- 24 Mart 2018
- 633
- 488
- 33
- 32
- Konu Sahibi venezia2017
-
Dediğiniz programı bende izliyordum orda kiloluların da sebebi açlık degil psikolojikti gerçekten de kiloların ardından ne sebepler geliyordu bende sizin dediğinize katılıyorum bir ara bende 6 kilo verdim sonra herseyde yemeye basladim bir gün fark ettim sinirimi yemekten çıkarıyormuşum yemek yiyerek mutlu olmaya çalışıyormuşum artik yemiyorum sinirlenmiyorum mu hayır eskiye göre daha fazla stres yapıyorum ama bu benim sağlığımı etkilememeli yanı bence sizin yemek istediğiniz mutsuzluktan yanı depresyon olabilirEğer bir sağlık sorununuz yoksa sorun duygusal olabilir. Bazı duygularınızdan kaçmak için yemeği abartıyor olabilirsiniz.
Ben de bir süre önce öyleydim öyle olduğumun farkında da değildim. Bir program var ya ağır hayatlar mı öyle bir şey aynı ordakiler gibi kendimi tutmasam yerdim de yerdim. Sonra programı izledikçe aslında ordaki kişilerle aynı sorunum olduğunu fark ettim. Her kendimi yetersiz hissettiğimde, üzüldüğümde yemeğe saldırıyordum. O hisleri yaşayınca, yemeyip o hislere odaklanmaya başladım. dibine kadar yasadım o hisleri. Duygularımdan kaçmayınca da yemek istediğim azaldı.
Benim bir diğer sorunum diyet yemeklerini sevmememdi. Ağız tadına baya düşkün biriyimdir. İnternette bazı siteler var, telefonda uygulamalar da var. Her öğün ne yediğinizi kaydediyoraunuz. Günlük kalorilerini gösteriyor. Kalori hedefinizi geçmeyecek şekilde yiyorsunuz.Ben bu sayede yemeği hem az kalorili soslarla güzelleştirerek hem damak tadıma uyan yemekleri yiyerek kilo veriyorum bir süredir. Yukarıda dediğim duygularından kaçmama olayını da aştığımdan beri özel günlerim dışında pek yeme krizim olmuyor.
Umarım faydam olur
Az yiyeceksiniz başka yolu yok bu işin.. bide işsizlik heralde.. can sıkıntısından yemeye sarmışsınız. Ortalama 20 günde bir seyahate çıktığınızı düşünerek işsiz olduğunuz kanısına vardım:)
Karı koca çalışmıyor olsalar gerek.. 15 günde seyahat için izin alınacak bi iş varsa bende istiyorum :)Her bir seyahatin 3 gün sürdüğünü varsayarsak ortalama 15 günde bir falan oluyor. Neredeyse 2 haftada bir farklı topraklarda olmak da fena olmasa gerek. :)
Karı koca çalışmıyor olsalar gerek.. 15 günde seyahat için izin alınacak bi iş varsa bende istiyorum :)
Az yiyeceksiniz başka yolu yok bu işin.. bide işsizlik heralde.. can sıkıntısından yemeye sarmışsınız. Ortalama 20 günde bir seyahate çıktığınızı düşünerek işsiz olduğunuz kanısına vardım:)
Evet bende mutsuzluktan yemek yıyen bırıyım ve bende mutsuz zamanımda 10 kılo aldım ama sonra bu durumdan cok rahatsız oldum kıloyu kendıme yakıstırmadım cunku 30 kıloya yakın vermıstım evlenmeden önce. ama sonra yapıcam dedım ve dıyete basladım evet zor oldu sevdıgım seylerden vazgecmek ama tam kendımı kaptırmısken hamıle kaldım :) artık dogum kılolarımı verırım dıyorum ama ınan suan bıle kılo almak benı bıraz uzuyor kendımı cırkın hıssedıyorum.
Bence kendıne guzel bır lıste yap hatta ılk ıs hem gaza gelmek hemde su yeme duzenını ayarlamak ıcın bır detoks olsun ben kabak detoksu yaptım cok memnun kaldım ve o kıloyu gerı almadım hamıle kalana kadar :) bence boyle bırsey ıle baslayabılırsın verdıgın kıloyu gorunce zaten yıyesın gelmeyecektır guzel kahvaltını yap ara ogunler yap oglen aksam hafıf seyler ye evde mumkunse hamur ısı tatlılar yapma onun yerıne saglıklı tarıfler var onları yap hem kılo aldırmaz hem de gozune hıtap eder. Diyetisyenden zıyade ınsanın kendı kafasında bıtırmesı taraftarı oldugum ıcın bu ısı kafanda bıtır. bende gıttım dıyetısyene ama o yeme dedıkce ınadına yedım sankı sonuc ayda 1 2 kılo anca verdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?