Kilolu çocuğun normal normal çocuğun anormal görülmesi !

Çocuğunuz gayet sağlıklı maşallah, hiç takılmayın, cahil insanlar , ileride yaşanacak sağlık sorunlarının en büyük nedenlerinden biri kilo , benim çocuklarım da zayıf, bende çok zayıftım doğurana kadar , çocuklarımın kilosuna biri birsey dediginde , evet zayıflar ve çok sagliliklilar büyüdüklerinde kilo problemi olmayacak , milletin çocuğu rejimler vs yaparken benimkilerin böyle derdi olmayacak diyorum

Halbu ki her çocuğun gelişimi farklıdır. Bu konuda bilinçli olduğunuzu düşünüyorumama ne yazık ki büyükler daha doğrusu eskiler kilonun hep iyi birşey, kilolu biraleyin de daha sağlıklı birey olduğunu düşünür.
Siz kendinizi biliyorsunuz, çok şükür cocugunuzda sağlıkli içinizi ferah tutun. Sizi mutsuz eden tavırlarıyla huzurunuzu kaçıran insanlardan da duranildiginiz kadar uzak durun

Canım benim oğlum 1.sinifi bitirecek Allah nasip ederse...7 yaşına 2 ay kaldı ve su an sadece 20 kg...kan değerleri maasallah çok güzel...ve razı gibi hiç yorulmaz,diğer arkadaşları kesilir benim oğlum devam eder...evet zayıf mi zayıf ama sağlıklı olsun bana yeter...sen hiç sıkma canını tıka lafink otur asagiya
Benim cocugumu anlattiniz uyku bile uyumaz nerdeyse ben hatirlatiyorum uykuyu 😄

insanlara yaranamazsın bırak kim ne söylerse söylesin ver cevabını geç. benim ufaklık içinde sürekli bu büyümüyor çok minik yok resimlerde daha iri gözüküyor normalde küçükmüş diyorlar. ne yapayım dedim çocuğun iştahı yerinde hareketli ve sağlıklı bir çocuk ayrıca büyük kızım çok gelişimli de ne oluyor erken ergenlik tedavisi görüyoruz herşey zamanında güzel çok iri olmasına gerek yok diyorum kafama da takmıyorum.

Boşverinönemli olan sağlıklı olması gerisi bos. Biz d3 yazın eşimin memelektine gdievehiz..bizimkiyle eltimin çocuğu her yönden karşılaştırılacak. Yemesi içmesi yapabildikleri vs vs. Yaoacak bsy yok

Ah ahhh. Benim büyük oğlum da öyleydi.. uzun boyluydu ama zayıftı. Görumcemle 4 ay arayla doğum yaptık, onun oğlu tombiş bir bebekti.
Cok üzdüler beni farkında olmadan oğlum büyürken.
Sonra görümcemin oğlu da zayıfladı büyürken, artık kapandı bu mevzu.. 🙂

Merhaba 3 yaş 5 aylık oğlum var 3 bucuk nerdeyse boyu 100 cm kilosu 15 evet biraz zayif bir cocuk ama cok degil kayinpederim gorumcemin oglunun kilosuna bayiliyor benim cocugum gozunde cok zayif gorumcemin cocugu 15 aylik 17 kilo obez bir cocuk gorumcemle esi de keza oyle ama onlarin gozunde benim cocugum sikintili o cocugun obezliginden hic bahsedilmez ama benim cocugumun zayifligi konusulur.. bu arada cocugumn kan degerleri guzel boy gelisimi guzel cok nadir hasta olan bir cocuk ama gelin gorun ki bunu ben anlatamiyorum bu cehalet beni mahvediyor canimi sikiyor. Bir kac kez lafi tiktim cocuklarin genetikten dolayi kilolu oldugunu ve ilerisi icin buyuk sikinti oldugunu soyledim onlar duymamazliktan geliyor icimi dokmek istedim biraz da getcekten canimi sikiyor bu durum :/
Insanlar nekadar garip.. kilo iyi birsey değil ki. Oğlum 3 yasinda 107 cm 23 kilo inanin sınır koymaya çalışıyorum 1 yaşından beri. Ama bazi seyelre karsi cok iştahlı akli fikri yemekte ben cok üzülüyorum. Pedagog desteği aliyorum.neden bukdr gida talep ediyor diye. Duygusal yeme denen birsey var sizde cocuk yaninizda değilken buma deginin bence agizlarini kaparlar böylece.

Merhaba 3 yaş 5 aylık oğlum var 3 bucuk nerdeyse boyu 100 cm kilosu 15 evet biraz zayif bir cocuk ama cok degil kayinpederim gorumcemin oglunun kilosuna bayiliyor benim cocugum gozunde cok zayif gorumcemin cocugu 15 aylik 17 kilo obez bir cocuk gorumcemle esi de keza oyle ama onlarin gozunde benim cocugum sikintili o cocugun obezliginden hic bahsedilmez ama benim cocugumun zayifligi konusulur.. bu arada cocugumn kan degerleri guzel boy gelisimi guzel cok nadir hasta olan bir cocuk ama gelin gorun ki bunu ben anlatamiyorum bu cehalet beni mahvediyor canimi sikiyor. Bir kac kez lafi tiktim cocuklarin genetikten dolayi kilolu oldugunu ve ilerisi icin buyuk sikinti oldugunu soyledim onlar duymamazliktan geliyor icimi dokmek istedim biraz da getcekten canimi sikiyor bu durum :/

Bizde de benzer bir durum var ama benimki kilolu olan çocuk. Kuzen çocuğuyla kıyaslanıyor. Çocuk zayıf ama boyu uzun. Çünkü anne baba da öyle. Hiçbir sağlık problemi vs yok ama nedense çocuk zayıfsa hasta gözüyle bakılıyor çok saçma. Oysaki bana göre zayıflık değil de kilolu olmak bazen hastalık belirtisi olabilir. Bunu defalarca anlatmaya çalıştım anlamadılar. Bana göre kıyas yapmak heleki çocuk üzerinden bunu yapmak tam bir cahillik. Ben kayınvalideme şöyle bir şey söyleyerek bunun biraz önüne geçtim. “Çocuklar kıyaslandıklarında çok üzülürler bu nedenle çocuğum kıyaslandığını anlayacağı yaşa geldiğinde onu bu ortamdan uzak tutarım” dedim. Şimdi böyle konular olunca kv hemen konuyu değiştiriyor.

Yazık ya o çocuğa daha bir buçuk yaşında bile değil ama dört yaş kilosunda. Ailesi hiç mi dikkat etmiyor yemesine icmesine yazık ya
Sizin çocuk da zayıf değil hani kızım beş yaşında 17 kiloydu . Sizin ailelerin dışarda ki çocukların kilosundan haberi yok sanırım. Ayrıca kilolu çocuklar ilerde o kiloyu vermek için neler neler yapıyorlar aileler ağzına tıka dursun çocuklar diyet le uğraşıp ağlasın. Bencil aileler

Back
X