kilolu hamile kalanlar ve kilolu hamileler

bende 85 kiloyla hamile kaldım şuna 38 haftalığım doğumu ma az kaldı ve şuana kadar 5 kilo aldım çok şükür fazla almadım
önceleri bulantıdan 3 kilo felan vermiştim sonra 5 kilo aldım oda doğumda gider olur biter
bende normal doğum yapacağım

bende 85 kiloyla hamile kaldım şuna 38 haftalığım doğumu ma az kaldı ve şuana kadar 5 kilo aldım çok şükür fazla almadım
önceleri bulantıdan 3 kilo felan vermiştim sonra 5 kilo aldım oda doğumda gider olur biter

Vallahi tebrik ediyorum. Ne kadar az kilo almışsın opuyorumnanaktan
İnşallah hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın :nazar:

17 haftam bittiğinde 5kilo aldım ve dün dr a gittiğimde bu kilomun çok olduğunu ve artık gr almamam gerketiğini ,aldığım heer kilonun tansiyon ve şekeri tetiklediği söyledi.artık diyete geçtim bende.bende önceki doğumumda şeker çıkmıştı ve benimki diyetle kontrol altına alınabildi yani insülin fln gerkemedi.sonrasında da geçti.bunda çıkması olası dikkat etmem gerekiyor.ama ramazanda birileri davet ediyor ya da biz gidiyoruz.bu durumda kendimi tutamıyorum.yoksa diyet uygulaması çok kolay ve kilo almıyorsunuz doğru uygularsanız.3 ana 3 ara öğün var.ve normalde ben bu kadar yemiyorum ama zararlı şeyler yiyebililyorum.bu diyette zararlı şey hiç yok.ama her zaman toksunuz

Selam, bende 15+3'üm bugün... hamile kaldığımda kilom 80,7 çıktı... ilk 3 ay 900gr falan aldım... Normal düzenimde devam ediyorum.Doktorum gebeliği max. 90 kiloda tamamlamamı istedi.Hem sezeryanda hemde normal doğumda kilonun hep dezavantajı var.
Eğer birden çok hızlı gidersem beni diyetisyene yönlendireceğini söyledi.Şu ana kadar normal ilerledim balkalım şimdiki kontrolde ne çıkacak kilom.

öncelikle herkese sağlıklı gebelikler diliyorum, rabbim sağlıklı sıhatli bebeklerimizi kucağımıza almayı nasib etsin.

Kızlar merhaba
ben 85 kiloyla hamile kaldım, boyum 1.65 civarı..neden kilo vermedin öncesinden derseniz birsürü tedavilerle boğuşurken kilo veremedim.. 3. tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım Allaha şükür, şu an 9 haftalık.. ama bu kilo meselesi kafama çok takılıyor, diyet yapılmayacağını biliyorum, ama çok kilo almaktan da korkuyorum, şu an 1 kilo aldım..böyle çok kiloyla hamile kalan, ya da hamileliğinde çok kilo alan var mı? (kan pıhtılaşması da olduğu için mecburen sezaryen olacağım, şimdiden bu kiloyla nasıl olacak diye düşünüyorum,herşeyden korkuyorum yani...) düzenli beslenmeye çalışıyorum şu an, süt içiyorum, et , sebze,meyve, yumurta, badem falan yemeye gayret ediyorum.. ne yapılmalı? yardımcı olursanız sevinirim..

geçmiş olsun canım sağlıklı bir hamilelik geçirmeni diliyorum. bende de kan pıhtılaşması sorunu var. öncesinde iki düşüğüm oldu, şimdiki gebeliğimde sürekli yatıyor ve hergün iğne oluyorum.iştahım yok, bulantılarım çok ama kilo aldığımı hissediyorum. cumartesi konntrolüm var bakalım ne olacak. bebeğim sağlıklı olsun da gerisini düşünmemeye çalışıyorum çünkü sürekli yatarken kilo alımımı engelleyebileceğimi zannetmiyorum.
amin kızlar inşallah sağlıklı hamilelik geçirip bebeklerimizi sağlıklı kucağımıza alırız...

bende normal doğum istiyorum ama durum neyi gösterir bilmiyorum... açıkçası ben normal doğumun bizim kilomuzla bağlantılı olduğunu düşünmüyorum... bebeğin kilolu olması normal doğumu zorlaştırır diye biliyorum... tanıdığım bir sürü insan çok kilolu oldukları halde sancıları tuttu ve gittiler normal doğurdular...

benim korkum fazla kilolu gebelerde hamilelik şekeri çıkma oranı...

allah hepimizin hakkında hayırlısını versin...yerimseniben
yediklerimize dikkat edelim, hamur iş ive şekerden uzak duralım, özellikle beyaz ekemekten,şeker sorunu yaşamayız umarım. ben sadece bebeğe yararı olacak yiyecekler yemeye gayret ediyorum. meyve, süt, yoğurt, tam tahıllı ekmek, hergün bir yumurta gibi. ekemekten pilav ve makarnadan uzak duruyorum.gerçi şu anda iştahım da yok ama ileride ne olur bilemem.
Arkadaslar isterseniz birde 90 kilo üstü gebekalanlara bakın. 85te ne varki peeeee

:)))) haklısın canım. işte ben oradan bir arkadaşım..:kedi:

Nagihan 5 kiloyla 38. haftaya ulaşmayı hayal ediyorum ben de ama zor gibi gözüküyor, iştahım açılmaya başladı, 11 haftadayım, daha kilo almadım ama sanırım daha da erken...sen neler yedin, daha doğrusu neler yemedin hamileliğinde? umarım sağlıkla bebişini kucağına alırsın...

Liz doğum yaptın sanırım, tebrikler... 31 agustosta diye yazmışsın, sağlıkla kucağındadır şu an bebişin umarım..

ben 84 le hamiş kaldım ve 7,5 kilo aldım toplamda ekmek şeker tuz kısmıştım sadece sık yedşm bol meyve sebze yedimm
normal doum yaptım üstelikte neden yapamasınki kilo olanlar normal doum ve bebğim 3,565 kg doğdu :nazar: :nazar: :nazar:

lead angel valla böyle 7-8 kilo alanlara hayran oluyorum, ama ben daha 12. haftadayım 1 kilo aldım bile, sonra ya sürekli alırsam diye korkuyorum.. canım da sürekli tatlı istemeye başladı:)

bende 74 le hamile kaldım.şuan 13 haftam bitmek üzere.kilo almadım.ama ben de çok kilo almaktan korkuyorum.

ben 115 le hamile kaldim mafoldumben
31.haftamdayim su an.bi ay once 125 olmustumakannehir
bugun kontrolum vardi 122 ye dusmusum sasirdim ama hersey yolundaydi cokta sevindimkaydirigubbakcemile2

bende 26 haftalık hamileyim. 80.5 ile hamile kaldım.şu an 84.5 oldum.dr um elime diyet listemi tutuşturmuştu zaten.üstüne üstlük birde tehdit etti.:)))bende o korkuyla yediklerime hep dikkat ettim.

ben 115 le hamile kaldim mafoldumben
31.haftamdayim su an.bi ay once 125 olmustumakannehir
bugun kontrolum vardi 122 ye dusmusum sasirdim ama hersey yolundaydi cokta sevindimkaydirigubbakcemile2

ben 1,65 boyundayım. 104 Kilo ile hamile kaldım.şu an 13+1 deyim ve 100 kiloya düşmüşüm. Rejim yapmıyorum.Çok aşırı terliyorum.Bunuda Sürekli kilo ile ilişkilendiriyorum.Doktorum psikolojik olduğunu söylüyor.Tüm tahlillerim normal çıktı. Şeker yok ,kolestrol yok, tansiyon normal.Çok korkuyorum doğum yapamayacakmışım gibi hissedeiyorum.
Sen hamileliğin süresince bu tür sıkıntılarla karşılaştın mı?
benim durumumda olanlar cevaplarsa çok sevinirim.İyi bir hamilelik geçirmeniz dileğiyle...

ben de 84 kilo ile hamile kaldım tahlillerde tiroid çıktı ilaç kullanmaya başladım ve ilk aylarda çok iştahsızlık oldu 3 kilo verdim şuan 16.haftadayım sabah aç olarak 81 kiloyum doktorum bana da zaten kilolu olduğum için vitamin vermedi sürekli kilo alma diyor ben özellikle dikkat ettiğim söylenemez ama yerken abartmamaya çalışıyorum bir de zaten ilk aylar yemeyince midem küçüldüğünden şimdi de pek yiyemiyorum yalnız önemli olan son iki ay onu biliyorum 7.aya kadar en fazla 1-2 kiloyla gelmek istiyorum sonraki aylar da 5 kilo alsam öyle bitirswem çok güzel olur yoksa fazlası beni bitirir..çok can sıkıcı bir durum ama artık yapacak birşey yok dikkat etmekten başka bebeğim iyi olsun o bana yeter..

ayyy kızlar cok moral verdiniz bana valla :):1: bende 95 kiloyla hamile kalmaya calısan tombalaklardanım. ama umutluyum :)

kilolu olmanın sezaryende ne gibi dezavantajları var, bilen var mı

arkadaslar bende 115 kilo ile gebe kaldim suan 24. haftalik gebeyim daha kilo almadim pazar günü doktora gitmistim ve bebegimin herseyi yolunda 650 gramm olmus:)) ama cok kilo almakdan bende cok korkuyorum.

ayyy kızlar yaaa tüp bebek tedavisi görüyorum ben şimdi. perşembe günü transferim var. insallah bebişlerim tutunur bana. kilonun dezavantaj oldugunu biliyorum korkuyorum o yuzden :(

arkadaslar bende 115 kilo ile gebe kaldim suan 24. haftalik gebeyim daha kilo almadim pazar günü doktora gitmistim ve bebegimin herseyi yolunda 650 gramm olmus:)) ama cok kilo almakdan bende cok korkuyorum.

mrb senınle doğum tarıhlerımız denk geliyor , benım bebişimde 12 aralıkta doğcak inşallah.

Maşallah hıc kılo almamışsın ne güzel nasıl başarabıldın bunu tebrık ederım

herkeze merhabalar
sonunda son 3 aya girdim :) gecen hafta az birsey kanamam oldu ve ben cok korktum ama doktorum bakti ve hersey yolunda korkma diyerek beni cok rahatlatti. suan 29 haftalik oldum ve 2 kilo almissim bu zamana kadar. aslinda ne zaman acikirsam o zaman yiyorum ama iki kisilik yemiyorum.

Back
X