyeti ,diğeri ise Karatay diyeti.İki diyetle ilgili açılmış konular var bir inceleyin yapabileceğinize inandığınız birini seçip başlayın tavsiyem.

Bence ezbere hicbir diyeti denememelisn madem doktora gitmeyeceksin benim 15 kilo verdigim yontemi soyleyeyim.Yediginin yarisini ye...Yemek tabaklarini kucult,sekeri en aza indir, abur cubur asla yok cok canin isterse kuru meyveler ve bir iki ceviz yiyebilirsin, bir de bol su.İnan cok ise yariyor.Sebze meyve de ihmal etme tabi...

Katılıyorum tatlı hamur işi klasik ama hayatımızdan çıkarıcaz 2,3 kilo verince ödül olarak yiyecez.Adı konulan tüm diyetlerin çeşit çeşit zararları var.Dengeli az az sık sık yeme işin özü bu.Dukanda tatlı var mı yok Karatayda hamur tatlı var mı yok e o zaman neden tek tip beslenip sağlığımızdan olalım.

Yaklaşık bir senede aldığını söylüyorsun yani kilolar daha tam üzerine oturmamis istediğin gibi hizlica verebilirsin erkenden fark etmen cok iyi olmus
gencsin ve bence sporla birlikte sarkma sorunu yasamazsin, spor yapmak iiçin spor salonuna gitmeye gerek yok ya da kosu bandina internette videolar var tabii ki kosu bandi daha cok ise yariyor en azından bende :)
Benimde vermem gereken kilolar fazlaydi ve ben tam bir diyet yapmadım açık konuşayım her gun cikolata yiyerek 82den 65e düştüm tabii ki spor yapiyordum ama oyle cok sıkı olan diyetler seni yolundan dondurebilir en azından benim icin boyle olurdu kendini iyi taniyarak yapabilirsin neden cok yedigini bul neden hep oturdugunu.nasil bir kisilige sahip olduğunu goz onune alip basla :)

çok sıkı diyetler yolumdan döndürebilir evet her ne kadar kararlı da olsam bir süre geçince dayanıklılığım azalıyor.
o nedenle sizden diyet önerisi istemiştim yani çok sıkı olmayan kurallar eşliğinde de diyetler olabilmeli. :/

canım önerin için çok teşekkürler
ama şöyle bişey var diyet çerçevesi olmadan sadece abur cubur tatlı hamur vs kesmek sanki boşuna yemiyormuşum gibi bi his yaratıyor yani bunları azalttıgımda kilo vermeme yetmiyor bu. var olan kilomu koruyor vrya en fazla biraz kalori harcamış oluyorum bunu düşününce bu yirmi küsür kilo için çok çok uzun bir süre oluor
ve kilo verdirmediği ya da çok az az verdirdiği için sanki boşu boşuna mahrum bırakıyormuşum gi i bir his oluyor dediğim gibi.
bir diyet çerçevesinde ilerlemezsem istikrar sağlayamayacağıma inanıyorum.
onun için de bir diyet önerisi istiyorum.. :/

canım merhaba öneerin için teşekkür ederim. diyet ismi önerisine ihtiyacım var evet ama dukan diyeti hakkında zararlı olduguna dair internette çok fazla şeye denk geldim.
karatay diyetinde ise karatay ın yazdıgı makaleleri filan okudum kadın biraz eski kafalıymış gibi geldi ve ön yargıya yol açtı bunlar bende..

Kurallar eşliğinde diyet diyince aklıma ilk karatay diyeti geliyor hani kilo verdirir ama sanki yaslilara verdirir ben denedim verdimde bir gun dedemlere gitmiştim ve gordum ki onlar boyle yasiyolar ama biz genciz hani daha hareketliyiz dogal olarak bir kosusturmamiz var ama onlar emekli umarım anlatabilmisimdir :/ dukan zaten zararli bir diyet direk elemelisin baska da bilmiyorum ben
Zaten once disiplin kazanman icin listeli olmali bence ama internettekilerin cogu sıkıdır. Ben kendi diyet listemi kendim yazmistim. Ihtiyacima gore neyi sevip neyi sevmsdigime gore. Sana su diyet listesi bu diyet listesi diyemem ama bazal metabolizma hizini bana soylersen iyice arastiririm :) zayiflamayi kafama koyduğum zaman benimde vermem gereken 30 kilo vardi bu yüzden sanirim seni iyi anliyorum

bazal metabolizma hızımı bilmiyorum :)
diyetisyene gittiğim zaman vücut yaşım kendi yaşımla aynı demişti doktor anormallik yok demişti aynı şey mi bilemedim ama.
üst yorumda diğer arkadaşa yazdıgım yorumda ben de öyle söyledim dukan ın zararlı oldugunu okumuştum. karatay ın da kadının yazdıgı makaleleri okuyunca biraz eski kafalı olduguna kanaat getirmiştim yani kilo verdiriyordur tabii ki ama ona bakarsan kafama göre ben günde sadece bir çikolatayla beslensem de otuz günde zayıflamış olurum kilo vermek sorun değil. yemezsen verirsin zaten basit yani. mesele kalıcı olarak vermek. sarkma olmadan vermek. bünyeyi bozmadan vermek vs vs..
o yuzden kafama göre bişeyler yapmak istemiyorum işte. yanlış bişeyler yaparsam tamam gene kilo veririm ama bilinçsiz olur filan diye korkuyorum..
işte o yuzden burda başkaları tarafından denenmiş sağlıklı olduguna kanaat getirilmiş diyet önerileri arıyorum :/

Boy ve kiloyla hesaplanan bir sey internetten de yapabilirsin ama diyetisyenin soylemis olmasi gerekirdi dedigin gibi bastan savma is yapmis
Gozlemlerime dayanarak soyliycem az yiyerek kilo veren arkadaslarim vardi birinde kansizlik cikti ilac almak zorunda kaldi ve fazlasiyla geri aldi nerdeyse her gün bayılıyordu saclari azalmisti az yedigi halde kilo veremiyor simdi ilaci biraktigi halde hani krakerler varya ogunleri o ya da kek :/ cok düşük kalori ama veremiyo iste daha kotu durumda allah korusun
Digerinde de gorme bozuklugu çıktı arastirmama gore etkisi olabilir ve 5 ay adet gormedi ve oldugu zamanda iki ya da bir gun oluyo o da aldi birazini ve birinin yuzu çöktu gorsen hasta dersin renk falan kalmadi
Yani az yemektir düşük kalorili diyettir berbat seyler kafana gore yapmak istememen çok iyi acele etmeye gerek yok ayda 2-3 kilo versen bile olur 3 kilo versen 10 ayda biter :) istediğin kiloda olursun ve daha sağlıklı olur seninde istediğin gibi
Daha once dediğim gibi diyet listesi senin için arastiricam ama bazal metabolizmani bilmem gerek boyunu ve kilonu söylersen bende bakabilirim

canım internette ilk çıkan sitede hesapladım şimdi bazal met hızım 2000 kcal mış.
ne demek oldugunu tam anlamadım ama zannedersem günlük kalori ihtiyacım 2000 miş herhalde.
o arkadaşların konusunda haklısın aynen katılıyorum benim de kaldıgım yurtta bir kız diyet yapıyordu. kız sadece çabuk çorba içiyordu günde bir bardak. onla besleniyordu akşamları ekmeksiz filan. sabahları biraz domates salata filan yiyordu son zamanlarda. ama her tarafı çok sarkmıştı kızın kolları filan sallanıyordu. o yolla bir senede 40 kilo falan verdi ama her tarafı sallanıyordu en son yani. bir de çok çabuk hastalanıyordu ne zaman görsem burnunu çekiyordu yaz kış.
bünyesi zayıflamıştı ben de diyetisyene git doğru düzgün zayıfla filan diyordum. o zamanlar ben kilolu değildim böyle. :)
sağlıksız kilo vermek istemiyorum ben de. sarkma olsun da istemiyorum.
her türlü öneriye açığım ama.

Iki diyet listesi var elimde en mantıklı olan dediğim, birinde ekmek fazla sen bu konuda ne dersin tam buğday ekmeği sever misin

Evet günlük alman gereken kalori, aslında yag kas oraniyla da alakalidir ama tek secenegimiz bu :) yürüyüş ile birlikte sarkma olucagini düşünmüyorum çünkü en azindan bulduklarimin icinde her besin grubu var

Iki diyet listesi var elimde en mantıklı olan dediğim, birinde ekmek fazla sen bu konuda ne dersin tam buğday ekmeği sever misin

buğday ekmeği.. ya karar veremiyorum acaba ekmeği tamamen kesersem daha keskin bir giriş olur mu yoksa biraz ekmek yersem yani tadıını alınca bırakamama durumu olur mu emin olamıyorum karar veremedim :)
ekmek dısında baska bi içerik üstünden karar verelim bence listeye

Bence ekmegi kilo vermen yavaslayinca tamamen biraksan olur ama eger benim gibi ekmek bagimlisiysan direk kes ben basladim mi daha isterim o yüzden sadece disarda yerim orda cok kacirmam cünkü ekmegin az olduğu listede daha cok yogurt sut var ve bunlar bizim midemizi sarar tokluk hissi verir bir makale okumustum yemege yogurt veya sutle baslandiginda yemek daha kolay sindirilirmis diyetlerde hep kabizlik olur boylece kabizlik sorunu olusmaz baska seylerde yapiyodu sonuc olarak kilo verdirir dedigim seyler uzun zaman oldu hatırlamıyorum baska icerik olarak bu farki var çünkü az çok hepsi ayni tabii ara öğün olayina sicak bakiyorsan ama bence ara öğün gerçekten kilo verdiyo ve aclik krizlerini onluyo

slm ben de 24 yaşındayım doğumda 25 kilo aldım ve ustume yapıştı bi ara diyetisyene gittim 15 kilo verdim ama daha snr tkr aldım o kiloları ve şuan 80 kiloyum nasıl vericem bilmioyrum yalnız dukan diyeti çok tehlikeli eczacı bi akraabam var onun arkadaşı çok guzel kilo vermiş ama böbrekleri mahvolmuş gunde 4-5 kilo su içiyormuş ama tuvalete çıkamıyor mus o yuzden dukandan vazgectim o bana bir hap önerdi kendisi o hapla ayda 4-5 kilo vermiş ve doğum fazlalıklarından kurtulmuş ramazanda çok sıkı bir diyetle bende o hapı kullandım ama 50 gr bile verememişim ona söledim ama eşinin kullandığını ve ramazanda hiç diyet yapmadan 3 kilo verdiğini o hapla dedi ben şuan bedenim bi sorun var die dusunuyorum hormon şeker tahlilleri yaptırıcam...... 2 diyet var onları yapmak istiyorum benim aklıma yattı onlarda işe yaramazsa tkr diyetisyene başlıcam .... birde diyet yaparken mekik super oluo ben diyetisyene giderken 20 sbh 20 akşam mekik çekrdim şimdi koşu bandı almayı dusunuyorum çnk kızım kuçuk ve her zaman dışarda yuruyuş olmuo artı örtülü olduğum için dışarda koşmak saçma gelio ama evde koşu bandı olursa tv önünda gunde 4-5 km koşabilirim die dusunuyorummm... istersen birbirimizi gaza getirebilriz

Evet bende duymuştum dukanin bobreklere zarar verdiğini ama senin aldığın ilaclarda karacigerine zararli sanirim oneren eczaci akraban ama bence pek guvenme eczacilar bile bile baskalarina satabilirler ama ben olsam bir akrabama vermezdim çünkü gerçekten zararli dukandan bile zararli sen diger insanlarin ne kadar kilo versigine bakma belki deli gibi spor yapti bilemezsin ki sende bir problem yoktur ama her insanin dedigine guvenme tamam akraban ama akrabana da yanlis bilgi geliyor olabilir

Son düzenleme:
kızlar bence hangi diyeti yapmalıyım diye sıkmayalım kendımızı . evımızde ne varsa onu az yicez. ekmek her ögünde 1 dilim tam bugday ekmeği. öğünlerimizde mutlaka yoğurt olmalı. ıkı saatte bir birşeyler yemeliyiz mide aç kalmamalı. ara öğünler bir avuç bademde olabılır bir elmada. yani kendi kendimizin diyetisyeni olmalıyız. zaten az çok ne yememız gerekli bize ne kilo aldırır çok iyi bılıyoruz. biraz spor, bol su ve yemeklerı yavaş yavaş çiğneyerek yiyerek rahat ve sağlıklı kilo verebiliriz.
listeler bizi bulantır sonuçta. orda yazan evimizde olamayabilir oyüzden rahat davranmalıyız. bu yeme biçimini hayatımızın bir şekli haline getirmeliyiz.sadece yediklerimizi buraya yazarak kontrol halinde tutabılırız. arkadaşlarımızdanda öneriler gelir onunla birlikte yuvarlanıp gıderız :)

listeler bunaltabilir haklısın ama bizim listelerimizde zaten evde ne varsa tarzı olucaktı yani benim önericeğim zaten ben yapmıycam örneğin ara öğünde 1 meyve yazıcak hangi meyveyi yediğinin önemi yok sadece meyve yesin 1 porsiyon yeterli zaten öğünü öğününe yenilicek yemeği yazan listeler pekte uzun ömürlü değiller dediğin gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…