Kilolarım yüzünden baş edemediğim Depresyon,sürekli mutsuzluk..

Ben şu an evden pek çıkamıyorum üşeniyorum o yüzden evde de spor falan yapmıyorum aklımda hep tatlılar pastalar Allah sonumuzu hayır etsin yeniden zayıflama motivasyonu gelsin inşallah

Eğer bir sağlık sorununuz yoksa sorun duygusal olabilir. Bazı duygularınızdan kaçmak için yemeği abartıyor olabilirsiniz.
Ben de bir süre önce öyleydim öyle olduğumun farkında da değildim. Bir program var ya ağır hayatlar mı öyle bir şey aynı ordakiler gibi kendimi tutmasam yerdim de yerdim. Sonra programı izledikçe aslında ordaki kişilerle aynı sorunum olduğunu fark ettim. Her kendimi yetersiz hissettiğimde, üzüldüğümde yemeğe saldırıyordum. O hisleri yaşayınca, yemeyip o hislere odaklanmaya başladım. dibine kadar yasadım o hisleri. Duygularımdan kaçmayınca da yemek istediğim azaldı.
Benim bir diğer sorunum diyet yemeklerini sevmememdi. Ağız tadına baya düşkün biriyimdir. İnternette bazı siteler var, telefonda uygulamalar da var. Her öğün ne yediğinizi kaydediyoraunuz. Günlük kalorilerini gösteriyor. Kalori hedefinizi geçmeyecek şekilde yiyorsunuz.Ben bu sayede yemeği hem az kalorili soslarla güzelleştirerek hem damak tadıma uyan yemekleri yiyerek kilo veriyorum bir süredir. Yukarıda dediğim duygularından kaçmama olayını da aştığımdan beri özel günlerim dışında pek yeme krizim olmuyor.
Umarım faydam olur

Ben de öyleydim ben de pko ve insülin vardı veremiyordum ancak bu böyle gitmeyecek dedim baya baya kilo almıştım. Doktora gittim insülin için bi ilaç kullanıyorum. Yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Yememe içmeme çok dikkat ediyorum. Evet zor bi süreç ama aşmam gerek. Su içiyorum, ödem attırıcı çay içiyorum. Bağırsak problemim var probiyotikler kullanıyorum. Bu sefer olacak inşaallah. Çünkü artık ya batarım ya çıkarım noktasındayım bunalımdayım kendimi sevmiyorum görmek istemiyorum

Youtube ‘Ağır Yaşamlar’ programına bi göz at. Zayıflar mısın bilmiyorum ama kilo alman son bulacak ve bi gayret gelecek sana diye düşünüyorum. Allah kolaylık versin.

Dediğiniz programı bende izliyordum orda kiloluların da sebebi açlık degil psikolojikti gerçekten de kiloların ardından ne sebepler geliyordu bende sizin dediğinize katılıyorum bir ara bende 6 kilo verdim sonra herseyde yemeye basladim bir gün fark ettim sinirimi yemekten çıkarıyormuşum yemek yiyerek mutlu olmaya çalışıyormuşum artik yemiyorum sinirlenmiyorum mu hayır eskiye göre daha fazla stres yapıyorum ama bu benim sağlığımı etkilememeli yanı bence sizin yemek istediğiniz mutsuzluktan yanı depresyon olabilir

Valla benim kadar yemek yemeyi seven yoktur. Lezzet turuna çıkmış bir insanım. Zayıf da değilim. Şişman da. Ama fark ettiğim kafamın dolu olduğu çalıştığım zihnen aktif olduğum dönemlerde hiç yemek için yemedim. Ne zamanki evde oturdum, kendimi geri çektim yalnız kaldım, sosyalite azaldı, düşünmeye yemeye başladım. Lezzet için değil yemek için. O yüzden kafa meşguliyeti bolca!

Zumbaya yazılabilirsiniz ne kilo kalıyor ne depresyon çokta eğlenirsiniz.belki sadece bi dönemden geçiyosunuzdur.farklı ilgi alanları edinmek iyi hissettirebilir bence.

Az yiyeceksiniz başka yolu yok bu işin.. bide işsizlik heralde.. can sıkıntısından yemeye sarmışsınız. Ortalama 20 günde bir seyahate çıktığınızı düşünerek işsiz olduğunuz kanısına vardım:)

Her bir seyahatin 3 gün sürdüğünü varsayarsak ortalama 15 günde bir falan oluyor. Neredeyse 2 haftada bir farklı topraklarda olmak da fena olmasa gerek. :)

Her bir seyahatin 3 gün sürdüğünü varsayarsak ortalama 15 günde bir falan oluyor. Neredeyse 2 haftada bir farklı topraklarda olmak da fena olmasa gerek. :)
Karı koca çalışmıyor olsalar gerek.. 15 günde seyahat için izin alınacak bi iş varsa bende istiyorum :)

İkiz bebeklerimle 1 saat yürüyorum hava güzelse dışarda ikiz bebek arabası ile..soğuksa evde Leslie yapıyorum.

8 kg fazlam var 4 u gitti.siz yeni evlisiniz daha rahat yaparsınız ben üç çocukla yapıyorsam..yeter ki isteyin

arkadaşlar işsiz falan değilim yahu gezmeyi çok seviyoruz her ay bir yerlere kaçmaya çalışıyoruz ocak şubat dışında.e çocuk falan da yok evde otursam zaten daha da delirir kilo alırdım :)

kesinlikle haklısın canım.ne zaman diyetisyene gitsem daha çok kilo aldım.zaten yeme bozukluğu olan kişilere diyetisyene gitmeyin diyor terapistler bana da söylemişti..daha önce yaptığım şeyi şimdi neden yapamıyorum bilmiyorum üzerimdeki ağırlık gitmiyor.dün akşam ilk kez spor yaptım leslie yaptım 45 dk..bu da bir şey aylar sonra..en azından spora zorlayacağım kendimi yeme düzenini de sonrasında düzenlerim diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…