Kilo vermemde yardımcı olabilecekler lütfen??

pattisseverim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2025
2
0
1
19
Merhabalar uzun yazacağım ama okuyup cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.Yaklaşık 1 yıl önce kilo vermeye karar verdim, 65 kiloydum. 2023 Aralık'ta başladığım serüven 2024 Eylül'e kadar sürdü. Bu süre boyunca tükettiğim çikolata (rafine seker ya da) sayisi 3 ya da 4'dür. Şekeri birakmistim tek sıkıntım bilmedigimden günlük 1000, bazen 800 kalori aliyordjm sadece ve çok ağır sporlar yapıyordum internetteki videolardan. Bu benim 53.4 kiloya düşmemi sağladı ama bir çok negatif etkisi oldu, regl düzenim bozuldu sindirimim bozuldu kabızlık yaşadım bayağı. Her neyse Eylulde biraz yemeye başladım yavaş yavaş, Aralık'a kadar çok sağlıksız beslendim o diyetin hıncını çıkarıyordum güne 3-4 çikolata bitiriyordum ve 60 kilo oldum yine. Sonra yine kilo vermeye yöneldim. Aralıktan beri spor yapma zamanım baya azaldı ama haftada 2 kere yürüyüşe çıkmaya, karın, kol, sırt, bacak antrenmanı yapmaya başladım evde. Ama her ne kadar yapsam da bir türlü o kilo gitmedi. Ocaktan beri su zamana kadar diyetteyim aşırı ama aşırı az rafine şeker tükettim belki 5 ayda sadece 4 kere falan. Ama asla veremiyorum kiloyu geçen sene yüzünden skinny fat oldum biraz. Üst vucudum ince ama göbeğim var çok belli ve asla incelmeyen şey göbek bu süreçte. Geçen sene bile 53.4 olsamda incelmedi bir türlü düz olmadı. Hafif kalın bacaklarım var ve onlarda yağ dolu gitmiyor nedense. Nedir bu şuanda kilo veremememin sebebi? Bu seneki diyetimde günlük 1300-1500 kcal arasi alıyordum yine de yok abi şu an 60.5 kiloyum. Nedir bu sebep geçen senenin etkisi mi ne yapmam gerekitor bıktım lütfen yardımcı olun. Boyum 1.62

Zamanım olmadığından spor yapma sürem kısıtlı ama kaloriyi kısıp spor yapmadan kilo verenlerde var nasıl yapıyorlar anlamıyorum sadece şekeri falan bırakıyorlar bir haftada inceliyorlar. Benim göbek en büyük sorun sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…