Kilolar ...

zazzz

Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
31
0
16
Giresun
Kızlar merhaba.. Öncelikle yeni yılınızı kutlarım sağlıklı huzur dolu bi yıl olsun inşaallah :)
Benim sorunuma gelince .. Kızlar ben yurtta kalıyorum ve burda baya kilo aldım. Bi şekilde önüne geçmem lazım ama olmuyor. Ben burda da bi çok şey okudum ama uygulayamıyorum. Mecburen yurt yemeklerini yemek zorundayım tabi kimi zaman çok yağlı oluyor kimi zaman olmuyor. Bide sürekli pilav patates ikilisi var. En çok kilo yapan şeylerin başını çekiyorlar bildiğim kadarıyla.E gece acıkınca abur cubur yemek zorunda kalıyorum Zaten şu gece acıkmalarıma bi çare bulamadım.. Tüm bunları bi araya getirince benim kilo aldı başını gitti tabi benden ayrı bi dünya resmen ya yardım edin kızlar, fikir verin

bir an önce kendine dur demezsen benim gibi 4 senede 7 kilo almış olarak mezun olabilirsin :13:

Son düzenleme:
ben geceleri aciktigimda abur cubur yerine sut icip yatarim, orda sute ulasman mumkunmu acaba?:44:

bulunmaz galiba dimi,baba evinde degilsin tabi.
ama ben yinede sut ic diyorum, marketlerde kucuk icecek kutulari gibi sutlerde satiliyo

Son düzenleme:

"zorunda "" kendini kandırmak için uydurduğun kılıf.

abur cubur yerine "meyve" ye

"patates ve pilav" yerine" sadece patates "ya da "sadece pilav" ye

hem ne bulursanız homili gırtlk tüketirsiniz hemde ne olacak bu kilolar

azıcık durdur boğazını , doğru seçimler yap. küçük bebek gibi ağza ne tıkılırsa yer mi bilinçli bir insan

boğazını tutacaksın, bunun başka çaresi yok...
gece acıkıp, yemek yemezsen ölmezsin merak etme....
veya orda çıkan yemeklerden az az alsan, porsiyonlarını küçük tutsan, kısacası doymadan kalksan da bişey olmaz..
önemli olan kilo vermeyi gerçekten istemen... engel olamıyorum yiyorum diye bişey yok...
istersen yaparsın...

Pilav kan şekerini yükseltir haliyle bir kaç saat sonra yine acıkırsınız... Tok tutacak besinler tüketebilirsin mesela yoğurtu yemeklerle beraber yediğinde uzun süre açıkmadığını farkedeceksin sonra baktın gece acıkıyorsun kuru meyve, kuru yemiş ye, tabi sınırı açma...

Son düzenleme:
pilav kan şekerini düşürürmü yaa ben 2 kaşık yiyorum tavan yapıyor diabetçide yedirmiyor zaten kan şekerim fırlıyor.

bencede bağazdan kesmeyince verilmiyor kilolar yaşın daha küçüktür belli bir yaştan sonra hiç verilmiyor.kilo vermek istiyorsan zaten akşam 7 den sonra birşey yememen lazım akşam yatmadan önce içilen süt bile kilo yapar.birde sürekli diyette olduğunu düşünüp açım deme yoksa sürekli aklın yiyeceklerde olur.ben ünv.ye 61 ile başladım mezun olduğumda 52 kiloydum keşke o günlere dönebilsem ama ben yurtta kalmadım tempodan verdim kiloları yoksa yediğimden kısmamıştım.

pilav kan şekerini düşürürmü yaa ben 2 kaşık yiyorum tavan yapıyor diabetçide yedirmiyor zaten kan şekerim fırlıyor.

Çok hızlı yükseltip, çok hızlı düşürür bu yüzden iştah açılır ki şeker hastalarına o yüzden yasaktır...

Merhaba benim de sana tavsiyem porsiyinlarini kucult azaz ye proteinle protein alma mesela etle ayran gibi su tercih et ve kendine sallama yaseminli yada ginkolu yesilcay al odem ve toksin attirmada birebir

Aynı sorunu yaşıyoruz Ne yazık ki ne varsa onu yemek durumunda kalıyorsun ben devlet yurdunun yemeklerinide yiyemiyorum mesela özel yurtta kalıyorum orda yiyorum ama Allah'ın her günü pilav,makarna,bulgur pilavı var,her yemeğe patates koyuyorlar birde Abur cuburu yiyorum ama gündüz çay yanında falan gece yemem pek ama yinede kilo aldı başını gidiyor.

İşe ilk olarak verilen yemeklerde porsiyonu azaltmakla başlıcam sanırım. Ekmeği sadece 2 dilim yiyorum zaten Çayı şekersiz içiyorum ki siyah çay yerine yeşil çay da içerim kahvaltı da sorun olmaz. Bugün gidip elma mandalina falan aldım. Aralarda onlardan yicem. İnşaallah kurtulurum şu kilolardan .

insan istese herşey kendi elinde am bis boğasımızla başımız dertte bı dur desek gerisi gelcekde demsini bilmemiz lasım baştda ben((((((

ekmek pilav yeme
hareket et , yuruyu$e çik
AKSam 20 h den sonra ASLA bi$ey yeme, sut ayran içebilirsin
hayatindan abur cuburu çikar
ak$am yemeginde ekmek pilav patates yemezsen çabuk acikmazsin

yurt gibi kurumlarda menüleri diyetisyenler hazırlar genelde. özel yurtta kalıyorsan bunu yönetimle bir konuşun. şikayetlerinizi iletin.
yağını dengeli koysunlar...
birbiriyle uyumlu yemeklerden menüler hazırlasınlar.

yemekler yağlı olunca, içindekileri süzerek ye, yemeğin yağı suyunda kalır. onu yemene gerek yok.
kuruyemiş, meyve, süt gibi atıştırmalıklar al. acıktıkta onlardan azar azar yersin.

üniversitede ilk yılın ise korkma :) birçok kişide ilk sene kilo artışı hızlı olur, dikkat edersen çok kolay kontrol altında tutarsın (metabolik bir sorun yoksa.)

Arkadaslar soyle bir problemde olabilir glutene karsi tepki veriyor olabilir vucudunuz ekmek ve un cesitidir bu maddeyi iceren yicekler bende 2dilim yerine sadece sabah 1dilim tam tahilli ekmek yiyin sislignizin azaldgini gorceksiniz

ekmek pilav yeme
hareket et , yuruyu$e çik
AKSam 20 h den sonra ASLA bi$ey yeme, sut ayran içebilirsin
hayatindan abur cuburu çikar
ak$am yemeginde ekmek pilav patates yemezsen çabuk acikmazsin

pilav ve patatesin olmadığı inan tek yemek yok .. Sanırım burda yapabileceğim tek şey akşam ekmek yememek ..
Abur cubur konusunda kesinlikle haklısın marketleri zengin ettik resmen onların yerine de meyve aldım bugün onları yiyeceğim. Teşekkürler yorum için :)

Daha bir iki gün önce baya kalabalık bi grup halinde şikayete gidildi. Ama tabiki kendilerini savundular. Pek bi işe yaramadı yani bu durum.
Evet üniversite de ilk yılım ve boş kaldıkça insan yemeğe sarılıyo. Yani en azından ben öyle yapıyorum ve artık kendimden utanmaya başladım diyebilirm.İnşaallah böyle devam etmez :)

abur cubur yiyorsan, sadece onlar bile çok kilo yapar. paketlerindeki gram ve kalori değerlerini oku.
günde senin ihtiyacın ortalama olarak 2000 kal civarındadır. bazı ürünlerde paketin kendisi 500 kal. aldığın sadece kalori oluyor, besin değeri yok!

ilginç
birçok yemekhane de yağını az kullanır ekonomik olma adına.
patates kızartma ile harcanacak emeğin ve paranın daha azına çok güzel sebze yemekleri yapılabilir üstelik.
bence şikayetinizi dilekçe ile yapın. imza toplayın. daha etkili olur. dilekçe işi resmiyete döker. sonuç alamadıkça bir üst kuruma gidersiniz.
sadece kilo meselesi değil, ünv gençliğinin sağlıklı beslenmesi ile ilgilenmek zorundalar. sürekli kızartma ile size sadece kalori yüklüyorlar, düzgün beslenemiyorsunuz.
yurtta yemek varken, dışarıda para harcamanıza gerek yok elbette. üstüne gitmelisiniz bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…