Kilo Vermenin Size Kazandıracakları

PamuKSekeR

artık anne
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2007
1.972
10
643
Ankara
Sağlığınız

Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskiniz azalacak

Kansere yakalanma riskiniz düşecek

Yüksek tansiyon problemleriyle karşılaşma riskiniz azalacak

Şeker hastalıkları riskiniz düşecek

Fazla kilolarınıza bağlı uyku apnesi (solunum durması) problemleriniz ortadan kalkacak

Fazla kilolarınıza bağlı horlama problemleriniz ortadan kalkacak

Artrit, gut hastalığı, safra kesesi taşları gibi problemlerle karşılaşma riskiniz düşecek

Bağışıklık sisteminiz güçlenecek

Psikolojik Durumunuz (Ruhsal Sağlığınız)

Yaşamınızda olumlu bir değişiklik yaşayacaksınız

Kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz

Kendinize olan saygınız artacak, özgüveniniz yükselecek

Depresyona yatkınlığınız azalacak

Fiziksel Görüntünüz

Daha iyi görüneceksiniz

ıstediğiniz kıyafetleri giyebilecek ve kıyafetleri üzerinizde daha iyi taşıyacaksınız

Yaşlanma hızınız azalacak

Performansınız

Vücudunuz fazla kilolarınızı taşımak zorunda kalmayacağı için, kendinizi daha enerjik hissedeceksiniz

Uykunuz fazla kilolarınıza bağlı sebeplerden (horlama, uyku apnesi vb.) bölünmeyeceği için daha iyi uyuyacaksınız ve daha dinç olacaksınız

Cinsel performansınız iyileşecek

ış Yaşamınız

Birçok araştırma, fiziksel görünümü iyi kişilerin daha iyi koşullarda çalıştıklarını ve daha hızlı terfi ettiklerini göstermektedir

Aşırı kilolu kişiler daha çabuk yorulurlar ve bu nedenle fiziksel aktiviteye bağlı iş performansları daha düşük olabilir

Son düzenleyen: Moderatör:
kendine güveniniz artar
daha mutlu olursunuz
mağazalarda üstünüze göre kıyafet bulur hatta zevkle deneyip "tam" oldu diyebilirsiniz.
merdivenleri çok rahat çıkabilirsiniz (kendimden biliyorum)
dikkat ettiğiniz sürece dilediğiniz herşeyden yiyebilirsiniz

hayata daha olumlu daha pozitif bakarsınız

istediğiniz yere gider üstünüzü başınızı çekiştirmessinis

bikini giyebilirsiniz :Roflol:

Canım pamuğum, parmacıklarına sağlık a.s.

Bir ortopedistten alınan bilgiye dayanarak; her 1 kg. lık fazla kilonun, dizlerimize beş katı kadar, yani 5 kg.lık yük bindirdiğini biliyor muydunuz?Mesela beni örnek alalım. Birçok sitede yer alan bilgiye göre, ideal kilom 61.
Yani 9 kg fazlam var.
9 * 5 = 45
Dizciklerime, ayakta olduğum her an 45 kiloluk fazladan yük taşıtıyorum :utangac:

Bugün bilgi ekleyesim tuttu :Roflol:

püsküütüm çok güzel bir konuya değinmişsin.. dizlerimize binen yük..ç ben 93 ken bacaklarım nası ağrırdı dizlerim hele ama şimdi ağrımıyo bende neden diyodum dmeekki yük azaldıkça garibim rahatlıyo..

birde kilom fazlayken yemek yedikten sonra hemen yatıp uyuyasım gelirdi ama şimdi hiç öyle bi sorunum kalmadı daha dincim.. :1hug:

her bünyede farklı tepki veriyor bu ağırlıklar. ben mesela 59 kiloydum herkese göre zayıftım ama fazlalığım vardı.
merdiven çıkarken bile zorlanıyordum eğilip kalkarken çünkü ideal kilonuzdan bi kaç kg fazla olunca daha abes bi durum oluyo vücudun belirli bi yerinde kilolanma başlıyo göbek kalça vs benim göbeğimde şişmeye başladıkça pantolonlar canımı yakmaya başladı gibi
yürürken koşarken yan yatarken bile daha rahatım eskiden yan yatınca göbeğimde yana düşerdi :))) şimdi yok ki düşsün :)

kiloluyken yere uzandığımd öyle bi göbek oluyordu ki içinize çekseniz bile yine de dışarıda bir kısım kalıyordu
şimdi nefesimi içime çektiğimde tüm kaburgalarım çıkıyo yere uzanınca kendiliğinden aşağı çöküyor tepecik olmuyor bunu görmek bile insanı mutlu ediyor. içinize çekmeniz gereken bir fazlalığınızın olmadığını bilmek sevindiiriyor insanı

Psikolojik Durumunuz (Ruhsal Sağlığınız)

Yaşamınızda olumlu bir değişiklik yaşayacaksınız

Kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz

Kendinize olan saygınız artacak, özgüveniniz yükselecek

Depresyona yatkınlığınız azalacak

bende en büyük degisiklik psikoljik durumda oluyo

zayifken okadar kendine güveniyosun öyle bi özgüven var ki

suanda lafimi sakinmam öyle utangac cekingen biri diilim ama zayifken cok degisikti ya :(

eski sinifimda misal bi organisasyon falan olsun hep ben yapardim herseyi ben secerdim millet bana uyardi simdi cok pasif oldum canim istemiyo aman onlar yapsin banane diyorum

cok fazla kilo aldim diyemem ama bukadari bile yetti valla :D

Gercekten pisikolojik durumu cok etkiliyor.6 aydır görusmedigim sevgilim geldi geldigi gün kavga ettik.halada her fırsatta azarlıyorum cocugu.Neden mi.Cunku beni şişman gördü.veremedim o gelene kadar.Utandım.sinirimi ondan cıkardım.Sanırım depresyondayım.Mutlu olamıyorum bir turlu.Nereye gitsem ne kadar eglensemde aklımın bir kösesinde hep sisman oldgum gercegi var.Bunları düsündükcede daha cok yiyesim geliyor kendimi surekli ac hissediyorum:(

Gercekten pisikolojik durumu cok etkiliyor.6 aydır görusmedigim sevgilim geldi geldigi gün kavga ettik.halada her fırsatta azarlıyorum cocugu.Neden mi.Cunku beni şişman gördü.veremedim o gelene kadar.Utandım.sinirimi ondan cıkardım.Sanırım depresyondayım.Mutlu olamıyorum bir turlu.Nereye gitsem ne kadar eglensemde aklımın bir kösesinde hep sisman oldgum gercegi var.Bunları düsündükcede daha cok yiyesim geliyor kendimi surekli ac hissediyorum:(

oy canim ya :)

kiz okadarda abartma kilo bu alinir verilir nolcak ki

hem sevdigin kisi seni her halinle begenir bos yere kuruntu yapma

ama ne hissettigini anliyorum sanki sürekli herkes sana bakiyomus gibi giysini cekistir yok ne bilim karnin gözükmesin diye icine cok önünü kapat falan

biara cok fena kilo almistim o zamanki halim geliyoda aklima of of :)

son zamanlarda gene biraz kilo aldim benimkide bana sürekli danacim diyo sinir oluyorum :D

en güzeli sevgilimin yanında rahat rahat dolaşmak, onun yanında güzelller güzeli durmak olurdu heralde..

muhtesem oluyor zayıfken daha rahat yürüyorsun bır defa
gıydıgın seylerın ıcıne cıft kat badı gıyıp vucudunu sıkıstırmak zorunda kalmıyorsun rahatca gıyıyorsun
sonra göguslrını azcık gorunucek sekılde acık bırakabılıyorsun cunku eskısı gıbı kocaman ve sarkmaya meyıllenmıs degıl gayet normal ve kullanıslılar , kalcalarını sureklı örtmek zorunda degılsın acık kalsa da göze batmıyor
bunlardan guzelı evdekı elbıselerın sana oluyor her daım örtmek zorunda oldugun koca bır bedenın olmuıyor

ben tam kılo vermıstım bu hafta yılbası haftası dolasıyıyla 2 kılomu gerı aldım bnefret edıyorum ama bunu derken bıle yıyorum çözemedı m olayı, detsek alıcam sıteden

kilolu insanlar hele çokk kilolularsa olduklarından çok daha yaşlı görünüyorlar.
ayrıca çok kilolu olupta zayıflayamayan insanlar çok iradesiz, boğazını tutamayan, zayıflamak için çaba harcamayanlarsa çok umursamaz geliyor bana, 5 kilo için yırtınıyorum da ben 3gündür, 20 30 kilo fazlası olan bir insan nasıl uğraşmaz anlayamıyorum. :1ninca:
bide ne kadar güzel giysi olsa da çok kilolu insanlara yakışmıyor bence.
sağlık açısından bahsetmicem bile, geçenlerde gazetede vardı, kadınlardaki birçok sorunun en büyük nedeni şişmanlık diye. kaydirigubbakcemile
kendimize değer verip zayıflayalım bence, sonra herşey daha güzel olcak. :dance:

kilolu insanlar hele çokk kilolularsa olduklarından çok daha yaşlı görünüyorlar.
ayrıca çok kilolu olupta zayıflayamayan insanlar çok iradesiz, boğazını tutamayan, zayıflamak için çaba harcamayanlarsa çok umursamaz geliyor bana, 5 kilo için yırtınıyorum da ben 3gündür, 20 30 kilo fazlası olan bir insan nasıl uğraşmaz anlayamıyorum. :1ninca:
bide ne kadar güzel giysi olsa da çok kilolu insanlara yakışmıyor bence.
sağlık açısından bahsetmicem bile, geçenlerde gazetede vardı, kadınlardaki birçok sorunun en büyük nedeni şişmanlık diye. kaydirigubbakcemile
kendimize değer verip zayıflayalım bence, sonra herşey daha güzel olcak. :dance:

Canım bir insanın çok kilolu olması onun iradesiz, bogazını tutamayan ,umursamaz biri oldugunun kanıtı olamaz.Hormonların düzgün çalışmaması ,kullanılan birtakım ilaçların yan etkileri ,metabolik bozukluklar ,depresyon gibi elimizde olmayan nedenlerlede insanlar kilo alabiliyor, hatta 20-30 kilo bile alabiliyor.Evet şişmanlık bir hastalık ve tedavi edilmesi gerekir ama bakış açımız bu olmamalı.Bazıları genetik açıdan şanslı,bazıları kilo almaya yatkın hepimiz farklıyız,farklılıklarımız için birbirimize suçlayıcı gözlerle bakmamalıyız.

Canım bir insanın çok kilolu olması onun iradesiz, bogazını tutamayan ,umursamaz biri oldugunun kanıtı olamaz.Hormonların düzgün çalışmaması ,kullanılan birtakım ilaçların yan etkileri ,metabolik bozukluklar ,depresyon gibi elimizde olmayan nedenlerlede insanlar kilo alabiliyor, hatta 20-30 kilo bile alabiliyor.Evet şişmanlık bir hastalık ve tedavi edilmesi gerekir ama bakış açımız bu olmamalı.Bazıları genetik açıdan şanslı,bazıları kilo almaya yatkın hepimiz farklıyız,farklılıklarımız için birbirimize suçlayıcı gözlerle bakmamalıyız.

tatlım tabiki onlar ayrı, sağlık sorunları olan birine kim ne diyebilir ki. ben de kortizon kullanıştım bir dönem lisedeyken, 2 3 haftada 5kilo almıştım. benim bahsettiğim keyfi sebepler. yerimseniben

Back
X