• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilolarımdan Kurtuluyorum

Anladım. Kayısı bağırsak çalıştırır zaten bir de suyunu içince sindirime iyi geliyordur sanırım. İnşallah veririz kiloları. Görüşmek üzere kolay gelsin size :KK49::spor:

Gitcekler tabi azmin elinden ne kurtulmuş. İnşallah vercez hepsini geç olsunda güç olmasın. Görüşürüz, size de kolay gelsin :spor::KK49:

12 MAYIS - PERŞEMBE

SABAH
Akşamdan 1 bardak sıcak suya 3 kayısı
ıslatmıştım aç karınla onu içtim.

3 Siyah zeytin -1 Kibrit Kutusu Peynir
1 Dilim Kaşar Peynir - 1 Ufak Tatlı Kaşığı Tahin Helvası
1 Domates - 1 Salatalık - 2 Yeşil Biber
1 Avuç İçi Kadar Maydonoz (Limonlu oh mis)
1 Büyük Bardak Siyah Çay (Şekersiz)

ÖĞLEN
3 Kepçe Ezogelin Çorbası
Bol Yeşil Salata

ARA ÖĞÜN
1 Galete

AKŞAM
5 Yemek Kaşığı Taze Fasülye Yemeği
3 Yemek Kaşığı Bulgur Pilavı
1 Kase Cacık
1 Dilim Ekmek

Not: Spor Yaptım - Yarım saat bisiklet sürüş
50 dk tempolu yürüyüş - 2 litreden fazla su içtim.

HORMON BOZUKLUĞUNA BAĞLI KİLO PROBLEMLERİ - DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU

Testere Dişli Aslanpençesi
Hormon bozukluğuna bağlı kilo problemi yaşayan bayanlar için aslanpençesi önermekteyim.
Aslanpençesi bitki türü kadınlık hormonlarınızı düzenlerken aynı zamanda hormon bozukluğuna bağlı kilo
probleminize yardımcı ve destekleyici olarak uygulayabilirsiniz.Kaynamakta olan bir su bardağı
klorsuz suya bir tatlı kaşığı kurutulmuş aslanpençesi atılır ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak
on dakika demlenir.Daha sonra soğumaya bırakılır ve süzülür.Demleme işlemi tamamlandıktan sonra
mutlaka süzme işleminin yapılması gerekir.Kırkbeş gün boyunca bir gün arayla akşam yemeklerinden
en erken iki saat sonra bir su bardağı içilir.Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir.
Şikayetlerin durumuna göre dönem dönem tekrarlanabilir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLİKİSTİK OVER, KİST, MİYOM VE POLİPLERE KARŞI - DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU

Kaynamakta olan 1,5 su bardağı suyun içerisine 1 orta boy kuru soğanı dörde bölüp atınız.
Beş dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Ilıyınca süzünüz ve içiniz.
Boş mideye günde iki kez içilecektir (öğleden evvel ve öğleden sonra).
Her aşamada taze yapılmalıdır.
Uygulama adet bitiminden 3-7 veya 10 gün sonrasında başlanır ve ilk ay 15 gün diğer aylar
10'ar gün olmak üzere toplamda 4 ay boyunca yapılır ve kür sonlandırılır.
Uygulamadan olumlu sonuç alabilmek için 15 günlük soğan kürü ardından testeredişli aslanpençesi
bitkisi günde 2 defa olmak üzere uygulanmalıdır.

Regl im ayın 8 inde bitmişti. Dünden itibaren sabah akşam aç karınla soğan suyu kaynatıp içiyorum. Soğan suyu hem zayıflamaya da yardımcı oluyormuş. Bu ayın 27 sinde hormon bozukluğum için doktora gitcem bakalım ne diycek. Klasik kilo ver diycek onu biliyorum zaten veriyorum da :spor: Bir de yanında elime doğum kontrol haplarını tutuşturcak :KK48:
Bu sefer onları da içicem. Her seferinde kilo yapıyormuş iştah açıyormuş dediler korkumdan kullanmamıştım. Varsın iştah açsın kilo yapma sorununa gelince vücutta 1 ile 3 kilo arası su tutup biraz ödem yapıyormuş ona da razıyım. Toplamda 6 ay kullancam nasılsa. Her şey benim elimde iştahımın önünüde keserim inşallah.

durumlar nasıl? ne kadar gitti sende? bende de polikistik var o yüzden daha bi takip ediyorum seni :dondurma: bebegin de olur inşallah...

durumlar nasıl? ne kadar gitti sende? bende de polikistik var o yüzden daha bi takip ediyorum seni :dondurma: bebegin de olur inşallah...

Günaydın :KK60: Diyetimde durumlar süper gidiyor, bu hafta da hiç kaçamak yapmadım. Hergün tartılıpta, tartıda bir artı bir eksi görmek istemediğimden 10 gündür tartılmadım. Pazar günü tartılcam yazarım. Sabah kalkınca vücuduma bakıyorum aynada daha incelmiş bacaklar ve azalmış bir göbek görüyorum. Gün içinde çok su içtiğim için o göbek gece yatmadan önce epey şişiyor tabi ama sabaha bişey kalmıyor. Şu Polikistik Over mahvediyor biz kadınları. Sana da çok geçmiş olsun. Bu hastalık beslenme bozukluğu olduğunda kiloya sebep vermesinin yanında kıl tüğ biton sorunla karşı karşıya getiriyor bizi.
Birde şu varki psikolojik dengemizi alt üst etmesi de cabası. Normal kadınların hormonları sadece adet dönemlerinde bozuk olurken hani aşırı sinir stres duygusallık gibi sorunlar... Bizde ise hergün değişik ruh halleri görülüyor. Bu hastalığa sahip olan kadınların kocalarına da Allah sabırlar versin, hepimizinkine. :KK48: Bebek dileğin içinde çok teşekkür ederim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin ve bana da inşallah :KK74:

Günaydın :KK60: Diyetimde durumlar süper gidiyor, bu hafta da hiç kaçamak yapmadım. Hergün tartılıpta, tartıda bir artı bir eksi görmek istemediğimden 10 gündür tartılmadım. Pazar günü tartılcam yazarım. Sabah kalkınca vücuduma bakıyorum aynada daha incelmiş bacaklar ve azalmış bir göbek görüyorum. Gün içinde çok su içtiğim için o göbek gece yatmadan önce epey şişiyor tabi ama sabaha bişey kalmıyor. Şu Polikistik Over mahvediyor biz kadınları. Sana da çok geçmiş olsun. Bu hastalık beslenme bozukluğu olduğunda kiloya sebep vermesinin yanında kıl tüğ biton sorunla karşı karşıya getiriyor bizi.
Birde şu varki psikolojik dengemizi alt üst etmesi de cabası. Normal kadınların hormonları sadece adet dönemlerinde bozuk olurken hani aşırı sinir stres duygusallık gibi sorunlar... Bizde ise hergün değişik ruh halleri görülüyor. Bu hastalığa sahip olan kadınların kocalarına da Allah sabırlar versin, hepimizinkine. :KK48: Bebek dileğin içinde çok teşekkür ederim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin ve bana da inşallah :KK74:

öncelikle polikistik bir hastalık değilmiş :KK24: doğumdan itibaren olan bir durum. bazılarında sendrommus. ölene kadar sizinle dedi doktorum. hamileliklerimden önce çok zayıftım ve zayıf olmak için bir çabam yoktu hiç. kıllanma, tüylenme, sivilcelenme derdim olmadı. ne zaman hamile kaldım (tedavisiz) epey bi kilo aldım. bi kısmı kaldı. sonra 2. çocuk oldu. şu sıralar 72 kg kadarım :cry: işte şimdi polikistigin etkilerini görüyorum artık. kilo vermem çok zor. durmayan kanamalarım oldu polikistikten dolayı. bu yüzden hormonlu sipiral taktı doktorum. spiral de kilo vermeyi zorlaştırıcı bir etkenmiş :KK62: yani garip bir sey pcos. hamilelikten önce hiç bir etkisini görmedim. ama şu an görüyorum maalesef...

öncelikle polikistik bir hastalık değilmiş :KK24: doğumdan itibaren olan bir durum. bazılarında sendrommus. ölene kadar sizinle dedi doktorum. hamileliklerimden önce çok zayıftım ve zayıf olmak için bir çabam yoktu hiç. kıllanma, tüylenme, sivilcelenme derdim olmadı. ne zaman hamile kaldım (tedavisiz) epey bi kilo aldım. bi kısmı kaldı. sonra 2. çocuk oldu. şu sıralar 72 kg kadarım :cry: işte şimdi polikistigin etkilerini görüyorum artık. kilo vermem çok zor. durmayan kanamalarım oldu polikistikten dolayı. bu yüzden hormonlu sipiral taktı doktorum. spiral de kilo vermeyi zorlaştırıcı bir etkenmiş :KK62: yani garip bir sey pcos. hamilelikten önce hiç bir etkisini görmedim. ama şu an görüyorum maalesef...

Evet onu bende araştırmıştım Polikistik Over daha biz anne karnındayken başlayan bir şey. Çocuğun olmasına çok sevindim. 72 kilo çok değil ama Polikistik Over a sahip kişiler boylarına göre ideal kilolarında olmazlarsa hayat bizler için daha zorlaşıyor. Boyun kaçtı?

Evet onu bende araştırmıştım Polikistik Over daha biz anne karnındayken başlayan bir şey. Çocuğun olmasına çok sevindim. 72 kilo çok değil ama Polikistik Over a sahip kişiler boylarına göre ideal kilolarında olmazlarsa hayat bizler için daha zorlaşıyor. Boyun kaçtı?
boyum 165 cm. şöyle çok bana göre. hamilelige kadar gördügüm en fazla kilo 55 di. genelde 48-50 arası idim. ilk çocugumdan sonra da 64 gibi bi kilodaydım. ama şimdi 72 :KK14: spirali taktırmadan önce 66 idim. taktırdım hızla bu kiloya çıktım maalesef.

boyum 165 cm. şöyle çok bana göre. hamilelige kadar gördügüm en fazla kilo 55 di. genelde 48-50 arası idim. ilk çocugumdan sonra da 64 gibi bi kilodaydım. ama şimdi 72 :KK14: spirali taktırmadan önce 66 idim. taktırdım hızla bu kiloya çıktım maalesef.

hımm sen eski günlerine dönmek istiyorsun anladım. Peki spirali taktırdıktan sonra o spiralin neden sana kilo aldırdığını araştırdınmı? Mesela iştah açıcı etkisi mi var ve bu sebepten sen çokmu yedin ekmeği makarnayı abur cubur cips çikolata vs. leri... Yoksa vücutta su tutup ödem yapıcı etkisi mi var? Kilo almanın bir sebebi olmalı çünkü. Buna göre kendine zayıflamak için bir yol çizmen lazım sanırım.

hımm sen eski günlerine dönmek istiyorsun anladım. Peki spirali taktırdıktan sonra o spiralin neden sana kilo aldırdığını araştırdınmı? Mesela iştah açıcı etkisi mi var ve bu sebepten sen çokmu yedin ekmeği makarnayı abur cubur cips çikolata vs. leri... Yoksa vücutta su tutup ödem yapıcı etkisi mi var? Kilo almanın bir sebebi olmalı çünkü. Buna göre kendine zayıflamak için bir yol çizmen lazım sanırım.

araştırdım internette. belirli miktarda hormon salınıyo vucuduma. ondan kaynaklıymıs. kendi doktorum da söyle kilo vermen bir parça daha zor artık dedi. tabi ki imkansız degi. açıkçası bende de var iradesizlik. özellikle tatlıya düşkünlüğüm cok maalesef. eski kilolarıma dönemeyecegimi biliyorum artık. 60 olsam yeter ama hiç ilerleme olmadı

araştırdım internette. belirli miktarda hormon salınıyo vucuduma. ondan kaynaklıymıs. kendi doktorum da söyle kilo vermen bir parça daha zor artık dedi. tabi ki imkansız degi. açıkçası bende de var iradesizlik. özellikle tatlıya düşkünlüğüm cok maalesef. eski kilolarıma dönemeyecegimi biliyorum artık. 60 olsam yeter ama hiç ilerleme olmadı

Evet diyette tatlılar ve ekmek türleri, börekler, yağlılar bunları fazla tüketirsek kilo veremiyoruz malesef. Benim mutfak çekmecemde 2 tane ikram bisküvi ve bir tane de çikolata var 1 aydır duruyolar. Dün çekmeceyi açınca gözüme iliştiler ve muhabbet ettim onlarla :KK48: Yemiycem sizi boşuna ısrar etmeyin canım istemiyor ama istesem de tatlı diye kafamı duvarlara vuruncaya kadar yemiycem siz bana ordan bakın durun falan dedim. Onlara nispet yapar gibi bir hışımla çekmeceyi kapattım. :halay: Çaylarına şeker atıyorsan atma şekersiz içecekler tüketmeye çalış. İlk zamanlar biraz zorlanırsın ama sonradan şekersiz tadları hoşuna bile gidecektir. Yemeklerine salatana yağ koyma mesela. Sonra yemekte ekmek yemezsek bile doyuyoruz ki. Ne gerek var aşırısına... Haftanın 6 günü şeker yağ kullanmazsan 7. günü kendini ödüllendir şekerli bişeyler ye mesela. Ben 73 kiloya düşene kadar haftanın 4 günü 50 dk yürüyüş yapıp, 30 dk bisiklet çevircem. Haftanın 3 günü de sadece 30 dk bisiklet çevircem.
Tartıda 73 gördüğümde bu sefer haftanın 7 günü hem bisiklet hem yürüyüş yapmak istiyorum. Kilolar azaldıkça kilo vermek zorlaşacağı için, aktiviteyi de bir tık daha artırmak lazım. Birlikte başarıp vereceğiz kiloları inşallah :KK49:

Evet diyette tatlılar ve ekmek türleri, börekler, yağlılar bunları fazla tüketirsek kilo veremiyoruz malesef. Benim mutfak çekmecemde 2 tane ikram bisküvi ve bir tane de çikolata var 1 aydır duruyolar. Dün çekmeceyi açınca gözüme iliştiler ve muhabbet ettim onlarla :KK48: Yemiycem sizi boşuna ısrar etmeyin canım istemiyor ama istesem de tatlı diye kafamı duvarlara vuruncaya kadar yemiycem siz bana ordan bakın durun falan dedim. Onlara nispet yapar gibi bir hışımla çekmeceyi kapattım. :halay: Çaylarına şeker atıyorsan atma şekersiz içecekler tüketmeye çalış. İlk zamanlar biraz zorlanırsın ama sonradan şekersiz tadları hoşuna bile gidecektir. Yemeklerine salatana yağ koyma mesela. Sonra yemekte ekmek yemezsek bile doyuyoruz ki. Ne gerek var aşırısına... Haftanın 6 günü şeker yağ kullanmazsan 7. günü kendini ödüllendir şekerli bişeyler ye mesela. Ben 73 kiloya düşene kadar haftanın 4 günü 50 dk yürüyüş yapıp, 30 dk bisiklet çevircem. Haftanın 3 günü de sadece 30 dk bisiklet çevircem.
Tartıda 73 gördüğümde bu sefer haftanın 7 günü hem bisiklet hem yürüyüş yapmak istiyorum. Kilolar azaldıkça kilo vermek zorlaşacağı için, aktiviteyi de bir tık daha artırmak lazım. Birlikte başarıp vereceğiz kiloları inşallah :KK49:

çayla aram yok. içsem bile şekersiz içiyorum. ekmegi, pilavı, makarnayı çok aramam ama mutlaka tatlıyı arıyorum :KK1: her yemekten sonra ihtiyaç hissediyorum. çalıştıgım için öğlen aralarında yürümeye gayret ediyorum. ama bu tatlı beni mahvediyor:sinirli:

çayla aram yok. içsem bile şekersiz içiyorum. ekmegi, pilavı, makarnayı çok aramam ama mutlaka tatlıyı arıyorum :KK1: her yemekten sonra ihtiyaç hissediyorum. çalıştıgım için öğlen aralarında yürümeye gayret ediyorum. ama bu tatlı beni mahvediyor:sinirli:

Tatlı ihtiyacımı nasıl giderdiğimi söyleyim sana. Akşamdan ıslattığım o 3 kayısı öyle tatlı oluyorki o bile yetiyor. Yetmediği yerde ise mesela kahvaltımda 1 gün yeşillik türü yiyorsam ertesi gün nesfit fruit sütle içiyorum. O da tatlı oluyor içinde meyve parçacıkları var. Sende umarım kendine böyle alternatifler keşfedersin. :KK16:

Tatlı ihtiyacımı nasıl giderdiğimi söyleyim sana. Akşamdan ıslattığım o 3 kayısı öyle tatlı oluyorki o bile yetiyor. Yetmediği yerde ise mesela kahvaltımda 1 gün yeşillik türü yiyorsam ertesi gün nesfit fruit sütle içiyorum. O da tatlı oluyor içinde meyve parçacıkları var. Sende umarım kendine böyle alternatifler keşfedersin. :KK16:
umarım. bu alışkanlıgımı bırakmam şart oldu

15 gündür diyetimi bozacak cips kola çikolata bisküvi vb. şeyler yemedim. Toplamda 1 aydır diyet yapıyorum ve bu 1 aydır nerdeyse diyetimi bozacak şeyler yapmadım aslında. Bu yüzden bu cumartesi ve pazar kendimi 1 künefe ve 1 adana dürümle ödüllendircem. :kk77: :halay:Metabolizmayı şaşırtayım biraz, diyet psikolojisinden kurtulsun gariban :KK48:
Bu yüzden dürüm ve künefeden önce yarın sabah aç karınla bir tartılayım buraya yazarım.

Pazartesi günü spora ve diyetime kaldığım yerden tam gaz devam. :spor::KK49:

13 MAYIS CUMA

SABAH

Aç karınla 1 bardak kaynattığım soğan suyunu içtim
sonrasında yine aç karınla kayısı suyunu içip kayısıları yedim.

1 Kase Sütlü Nesfit

ARA ÖĞÜN
1 salatalık - 3 yeşil biber

ÖĞLEN
Çiriş Otu Yemeği 7 Yemek Kaşığı
2 Yemek Kaşığı Yoğurt

ARA ÖĞÜN
2 Yeşil Erik

AKŞAM

3 Köfte - 1 Dilim Ekmek
Çorba - 2 Kepçe
1 Salatalık - 1 Domates - 3 Parça Kavun

GECE

Akşam yemeğinden önce aç karna soğan suyu içmeyi unutmuşum.
Bu yüzden gece 23:00 te soğan suyumu içtim.

Not: Spor Yaptım - Yarım saat bisiklet sürüş
2 litreden fazla su içtim.

YbEIH9.jpg

Bir ayda 6 kiloya yakın vermişim. Bu sabah aç karınla tartıldım ve kilom 80,4 geldi. Daha önce yaptığım diyet uygulamasından biliyordum zaten ilk ay 6 kilo verebileceğimi. Bundan sonraki ay 4 kiloya yakın vereceğimi de tahmin ediyorum Allah ın izniyle. Hiç aç kalmadan tatlıdan, yağdan, şekerden, ekmek ve hamur işlerinden biraz uzak kalınca sonuç bu, biraz da spor ve hareketle tabi çok şükür Allahıma.

Twince tebrik ederim çok güzel kilo vermişsin. Benim bir arkadaşım var ilk kilonu görünce sana da anlatayım dedim. Tam 86 kiloydu. 8 ay senin gibi beslenme şeklini hiç bırakmadı sporu senin kadar yapabildiğini sanmıyorum. Şu an 52 kilo.34 kilo verdi.36 beden giyiyor. Burda bizim çıkaracağımız tek şey istikrarlı olup 2 ayda bu işi bırakmamak. O da bizim gibi pko ydu. Hani mide kısmı şişik olanlardan. O yaptı biz de yaparız. Ben de 4 mayısta tekrar başladım 3.5 kilo verdim şimdilik. Birakmayacağiz emi. En sihirli kelime bu. Kolay gelsin seni takip edicem...

Back
X