Kızlar merhaba.. Öncelikle yeni yılınızı kutlarım sağlıklı huzur dolu bi yıl olsun inşaallah :)
Benim sorunuma gelince .. Kızlar ben yurtta kalıyorum ve burda baya kilo aldım. Bi şekilde önüne geçmem lazım ama olmuyor. Ben burda da bi çok şey okudum ama uygulayamıyorum. Mecburen yurt yemeklerini yemek zorundayım tabi kimi zaman çok yağlı oluyor kimi zaman olmuyor. Bide sürekli pilav patates ikilisi var. En çok kilo yapan şeylerin başını çekiyorlar bildiğim kadarıyla.E gece acıkınca abur cubur yemek zorunda kalıyorumZaten şu gece acıkmalarıma bi çare bulamadım.. Tüm bunları bi araya getirince benim kilo aldı başını gitti tabi benden ayrı bi dünya resmen ya yardım edin kızlar, fikir verin
pilav kan şekerini düşürürmü yaa ben 2 kaşık yiyorum tavan yapıyor diabetçide yedirmiyor zaten kan şekerim fırlıyor.
ekmek pilav yeme
hareket et , yuruyu$e çik
AKSam 20 h den sonra ASLA bi$ey yeme, sut ayran içebilirsin
hayatindan abur cuburu çikar
ak$am yemeginde ekmek pilav patates yemezsen çabuk acikmazsin
yurt gibi kurumlarda menüleri diyetisyenler hazırlar genelde. özel yurtta kalıyorsan bunu yönetimle bir konuşun. şikayetlerinizi iletin.
yağını dengeli koysunlar...
birbiriyle uyumlu yemeklerden menüler hazırlasınlar.
yemekler yağlı olunca, içindekileri süzerek ye, yemeğin yağı suyunda kalır. onu yemene gerek yok.
kuruyemiş, meyve, süt gibi atıştırmalıklar al. acıktıkta onlardan azar azar yersin.
üniversitede ilk yılın ise korkma :) birçok kişide ilk sene kilo artışı hızlı olur, dikkat edersen çok kolay kontrol altında tutarsın (metabolik bir sorun yoksa.)
pilav ve patatesin olmadığı inan tek yemek yok .. Sanırım burda yapabileceğim tek şey akşam ekmek yememek ..
Abur cubur konusunda kesinlikle haklısın marketleri zengin ettik resmenonların yerine de meyve aldım bugün onları yiyeceğim. Teşekkürler yorum için :)
Daha bir iki gün önce baya kalabalık bi grup halinde şikayete gidildi. Ama tabiki kendilerini savundular. Pek bi işe yaramadı yani bu durum.
Evet üniversite de ilk yılım ve boş kaldıkça insan yemeğe sarılıyo. Yani en azından ben öyle yapıyorum ve artık kendimden utanmaya başladım diyebilirm.İnşaallah böyle devam etmez :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?